Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - al4 şanzuman problemi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

al4 şanzuman problemi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kizilhakan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
05 - Temmuz - 1976

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kizilhakan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: al4 şanzuman problemi
    Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 09:34
merhaba arakadaşlar al4 şanzumanlı 206 aracım var sabah arabayı çalıştırıp 50 metre kadar ilerledikten sonra arabaya gaz vermeme rağmen motor bağırsada araba yayaşladı ve durdu haraket ettiremedim arabayı stop edip çalıştırdığımda normal bir şekilde devam etti.
daha önceden sabah ilk hareketlerde 1 den 2 ye geçerken vuruntu oluyordu ve düşük devirlerde viteş yükselip arabayı boğuyordu ve nerdeyse rolantiye düşenen kadar vitesi düşürmüyordu isininca bunlar olmuyordu tabi .
konuyla ilgili neler yapabileceğimi ve aynı problemleri yaşayıp sorunu nasıl çözdüğünüzü merak ediyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
ayrıca bir teşekkürde oto efeye bana göşterdiği ilgi alaka ve yardımdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

Düzenleyen AlbaYDemircaN - 07 Ekim 2011 Saat 09:36
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 09:45
sn. kizilhakan;

nasıl çözdüğümüz forumda ayrıntılı bir şekilde mevcut. eğer forumda arama yaptırırsanız detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. sizden ricam lütfen konu açmadan önce araştırınız, çünkü sürekli aynı açılan konular forumda kalabalığa ve kirliliğe yol açıyor

saygılarımla.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 09:49
Otomatiklerin %99 unda olan kronik bir arıza.kimi selenoid valflerden der,kimi yağdan der,kimi 206 ların şanzımanı hatalı der ama bir türlü çözümü olmaz.genellikle havalar soğumaya başlayınca artar.araç stop edip çalıştırınca geçer.bazı araçlarda kar modu ve spor modu işareti çıkarak bu arıza ortaya çıkar.ama sen yinede bir servise göster.ama dikkat et hemen fiyat kaptırmasınlar.soğuk havalardada kalkışta aniden gaza yüklenmemeye dikkat et.....Göz Kırpma
206 feline (2006)     1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
05 - Temmuz - 1976

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kizilhakan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 10:41
metin kardeşim burada paylaşılan şeyleri bilgi kirliliği olarak nitelendirmeni yanlış buluyorum konu seni ilgilendirmiyorsa okumadan geçesin ve forumdaki şanzumanla ilgili konuları defalarca okudum .

çetin kardeşim cevabın için teşekkür ediyorum dediğin lambalar yanıp sonmedi bilgisayarada bağlattım arıza göstermiyor malum şanzuman revizyonu çok pahalı aynı sorunu yaşayıp revizyon yaptırmadan sorunu halleden varmı merak ettim açıkşası birşey yapmadan önce tecrubelerinizden yaralanmak istedim teşekkürler.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 11:40

bu cevabınızdan sonra belliki bahsettiğim konuları ya okumamışsınız yada sadece okumuşsunuz ki cevabı olan konuları sormaya devam ediyorsunuz.

"Forum kuralları madde 6:
Forum üyelerimiz yeni bir konu açmadan önce o konunun forum’umuzda mevcut olup olmadığını kontrol etmelidirler. Bunun için forum'un arama özelliğini kullanabilirsiniz. Aynı isimli, aynı bilgileri ve konuşmaları içeren konular açılamaz. Açılsa da kurallar gereğince forum yetkilileri tarafından birleştirilebilir, kapatılabilir yada silinebilir. Aynı üyenin aynı hatayı tekrarı durumunda üye uyarı alabilir hatta üyeliği silinebilir."
konu beni de ilgilendiriyordu ama bana olan mesajınızdan sonra artık ilgilendirmiyor kolay gelsin Gülme
Yukarı Dön
çetin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
19 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı çetin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 11:47
Bilgi ve tecrübe paylaşıldıkça anlam kazanır ve faydalı olur..... Sırıtma
206 feline (2006)     1.4 otomatik+Atiker Safe Fast
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
05 - Temmuz - 1976

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kizilhakan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 12:15
çetin kardeşim demokrasının kılıcı gıbi kafamın üzerinde forum kurallarını sıralıyorsun :)) mesajlarımı bakarsan problemli biri olamdığımı anlarsın konunun fazla uzamasına gerek yok anladığım kadarıyla konu hakkında senın bilgin çok benimde bilgim yok hayat paylaşınca güzel dooğru söylüyorsun çetin yine de teşekkürler herşey için.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 12:18
Metınım Hakan abımıze bu noktada destek ver severım kendısını ıyı bır abımızdır sagolsun Göz Kırpma
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
05 - Temmuz - 1976

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kizilhakan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 12:21
saol cem iltifatin için teşekkürler
Yukarı Dön
fTh206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
15 - Haziran - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fTh206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 13:06
Orjinalini yazan: kizilhakan kizilhakan Yazdı:

merhaba arakadaşlar al4 şanzumanlı 206 aracım var sabah arabayı çalıştırıp 50 metre kadar ilerledikten sonra arabaya gaz vermeme rağmen motor bağırsada araba yayaşladı ve durdu haraket ettiremedim arabayı stop edip çalıştırdığımda normal bir şekilde devam etti.
daha önceden sabah ilk hareketlerde 1 den 2 ye geçerken vuruntu oluyordu ve düşük devirlerde viteş yükselip arabayı boğuyordu ve nerdeyse rolantiye düşenen kadar vitesi düşürmüyordu isininca bunlar olmuyordu tabi .
konuyla ilgili neler yapabileceğimi ve aynı problemleri yaşayıp sorunu nasıl çözdüğünüzü merak ediyorum cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
ayrıca bir teşekkürde oto efeye bana göşterdiği ilgi alaka ve yardımdan dolayı çok teşekkür ediyorum.

aynı sorunlar bendede vardı selenoidlerle alakalı mutlaka gösterin benimki yarın vercem servise yapılcak inş aman sizinde canınız yanmasın daha büyük bi masraf çıkarmadan göster ben ihmal etmeseydim belki daha ufak bi ücretle sıyrılırdım
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 13:10

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17576&KW=&title=al4-anzman-hakknda-bilmemiz-gerekenler

Biraz uzun ancak sorduklarınız ve soracaklarınız hakkında gerekli bütün açıklamalar mevcut.

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 13:29
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Metınım Hakan abımıze bu noktada destek ver severım kendısını ıyı bır abımızdır sagolsun Göz Kırpma

cem abi, dostumun dostu benim dostumdur derler, eğer tanıyor ve seviyorsan bende tanıyor ve seviyorum bu dakikadan sonra,

benim demek istediğim, aynı şeyleri defalarca yazdık paylaştık hallettik bilgilendirdik, ben sadece hakan abimi konu açmadan önce neden araştırmadığını sordum çünkü yeni konu demek okadar emeği bir kenara atıp sil baştan demek. Zaken hakan abimide bu konuda uyardım kendiliğimden uydurduğum bişey olmadığı için forum kurallarınıda aynen ilettim.

konumuza dönelim,

hakan abi aracın kaç model ve kaç km de. şanzıman yağın eski olabilir, soğukken de daha az akışkan olduğu için selenoidler yeterli basınca ulaşamayıp arızaya düşmüşde olabilir, ve her usta içini bilmediği için ve fiyatıda onlara göre velinimet olduğu için "revizyon lazım abi" cümlesi ile çok karşılaşırsın. bu yüzden arızalara çekiş problemlerine ve şanzımanın anormalliklerine en çok şahitlik eden kişi sen olduğun için bu şekilde çözüme gitmen gerekiyor.

aratırken rastladın mı bilmiyorum bazen forumda aratsan da altyapısındanmıdır anlamadım bazı konuları bulmuyor bu konuyu okumanı tavsiye ederim.

Düzenleyen metin - 07 Ekim 2011 Saat 13:30
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
05 - Temmuz - 1976

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kizilhakan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 13:37
metin kardeşim cevabın için çok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 13:45
ben forumdan artık otomatık sanzuman dıye bır bolum acılmasını ıstıyorum ne kadar cok sanzuman sorunu oldugu bellı buna ozel bır katagoru acılsa her kez orda yazsa daha guzel olur :)))

ben mesala artık konu acmıyorum metın abı ıle ozelde dertlesıyoruz otomatık sanzuman hakkında yakında otomatık sanzuman tamırı dukkanı acacagızEmbarrassed
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 14:09
Orjinalini yazan: kizilhakan kizilhakan Yazdı:

metin kardeşim cevabın için çok teşekkür ederim

rica ederim hakan abi, sana bir kaç soru sordum onları cavaplarmısın km son şanzıman yağı değişimi vs bunlar çok önemli,

aracı D ye alınca şanzımandan CIZZZZZZ diye bir ses geliyor mu?
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 14:10
Orjinalini yazan: 60de106 60de106 Yazdı:

ben forumdan artık otomatık sanzuman dıye bır bolum acılmasını ıstıyorum ne kadar cok sanzuman sorunu oldugu bellı buna ozel bır katagoru acılsa her kez orda yazsa daha guzel olur :)))

ben mesala artık konu acmıyorum metın abı ıle ozelde dertlesıyoruz otomatık sanzuman hakkında yakında otomatık sanzuman tamırı dukkanı acacagızEmbarrassed

okadar değil melik kardeşim bizdeki devede kulak (: çok daha iyi bilen arkadaşlarımız var hak yemeyelim Gülme
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 14:12
Metınım bu CIZZZZZ sesı olması gereken bır ses degıl mı ???
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ekim 2011 Saat 16:00

evet abi, bildiğin gibi eski tip selenoidler sorun çıkartıyor ve sessiz çalışıyor. yeni tip selenoid ile değiştirince sorun kalkıyor ve bu yeni tip selenoidler çalışırken CIZZZZ diye ses çıkarırlar.

hakan abinin selenoidler değişmiş mi onu anlamak için sordum eski selenoid mi var yeni selenoid mi var böylece anlamak daha kolay olur.
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
05 - Temmuz - 1976

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kizilhakan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 09:40

metin o dediğin cız sesi çıkıyor selenoitlerin değişip değişmediğini bilmiyorum ama araba su anda 95000 de ben aldığımda 80000 de idi altına baktığımızda hafif bir yağ damlatması mevcut sanzuman yağını yaklaşık 10000 km once yenilemiştim onceside içine temizleyici bir madde konulmuştu o işlemlerden sonra vitres geçişleri bayağı iyileşmişti durum bu şekilde anlıyacağın.

Yukarı Dön
frtkck Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
02 - Aralık - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı frtkck Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Ekim 2011 Saat 10:53
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

evet abi, bildiğin gibi eski tip selenoidler sorun çıkartıyor ve sessiz çalışıyor. yeni tip selenoid ile değiştirince sorun kalkıyor ve bu yeni tip selenoidler çalışırken CIZZZZ diye ses çıkarırlar.

hakan abinin selenoidler değişmiş mi onu anlamak için sordum eski selenoid mi var yeni selenoid mi var böylece anlamak daha kolay olur.

Evet iki ay önce forumdaki arkadaşların da yardımı ile arızamın selenoid vanalardan olduğunu öğrendim ve yetkili servise gidip yağı ve vanaları değiştirtdim.İkinci gün sizlerinde bahsettiği cızz sesi işin açıkcası beni de korkutmuştu ,sonrasında öğrendim yeni yip vanalarda bu ses normal imiş .Ve gerçekten forumda bizlerle bilgilerini paylaşan tüm dostlara selam ve saygılar .
Ferit Küçük Peugeot206 2004 triptonik xline
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Koltuk Isıtma son mesaja git 6001 2 Ucemcskn
konu icon Presence of water in diesel fuel filter son mesaja git 11873 22 Ucemcskn
konu icon 2021 3008 Allure vs 2020 3008 Allure son mesaja git 177 0 knkckr
konu icon Kapı ve Emniyet Kemeri İkaz Sorunu son mesaja git 93 0 Hsyn94
konu icon Hortum kirilmasi son mesaja git 140 0 ibalogy
konu icon 5008 SÜRÜCÜ CAM KUMANDA SORUNU son mesaja git 4093 3 mete3838
konu icon 508 silecek ve hava yastığı problemi son mesaja git 2476 8 Abidin
konu icon 206 canbus bağlantısı son mesaja git 396 0 ercanqnc
konu icon 2017 partner tepee esp lambası son mesaja git 694 1 ulas55
konu icon Yüksek devir düşük hız otomatik araç son mesaja git 157 0 firatkoc436
konu icon Selonoid ve programlama hk. son mesaja git 1458 10 firatkoc436
konu icon 2008 peugeot 207 1.4 benzinli 90 HP 17 jant lastik son mesaja git 379 0 ishak207
konu icon Yağ seviyesi iyi uyarısı son mesaja git 1086 0 Ahmet melih10
konu icon 508 yol bilgisayarı son mesaja git 172 0 Ahmet melih10
konu icon 508 Ekran multimedia radyo sorunu son mesaja git 13239 7 altuners
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 670 0 muhsintekin
konu icon P15A1,P15A3 VE P0524 ARIZA KODU son mesaja git 654 1 oguz03008
konu icon Partner Tepee 2016 5.viteste titreme son mesaja git 635 1 ulas55
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 174 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 62167 32 kaya_suat
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JANUARY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Ucemcskn 2
mete3838 1
ibalogy 1
Hsyn94 1
knkckr 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English