Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Km sorunum

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18778
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 16:09
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Km sorunum
Mesajı Yazan: zavur
Konu: Km sorunum
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 14:55
     Arkadaşlar daha önce bahsettim gibi km çalışmıyor bugün bunun için servise ve birkaç yere gittim  , daha önceden bana sorunun km dişlisinde olduğunu ve bu parçanın değişmesi gerektiğini ve bu değişim için ise şanzumanın sökülmesi gerektiği söylenmişti . Bugün peugeotun servisine gidip konu hakkında bilgi aldım ve aslında bu sorun için şanzuman sökülmeye gerek olmadığı ortaya çıktı , km sensörünün ucundaki dişlinin direk değişim olduğu söylendi , dişliyi sanayide değiştirdim ve km çalıştı.

Sanayiden eve gitmek üzere  yola çıktım ,  kadran çalışınca sevinip biraz hız yaptım ve km yenidin durdu Wallbunun üzerine tekrar sanayiye gittim km sensörünün arızalı oldu söylendi . Parça yarın gelecek ve takacağız ümit ediyorumki  kadran çalışacak, benim hatırladığım forumdada bazı arkadaşların bu sorundan muzdarip olduğuydu onlarada şanzuman sökülecek denmişti bu arkadaşların bunu öğrenmesi dileğiyle konuya değindim ,  herkese kazasız belasız günler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 06 Ekim 2011 Saat 16:46
benimde km sayacında sorun var. neticesini paylaşırsan seviniriz.

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2011 Saat 22:20
Arkadaşım km düzeldi sorun sensördeymiş

Km dişlisi : 20 tl

Sensör : 60tl ( kargo dahil )

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 00:34
şanzumana dokunmadan hallolmuş. Çok iyi hayırlı olsun. 

Mesajı Yazan: Gökhan_S
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 01:15
bendede aynı sorun var 1 aydır km. ibresi çalışmıyo,sanayiye gittim herif arabayı kaldırdı, kaputu açtı bişeylerle ugraştı araç havadayken çalıştırdı ibre hareket etti,yere indirdi hız yapim dedim gene çalışmadı.bu sefer gösterge panelini söktü bana dediki;km.göstergesini arkasında küçük bir motor var onun dişlileri arızalı dedi yapmaya çalıştı yapamadı,istanbuldan sipariş etti 120 tl ye 1 hafta bekledim gelmedi bende taktırmadım şimdi öyle kullanıyom,emin olamadım herifin o arızalı bu arızalı dedigine :(

-------------
Peugeot 206 Xr Presence<< gerekirse peugeotumu balkona koyarım okadar seviyorum arkadaş ...

Mesajı Yazan: 34sea45
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 06:00
hayırlı olsun güle güle kullanın

-------------
106 xr 1998 1,4 her daim benzinli+playstation (PeSBoX)
Çakmak/Ümraniye/İstanbul
0 507 250 90 71 - dincerkukku@hotmail.com

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 10:54
bende bu hafta sanayiye uğrayacağım km işi için.

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesajı Yazan: oguzhandincel
Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 13:31
Arkadaşlar aynı sorun bende de vardı.Ama önemli bir nokta var.Km diye bahsettiğiniz eğer hızı gösteren kadran ise ve çalışmadığında km sayacı da çalışmıyor ise şamzumanın üstünde müşür var.O bozulmuştur.Benim arabamda da aynısı oldu.Bazen çalışıyor,bazen çalışmıyordu.Serviste sensörlerdendir felan dediler.Epey masrafı çıkacak gibiydi.Sanayide bi elektrikçi baktı,ben kadran durduğunda sayacın da durduğunu farketmemiştim.Usta önce göstergeden şüphelendi ama sayacında çalışmadığını görünce müşürdendir dedi ve değiştirdik.Sorun çözüldü.Eğer sizin aracınız da aynısı olduysa hiç şanzuman vs. girmeyin.Çok zor değil söküp,takması.Hava filtresinin sökülmesi yeterli oldu benim arabada.Arabam otomatik vites ama muhtemelen manuel vitesli araçların müşürüde aynı yerdedir.Masrafta 50 Tl müşür,20 Tl işçilik şeklinde oldu.

-------------
2000 306 sedan,Quartz.1.6 8v Otomatik.

Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 15:09
Kardeşim anlattığının  aynısı benim başıma geldi , aracı kaldırdılar sensörle oynadı kadran  çalıştı onun sevinciyle gazladım ve kadran yeniden durdu. Sensörün dişliye geçtiği bir yer var o dişli  sensörden çıkıo ve kadran yeniden duruyor.  Sana tavsiyem sensör senin aracının sensörümü kontrol ettir ve emanet bir sensör ve dişli bul tak çalışıp çalışmadığını kotrol ettir.

Mesaj Tarihi: 10 Ekim 2011 Saat 15:11
Hemşeriymişik Gülme

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net