![]() |
|
yokuşta stop lambası... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Burorak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2011 Saat 12:27 |
Arkadaşlar aracımla dik bir yola girdigimde bi süre sonra stop lambası ve el fireni çekiliyken yanan ünlem işareti şeklindeki lamba yanıp sönüyor. Isı normal yani hararete benzemiyor. Gecen gün bakım yaptırdım olanı biteni anlattım tamam abi dediler aynı problemi bidaha yaptı. Sorun ne olabilir ve bu aracıma zarar verirmi acaba?
|
|
2003 model peugeot 206 hdi confort
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
fren balatalarına baktır bittiğini gösteriyor olabilir.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Peki bu uyari ciktiginda aracin frenlemesinde bir problem oluyor mu? |
|
![]() |
|
Burorak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Eylül 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
frenlemede bi problem hissetmedim. Balatalar normal dedi aracı baktırdıgım yer
|
|
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Fren hidrolik yağı azaldığında yokuş çıkıp inerken de yapar... Geçici olarak yanıp yanıp söner... Ekleme yapılarak giderilir seviye kontrolü yapılır... Büyük bir ihtimalle dot4 tür...
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bu uyari buyuk cogunlukla fren hidroliginin seviyesinin az olmasindan ortaya cikar. Eger fren hidroligi tam ise balatalarda sorun aranir. Bunlarin yaninda el freninin orada, el freninin cekik olup olmadigini anlamak icin bir switch(anahtar) vardir. Bu anahtarin da nadirdir ama bozuk olmasi muhtemeldir. |
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Ya da fren balatalarını kontrol ettir bitmesine yakında yapar yenileriyle değiştirilince hidrolik seviyesi eski yerine geleceği için sorun ortadan kalkar.
|
|
![]() |
|
cok sağolun hepsini söyliyim umarım çözülür. Fren hidroliği koydular diye biliyorum ama bi daha baksınlar bakalım
Düzenleyen Burorak - 08 Eylül 2011 Saat 12:55 |
|
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Fren Hidroliği Eksiktir Büyük Bir Olasılık...
|
|
![]() |
|
gittim servise hidrolik koydular epey hatta ordaki maximum cizgisini aştı ama bişey olmaz dediler bende iyi dedim. Denedim arabayı bi yokuşta şimdilik bi sorun kalmadı. Hepinize teşşekkür ederim
|
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |