![]() |
|
OBD II PROJEM :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | ||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Mikroislemci donanimini kendim tasarlarsam usb ya da seri port hic farketmez nerden olursa olsun digital veri gelsin yeter.Bunun icin hazir boardlar da var ama biraz buyukce. Belki siz de biliyorsunuzdur FPGA olan hazir boardlardan bahsediyorum. Mikroislemci deyince ayni anda sadece tek bir kontrol oluyor. Ama fpga deyince paralel olarak bir suru portu ayni anda kontrol edebilirsiniz. Yapilacak projenin buyuklugune gore bi tanesine karar verilebilir.
Düzenleyen koliva - 21 Ocak 2011 Saat 15:15 |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
http://www.youtube.com/watch?v=bgblBggTce0
http://www.youtube.com/watch?v=prCTsUPXLGs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=twMzNtPiasg
Düzenleyen mstfkrl - 21 Ocak 2011 Saat 15:47 |
||
![]() |
||
|
yalnız yanında gelen cd ıcındekı programlar hep demo ve pek bır ıse yaramıyor. ben ınternetten buldumda adam gıbı calıstırdım... ama mobıle bır program yoktu...
|
||
![]() |
||
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Arada herhangi bir mikroişlemci olmasına gerek yok zaten , direk bilgisayar yada mobile cihazlar üzerinden istediğiniz veriyi okuyabiliyorsunuz. Gerekli yazılımları kullanmanız yeter dünya kadar da yazılım var ücretli olanı da var bir dünya ücretsiz yazılımda var.
|
||
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Ben olaya biraz daha farkli boyuttan yaklasiyorum. Bu verdiginiz ornekler sadece anlik data okumak icin var. Mesela videoda sadece data okuyor. Benim yapmak istediklerim biraz daha farkli. Mesela en basitinden hiz 30 km/h gecince kapilar kilitlensin diyebilmeliyim. Bilgim yok belki bu yazilimlarda boyle ozellikler de eklenebiliyor. Sadece okumaktan cok bu tarz uygulamalar gelistirmek istedigimden araya bir de mikroislemci koymak gerekir diye dusundum.
|
||
![]() |
||
|
pekı senın dedıgın kapıyı kılıtlemek gıbı ıslerı bsı beynı yapmıyormu?
|
||
![]() |
||
|
BSI beyni yapiyor da bir sekilde BSI'ya kapilari kapat diyecek mekanizma lazim. Aletin ismine bakacak olursaniz "...wireless scan tool" diyor yani sadece scan. Veri gonderme yok anladigim kadariyla. Yani veriyi okuyabiliyoruz ve su anda diyelim hiz 30 km/h. Nasil BSI'ya kapilari kilitle diyecegiz. Bu kisim veri gondermeye giriyor. Belki baska okuyucular ve onlarin yazilimlari veri okumanin yaninda veri gonderme de yapabiliyorlardir, hicbir bilgim yok. Yapabiliyorlarsa ne ala hersey yapilabilir. Düzenleyen koliva - 21 Ocak 2011 Saat 16:47 |
||
![]() |
||
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
Evet ,
Cihazım geldi ve araçta deneme mi yaptım , :) Benim sadık nokia 5230 symbian telefona yüklediğim yazılım ile araçtaki verileri anlık olarak bluetooth üzerinden okudum. Şimdi birde mobile işletim sistemli PDA ile programları yükleyip öylede bir deneyeceğim. Eğer fırsatını bulursam birde video çekip yükleyeceğim buraya inceleyelim hep beraber :)) |
||
||
![]() |
||
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
|
Planet'de boyle bir secenek mevcut ancak saatde 30Km/h hiz degil.Süper kilitleme olarak gecer arac hareketinden sonra kapılar kilitlenir.Sizin dediginize ornek mesela 120km/h den sonra uyarı falanda olabilir. |
||
![]() |
||
|
bende bluetooth ınterface ıle parametrelerı okurken clıo dızelde arasıra baglantı kopuyordu. 2 tane ınterface var 2 sındede aynı durum oldu. sende de kopma oldumu???
benım bılg da bıraz problemlı belkı ondan dolayıda kopmus olabılır ama baska bılg ıle deneyemedım. ama kabloluda bır sıkıntı olmadı...
|
||
![]() |
||
|
süper bir fikir
8 gözle bekliyoruz |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
Ben cep telefonum üzerinden okudum. İşyerinden eve kadar bu şekilde kullandım. Herhangi bir kopma olmadı. Bilgisayar ile data okumadım benim ki daha mobil bir düşünce :)) Ama ileride WINCE yüklü bir navigasyon cihazının işletim sistemine OBD programlarını kurarak araçta sürekli kalan bir cihaz yapacağım.
|
||
||
![]() |
||
|
Bu sadece yapilabilecekleri anlatabilmek icin bir ornekti. Ayni ornegi soyle de verebilirim ama yapilabilir mi bilemiyorum. Park sensoru var bende ama sadece sesli. Bu uygulama ile gorsel hale de getirilebilir, metre cinsinden bir ekrana yazilabilir. Zaman ayirmak gerek. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
Bu biraz zor iş aslında , BSI üzerindeki microchip ile alakalı bildiğim kadarı ile her BSI için farklı mikroişlemci kullanıyorlar. Mesela 206 için Motorolanın 68hc ile başlayan serisini kullanıyorlar. İçerisindeki programı ve komut setlerini bilmek lazım ayrıca mikro işlemcinin giriş çıkış uçları mikroişlemciyi programlamak ve çalıştırmak için kullanılacak kristal hızı vb vb. birde mikroişlemciye tekrar program yazabilmek için mikroişlemciyi (kimisinde gerekmiyor) yerinden sökmek gerekiyor.
|
||
||
![]() |
||
|
Konuyu canlandırmak lazım. Yazılanları okuyunca heyecanlandım aklıma hızlı ve öfkelideki bilgisayarlı sistemler geldi. Eğer becerebilrsek güzel işler çıkar. Bu pp2000 yazılımını indiriyorum biraz ağırmış 800mb kadar. Onu indirdikten sonra biraz inceleyeceğim. Benim sormak istediğim benim okuma ve yazma yapmak için ne tarz bi kablo kullanmam lazım. Elimde laptop netbook winmopda ve android pda ne arasanız var. Ben şimdilik kablo bulup pp200 ile araçta ne var ne yok görmekistiyorum. Böle bişi olsaydı önceden servise dereceyi açtırmak için 3 kere gitmezmiştim.
![]() Arkadaşlar dealextreme v.s gibi siteleri çok kullanıyorum bana önerebileceğiniz çok pahalı olmayan hem okuma hem yazma yapabilecek bi kablo lazım. Yalnız serialim yok serial için eski p2 kasamı bulup çalıştırmam lazım ona ekran fln zor iş anlayacağınız usb li olursa daha makbul olur teşekkürler. |
||
![]() |
||
|
projende başarılar
|
||
![]() |
||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
Arkadaşların uygulamakta oldukları projeler ne aşamada bilemiyorum ama belki sizlerin bildiği ama benim yeni öğrendiğim bir sistemi konu ile ilgili meraklı arkadaşlar ile paylaşmak istedim.Bir süredir navigasyon sistemlerini incelemekteyim hangisini alayım diye , karşılaştırmaları yaparken GARMİN adlı cihazın ecoroute ( yakıt tasarrufu menüsü ) menüsünde ecoroute HD adlı bir cihaz bağlantısı gördüm. bu cihaz henüz ülkemizde ve avrupada çok kullanılmamakla beraber amerikada yaygın olarak kullanılmakta cihaz kablosu vasıtasıyla araca bağlanıyor ve bluetooth vasıtasıyla GARMİN cihazına bağlanıyor. asıl güzel olanı bundan sonrası en azından benim için aracın tüm sistemsel bilgileri motor suyu sıcaklığı , performans vs. ne isterseniz navigasyon cihazı üzerinden takip edebiliyrsunuz , cihaz türkiyede yok amerika fiyatı 100 $ civarında benim çok ilgimi çekti getirttirmeyi düşünüyorum .
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
|
Guzelmis. 99,99 dolares ![]() |
||
![]() |
||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
Koliva baktınmı cihaza ,
gerçekten çok güzel bir cihaz bende 1 2 gün önce öğrendim. Amerikadaki bir yakınım yolu ile temin etmeye çalışacağım. |
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
|
Evet inceledim. Hatta youtube'da videolari var. Turkiye'ye neden simdiye kadar gelmemis acaba? Halbuki boyle seyler bizim ulkede cok daha guzel satar ![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |