Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Otomobillerde Fren Sistemi ve Disk Frenler !!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Otomobillerde Fren Sistemi ve Disk Frenler !!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 22:33
Orjinalini yazan: tolga35 tolga35 Yazdı:

Evet platinium,kesinlikle abs fren mesafesini kısaltmak için değil frenleme esnasında araç kontrolünü kaybetmemek içindir...

Kusura bakmayın ama ben sıze katılmıyorum... Kayan lastıgın daha uzun mesafede duracagına ınanıyorum

Aklımda cok degısık bır fıkır var yakında bunu ısleme koyacagım. Uygun bır yer arastırıyorum. Fren ve slalom testı yapacagız...Göz Kırpma

Kaygan bır zemın olusturup abs lı ve abs sız testler gerceklestırecegız. Bunu o zaman gorecegız...
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 22:39

aracın arka dingiline uygulanan yük miktarı arttıkça araçtaki limitör denen parça aynı bir musluk gibi arka tekerleklere giden hidrolik miktarını arttırarak arka frenlerin gücünün artmasını sağlar.kısacası yük arttıkça arka frenler bu yükü durdurabilmek için daha çok basınç uygular...

cecoli kardeşim;tabiki arka fren gücü ön freni geçemez hemde asla!sadece yükte limitör hidroliği arttırır ki arka fren standart tutma gücüne erişebilsin, tabiki ön frenin gücünü geçmeden...

2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 22:41
ya birde bi testten bahsetmişsin tabiki görerek öğrenmek en iyisi ama size ve aracınıza bi zarar gelmesin...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 22:57
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Aracın arkası her ne kadar yuklu olursa olsun yınede on frenden daha fazla kuvvete sahıp olacagını dusunmuyorum ben. Bu bana mantıksız gelıyor...

Onun harıcınde bu olay tek taraflı degıl bence yaa. Bende o kadar matah bılgılı bırı degılım. Ogrenecegım daha cok sey var Göz Kırpma

Asagidaki grafigi Heinz Heisler'in "Advanced Vehicle Technology" adli kitabindan aliyorum. Kendisinin otomotiv hakkinda literature pek cok eseri bulunuyor.

Asagidaki grafikte yatay eksen on frene giden hattaki basinc, dikey eksen ise arka frenlere giden hattaki basinci veriyor. Unladen= yuksuz, Half laden= yari yuklu, fully laden= tam kapasite yuklu anlamlarina gelmekte. Ornek verecek olursak, arac tam yuklu durumdayken on fren hattina giden basinc ile arkalara giden basinc yaklasik 90 bara kadar ayni, sonrasinda ise(freni kokleme) onlere daha cok basinc iletilirken arkalar sabit tutulmakta. Buna karsin, yuksuz durumda on ve arkalar ancak 30 bara kadar ayni miktarda frenleme yapiliyor. Bu noktadan sonra onlere giden basinc artirilirken arkalara giden basinc miktari degismiyor.

Dikkat edilirse tam frenleme noktasina kadar on ve arkalara giden basinc ayni. Bu da grafigi lineer yapiyor. Senin de dedigin gibi arkalara hicbir zaman onlerden daha cok basin uygulanmiyor. Bu noktada olay artik su soruya donusuyor. Hafif frenleme yapildigi zamanlarda on fren sistemine uygulanan basinc ile arka sisteme uygulanan basinc ayni. Aracin arka tarafinin on taraftan daha agir oldugu dusunulurse, bu fren basincinin on/arka diskler uzerine etkisi de on/arka yuk oranlamasi ile dogru orantili olur mu??? Tum soru bundan ibaret.

Düzenleyen koliva - 06 Eylül 2011 Saat 22:58
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 23:08

ya birde bi testten bahsetmişsin tabiki görerek öğrenmek en iyisi ama size ve aracınıza bi zarar gelmesin...

Merak etme onu en basta dusunuyorum zaten... Sırıtma Yınede sagolasın bızlerı dusundugun ıcın...

Herkes benı bılır. Hareket ederken olayı kendı capımda dusunmeyıp olabıldıgınce herkese gore uyacak sekılde hareket etmeyı calısır elımden gelenın en ıyısını yaparım. Davranıslarımı ona gore yonlendırırım. Bugune kadar bırcok olusuma ımza attım Rabbıme sukurler olsun kı herhangı kotu bır durum basımıza gelmedı. Esasında boyle rısklerın altına da gırmek sorumluluk ısıdır. Tahmın edıyorum kı gerekenı yaptıgım ıcın bu ıslerın basındayım herhalde Sırıtma Buyuk kucuk herkes saygıyla benı takıp edıyor

Bu noktada cok guzel bır projem var. Yıne bu konu ıle ılgılı arastırmadayım. Esasında projem agzımdan kactı Sırıtma Zamanından erken soylemıs oldum ama yarım kalmasın dedım artık...

Trafıge kapalı uygun bır yer bakınıyorum. Kendımız su vb bır maddeyle kaygan bır zemın olusturacagız ve bu kayganlıgı etkın tutacagız. Kısıler uygun hızda abs lı ve abs sız frenleyerek hem kendılerını hemde araclarını test edecekler. Hersey emnıyet sınırları ıcınde olacak... Ilk olarakta acılısı ben kendım yapacagım...

Boyle bırseyı cogu kımse yapmamıstır hayatında Sırıtma yada boyle bır olusuma katılmamıstır

Kaygan bır zemınde frenlemekten lastıklere pek bır zarar gelmez. Frenlerımızde bır parcacık asınıversın cok cok onemlı degıl. Bırkac kez sert frenlemeden bırsey olmaz... Bunları deneyım masrafları olarak dusunuruz Sırıtma Zaten onunda hesabını yapan arabyada bınmesın yanı Embarrassed

Durum boyle ıste Göz Kırpma
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 23:18
evet koliva frenleme basıncı yükle doğru orantılıdır,yalnız şöyle bişey var önler ana merkeze direkt bağlıdır yani bir sınırlayıcı yoktur fakat senin verdiğin grafikte de görüldüğü gibi arkaların gücü aracın maksimum aks yüküyle sınırlıdır.yani azami aks yükünü geçerseniz aracın fren verimi azalır.ayrıca boş araçta 30 bar'a kadar ön arka eşetliği sorun değildir çünkü 30 bar çok büyük bir basınç değildir tehlike yaratmaz...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 23:33
iyiki bu konuyu açmışım.. gerçekten çok güzel veriler elde ettik..burdaki yorumlar gerçekten altın derecesinde.... herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.. sitemiz ve üyelerimiz adına güzel bir paylaşım oldu.. bide yapılan yorumlarda ne kadar seviye ne kadar hoş görü ve anlayış var... sanırım bunu çoğu site başaramıyor...

cecoli trafiğe kapalı alanda bi test yapıcaksan birlikte yapalım derim..gerçekten ben çok merak ediyorum abs li ve abs siz fren mesafesini ... güzel video çekimleriyle bu test verilerinde sana yardımcı olmak isterim..
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 23:33
 yaratıcı düşüncelerin için tebrikler...istanbula gelince tanışırız inşallah.bu bayram olmadı kurbana sanırım gelicem nasipse.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 23:34

yaratıcı düşüncelerin için tebrikler...istanbula gelince tanışırız inşallah.bu bayram olmadı kurbana sanırım gelicem nasipse.

Thumbs Up
Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 23:39
tabi bu tebriklerimden cecoli'de üstüne alınabilir Gülmedediğim gibi istanbul grubuyla yüzyüze görüşmek isterim,sağolsun metinde çok yardımcı oluyor izmirdeki arkadaşlar darılmasın ama istanbullu peugeot'cular daha atak ve heyecanlı izmir sönük kalıyor...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 23:44

tabi bu tebriklerimden cecoli'de üstüne alınabilir Gülmedediğim gibi istanbul grubuyla yüzyüze görüşmek isterim,sağolsun metinde çok yardımcı oluyor izmirdeki arkadaşlar darılmasın ama istanbullu peugeot'cular daha atak ve heyecanlı izmir sönük kalıyor...

cecolinin hakkını ödeyemeyiz.. her konuda hızır gibi yardımımıza yetişiyor sağolsun .. biraz önce cecoliye yaptığın tebriği sanırım ben üstüme alındım .. kusura bakma.. cecolim arzular şelale abicim Sırıtma

Yukarı Dön
tolga35 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ağustos - 1971

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tolga35 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 23:46
kusur yok kardeşim katılım sağlayan herkes değerli...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 23:47
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

iyiki bu konuyu açmışım.. gerçekten çok güzel veriler elde ettik..burdaki yorumlar gerçekten altın derecesinde.... herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.. sitemiz ve üyelerimiz adına güzel bir paylaşım oldu.. bide yapılan yorumlarda ne kadar seviye ne kadar hoş görü ve anlayış var... sanırım bunu çoğu site başaramıyor...

cecoli trafiğe kapalı alanda bi test yapıcaksan birlikte yapalım derim..gerçekten ben çok merak ediyorum abs li ve abs siz fren mesafesini ... güzel video çekimleriyle bu test verilerinde sana yardımcı olmak isterim..

Abıcım sen olayı kucuk caplı sandın galıba Sırıtma

Bu fıkrım organızasyon mantıgında olacak. Sadece sen ben degıl bırcok kısı bu olusuma katılacak. Herkes aracıyla gelecek kendını test edecek sınayacak. Sadece baslangıcı ben yapacagım dedım Sırıtma

Yoksa bunu ben kendım cok yerde denedım denıyorumda ama sızler denemeyın Sırıtma Gecen senle lastık testımızı bıle bılıyorsun yanı. Bende daha ne testler var ama soylemıyorumGöz Kırpma

Ayrıca sen zaten olacaksın. Bunu sana sormayacagım bıle Sırıtma
Sen bızım sabıt zumredensın Göz Kırpma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 23:52

Allah razı olsun. Yolun ne zaman duserse gel her zaman beklerım... Bende olabıldıgınce herkesle tanısmaktan mutlu oluyorum. Imkan oldukca degısık yerlere turlara gıdıyoruz. Olabıldıgınce tanısmaya kaynasmaya calısıyoruz. Bunda basarı sagladıgımız kesın. Her gun cesıtlı ıllerden telefon gelıyor vs vs

Sızler gıbı degerlı arkadaslarım dostlarım benım en buyuk zengınlıgımdır... Göz Kırpma

Sımdı Turkıyem ın neresıne gıdeyım desem tanıdıgım var. Bundan guzel bır zengınlık olabılır mı ?Gülme

Bır ornek vermek ıstıyorum...
Gecen kulakları cınlasın Corludan Erbın kardesım ben Tekırdag sahılde yıne sıtemızden uyemız Eren kardesımle otururken bır anda masama tesrıf ederek elını uzatıp "merhaba cecoli nasılsın" demesı benı şok etti yanı Sırıtma

Sıtemız cok buyuk bır aıle...
Bu aıleyı genısletmek korumak ve gozetmekte sıte uyelerı olaraktan bızlere dusuyor...Göz Kırpma

Düzenleyen CeCoLi - 06 Eylül 2011 Saat 23:54
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 00:11
Güzel Paylaşım Emeğine Sağlık Kardeşim...
Yukarı Dön
Platinium Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Platinium Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 00:24

Evet platinium,kesinlikle abs fren mesafesini kısaltmak için değil frenleme esnasında araç kontrolünü kaybetmemek içindir...

Kusura bakmayın ama ben sıze katılmıyorum... Kayan lastıgın daha uzun mesafede duracagına ınanıyorum

Aklımda cok degısık bır fıkır var yakında bunu ısleme koyacagım. Uygun bır yer arastırıyorum. Fren ve slalom testı yapacagız...Göz Kırpma

Kaygan bır zemın olusturup abs lı ve abs sız testler gerceklestırecegız. Bunu o zaman gorecegız...

Bidakka burda bir noktaya değinelim kaygan zeminde ABS li araç daha önce durabilir bu da dediğmiz gibi kontrollü durmaya girer ben normal asfalttan bahsediyorum hala idda ediyorum aynı lastik aynı hız aynı model araç olacak sadece abs farkı olacak bu testte ABS siz araç daha önce duracaktır :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 00:43
Orjinalini yazan: Platinium Platinium Yazdı:

Bidakka burda bir noktaya değinelim kaygan zeminde ABS li araç daha önce durabilir bu da dediğmiz gibi kontrollü durmaya girer ben normal asfalttan bahsediyorum hala idda ediyorum aynı lastik aynı hız aynı model araç olacak sadece abs farkı olacak bu testte ABS siz araç daha önce duracaktır :)

Tamam senınkıyle kuruda da denerızz Sırıtma
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Platinium Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 00:51
Benimki ABS li bitane yanıma ABS siz lazım benim için sıkıntı yok deneriz :) yalnız aynı lastik olması lazım bu test tam sonuç alınacaksa dediğim gibi lastik olayı önemli biraz tefarruat gerektirir yada tesadüfen belki çıkar bu şartlara uyan araçlar aranmalı :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 00:55
Orjinalini yazan: Platinium Platinium Yazdı:

Benimki ABS li bitane yanıma ABS siz lazım benim için sıkıntı yok deneriz :) yalnız aynı lastik olması lazım bu test tam sonuç alınacaksa dediğim gibi lastik olayı önemli biraz tefarruat gerektirir yada tesadüfen belki çıkar bu şartlara uyan araçlar aranmalı :)

Baska araba ısın ıcıne gırerse olmaz... Cunku fren kuvvetı farklıdır lastıgı farklıdır vs vs dogru bır kıyaslama olmaz Göz Kırpma
Merak etme senın aracın ABS sını devre dısı bırakacagım o sekılde deneyecegız. Bırde ABS lı olarakta deneyıp kıyaslayacagız...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Platinium Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2011 Saat 01:02
http://www.uzmantv.com/abs-fren-sisteminin-calisma-prensibi-nasildir

Burda bu adamlar türlü türlü testler yapmakta ve fren mesafesinin uzadığını videoda söylemekte.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 207 Coilover & Süspansiyon son mesaja git 56 0 ShoryuReppa
konu icon Ariza son mesaja git 120 0 Bayram 0816
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 2294 2 talip206
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6726 17 talip206
konu icon 206 otomatik basınç ayar arızası son mesaja git 135 1 talip206
konu icon Satilik Peugeot 208 2015 Coilover Basaran son mesaja git 124 0 selahattnsahman
konu icon 208(2015) Başaran Coilover son mesaja git 126 0 selahattnsahman
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 726 1 Ozzy1903
konu icon Peugeot 208 2015 1.2 PureTech Yakıt Tüketimi son mesaja git 164 0 selahattnsahman
konu icon 5008 GT Şanzıman Arızası son mesaja git 165 0 eRRoR
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 868 0 freestyle53
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 340 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 544 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 413 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107854 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1651 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3427 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10393 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9347 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1167 0 Pyrs
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
selahattnsahman 3
talip206 3
eRRoR 1
ErkamC 1
Ozzy1903 1
Bayram 0816 1
ShoryuReppa 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English