![]() |
|
206 xr otomatik çözülemeyen hararet sorunu... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
assat76 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2011 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2011 Saat 09:49 |
|
Arkadaşlar merhaba nerdeyse 3 haftadır sanayideyim Kırıkkalede ama hala sorunum anlaşılamadı.
Yapılanlar; 1-Triger ve devirdaim değişti 2-Termostat değişti 3-Radyatör temizlendi 4-Fan ve hararet müşürü değişti. 5-Kalorifer peteği değişti Şimdi olay şöyle.Araba rolantide bile 100 derecede çalışıyor ve az sıkıştırınca kırmızıya kadar dayanıyor.Fakat dün akşam farkettimki fan açmıyor araba.Arabayı 110 derecede stop ettim ve bekledim ama fan açılmadı.(bu arada arabam geçmişte conta yaktığı için radyatöre ve devirdaime çamur gibi su karışmıştı bunlar hep temizlendi devirdaimde herhangi bi sorun yok) Usta artık yapacak bişey olmadığını ve bugün bir elektrikçiyle beraber kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.Ya fan arızalı ya da şu bazı arkadaşların şanzıman eşanjörü dediği yağ soğutucu tıkandı tam emin değilim.Ama suya baktığım zaman hiçte 120 derece gibi durmuyor.Antifriz var şu anda arabada.Sebep olabilecek aklıma gelen şeyleri ekliyorum siz de eklerseniz çok sevinirim.Bu arada servisi aradım abi şanzıman eşanjörü diye bi parça yok dediler Allah Allah dedim :D Yağ soğutucudur o dediler.Bi arkadaş bu parçayı değiştirince hararet sorununu halletmiş.Sizce de aynı sorun mu yoksa elektriksel bir durum mu var? 1-Rezistans 2-Eşanjör 3-Fan rolesi |
||
PEUGEOT 206 1.4 XR AUTO 2001 LPG
|
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
bence elektrıksel bı sorun fan acmıyosa elektrık tesısatına baktır fana baktırdın mı oda bozulmus olabılırmı :)
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
![]() |
||
EmRe26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Mayıs - 1993 Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 459 |
|
abi benmde hararet prblemı wardı musur degistı duzelmedı. Fan acmadgnı tespt edildı. Fan elektrk tesisatında prblem warms. Tesisat elden gecirldı sorun duzeldı. Smdı 90a bile zor geliyo. Kıslık musur taktrcam.
|
||
2002 206 XT 110 hp. Öğrenci Modifiyesi:D Xenon,cam filmi, JSV Egsoz,, Gündüz Farı
26 FL 760 Ses Sistemi Yapım Aşamasında |
||
![]() |
||
assat76 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2011 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
|
tek fana baktırmadım ama bir keresinde açmıştı sonra nasılsa açıyo diyerek baktırmadık işte.sorun yüzde 90 fan gibi ya da tesisat.müşür kolay kolay bozulan bir parça değil aslında.
|
||
|
||
![]() |
||
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
|
müşür cok onemlı degılde devırdaım nıye degıstırıldı araba hararet yapıp devırdaımdan kacak mı oldu
|
||
|
||
![]() |
||
|
Dediğim gibi trigeri değişen usta devirdaimi değişmemişti.Arkadaşa ben söyledim değiş diye bi çıkardı devirdaimi kelebekler hep paslanmış.Normalde triger ile değişmesi lazım. |
||
|
||
![]() |
||
|
anladım keşke bu kadar sey degıstırmeden once direk tesisata göz atsaydın neyse olsun degıscektı sonucta degıstırdıgın ıyı olmus :) ıns bulursun sorunu
|
||
|
||
![]() |
||
|
şimdi conta yanıkken su tankı komple kirli su ile doluydu ve herif contayı yaptırmamak için termostatı delik kullanmış.bu yüzden araç hiç hararet yapmıyordu ama bu seferde lpgye geçiş süresi çok uzun oluyordu ve kalorifer hiç ısıtmıyordu.termostatı değişince bu seferde hararet fırladı.tabi önceden 90 ı geçmeyince hararet, fan sorunu yoktu ama şimdi 120 ye gelipte fan açmayınca durum biraz daha netleşmeye başladı.
|
||
|
||
![]() |
||
|
peki elektrik ne gibi harareti etkileyebilir ki? yani şase yapsa niye hararet fırlar?
|
||
|
||
![]() |
||
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arkadaşım umarım sorunun çözülür bence ustanı değiştir bu kadar şey değiştirip en son fanın açmadığını görüyorsa ne diyeyim artık.
![]() |
||
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
||
![]() |
||
|
ama bi dakka sen contayı degıstın mı pekı onemlı olan bu contanda sorun olmadıgına emınmısın
|
||
|
||
![]() |
||
|
tabiki contayı değişen ustaya güveniyorum.ben diğer su tesisatını başka yerde yaptırdım herif sadece değişiyo.bişeyden anlamıyo.gerçek ustam değildi yani.gerçek ustama olanları anlatınca sen zaten herşeyi değişmişsin o zaman sorun elektrikten kaynaklanıyo dedi.contadan sorunum yok kabarma taşma veya yağ yakma gibi ayrıca çekişte çok arttı.ondan çok memnunum. |
||
|
||
![]() |
||
|
ozaman sorun yok dırek elektrık tesısatına yonel ozaman yada belkı fan motorunun omru dolmus olabılır . elektrik gitmiyosa fan acmıyoda olabilir baktırmak lazım sonucta 10 yıllık araba bunların olması doğal
|
||
|
||
![]() |
||
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
|
Herşeyde bi hayır vardır güzel bi bakım olmuş böylelikle bide yag ve filtreler değişip frenlerde kontrol edildimi canavar.
|
||
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
||
![]() |
||
|
Bencede hocam kesinlikle iyi oldu masraflı oldu ama değiyor.Devirdaim paslanmış termostat delikmiş, su pis olduğu için peteğin içi dolmuş vsvs.temiz iş oldu umarım sorun elektriktendir yoksa kafayı kırarım valla :D her akşam 7 den önce sanayiden çıkamıyorum ve 3 lt antifrizim hiç oldu :D
|
||
|
||
![]() |
||
kizilhakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1976 Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kizilhakan
|
merhaba soronuna bir yorumda neb katmak istiyorum benim ekranda sürekli hararet 70 gösteriyordu istanbulda data pejo ibrahim ustaya gittik ve aracı kontrol ettik sorunun nedeni ekrandaki gösterge çıktı şimdi 70 i 90 derece olarak alıyorum çünkü işin özeti bilgisayarda orada gerçek değer yazıyor aracını bilgisayara bağlatıp beyindeki gerçek değeri görebilirsin çok masraf yapmışsın bence kendine işi iyi bilen ve teknik ve elektronik imkanları olan bir yer bulman geçmiş olsun.
|
||
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı
|
||
![]() |
||
|
ama eğer gösterge yanlış gösterge hep gösterirdi.onu da düşündüm.misal termostat delikken 90 ı geçmezdi mümkünü yoktu ama termostatta delik olmayınca 120 ye kadar geldi.yani sorun daha başka. |
||
|
||
![]() |
||
|
bu arada çok masraf etmedim aslında.misal sorunun müşürlerden olmadığı anlaşılınca geri iade ettim.parçacı arkadaşım.radyatör temizliğine de para vermedim.triger ve devirdaim zorunlu bir değişiklikti.250 tl tuttu petekte herşey dahil 180 tuttu.termostatta 25 tl.yani 450 tlye tüm bakımlar yapıldı gibi bişiy.filtreler ve yağ vsvs zaten değişmişti ilk aldığımda.daha masrafım kalmadı çok şükür.
|
||
|
||
![]() |
||
kizilhakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1976 Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kizilhakan
|
sen beni dinle aracı bilgisayara bağlatıp gerçek değeri gör ve sorunun nereden kaynaklandığını anla ozaman ona göre bir çözüm bulabilirsin göstergenmi bozuk aracında başka bir sorunmu var bence göstergende sorun var çünkü birsürü parçayı yenilemişsin ama sen bilirsin başka çözümleride araştır
|
||
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı
|
||
![]() |
||
|
ona da barktırırım hocam o sorun değil ama kırıkkalede o cihazdan var mı asıl sorun bu ![]() |
||
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |