![]() |
|
Km sorunum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
zavur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 15:11 |
Hemşeriymişik
![]() |
|
![]() |
|
zavur ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardeşim anlattığının aynısı benim başıma geldi , aracı kaldırdılar sensörle oynadı kadran çalıştı onun sevinciyle gazladım ve kadran yeniden durdu. Sensörün dişliye geçtiği bir yer var o dişli sensörden çıkıo ve kadran yeniden duruyor. Sana tavsiyem sensör senin aracının sensörümü kontrol ettir ve emanet bir sensör ve dişli bul tak çalışıp çalışmadığını kotrol ettir.
|
|
![]() |
|
oguzhandincel ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2011 Konum: Çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 123 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhandincel
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkadaşlar aynı sorun bende de vardı.Ama önemli bir nokta var.Km diye bahsettiğiniz eğer hızı gösteren kadran ise ve çalışmadığında km sayacı da çalışmıyor ise şamzumanın üstünde müşür var.O bozulmuştur.Benim arabamda da aynısı oldu.Bazen çalışıyor,bazen çalışmıyordu.Serviste sensörlerdendir felan dediler.Epey masrafı çıkacak gibiydi.Sanayide bi elektrikçi baktı,ben kadran durduğunda sayacın da durduğunu farketmemiştim.Usta önce göstergeden şüphelendi ama sayacında çalışmadığını görünce müşürdendir dedi ve değiştirdik.Sorun çözüldü.Eğer sizin aracınız da aynısı olduysa hiç şanzuman vs. girmeyin.Çok zor değil söküp,takması.Hava filtresinin sökülmesi yeterli oldu benim arabada.Arabam otomatik vites ama muhtemelen manuel vitesli araçların müşürüde aynı yerdedir.Masrafta 50 Tl müşür,20 Tl işçilik şeklinde oldu.
|
|
2000 306 sedan,Quartz.1.6 8v Otomatik.
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
bende bu hafta sanayiye uğrayacağım km işi için.
|
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
34sea45 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
hayırlı olsun güle güle kullanın
|
|
![]() |
|
Gökhan_S ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Temmuz 2011 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 191 |
bendede aynı sorun var 1 aydır km. ibresi çalışmıyo,sanayiye gittim herif arabayı kaldırdı, kaputu açtı bişeylerle ugraştı araç havadayken çalıştırdı ibre hareket etti,yere indirdi hız yapim dedim gene çalışmadı.bu sefer gösterge panelini söktü bana dediki;km.göstergesini arkasında küçük bir motor var onun dişlileri arızalı dedi yapmaya çalıştı yapamadı,istanbuldan sipariş etti 120 tl ye 1 hafta bekledim gelmedi bende taktırmadım şimdi öyle kullanıyom,emin olamadım herifin o arızalı bu arızalı dedigine :(
|
|
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
şanzumana dokunmadan hallolmuş. Çok iyi hayırlı olsun.
|
|
![]() |
|
Arkadaşım km düzeldi sorun sensördeymiş
Km dişlisi : 20 tl Sensör : 60tl ( kargo dahil ) |
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
benimde km sayacında sorun var. neticesini paylaşırsan seviniriz.
|
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
Arkadaşlar daha önce bahsettim gibi km çalışmıyor bugün bunun için servise ve birkaç yere gittim , daha önceden bana sorunun km dişlisinde olduğunu ve bu parçanın değişmesi gerektiğini ve bu değişim için ise şanzumanın sökülmesi gerektiği söylenmişti . Bugün peugeotun servisine gidip konu hakkında bilgi aldım ve aslında bu sorun için şanzuman sökülmeye gerek olmadığı ortaya çıktı , km sensörünün ucundaki dişlinin direk değişim olduğu söylendi , dişliyi sanayide değiştirdim ve km çalıştı.
Sanayiden eve gitmek üzere yola çıktım , kadran çalışınca sevinip biraz hız yaptım ve km yenidin durdu ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |