![]() |
|
Lpg ye geçicem usta arıyorum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
deamod ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Aralık - 1990 Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2011 Konum: Antalya/ side Durum: Aktif Değil Mesajlar: 235 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 Saat 23:41 |
Evet arkadaşlar artık bende bir öğrenci olarak LPG nin nimetlerinden yararlanmak istiyorum.
Atikerin LPG Fast sıralı otogaz sistemini taktırmayı düşünüyorum maruz görün kaç silindir olduğunu bilmiyorum :) 4 silindir olması lazım ama dimi benim aracın:) neyse Ankarada bildiğiniz şöyle işinin ehli bir usta varmıdır özellikle söylüyorum atiker brc fln tatktırmıycam atikerin güzel bir ustası ve bi kaç iligili sorum olucak 1.Komple işlem 990 lira diye biliyorum bunun içinde sızdırmazlık raporu,faturası,krokisi vs. bulunuyormu 2.LPG yi ruhsata işletirken hangi işlemleri hangi dökümanları elimde bulundurmam gerekiyor? Hadi cem abi görim seni:) Bir kez daha yardımcı ol :) Düzenleyen deamod - 04 Eylül 2011 Saat 03:48 |
|
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl 0530 776 65 68 0RH+ |
|
![]() |
|
ogzhany ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
izninizle cem beye bir soruda ben sormak istiyorum. benim araçtada atiker var. fast sistemi ve lambda sensörü diye bir şeyler okudum diğer başlıklarda. bunların olup olmadığını nasıl anlarız acaba?
|
|
2006 307 1.4 comfortline lpg
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Motorunun 4 sılındır oldugunu ogren artık yanı
![]() Aracına Atıker Fast gayet guzel olur. Ankara da ıyı montaj yapan Atıker bayısı konusunda bır fıkrım yok. Ankaradakı arkadaslar yardımcı olabılırler. Eger Istanbula gelırsen en ıyı sekılde montajını yaptırabılırım.
Bu noktada sunu bılmelısın kı montajı nerede yaptırırsan aracın orada muayene olması gerekır. Boyle bır bılgım var...
Onun harıcınde hangı belge elınde olması gerekır noktasında montajcı ustamız sana yardımcı olacaktır. Ama genel olarak projesıdır faturasıdır aksam lıstesıdır vs vs bazı belgelerı bulundurman gerekır...
|
|
![]() |
|
Atıker Fast sıstemde lambda baglantısına gerek yok. Benım aracımda da fast takılı lambda baglantısı yapılmadı. Geregıde yok...
Ama Atıker Safe Fast olursa durum farklı olur...
|
|
![]() |
|
deamod ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Aralık - 1990 Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2011 Konum: Antalya/ side Durum: Aktif Değil Mesajlar: 235 |
Nasıl yani ben şimdi LPG yi Bursada taktırsam Bursadanda Ankaraya giderken Polatlıda muayeneye soksam olmazmı normal muayeneyi o şekilde yapıyorum Lpgde fark ediyormu?
|
|
|
![]() |
|
Bak ne dedım hangı ılde muayene yapılıyorsa o ılde muayene olması gerektıgı yonunde bır bılgım var. Bunun tam detayını yarın ogrenırım... Belkı sızdırmazlık raporu ıcın olabılır.
Fakat ılkbaharda babamın aracına da lpg taktık. Bodrumdan buraya geldı. Burada muayenesını yaptırıp gerı gıttı...
Bunun harıcınde standart muayeneyı nerede ıstersen oraya yaptırırsın ona kımse karısmaz...
|
|
![]() |
|
ankarada göral yetkili servisini şiddetle tavsiye ediyorum lpg montajı çok iyi yapılmakta ben çok memnunum...eğer ankarada lpg taktırıcaksan sızdırmazlık raporunu mutlaka ankarada yaptırman gerekiyo fakat araç muayenesini istediğin yerde yaptırabilirsin...
Düzenleyen OsmaNDogaN - 05 Eylül 2011 Saat 09:10 |
|
![]() |
|
peki bu sızdırmazlık raporu 990 tl ye dahilmi dahil deyilse ne kadara patlar ve son olarak benim bildiğim göral peugeot satış/servis lpg nin parçalarını alıp görallaramı geçicem nasıl olucak bu iş ?
|
|
|
![]() |
|
Sızdırmazlık en son 30 TL ıdı galıba... Benım anlamadıgım sen Bursada yasamıyormusun neden farklı yerde taktırmayı dusunuyorsun ???
|
|
![]() |
|
1 - Sızdırmazlık için 25 TL alıyorlar.
2 - LPG yi ruhsata işletirken;
a) LPG faurası,
b) TUV tarafından onaylı EK-1 belgesi
c) Muayeneden geçtiğinizi gösterir belge
d) Sadece LPG işlenecekse tek yaprak ruhsat bedeli 50 TL
|
|
![]() |
|
hayır kardeşim sızdırmazlık ve muayene 990 tl nin içinde değil...sızdırmazlık 30 tl-muayene 135 tl-ruhsata işletme 50 tl....göral rapide servis var ankara-konya yolu üzerinde shell benzinlik içinde zaten orası atiker in yetkili bayi oraya git yardımcı olurlar...
|
|
![]() |
|
black_rock ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 29 Mart 2011 Konum: KONUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı black_rock
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kardeşim tamamen samimiyetıne dayanarak soyluyorumkesınlıkle kalıteli bi tüp taktır 1 haftada basıma gelenlerı bılsen inan en kalıtelısını taktırırsın saygılar.....
|
|
206 X-Line 2004 benzin+lpg
|
|
![]() |
|
Cem abi aslen Ankarada yaşıyorum sadece yaz sezonu için Bursa'dayım önümüzdeki hafta Ankara'da olucam oyüzdendir bu derdim hatta ondan 1 hafta sonrada bodruma ordanda Antalya'ya geçicem yani karışık anlıcağın biraz :)
Menderes çok teşekkür ederim bu arada. Sevgili black_rock işte yaşadığın sorunları ve bir çoğunun talihsiz sorunlarını minimize etmek için araştırma yapıyorum ve bilgi almaya çalışıyorum ya. Adına üzüldüm... |
|
|
![]() |
|
Bana kalırsa sen ya kotu bır ustaya dusmussun yada buyuk bır sanssızlık yasamıssın...
Ne marka kıtte bu basına geldı bılemıyorum ama kıtın kalıtesınden once ustanın becerısı cok onemlıdır. Usta montaj yaparken bıle aksamları bozabılıyor. Adam ısı musurunun kablosunu kanırtıyor takarken hasar verıyor. Calıstırdıgı gıbı sorun baslıyor mısal. Ben neler gordum ne durumlarla karsılastım... Inanın sorunların %90 ı usta faktorunden kaynaklanıyor. Kıtlerın bır sucu yok...
Unutmakı en kalıtelı sıstem becerıksız ellerce montaj olursa sorundan kurtulamayabılırsın. Veya yerıne gore en kalıtesız sıstem bıle tecrubelı kısılerce montaj olursa gayet guzel calısır...
|
|
![]() |
|
mehmet eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
Cem Abi Lpg Hakkında guncel bılgılerını beklıyorum benım ıcın cok saglıklı oluyor +1
![]() |
|
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
|
![]() |
|
Sedat Yıldırım ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 87 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Sedat Yıldırım
Selamunaleykum ve Rahmertullah.
Merhaba arkadaşlar. 2002 Model 206 Otomatik aracım vardı. Otomatik olduğu için,rahatsızlığımdan dolayı,kullanımı rahattır diye 15500 TL'eye aldırahatsızlığım hafifleyince bir kaç ay sonra satmak istedim ama galeriler 14000 TL verdiği halde biniciler 12,13 bin TL verdi.Ben de satmaktan vazgeçtim,çünkü otomatik vitesin rahatlığına alıştığım için,manuel almayı gözüm kesmedi. Benzinli olduğu için 50-60 Kuruş civarı yakıyordu.Gaz takdırmak istedim, lpg'ler çok pahalıydı,Atiker'ide gözüm kesmedi doğrusu,çünkü taktıranlar genelde çok pişmandı,en son yeğenimin Opel Astrası vardı,Atiker takdırdı,o günden sonra gazcılarla akraba oldu resmen ama,en sonunda arabayı satmak zorunda kaldı. Ben bu Atiker'i çok araştırdım ama çok.Aksine Atiker'de çok hesaplıydı. Yaptığım araştırmalar sonucunda şu bilgileremulaştım.Atiker tüpler çok harika ancak!... tüpün montajını yapan ustanın ustalığı ile paralel bir kalite. Eğer montaj sırasında Atiker'in montaj kurallarına uygun hareket edilirse, süper üstü süper.İşte bende korka korka bir Atiker'ciye gittim.İstanbul / Şirinevler'de Kerem Oto.Durumu izah ettim ustaya. Usta bana dedi mükemmel bir araştırma yapmışsın, aynen araştırdığın gibi dedi.Ustam dedim,birincisi aracımın çekişten düşmesini istemiyorum,ikinciside aracımın yakıtının düşmesini istiyorum.Yani tüpü taktığıma değisin dedim.Usta bana tamam dedi, sen aracını bırak,yarın gel al,EyvAllah dedim ve bırakıp gittim. Kredi kartına 10 ay peşin fiyatına taksit,990 TL'ye yaptırdım. Rab'bim nazarlardan korusun İnşaAllah. Aracım süper oldu,çekişinde en ufak bir düşme yok.Yakıtın 1000 Km yol yapanaca kadar inişli çıkışlı olacak dedi usta.1000 KM sonra gel tekrar bir ayar yapacağım dedi.Aracım şehir içi km'de 50-60 Kuruş benzin yakarken şimdi,şehir içi 23,25 kuruş civarı gaz yakıyor. Ben Güngören/Haznedar/ Yayla/ Şirinevler/ E5/ Ve Yenibosna yan yolundan Yenibosna'nın merkezine gidiyorum.Günlük gidiş geliş toplam 15 Km yol yapıyorum.Her 100 metreye bir ışık düşüyor adeta. Dönüşler,trafik sıklığı,ışıklar,kuralsız sürücüler,acemiler falan derken,gidişim 7.5 km,yarım saat gibi bir zaman tutuyor, buna rağmen 23-25 kuruş civarı gaz yakıyor,çekişinde de düşme olmadığı gibi. Gaz sızdırmazlığa gittim Beylikdüzü'nde Birlik sanayi sitesi. 25 TL verdim ve aldım sızdırmazlığı.Esenyurt'a gittim,15 Tl verdim ek1 formunu aldım.135,7 TL verdim fenni muayenesine, muayene işide bitti,yarında nasip olursa 19/09/2011'de trafik şubesinden de dediklerine göre,125/135 TL civarıda ruhsatların sayfaları değişecek ve muayene tamamlanmış olacak. Çünkü ilk defa gaz takılmış oluyor araca.Eğer isteyen olursa Bahçelievler Yayla'dan aşağı E5 kara yoluna inerken,carfurun karşısındaki ışıklardan sağa dönüşte 100 metre ileride solda.Kerem oto.Salih usta. Ben memnun kaldım.Gidipte 1400-1600 TL vermektense diğer gazlara, 990 TL Atiker taktırmak daha karlı.Çok uzun yazdım farkındayım ama detaylı yazmak istedim. Selam ve Dua ile. |
|
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur. O' ne derse o odur. Eğ başını ey gönül. Gerçek dost ancak O'dur... Sedat Yıldırım |
|
![]() |
|
Geçtim arkadaşlar sağolun
|
|
|
![]() |
|
caglargungor ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ocak 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 43 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı caglargungor
faturayı ve projeyi montajı yapan firma vermek yükümlülüğündedir diğer işlemler ise sırasıyla sızdırmazlık raporu 25tl ardından muayene 148 tl emniyet 50 tl bu arada muayeneye gitmeden eksoz pulu , sigorta ve trafik borcuna bakman lazım geri döndürüyorlar aksi taktirde
|
|
205 RC SWAPPED
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |