![]() |
|
307 jant |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
haakaannn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haakaannn
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2011 Saat 17:23 |
forum sayfalarında biraz gezindim kafam karıştı
aracıma çelik jant taktırmayı düşünüyorum şuan üzerinde 195.65.15 lastik ve 15 inch jant var. fakat forumda her jant lastik değiştirmeye karar verene 16 jant tavsiye edilmiş hatta 17 . peki bunun araca zararı yokmu?
|
|
307 1.6 comfort
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yakıtın artar çekişinde biraz düşer ayrıca jant büyütünce lastik kalınlığı düşürmen lazım bu da senin konforunu düşürür aracın süspansiyonu daha da sertleşmiş gibi hissettirir.
|
|
![]() |
|
haakaannn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Temmuz - 1984 Kayıt Tarihi: 26 Mayıs 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 55 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haakaannn
![]() ![]() ![]() ![]() |
ozman böyle bişey yapmak hiçte mantıklı değil uzun vadede zararıda vardır herhalde bunun süspansiyona.
|
|
307 1.6 comfort
|
|
![]() |
|
ynusemre ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1986 Kayıt Tarihi: 15 Ağustos 2011 Konum: Konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
17" jant ağırlığına göre yorabilir aracı buda yakıta yansır elbette.Bunu için orjinalin 1" büyüğü tavsiye edilir genelde.Bence de en idealidir.
|
|
![]() |
|
bulent 77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 14 - Mart - 1977 Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 419 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bulent 77
yanak küçüldükçe ..jant büyüdükçe ses ve sarsıntı artar..zevk meselesi..en güzeli orjinal ebatlar
|
|
ch cr
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bence de ya orjinali ya da 1 büyük jant ve lastiğinde 1 incesi
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haakaannn
söylediklerinize göre en iyisi orjinali teşekkürler bilgiler için.
|
|
307 1.6 comfort
|
|
![]() |
|
musictime ![]() MISAFIR ![]() ![]() 01 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 333 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı musictime
peugeot için kendi görüşüm orjinal sac jant ise 14 ideal fakat çelik işin içine girer se 15 206lar için çok rahat 16 ise spor durdurmaya yetiyor fakat 17 niye alırlar onuda anlamış değilim biraz dağ kedisi gibi durduruyor :) ama orjinal 16 o peugeot jantları yokmu lokum rc jantları
|
|
![]() |
|
individual ![]() 2. Vites ![]() ![]() 23 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2008 Konum: kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 996 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı individual
şu anda 18'' kullanıyorum. 225/40/18 yakıt ve performans olarak olumsuz durumu ben hissetmedim. eskiden 14000 km lik yakıt ortalamam 7,7 iken , şu anda son 9500 km nin ortalaması 7.8 ( jantları son 5000 km dir kullandım.) büyük jant , az esneyen dar yanaklı lastik , geniş taban aracı illaki yoracaktır. Ama korkulacak kadar değil. hatta hissedilmeyecek kadar ufak farklar söz konusu. Düzenleyen individual - 08 Eylül 2011 Saat 18:11 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |