![]() |
|
307 hararet + motor sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
just307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Ağustos 2011 Saat 23:44 |
Aracımla sıcak bir günde uzun ve yokuş sayılabilecek bir yol çıkarken hararet göstergesi aniden sona geldi ve enginie temparatue faulty yani motor sıcaklığı hatası gibi birşey verdi, hemen sağa çektim ve durdum motoru stop etmedim ve hararet göstergesi ani bir şekilde yine 90 a düştü yinede 5-10 dk motoru açık bıraktım sonra stop ettim su falan kaynatmamıştı eksiltmemiştide belli bir süre durdum ve şehirler arası yola oldugum için devam ettim hararet 90 a hiç gelmedi bende düşük devirde kullandım, sonra servise gittim bilgisayara bağladılar fanlarımın vs hepsinin düzenli çalıştığını devirdayım düzgün oldugu olumsuzluk olmadığın söylediler hatayı sildiler oradan çıktım şehir içinde uzun süre yapmadı fakat birgün trafik sıkışıken çok dur kalk yapınca yeniden aynı hatayı verdi yani bnm sıcaklık normalde 90 a hiç gelmiyor 90 biraz altında duruyor, bu hatayı verdiği zamanlar 90 a geldiği zaman direk sona dayanıyor ve arıza lambası yanıyor durunca biraz bekleyince falan geçiyor, çok sık dur kalk yapmazsam trafikte ve uzun süreli rampalara gitmezsem bu hatayı vermiyor serviste herhangi bir sorun bulamadık herşey normal diyor. Bende bu şekilde kullanmaya devam ederken şimdi arabanın motorundan enteresan sesler gelmeye başladı sanki birşey sürekli biryere sürtüyormuş gibi vs kayış gibi triger falanda olabilir diyen arkadaşlar oldu ama anlamadım sorun ne acaba ? Aracım 2006 model 1.6 hdi 307 premium şuan 65 bin km de
Düzenleyen AlbaYDemircaN - 27 Ağustos 2011 Saat 00:00 |
|
2006 307 1.6 HDİ 110 Hp Premium
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abi ustalar yardımcı olur geçmiş olsunda şehir içi dur kalklarda benmde çok yükseliyor hararet 95-100 derece oluyor
|
|
![]() |
|
just307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
bnmki 95-100 olmuyor, normalde 90 nın biraz altında sürekli ama işte çok dur kalk yapınca yada uzun rampalarda 90 a gelince direk sona dayanıyor ve arıza lambası yanıyor sonra yine aniden 90 a düşebiliyor bazen 5-10 dk da falan garip bir durum, hararet müşürü gibi birşey varmı bu araçta
|
|
![]() |
|
abi profilinde nerden olduğun felan hiç bir şey yazmıyor.. istanbuldamısın ankaradmaısın izmirdemisin bilinmiyor.. onları bi doldur .. belki arkadaşlar seni güzel bir ustaya yada iyi bir servise yönlendiriler.. ama sesler çıktığına göre şimdi acilen bir servise git allah muhafaza kayış mayış kopmasın ...
|
|
![]() |
|
ersin abiye katılıyorum kayış mayış koparsa allah göstermesin masraf artar.bu yükün üstünden çıkılmaz
![]() |
|
![]() |
|
haklısın kardeşim, yerim süreki değiştiği için yazmamıştım şuan ufak bir ildeyim araba gösterecek bir usta yok, ama bayram sonrası kahramanmaraş ta olacam, malayta da bulunan yetkili servise göstermiştim en son ama ozaman bu ses yoktu sadece bahsettiğim hatayı veriyordu
|
|
![]() |
|
Hararet yapan araba birden soğumaz bence sorun müşürden olabilir.Hararetten dolayı olsa olsa conta yanar zaten ondada su eksiltir aracın kontrol et sabahları yağını suyunu eksiltmiyosa sorun yoktur.Trigerini değiştir derim ben maaliyeti çok olur trigerden birşey olursa.Triger yüzünden motor yemiştik önceden orda biliyorum böyle dönen pervaneye birşey dokundurmuşsn gibi gazla beraber ses yapar
Düzenleyen HuseyinTurk - 27 Ağustos 2011 Saat 00:02 |
|
![]() |
|
işte bizim 307 uzmanı hüseyinimiz...
![]() |
|
![]() |
|
adam king . herşeyi açıklamış bize laf kalmamışki
![]() |
|
![]() |
|
tşkler arkadaşlar cvplar için evet hüseyin yağını suyunu kontrol ediyorum eksiltme falan yok aniden çıkıp aniden indiği için bende aslında müşür gibi birşeyden oldugunu dşündüm ama bu ses gelmeye başlayınca baktırayım yeniden diyorum o sorunla alakalımı onuda bilmiyorum tabi ama, müşür basit birşey mi ? birde trigeri servistemi yaptırayım ince bir iş mi yoksa herhangi bir pejo bakan yer olurmu birde ortalama maliyeti nedir ?
|
|
![]() |
|
Herhangi bir yer değil adam gibi bir usta bul boş yere 3 liralık işe 5 lira verme serviste nelerin değişmesi gerektiğine göre değişir 200ede çıkarsın 500ede devşrdaimi felanda değiştir benm tavsiyem bi kere açılmışken.Ama değiştirmezsen net masrafı söliim sana bütün parçaları orjin takarsan bi motor 4500den aşağıya çıkmıyo
![]() |
|
![]() |
|
Akifff ![]() 1. Vites ![]() ![]() 17 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
Benim 307 sw da aynı şekilde trafikte veya rampalarda uzun süre giderse hararet 90 ı geçiyor, hatta sıcak günlerde çalışır durumdayken 90 da arabayı durdurup 10dk sonra açtığımda 110 a geliyor. Kullanma klavuzunda fanı açma sıcaklığı olarak 110 derece yazmışlar, gerçektende 110 da açıyor, bana yüksek gibi geldi ama hepsi böyle mi ? başka böyle bir sorun yaşayan var mıdır?
|
|
![]() |
|
110 değil 97de termostat açıyo benim bildiğim yani 90dan sonraki çizgide.Fan çift kademeli çalışıyo oksitlenmeden dolayı 1. kademeyi açmıyodu benim araba sanırım 97de ilk kademeyi açıyo 110da 2.kademe çalışıyo klimayı açtığınızdada aynı şekilde ikinci kademeye geçiyor fan yani baktınız durum kötüye gidiyo eğilip bakın fan çalışmamışsa klimayı açın olduğunuz yerde bi dakka bekleyin kapatın.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
senin kayış yıl olarak da km olarak da dolmuş her an kopabilir, sen ilk olarak trigeri ve devirdaim pompasını hallet.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
devirdayımda sorun olmuş olsa araba su kaynatıp eksiltme yapmazmıydı suda hiç eksilme olmuyor ve kaynamıyor, ayrıca ilk fırsatta triger setini değiştircem, fakat km olarak 90 bin demişlerdi bana ama yıl olarak geldi sanırım 2006 model araç yani 5 yıllık
|
|
![]() |
|
mehmet eren ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Eylül - 1990 Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2011 Konum: ORDU Durum: Aktif Değil Mesajlar: 447 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mehmet eren
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu yaz aylarında hararetın cıkması normal bundan fazla korkmayın,trafıkdekı dur kalklar ıse hem yanınızda bulunan aracların motor ısıları ile birlikte hem sızın aracınızın ısı degerı yukselebılır bu durumda bıraz klima acmak iyi olacak kalorıfer boylece sogutmaya baslar,rampalardada normal ne kadar gaz yuklersen motor sıcaklıgı bır anda yukselır ancak bır anda ınmez,cok fazla endıse yapmayın.
Birde kayısınız ıle antrıfırızınızı kontrol etmenızı tavsıye ederım. Düzenleyen mehmet eren - 28 Ağustos 2011 Saat 23:18 |
|
Peugeot 2001 Model 306 Platınum
Tüplü(Atiker)1.6 Motor 90 Beygir.127.000KM 5053747493 Sıfır al omur boyu kullan. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |