![]() |
|
307 Triger değişimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
tuncaksoy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2011 Konum: İST, Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 14:43 |
Arkadaşlar merhaba
Forumda biraz aradım ama bulamadım. 307 Comfort var. 2006 model. 2005 sonunda trafiğe çıkışlı. 55.000 Km de araç. bunun trigeri değişmemiş hiç. Zamanı gelmiş midir? Bir de sadece kayış değiştirsek olur mu, Masraf çıkartmasak =)) Trigeri dışarıdan bir yerden alsam bir ustaya taktırsam var mı önerebileceğiniz biri? Benim trigerden yana hiç bir sorunum yok bu arada. En azından ben bir şey duymuyorum =)
Düzenleyen tuncaksoy - 31 Ekim 2011 Saat 14:46 |
|
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Trigerin değişmesi gerektiğini bakarak anlamayamazsın heralde.80 bin km de değişmesi gerekir derler.Orjinal parça temini için site sponsoru ile irtibata geçebilirsin..
|
|
![]() |
|
bu araçların normalde servis bakımında triger seti değişiyor ve buda 90.000 km bakımında yapılıyor.fakat siz siz olun arabanın kmsi ne olursa olsun (bazıları 50-100 lira verip düşürtüyor) o nedenle ilk olarak triger setini değiştirin 250-300 lira para verirsiniz ama içiniz rahat olur.unutmayınki triger kayışı koparsa bu rakamın en az 10 katını ödermek zorunda kalırsınız.(sibop kapakcontası kapak taşlama) yani neredeyse yarım motora mal olur.
|
|
![]() |
|
tuncaksoy ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2011 Konum: İST, Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkürler. Bazı yerlerde 5 yılda değişmesi gerekir gibi şeyler okudum ancak emin olamadım. Kim neye dayanarak yazmıştır bilmiyorum.
Araç daha 55.000 de olduğuna göre daha çok var diyebilirim herhalde... Yine de konuda uzman varsa yorumunu lütfen esirgemesin. Bu arada Murat ile görüştüm. 307 Comfort triger seti nin 150TL olduğunu söyledi. Faydası olur belki diye yazıyorum.
Düzenleyen tuncaksoy - 31 Ekim 2011 Saat 17:07 |
|
Tunç Aksoy, Peugeot - 307 Comfort -1.6 - Siyah, 2006 model, 49.000km, Benzinli - 11L/100km, Triptonik Şanzıman, 5 Kapı, Yakıt & Yağ - Total
İstanbul / Göztepe |
|
![]() |
|
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
Triger değişiminde illaki kilometre döneminin gelmesi gerekmez.5 yıl olayı hem doğru hem yanlıştır.Aracının trigeri kauçuk kayış ise 5-6 yıl sonra kauçuk özelliğini yitireceği için kopma riski artar ve esneme yapabileceği için diş atlatabilir..Fakat aracınızın triğeri zincirli ise metalin özelliğini kaybetme riski çok düşük olduğu için kilometre dönemi beklenebilir.Eğer aracı ikinci el aldıysan ve kilometresinin orjinalliğine güvenmiyorsan değiştirebilirsin.Değiştirmeden önce bir ustaya göstererek bir baktır kayışta yıpranma bozulma deforme var mı ona göre değiştirirsin.Gereksiz masraf yapmamış olursun.
|
|
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|
![]() |
|
Peugeot da zincirli triger var mı?
|
|
![]() |
|
Bu arada Murat ile görüştüm. 307 Comfort triger seti nin 150TL olduğunu söyledi. Faydası olur belki diye yazıyorum.
[/QUOTE]
bu doğru 150 tl fakat işçilik fiyatınıda unutmamak gerek
![]() |
|
![]() |
|
ByHack ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
307 trigerleri zincirli değil arkadaşlar. Tırnaklı kayıştır, değişimi 5 yıl veya 80.000 km. Parçaların tamamı orjinal olmak üzere özel servislerde 350-450 tl arası (triger kayışı+devirdaim pompası+gergi kasnağı+volan/alternatör kayışı), yetkili servislerde de 600 tl civarıdır. tecrübeyle sabit:) 1,5 ay önce değiştirdim.
|
|
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
murat abiden triger setini al, onun orada şuyip ustası var ümraniye alemdağ caddesinin aşağsında. işçiliği iyidir ve de çok para istemez. |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
katılıyorum zaten triger kayışını değiştirince otomatik olarak set değişiyo ve yanında diğer kayış değişmeden abes oluyo oda değişiyo derken toplam işçilikle beraber ben ankarada 290tl verdim.her 307nin kayışı birbirine uymuyo onada dikkat çekmek lazım. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tuncaksoy
Bilgilendirmeler için teşekkürler. Ben 90.000 a kadar zaman kazandım derken 300 lira borca girdik şimdi =)
5 yıl oldu. haliyle o zaman değiştirmek lazım. Yine Murat aracılığı ile halledeceğim sanırım.
|
|
İstanbul / Göztepe |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
araç 5 yılı tamamlamıs degısme zamanı gelmıs tabıkı forumda herkesın tavsıyesı maddi imkanlarınız el verıyosa trıger setı devırdaım v kayısı kasnak degıstırmenızıde onerırım :)
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
hiç riske girme toplamda 250 -300 ttl. lik harcama çok daha maliyeti yüksek arıza ve masrafdan koruyacaktır sizi. doğrudur 307 için 80 bin yada 5 sene triger değişim periyodudur.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
dogu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 04 Ekim 2010 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 199 |
beni 10 gün önce 40 bin bakımı yaptırdım aracım 2006 model..usataya sordum triger işini..hiç gerek yok o servislerin ve para kazanmak isteyenlerin korkutması dedi..
|
|
2006 307 hdi 90hp comfort
beyaz |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |