Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE ALIM-SATIM BÖLÜMÜ >Alınık Parçalar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 307 Far Ayar Motoru Arıyorum.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

307 Far Ayar Motoru Arıyorum.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 14:17
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Metınım ben 6000K kullanıyorum memnunum pısman degılım ama 4350 kullanmak ısterdım Sırıtma

abi benim bildiğim 4350 nin üzerine çıktığında nekadar çıkarsan okadar farklı iklim şartlarında aydınlatmıyor olarak biliyorum.

misal örnek veriyorum rakamlar yanlış olabilir 6000 k olunca karda göstermiyor, 8000 olunca hem karda hem yağmurda göstermiyor işte 12000 olunca karda yağmurda hatta normal gece zor gösteriyor gibi.

yani kelvin değeri arttıkca göstermediği hava ve iklim koşullarıda artıyor bilmeyen arkadaşlar için örnek verdim.

hep merak ediyorum adam 30.000 k xenon takmış nasıl geziyor Gülme

bu yüzden en güzeli 4150 ile 4300 k arasıdır. Bu ölçülerde xenon kullanırsanız her şartta ve koşulda yolunuzu aydınlatır.

tabi bu Kelvin değerleri (4150-4300) sarı renkli gözüktüğü için kimse tercih etmek istemez. Onlar araçlarının mavi renkli yanmasını güzel görünmesini isterler ama bu hem kendilerine hemde karşılarındakine zararlıdır. (Mercekli farda karşıdakine zarar vermez) 

Metınım senın soylemıs oldugun bence bıraz abartı olmus. 6000 surda gostermez 8000 surda gostermez gıbı kesın bır yargıda bulunamayız. Cunku hıc gostermez degıller. Ama 4350K ıclerınde en ıyı gosterenıdır. Dıgerlerıde elbet gosterırler ama verım daha az olur Göz Kırpma

Fakat 8000 uzerınde verımın cıddı oranda dusecegı kanaatındeyım. Cunku 10.000 de bıle normal bır havada gece gıderken yol resmen masmavı aydınlanıyor... Bu durum yagısta daha da artıp verımın dusmesıne neden olur dıye tahmın edıyorum...

Ayrıca 4350K nın ıcınde %10-15 kadar sarı ısık bulunur.
6000K tam beyazdır
8000K cok hafıf mavı tonu uretır...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 14:27

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Metınım ben 6000K kullanıyorum memnunum pısman degılım ama 4350 kullanmak ısterdım Sırıtma

abi benim bildiğim 4350 nin üzerine çıktığında nekadar çıkarsan okadar farklı iklim şartlarında aydınlatmıyor olarak biliyorum.

"misal örnek veriyorum rakamlar yanlış olabilir" 6000 k olunca karda göstermiyor, 8000 olunca hem karda hem yağmurda göstermiyor işte 12000 olunca karda yağmurda hatta normal gece zor gösteriyor gibi.

yani kelvin değeri arttıkca göstermediği hava ve iklim koşullarıda artıyor bilmeyen arkadaşlar için örnek verdim.

hep merak ediyorum adam 30.000 k xenon takmış nasıl geziyor Gülme

bu yüzden en güzeli 4150 ile 4300 k arasıdır. Bu ölçülerde xenon kullanırsanız her şartta ve koşulda yolunuzu aydınlatır.

tabi bu Kelvin değerleri (4150-4300) sarı renkli gözüktüğü için kimse tercih etmek istemez. Onlar araçlarının mavi renkli yanmasını güzel görünmesini isterler ama bu hem kendilerine hemde karşılarındakine zararlıdır. (Mercekli farda karşıdakine zarar vermez) 

Metınım senın soylemıs oldugun bence bıraz abartı olmus. 6000 surda gostermez 8000 surda gostermez gıbı kesın bır yargıda bulunamayız. Cunku hıc gostermez degıller. Ama 4350K ıclerınde en ıyı gosterenıdır. Dıgerlerıde elbet gosterırler ama verım daha az olur Göz Kırpma

Fakat 8000 uzerınde verımın cıddı oranda dusecegı kanaatındeyım. Cunku 10.000 de bıle normal bır havada gece gıderken yol resmen masmavı aydınlanıyor... Bu durum yagısta daha da artıp verımın dusmesıne neden olur dıye tahmın edıyorum...

Ayrıca 4350K nın ıcınde %10-15 kadar sarı ısık bulunur.
6000K tam beyazdır
8000K cok hafıf mavı tonu uretır...

abicim tam okumamışsın sen anlaşılan o değerleri örnek verdim Kelvin arttıkca verimin düştüğünü anlatabilmek için bak koyu renk ile işaretledim.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 15:58
metin abi doğru demiş kelvin arttıkça renk morlaşır gibi olur koyu tonlara gider mesela 30.000 k pembe xenon vardır. ben de 8000 k xenon var daha takmadım ama ideal dediler . 6000 saf beyazdır 8000 de buz mavisi gibidir dediler. ersin abi 8000 kullanıyor galiba sormak lazım. ama mtec 4750 kelvin h7 ampül çok iyidir
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 16:07
berke senin araç kaç modeldi, far ayar motorun farın içinde mi yoksa kapağı açınca ampulün hemen arka kısmındamı?

orjinal far ayar motoru arıyorum motorun şekli şemali lazım.

Bir arkadaşımın 307 Xs aracındaki far motorlarının resmini çektim halen detaylı araştırıyorum.

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 16:16
sanırım aradığım motoru buldum servibox' da 6224.E3 olarak geçiyor.

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 16:25
far motoru aynı abi kapağı açtığında karşında

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18222&title=307-ara-%DDi-tavanbagaj-led-uygulamas-led-resi

ilk 2 resmi incele metin abi
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 16:25
benim araba 2004 abi
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 16:28
abi şey dicem yaa o far motoru kısa farların değil dime onun bağlı olduğu ampülü sökmek için o motoru sökcez mi napcaz ben kısa farları söktüm kısa farlar diğer kapakta . o uzunların motor heralde 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 16:35
Tamam Metınım bırsey demedım... Sırıtma
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 16:48
Orjinalini yazan: berkekk berkekk Yazdı:

benim araba 2004 abi

benimde 2004 XT neden benim farların motoru içerde anlamadım ya bukadar şanssızlık olmaz ki arkadaş.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 16:50

abi şey dicem yaa o far motoru kısa farların değil dime onun bağlı olduğu ampülü sökmek için o motoru sökcez mi napcaz ben kısa farları söktüm kısa farlar diğer kapakta . o uzunların motor heralde 

tek motor vardır. bende önceden sadece kısalar inip kalkar uzunlar sabittir sanıyordum. o motor ikisini birden aşağı indirir yukarı kaldırır ayrı ayrı motor yok yani genel var.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 16:50

Tamam Metınım bırsey demedım... Sırıtma

abi öyle konuşupda üzme beni. ben sadece derdimi anlatmaya çalıştım üzmek değil amacım.

sevgiler, saygılar, hürmetler,
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 17:25
abi kusura bakma cevap veremedim offline dım senin arabanın tscil tarihi ne abi  31.03.2004 bizim
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 17:30

abi kusura bakma cevap veremedim offline dım senin arabanın tscil tarihi ne abi  31.03.2004 bizim

03/12/2003 olması gerekiyor. ay ve yıl doğru ama günden emin değilim (:

seninki daha yeni olarak geçiyor ama benim anlamadığıım benden eskisi 2002-2003 modellerde farın arkadında bende içinde benden sonraki modellerde 2004-2005 yine aynı arkasında Confused
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 17:34
beni anam kadir gecesinde doğurmuş Embarrassed 
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18360&PID=297102#297102     amerikan park

abi anlamadım valla ama far motoru teknolojisine bayıldım açtım kaputu kardeşime dedim aşağı yukarı oynat. izledim farı adeta mükemmel
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 17:49

beni anam kadir gecesinde doğurmuş Embarrassed 
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=18360&PID=297102#297102     amerikan park

abi anlamadım valla ama far motoru teknolojisine bayıldım açtım kaputu kardeşime dedim aşağı yukarı oynat. izledim farı adeta mükemmel

basma lan damarıma Kahkaha
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 17:55
sen makinayı sıfır mı aldın abi yoksa 2. el mi 

abi eninde sonunda senin iş hallolcak yani bu kadar kasmanın bi anlamı yok . yanlışmıyım sen söyle Göz Kırpma
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 508 Ekran multimedia radyo sorunu son mesaja git 12922 7 altuners
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 96 0 muhsintekin
konu icon P15A1,P15A3 VE P0524 ARIZA KODU son mesaja git 87 1 oguz03008
konu icon 2017 partner tepee esp lambası son mesaja git 100 0 ulas55
konu icon Partner Tepee 2016 5.viteste titreme son mesaja git 539 1 ulas55
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 79 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 61123 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 151 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 11 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 593 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 256 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13206 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2697 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1457 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 469 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 50793 6 barisg
konu icon Motor değişti acil yardım son mesaja git 34845 4 barisg
konu icon rcz n18 tekleme sorunu son mesaja git 2798 1 barisg
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1595 5 muratzengin
konu icon Ankarada Önerebileceğiniz Peugeot Servisi son mesaja git 6154 12 Maduriye
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
ulas55 3
MehMetC3 3
ylc78 2
kaya_suat 2
altuners 2
oguz03008 2
Faruk_S 1
bebetq881 1
emrekocamaz 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English