|
Cam Filmi Önemli |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | ||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 16:38 |
|
Yasak olmasına karşın çok sayıda otomobilde bulunan cam filmlerinin, kaza sırasında camın dağılmasını ve araçtan çıkışı önlediği, aynı zamanda kırılan büyük parçaların yaralanmaya neden olduğu bildirildi.
Otomobillerde en çok gerçekleştirilen modifiye olan camlara film uygulanması, trafik kurallarına göre 115 YTL ceza gerektiriyor. Aynı araç üç kez camları filmli şekilde ceza alması durumunda trafikten men edilirken, araçların zorunlu fenni muayenelerinde de camları filmi araçlara onay raporu verilmiyor. Çukurova Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Otomotiv Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, cam filmlerinin trafik kurallarına göre yasak olmasının nedeninin, kazalarda can güvenliğini azaltması olduğunu söyledi. Film uygulaması yapılan camların kırıldığında “tuz-buz olmadığını” ifade eden Aydın, şöyle devam etti: “Camlar, araçlarda 'acil çıkış' görevi görür ve bu nedenle kırılacağı bir darbe aldığında, camın tamamı küçük parçalara ayrılacak şekilde imal edilir. Bu araçtan çıkışı kolaylaştırır ve kesilmeleri azaltır. Özellikle 'güvenlik filmi' olarak satılan film uygulanan camları ise kırıldıklarında tuz-buz olmazlar. Bir kaza sonrası araçtan çıkılması gerektiğinde kırmak da çok zordur. Ayrıca kaza sırasında büyük parçalar halinde kalan cam, keserek yaralanmalara neden olabilir. Filmi camların diğer olumsuz etkisi de gece sürüşünde görüşü azaltmasıdır.” |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Abi galiba bu güvenlik cam filmleri için geçerli,çünkü onların ne kadar zor kırıldığı test edilmişti diye biliyorum,hatta haberlerde falan canlı olarak uyguladılar ve camın ötesine geçemediler yanlış hatırlamıyorsam..
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Cihancım
"Yasak olmasına karşın çok sayıda otomobilde bulunan cam filmlerinin, kaza sırasında camın dağılmasını ve araçtan çıkışı önlediği, aynı zamanda kırılan büyük parçaların yaralanmaya neden olduğu bildirildi. Otomobillerde en çok gerçekleştirilen modifiye olan camlara film uygulanması, trafik kurallarına göre 115 YTL ceza gerektiriyor. Aynı araç üç kez camları filmli şekilde ceza alması durumunda trafikten men edilirken, araçların zorunlu fenni muayenelerinde de camları filmi araçlara onay raporu verilmiyor." Bu bizim araçlarda herkezin yaptığı cam filmi uygulaması bence.Görüntü olarak çok güzel ama önemli bir bilgi olabileceği için paylaşmak istedim...
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bu çok doğru ama yaptırmak zorunda kalıyoruz, orjinal karartma yapıyorlar bu durumda da fırınlanan camın sertleşmesi sonucu kırılma ihtimalide artıyor ayrıca yaklaşık bir adet fiat bis parası alıyorlar
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yok yok taşkın haklı.. benim arabanın camı patlattı hırsız.. bende orda farkettim film camı tutuyo .. işte örneği cam tuz buz ama film tutuyor...
Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Düzenleyen by_ersin - 22 Eylül 2011 Saat 17:03 |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ne yapacağımızıda şaşırdık artık,eksoz takarsın polis çevirir,film çekmeye kalkarsın,güvenlik için ve muayenede sorun yaratır daha neler neler,ozaman neden eksozdu,cam filmiydi,vs bu tür parçalar satılıyor aklım ermiyor arkadaşlar...
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Anladım abi,bilgi için sağol :) Gerçekten anlamadığım şey ve asla anlamayacağım,daha doğrusu birileri faydalanacak diye anlamak istemeyeceğimşey bunların satılması. Kardeşim kullanılması yasak olan şeyi neden satıyorsun ya da sattırıyorsun ???
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ersinin arabasındaki olay tam da açıklaması olmuş,resimdeki gibi film camları tutmuş dağılması önlenmiş ama demekki bazı yerlerde açılması patlaması gerekiyor camın...
|
||
34sea45
1. Vites 14 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2011 Konum: Ümraniye / İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1653 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bu yüzden yaptırmıyom dermişim :) yok öyle bi hale geldiki sadece jant yay takıcaz araçlara başkada bişey yok
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
taşkın abi çok güzel bir konuya değinmişsin sonuna kadar katılıyorum sana.
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Abi polisler nasıl para kazancak onlarda haklı tabi...Burası türkiye abi herşeyi normal karşılamak lazım.Çelik jant bile yasak diyen bir polis memuruna rağmen...
|
||
Engin Tepe
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Bende gecen sene magene me yaptrmiştm kalıtelisinden 4 takla atmama ragmen camlar yerlı yerındeydı tanı tek parca olrk deil :D sadece sol ön cam yoktu oda olmasın artık :D 4 tavan komple çökmüştü.
|
||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
Platinium
1. Vites 20 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: İST. / Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 487 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Platinium
|
|
Camların patlayıp dağılırken insanın bitarıfına gireceği ihtimali göz önünde bulundurulmamış,neticede bu bir film parçası kırıldığında illaki bitarafı kesiliyo cam olduğu gibi yerinde kalmıyo en azından tuz buz olan camı sağa sola saçılmasını önlüyo bana biraz tartışılır bir konu olarak geldi
|
||
I Love My Pug
1. Vites 13 - Haziran - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1076 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı I Love My Pug
|
|
|
||
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin 0507 750 39 37 |
||
Engin Tepe
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
|
|
Buna bizzat şahit oldum :D
|
||
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hadı bakalım geldı cık ısın ıcınden Hangısı dogru acaba ???
Ben tasarımın haklı olduguna ınanıyorum. Muhendısler ar-ge safhasında elbet denemıslerdır ve camın tuz buz olmasının daha ıyı olduguna karar vermısler kı camlar bılınclı havalı yapılarak dagılması soz konusu olmustur...
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Arkadaşlar konuyu yarım yarım mı okuyorsunuz:)) Kırılmasının yanında adamlar görüş mesafesi olarakda olumsuzluklarından bahsetmişler haksızlarmı:)) yada aramızda gece yola çıkarken gece görüş dürbünü ile yol alanlarmı var???
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Arkandayım kardesım. Dagılmama olayının yanında gece arac kullanırken hıcbır yer gorulmuyor. Son derece katılıyorum
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
cezayı yedikten sonra filimden soğan bir kişi olarak bende sizlerleyim abi... |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sadece arka camlarda film var ben ne yapayım o zaman Önde yok rahat görüyorum
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |