|
Xzenon tavsiye?+307ye sis ekleme? |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 01 Eylül 2011 Saat 19:46 |
|
Zenon alıcam netten sipariş vermek istiyorum ama pek anlamam kalitesiz birşey almak istemiyorum 100 150 lira arasında alabileceğim sağlam marka vs bilen varsa yazarsa sevinirim
Düzenleyen HuseyinTurk - 02 Eylül 2011 Saat 19:45 |
||
tigerland
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
ampül tipini seçersiniz. monza iyidir .
|
||
206 RG 2000
206 GTI 2001 206 XS 2004 206 RC 2004 206+ 2012 206 GTI 2002 206 RED RC 207 GT 206 RC Black |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Monza ya da Mtec çok iyidir bende Mtec ampül var çok iyi maşallah
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Peki bunların 8000 10000likleri felan var bu sayı arttıkça dahamı parlak oluyo ampül?
|
||
F-Eren
2. Vites 23 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2010 Konum: Tekirdağ - İst. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 377 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
rakam arttıkça mavileşir renk düştükçe beyazlaşır hatta sarılaşır desek daha doğru olur.
|
||
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray 2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof A Rh - |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Onlar kelvin değeridir. Xenon ampüller aşağı yukarı aynı parlaklıktalar. Oluşturdukları renklerin aydınlığı parlaklık yaratır. 6000K genel de orjinal xenon takımıdır. Yani fabrika çıkışı xenonlu araçlardaki renk. 8000K kar beyazı dediğimiz renk. 10000K maviye dönen beyaz. arttıkça maviye döner renk. Ben 30.000K kullanıyorum. Piyasadaki bu göz alıcı koyu mavilerden değil daha açık biraz mora yakın bir renk . Beyaz arabaya hoş durdu ve geceleri görüş mesafesini çok kaybettirmedi. 45000 50000 60000ler var onlar zaten yeşil pembe fln Piyasadaki xenonlu araçların geneli 8000 kullanıyor bir süredir 15000 ve 30000 ler mavi tondan dolayı kullanılmaya başlandı. Ben türkiyeden pek elektronik parça almıyorum. Yurt dışı tercihim. pahalı veya ucuz kendim alıp takıyorum. Şİmdi 55W lık ince kontrollü balast ve 30.000K 55w ampül aldım bakalım bekliyorum onları takacam diğerlerini dayıma verecem. Türkiyede 55w pek görmedim çoğu kişide yalan onlar diyor ama bakalım bide gözümle görüyüm. |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Kusura bakmazsanız yazdıklarınızda bıraz duzeltme yapmam gerekır... Cunku yanlıs bıldıgınız bazı seyler var. Aynı zamanda dıger arkadaslarıda bılgılendırmıs olalım
Orjınal D1S D2S vs gıbı fabrıkasyon xenonlu aracların kelvın degerı 4350K dır. Bunu arastırabılırsınız. Butun hava sartlarında "en ıyı" aydınlatmayı 4350K saglar. Ampulden cıkan ısıkta %85 beyaz ve %15 sarı tonu vardır. Yanı bembeyaz degıldır. Bu xenon kıtlerın fıyatları markalarına gore 500 lıradan baslar yukarı gıder...
6000K tam beyazdır. Mavılık asla yoktur. Dıamond Whıte dıye gecer...
8000K cok hafıf mavımsı yanar. Isıgın ıcınde bır mıktar mavı ton bulunur.
10.000 12.000 15.000 vs mora dogru gıder. Bu degerlerde yol artık masmavı veya mosmor gorunur. Bunlar tamamen kozmetık goruntu ıcındır. Aydınlatma verımı kesınlıkle zayıflar. 10.000 bıle resmen mavı yanıyor ve gece gorusu yetersız... Koyu bır renk ıle aydınlatma olur mu hıc ???
Ince balastlar yakın suredır kullanılıyor. Kendı aracımda da Mtec 6000K takılı. Ince balastlar gayet guzel ve kıbar. Cesıtlı markalarda da ınce balastlara rastlamak mumkundur.
55W olanına gelecek olursak kesın bır bılgımın olmamasıyla bırlıkte bırkac yerde okudugum kadarıyla normalde xenon kıt 55W olmazmıs. Fakat bazı araclar cok elektronık sıstemlı olduklarından "arıza ısıgı yanmasın dıye" orjınal ampulle denk olarak 55W guc cekecek sekılde uretılmıs kıtler varmıs...
Bende bu 55W lık xenon kıtlerı ebayda gormustum ve acaba daha mı cok aydınlatır dıye dusunmustum ama arastırınca acıkladıgım sekılde bır bılgıye ulastım...
Ayrıca her halojen ampulun aynı olmadıgı gıbı her xenon kıtte aynı degıldır.
"""Xenon mu ıstıyorsun al sana xenon hepsı aynı""" dıyenler yalan soyler.
Halojen ampulde osram phılıps narva vs nasıl dıgerlerınden daha ıyıyse ve daha pahalıysa xenonda da kalıtelısı var kalıtesızı var. Hepsını aynı kefeye koymak yanlıs ve yersız olur...
Cakma xenon dıye tabır ettıklerı halojen ampullerın yerıne takılan kıtlerde cok cesıtlı kalıte ve fıyatlar vardır. 80TL den baslar 400-500 lere kadar gıder...
Cok basıt orneklemek gerekırse Mtec ın Sılver kıtı 150-200 arası fıyatlardadır ama Gold kıtı 450 cıvarında fıyata sahıptır. Demek kı her ıkı kıt aynı degılmıs
Xenon dedıgımız sey ampul ve balasttan ıbarettır. Kalıtelı kıtte hem aydınlatma kuvvetı hem urun kalıtesı hemde omru farklı olacaktır... Düzenleyen CeCoLi - 02 Eylül 2011 Saat 02:40 |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
huseyın albayımla ırtıbat halıne gec sana detaylı yardımcı olur ınternet ten sıparıs le flan ugrasma
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
monza 8000 140 tl ile 160 tl arası .. çok kullandım hala kullanıyorum...çokta memnunum ..
Düzenleyen by_ersin - 02 Eylül 2011 Saat 10:04 |
||
musictime
MISAFIR 01 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 333 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı musictime
|
|
ben 6000 k aldım gerçekten çok kaliteli ve güzel birşey yol gece sürüşünü yarı gündüze çeviriyor tavsiyem 6000 yada biraz daha spor dursun isterseniz 8000 ama 6000 bence ideal
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
6000de aydınlatma 8000den daha iyi olur o zaman denilenlere göre yanlış anlamadım dimi?
|
||
musictime
MISAFIR 01 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: ADANA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 333 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı musictime
|
|
evet 6000 bence daha iyi çünkü komple beyaz siz bilirsiniz şahsi fikrim ve oto elektrikçimin tavsiyesidir bu
Düzenleyen musictime - 02 Eylül 2011 Saat 15:44 |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Peki aracıma sis farı taktırıp ona taksam bu 6000lik zenonu aynı aydınlatmayı sağlarmı o şekilde kullansam yani sisi far gibi kullanabilirmiyim?
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
senin bu dediğini ben yaptım xenon kiti sislere taktım akşamları parklarla sisleri açıp öyle geziyorum ve far gibi gayet net aydınlatıyor... |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aynen benim düşüncemde o hem angeller ortaya çıkar o şekilde görüntü hoş oluyo ama önce sis farı yapmam lazım araca tamponu deldirticem sanırım tek çare o
|
||
musictime
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı musictime
|
|
sislerde xenon olunca yetiyor fakat netten sipariş verme hataya düşersin bu tür konular hassasdır yerinde alacaksın garantini işleteceksin sök tak çıkar olmasın temiz olur |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sis olayını nasıl çözerim peki 307ye sonradan sis ekleyen varmı gördünüzmü hiç?
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
hüseyin beni delirtme sislerdede zenon var farlardada zenon var ..ilk buluşmada veririm anahtarı parkları yakar sisleri açar bi tura çıkarsın ... bak bakalım nası yanıyor ....
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yanması konusunda sorum yok abi sis yok benim arabada tamponumu deldirtmem gerekli yoksa farklı alternatifleri varmı onu sordum.Ayrıca buluşmalarda yüzünü göremez olduk nedense artık :)
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
işler fena yoğun bu aralar dönüşüm muhteşem olacak bekleyin iki tane sis farı alıcan deldircen tamponu mis gibi zenonlarıda koyacan alsana sis farı ... tabi bunu yaparken güzel bir usta iyi bir işçilik olması gerekiyor...yani azcık paraya kıyacaksın .. |
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |