Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Lpg ye geçicem usta arıyorum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Lpg ye geçicem usta arıyorum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
deamod Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
20 - Aralık - 1990

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı deamod Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Lpg ye geçicem usta arıyorum
    Gönderim Zamanı: 03 Eylül 2011 Saat 23:41
Evet arkadaşlar artık bende bir öğrenci olarak LPG nin nimetlerinden yararlanmak istiyorum.
Atikerin LPG Fast sıralı otogaz sistemini taktırmayı düşünüyorum maruz görün kaç silindir olduğunu bilmiyorum :) 4 silindir olması lazım ama dimi benim aracın:)
 neyse Ankarada bildiğiniz şöyle işinin ehli bir usta varmıdır özellikle söylüyorum atiker brc fln tatktırmıycam atikerin güzel bir ustası ve bi kaç iligili sorum olucak
1.Komple işlem 990 lira diye biliyorum bunun içinde sızdırmazlık raporu,faturası,krokisi vs. bulunuyormu
2.LPG yi ruhsata işletirken hangi işlemleri hangi dökümanları elimde bulundurmam gerekiyor?

Hadi cem abi görim seni:) Bir kez daha yardımcı ol :)

Düzenleyen deamod - 04 Eylül 2011 Saat 03:48
206 XS 1.6 8v 4 silindir Benzinli
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+
Yukarı Dön
ogzhany Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ogzhany Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Eylül 2011 Saat 23:31
izninizle cem beye bir soruda ben sormak istiyorum. benim araçtada atiker var. fast sistemi ve lambda sensörü diye bir şeyler okudum diğer başlıklarda. bunların olup olmadığını nasıl anlarız acaba?
2006 307 1.4 comfortline lpg
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 00:17
Orjinalini yazan: deamod deamod Yazdı:

Evet arkadaşlar artık bende bir öğrenci olarak LPG nin nimetlerinden yararlanmak istiyorum.
Atikerin LPG Fast sıralı otogaz sistemini taktırmayı düşünüyorum maruz görün kaç silindir olduğunu bilmiyorum :) 4 silindir olması lazım ama dimi benim aracın:)
 neyse Ankarada bildiğiniz şöyle işinin ehli bir usta varmıdır özellikle söylüyorum atiker brc fln tatktırmıycam atikerin güzel bir ustası ve bi kaç iligili sorum olucak
1.Komple işlem 990 lira diye biliyorum bunun içinde sızdırmazlık raporu,faturası,krokisi vs. bulunuyormu
2.LPG yi ruhsata işletirken hangi işlemleri hangi dökümanları elimde bulundurmam gerekiyor?

Motorunun 4 sılındır oldugunu ogren artık yanı Göz Kırpma

Aracına Atıker Fast gayet guzel olur. Ankara da ıyı montaj yapan Atıker bayısı konusunda bır fıkrım yok. Ankaradakı arkadaslar yardımcı olabılırler. Eger Istanbula gelırsen en ıyı sekılde montajını yaptırabılırım.

Bu noktada sunu bılmelısın kı montajı nerede yaptırırsan aracın orada muayene olması gerekır. Boyle bır bılgım var...

Onun harıcınde hangı belge elınde olması gerekır noktasında montajcı ustamız sana yardımcı olacaktır. Ama genel olarak projesıdır faturasıdır aksam lıstesıdır vs vs bazı belgelerı bulundurman gerekır...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 00:19
Orjinalini yazan: ogzhany ogzhany Yazdı:

izninizle cem beye bir soruda ben sormak istiyorum. benim araçtada atiker var. fast sistemi ve lambda sensörü diye bir şeyler okudum diğer başlıklarda. bunların olup olmadığını nasıl anlarız acaba?

Atıker Fast sıstemde lambda baglantısına gerek yok. Benım aracımda da fast takılı lambda baglantısı yapılmadı. Geregıde yok...

Ama Atıker Safe Fast olursa durum farklı olur...
Yukarı Dön
deamod Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
20 - Aralık - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı deamod Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 01:15
Nasıl yani ben şimdi LPG yi Bursada taktırsam Bursadanda Ankaraya giderken Polatlıda muayeneye soksam olmazmı normal muayeneyi o şekilde yapıyorum Lpgde fark ediyormu?
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 01:38

Nasıl yani ben şimdi LPG yi Bursada taktırsam Bursadanda Ankaraya giderken Polatlıda muayeneye soksam olmazmı normal muayeneyi o şekilde yapıyorum Lpgde fark ediyormu?

Bak ne dedım hangı ılde muayene yapılıyorsa o ılde muayene olması gerektıgı yonunde bır bılgım var. Bunun tam detayını yarın ogrenırım... Belkı sızdırmazlık raporu ıcın olabılır.

Fakat ılkbaharda babamın aracına da lpg taktık. Bodrumdan buraya geldı. Burada muayenesını yaptırıp gerı gıttı...

Bunun harıcınde standart muayeneyı nerede ıstersen oraya yaptırırsın ona kımse karısmaz...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 09:09
ankarada göral yetkili servisini şiddetle tavsiye ediyorum lpg montajı çok iyi yapılmakta ben çok memnunum...eğer ankarada lpg taktırıcaksan sızdırmazlık raporunu mutlaka ankarada yaptırman gerekiyo fakat araç muayenesini istediğin yerde yaptırabilirsin...

Düzenleyen OsmaNDogaN - 05 Eylül 2011 Saat 09:10
Yukarı Dön
deamod Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
20 - Aralık - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı deamod Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 13:01
peki bu sızdırmazlık raporu 990 tl ye dahilmi dahil deyilse ne kadara patlar ve son olarak benim bildiğim göral peugeot satış/servis lpg nin parçalarını alıp görallaramı geçicem nasıl olucak bu iş ?
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 13:07

Sızdırmazlık en son 30 TL ıdı galıba...

Benım anlamadıgım sen Bursada yasamıyormusun neden farklı yerde taktırmayı dusunuyorsun ???
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 13:30
1 - Sızdırmazlık için 25 TL alıyorlar.
2 - LPG yi ruhsata işletirken;
a) LPG faurası,
b) TUV tarafından onaylı EK-1 belgesi
c) Muayeneden geçtiğinizi gösterir belge
d) Sadece LPG işlenecekse tek yaprak ruhsat bedeli 50 TL
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 13:56

peki bu sızdırmazlık raporu 990 tl ye dahilmi dahil deyilse ne kadara patlar ve son olarak benim bildiğim göral peugeot satış/servis lpg nin parçalarını alıp görallaramı geçicem nasıl olucak bu iş ?

hayır kardeşim sızdırmazlık ve muayene 990 tl nin içinde değil...sızdırmazlık 30 tl-muayene 135 tl-ruhsata işletme 50 tl....göral rapide servis var ankara-konya yolu üzerinde shell benzinlik içinde zaten orası atiker in yetkili bayi oraya git yardımcı olurlar...
Yukarı Dön
black_rock Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
09 - Mart - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı black_rock Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 14:30
kardeşim tamamen samimiyetıne dayanarak soyluyorumkesınlıkle kalıteli bi tüp taktır 1   haftada basıma gelenlerı bılsen inan en kalıtelısını taktırırsın saygılar.....
206 X-Line 2004 benzin+lpg
Yukarı Dön
deamod Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
20 - Aralık - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı deamod Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 19:43
Cem abi aslen Ankarada yaşıyorum sadece yaz sezonu için Bursa'dayım önümüzdeki hafta Ankara'da olucam oyüzdendir bu derdim hatta ondan 1 hafta sonrada bodruma ordanda Antalya'ya geçicem yani karışık anlıcağın biraz :)

Menderes çok teşekkür ederim bu arada.

Sevgili black_rock işte yaşadığın sorunları ve bir çoğunun talihsiz sorunlarını minimize etmek için araştırma yapıyorum ve bilgi almaya çalışıyorum ya. Adına üzüldüm...

Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Eylül 2011 Saat 22:38
Orjinalini yazan: black_rock black_rock Yazdı:

kardeşim tamamen samimiyetıne dayanarak soyluyorumkesınlıkle kalıteli bi tüp taktır 1   haftada basıma gelenlerı bılsen inan en kalıtelısını taktırırsın saygılar.....

Bana kalırsa sen ya kotu bır ustaya dusmussun yada buyuk bır sanssızlık yasamıssın...
Ne marka kıtte bu basına geldı bılemıyorum ama kıtın kalıtesınden once ustanın becerısı cok onemlıdır. Usta montaj yaparken bıle aksamları bozabılıyor. Adam ısı musurunun kablosunu kanırtıyor takarken hasar verıyor. Calıstırdıgı gıbı sorun baslıyor mısal. Ben neler gordum ne durumlarla karsılastım... Inanın sorunların %90 ı usta faktorunden kaynaklanıyor. Kıtlerın bır sucu yok...

Unutmakı en kalıtelı sıstem becerıksız ellerce montaj olursa sorundan kurtulamayabılırsın. Veya yerıne gore en kalıtesız sıstem bıle tecrubelı kısılerce montaj olursa gayet guzel calısır...
Yukarı Dön
mehmet eren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Eylül - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmet eren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2011 Saat 20:58
Cem Abi Lpg Hakkında guncel bılgılerını beklıyorum benım ıcın cok saglıklı oluyor +1Alkış
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM
5053747493

Sıfır al omur boyu kullan.
Yukarı Dön
Sedat Yıldırım Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Sedat Yıldırım Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 Saat 17:58
Selamunaleykum ve Rahmertullah.
Merhaba arkadaşlar.
2002 Model 206 Otomatik aracım vardı.
Otomatik olduğu için,rahatsızlığımdan dolayı,kullanımı
rahattır diye 15500 TL'eye aldırahatsızlığım hafifleyince
bir kaç ay sonra satmak istedim ama galeriler 14000 TL verdiği halde
biniciler 12,13 bin TL verdi.Ben de satmaktan vazgeçtim,çünkü otomatik
vitesin rahatlığına alıştığım için,manuel almayı gözüm kesmedi.
Benzinli olduğu için 50-60 Kuruş civarı yakıyordu.Gaz takdırmak istedim,
lpg'ler çok pahalıydı,Atiker'ide gözüm kesmedi doğrusu,çünkü taktıranlar genelde
çok pişmandı,en son yeğenimin Opel Astrası vardı,Atiker takdırdı,o günden sonra
gazcılarla akraba oldu resmen ama,en sonunda arabayı satmak zorunda kaldı.
Ben bu Atiker'i çok araştırdım ama çok.Aksine Atiker'de çok hesaplıydı.
Yaptığım araştırmalar sonucunda şu bilgileremulaştım.Atiker tüpler çok harika
ancak!...
tüpün montajını yapan ustanın ustalığı ile paralel bir kalite.
Eğer montaj sırasında Atiker'in
montaj kurallarına uygun hareket edilirse,
süper üstü süper.İşte bende korka korka bir Atiker'ciye

gittim.İstanbul / Şirinevler'de Kerem Oto.Durumu izah ettim ustaya.
Usta bana dedi mükemmel
bir araştırma yapmışsın,
aynen araştırdığın gibi dedi.Ustam dedim,birincisi aracımın
çekişten düşmesini istemiyorum,ikinciside aracımın yakıtının düşmesini
istiyorum.Yani tüpü taktığıma değisin
dedim.Usta bana tamam dedi,
sen aracını bırak,yarın gel al,EyvAllah dedim ve bırakıp gittim.

Kredi kartına 10 ay peşin fiyatına taksit,990 TL'ye yaptırdım.
Rab'bim nazarlardan korusun İnşaAllah.

Aracım süper oldu,çekişinde en ufak bir düşme yok.Yakıtın 1000 Km
yol yapanaca kadar
inişli çıkışlı olacak dedi usta.1000 KM sonra gel
tekrar bir ayar yapacağım dedi.
Aracım şehir içi km'de 50-60 Kuruş
benzin yakarken şimdi,şehir içi 23,25 kuruş civarı gaz yakıyor.

Ben Güngören/Haznedar/ Yayla/ Şirinevler/ E5/ Ve Yenibosna yan
yolundan Yenibosna'nın
merkezine gidiyorum.Günlük gidiş
geliş toplam 15 Km yol yapıyorum.Her 100 metreye bir ışık düşüyor adeta.
Dönüşler,trafik sıklığı,ışıklar,kuralsız sürücüler,acemiler
falan derken,gidişim 7.5
km,yarım saat gibi bir zaman tutuyor,
buna rağmen 23-25 kuruş civarı gaz yakıyor,çekişinde de düşme
olmadığı gibi.
Gaz sızdırmazlığa gittim Beylikdüzü'nde Birlik sanayi sitesi.
25 TL verdim ve aldım sızdırmazlığı.
Esenyurt'a gittim,15 Tl verdim
ek1 formunu aldım.135,7 TL verdim fenni muayenesine,
muayene işide
bitti,yarında nasip olursa 19/09/2011'de trafik
şubesinden de dediklerine göre,125/135 TL civarıda

ruhsatların sayfaları değişecek ve muayene tamamlanmış olacak.
Çünkü ilk defa gaz takılmış oluyor
araca.Eğer isteyen olursa Bahçelievler
Yayla'dan aşağı E5 kara yoluna inerken,carfurun karşısındaki

ışıklardan sağa dönüşte 100 metre ileride solda.Kerem oto.Salih usta.
Ben memnun kaldım.Gidipte
1400-1600 TL vermektense diğer gazlara,
990 TL Atiker taktırmak daha karlı.
Çok uzun yazdım farkındayım ama
detaylı yazmak istedim.

Selam ve Dua ile.
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Gerçek dost ancak O'dur...
Sedat Yıldırım
Yukarı Dön
deamod Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
20 - Aralık - 1990

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı deamod Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 23:11
Geçtim arkadaşlar sağolun
Sade Ugly girl
0530 776 65 68
0RH+
Yukarı Dön
caglargungor Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı caglargungor Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2012 Saat 23:45

faturayı ve projeyi montajı yapan firma vermek yükümlülüğündedir
diğer işlemler ise sırasıyla
sızdırmazlık raporu 25tl
ardından muayene 148 tl
emniyet  50 tl
bu arada muayeneye gitmeden eksoz pulu , sigorta ve trafik borcuna bakman lazım geri döndürüyorlar aksi taktirde
205 RC SWAPPED
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2011 Peugeot 308 - Elektrik Devre Arızası son mesaja git 7281 10 Alphanet
konu icon P tuşu son mesaja git 475 0 Ahmet2341
konu icon Üyelerimizin Meslek Bilgileri son mesaja git 12639 527 Saido26
konu icon 106 gti almak istiyorum yardımcı olursanız çok svi son mesaja git 614 0 Burak307xsi
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 365 0 Sezgindogan
konu icon 3008 1.2 puretech motor arızası son mesaja git 5165 1 Saido26
konu icon Yol bilgisayarı ayar son mesaja git 613 0 Adil.g
konu icon 206 1.4 felline benzinli son mesaja git 400 0 ercanqnc
konu icon 407 emniyet kemeri ön gergi ve airbag hatası son mesaja git 685 0 Xbulut46
konu icon Marş problemi son mesaja git 260 0 Kübra
konu icon pejo 206 1,4 2009 model stop etme sorunu son mesaja git 565 1 Altann
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 769 1 Altann
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 2296 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 1031 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 5640 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4875 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 2081 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 523 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 2233 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 37392 2 elbir55
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JUNE EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Alphanet 2
Burak307xsi 1
Saido26 1
Ahmet2341 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English