Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >106
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - egzost duman atıyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

egzost duman atıyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kose Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
02 - Haziran - 1984

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: egzost duman atıyor
    Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 Saat 22:14
arkadaşlar  106  xs 1 6 otomatık arabam   duman atmaya başladı  bazıları yağ yakıyor dıyor  beyaz bı duman  sekman attırmayı dduşunuyorum sızce nasıl olur  gereklımı başka bı durumda dumanı kese bılıyomuyum
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 Saat 22:17
aracın km ne ???
Yukarı Dön
kose Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
02 - Haziran - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kose Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 Saat 22:17
aracın km  149000
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2011 Saat 23:53
Araç Beyaz Duman Atıyorsa Yağ Yakıyor Anlamına Geliyor... Normal Bişey Değil Üst Kapak Rektifiye Olması Gerekecek Sanıyorum... Geçmiş Olsun.
Yukarı Dön
deamod Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
20 - Aralık - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı deamod Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eylül 2011 Saat 02:09
Albayım benim arabadanda beyaz duman çıkıyor yaw yağ yakma var ama bundan önce bi USTA nın tavsiyesiyle 15 40 yağ koymuştum sonradan öğrendimki 10 40 koyulması gerekiyormuş dün yağı koyduğumdan beri farketmedim ama yarın bi bakıyım çıkıyosa illa benimdemi üst kapak rektefiye olması gerekiyor arac 184000 km de

206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+
Yukarı Dön
mehmet eren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Eylül - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmet eren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2011 Saat 17:20
sıyah duman olunca yag yakmazmı benmı yanlış bılıyorum yoksa
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.
Yukarı Dön
ByHack Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
06 - Ocak - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ByHack Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2011 Saat 01:54
bende yağ yaktığı zaman beyaz-gri duman atar diye biliyorum. siyah dumanı bilhassa dizeller kötü yakıtta veya yakıtı tam olarak yakmadan çiğ olarak atarsa ortaya cıkar
307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
Yukarı Dön
aslanparcası Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Nisan - 1981

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aslanparcası Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 09:59
Araç yağ yaktığında eksoz dumanı mavi olur. Özellikle sabahları beyaz duman varsa conta yanık olabilir. Beyaz duman dediğiniz su buharı olmasın? Veya bir anlatım hatası var beyazla mavi duman arasında. Ayrıca 15-40 la yağ yakan araca 10-40 koyduğunuzda yağ yakama artacaktır. Çünkü yağ incelecek ve yanma odasına daha rahat girecektir.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 12:57
araçta su eksiltme varsa bloklarında çatlak bile olabilir ama su eksiltmiyor yağla yakıt karışıp yağ yakıyorsa üst kapakta çatlak olabilir conta olabilir yani söylenebilecek çok fazla şey var dizel arabanında sıkışınca siyah duman atması normal diye biliyorum ayrıca
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Eylül 2011 Saat 22:52
geçenlerde bayramdan önce arkadaşımızın ford focusuna biraz fazla yağ koyduktan sonra egzostan beyaz bi duman çıkmıştı tamirci yag fazlasını yakıyor çekelim fazlası düzelir dedi, aynen de dediği gibi oldu yagın fazlasını aldı tamirci araba düzeldi. yani benim gördüğün yağ yandığından rengi bembeyaz çıkıyor egzostan ama bu herhangi bir arızadan kaynaklandığında nasıl olur onu bilmiyorum
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 Saat 13:28
konuyu yeniden açmamak için burdan danışmak istiyorum..
şu an aracım 115bin km'de.geçen hafta araca bor power denen bi yağ katkısı koydular sanayide.2 hafta önce yağ değişiminde de maşallah üst seviyeye kadar yağ doldurduklarından bor konulunca aracın ibresi yağ seviyesi max die uyarı vermeye başladı ve araç beyaz duman atmaya başladı.fazla yağdandır diye düşünüp yağı çektirmeye gittim ama pazar günü açık yer bulamadım.
esas önemli sorunum araç ciddi kara duman da atıyor.4bin devirden yukarı yüklenince ciddi ciddi kara duman atıyor araba.çekişinde hiçbir sorun yok,bi sayfada 'bor konulunca bi süre kara duman attı sonra kesti'  diye bir yazı okudum.nedendir?nası çözülür?enjektörlerinmi temizlenmesi gerekli?
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 Saat 13:41
bor enjektörde ve diğer kısımlardaki kurumu söküp yaktırıp atıyor olabilir.Bir müddet devam et bu şekil bence zaten siyah dumanın bir zararı yoktur en fazla filtre taknaması gibi bir şey olmuştur yada mazottandır çekişinde sorun yoksa hiç dert etme.Beyaz duman atarsa kork ama.Ayrıca 1.4 hdi motoru 5000e çok yaklaştırma bence 2500dende aşağı düşürme

Düzenleyen HuseyinTurk - 09 Ekim 2011 Saat 13:42
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 Saat 13:52
normalde aracı 2500 dd üstüne çıkarmadan hatta vites geçişlerini hissettirmeden vuruntu bile yaptırmadan kullanıyorum.şu duman çıkması durumundan dolayı misal otoparkta gaz verdiğimde devir yükseldikçe atıyor.hatta basılı tuttum acaba kescekmi diye ne kesmesi arka simsiyah ve aracı stop ettiğimde eksozun vurduğu yerde hafif kararma bile gördüm.umarım dediğiniz gibi kurumlar söküp atıyordur.şu an beyaz duman da var ısınana kadarancak fazla yağ  mevcut onu aldırıcam en yakın zmanda
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 Saat 13:56
sürekli atıyorsa yakıttan olabilir ama.Benim aracımda arıyo gazı kökleyince ama atıp kesiyo sürekli üfleme yapmıyor.durum tehlikeli olabilir o zaman daha iyi bir bilene danış bence
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 Saat 14:04
bilen biri babam.bor motoru temizliyor atmaya devam ederse enjektörlerini söktürür temizletir gerekirse değişiriz şimdilik düzgün kullanmaya devam et sıkıntı çıkarmaz dedi.bakıcaz.inş.
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
sedataksu Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
21 - Eylül - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sedataksu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 Saat 14:43
Dizel araçlarda yüksek devirde siyah duman atması normaldir.Yağ fazlası varsa bunu boşalttır çünkü keçelerden yakıta karışacaktır .Araç yağ yaktığında mavi duman atacaktır.Beyaz duman genelde yakıtta su varsa olur.Bor motoru temizlemez (enjektör pompa vs.)çünkü yağa karıştırılır sadece motorun yağlanmasını artırır hareret göstergesine bakarsan hararet bir miktar azalmış olur.Araç kaç km yüksekse ve araç düşük devirde kullanıldıysa kurumlanma olabilir.Bunuda en kolay emme manifoldunu sök yada söktür bi bak içi soba bacaları gibi kurumlu ise bir kutu würt yakıt katkısı al ve 20 -30 litre yakıta kat ve aracı devirli kullan bunu uzun yol öncesi yaparsan faydasını göreceksin.Carbon cleande yaptırabilirsin biraz daha pahalıdır.Enjektör temizliği daha maliyetlidir önce bunu dene.Kurumlanma çok ise EGR iptali yaptır.
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal
Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler...
* 28 ÇOTANAKLAR *
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ekim 2011 Saat 15:59
bi yakıt katkısı kullanılıyor zaten şu anda..ama fazla devir yapmıyorum..çok nadir..zamanla kurum bitermi?emme manifoldu kolay sökülebilecek bi yerdemi? bildiğim kadarıyla motorun arkasında
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
zavur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
Forumdan Banlandı...

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı zavur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 14:44
Arkadaşlar  yağ yakmayan arabaya sakın  katkı maddesı  komayın , cünkü onların ıcınde boşsukları dolduran  maddeler  var sağlam arabaya  zarar  verİr .Onun yerıne  kalıtelı bı yağ koyun 

Düzenleyen zavur - 13 Ekim 2011 Saat 14:45
Yukarı Dön
OkaN Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Nisan - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı OkaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 18:07
arabam 202 binde maşallah saat saat gram üfleme yok bakımlarımızı yapalım Sırıtma
Şakağımdaki kansa, o benim gülüşümdür,
Namert sürünmektense, erkekçe ölüşümdür…

EGİL KULAK VER CEDDİNE TÜRKE KEFEN BİÇMEK KİMİN HADDİNE AVRUPADAN ÇİN SEDDİNE REHBER KUR’AN HEDEF TURAN
Yukarı Dön
loiz Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
16 - Mayıs - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı loiz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ekim 2011 Saat 22:52
Orjinalini yazan: ezelefe ezelefe Yazdı:

Orjinalini yazan: loiz loiz Yazdı:

konuyu yeniden açmamak için burdan danışmak istiyorum..
şu an aracım 115bin km'de.geçen hafta araca bor power denen bi yağ katkısı koydular sanayide.2 hafta önce yağ değişiminde de maşallah üst seviyeye kadar yağ doldurduklarından bor konulunca aracın ibresi yağ seviyesi max die uyarı vermeye başladı ve araç beyaz duman atmaya başladı.fazla yağdandır diye düşünüp yağı çektirmeye gittim ama pazar günü açık yer bulamadım.
esas önemli sorunum araç ciddi kara duman da atıyor.4bin devirden yukarı yüklenince ciddi ciddi kara duman atıyor araba.çekişinde hiçbir sorun yok,bi sayfada 'bor konulunca bi süre kara duman attı sonra kesti'  diye bir yazı okudum.nedendir?nası çözülür?enjektörlerinmi temizlenmesi gerekli?
bunu yazan bendım dostum.ılk koydugumda bendede yaptı sonra kestı.hatta bor un genel muduru ıle bıle konustum kartını verdı bızzat gelıp bakayım aracınıza egerkı bır sorun varsa tum motorunuzun masrafını ben karsılıcam dedı.
sorun etme sonradan duzelıyor

umarım dediğin gibi keser kardeş.şu enjektör temizleyici yakıt katkısından koyucam (bi pompacının tavsiyesi) bayrama kadar bordu katkıydı dumanı kesmezse enjektörleri söktürüp temizleticem.gerekir se enjektör değişimine kadar yolu var.pimpirikli adamım.sağlam olcak araba :)
'04 golf V 1.6FSI siyah
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 272 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 33596 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103034 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 504 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29848 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 52361 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1037 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15540 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 544 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 422 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 377 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16909 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 829 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 473 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3878 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 937 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3175 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34620 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 1404 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 2754 3 Serdar102
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Mehmetx 1
ersin61 1
elbir55 1
heavyburak26 1
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English