|
307'de "Yağ Basıncı Çok Düşük" Hatası |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
kuantum
1. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 25 Ağustos 2011 Saat 02:41 |
2 gün önce motor yağını bir yerde değiştirdim. Fakat önce bu sabah,, sonra da bu gece araca bindiğimde "Yağ Basıncı Çok Düşük / Oil Pressure Too Low" hatası aldım. Gittim 1 lt daha yağ aldım ve üzerine ekleme yaptım. Sonra aracımı tekrar çalıştırdım. Yine düzelmedi. Pejo 7x24 servisini aradım. Çünkü gecenin köründe taksim'deydim. Servis yetkilisi eğer yağ arıza ışığı yanmıyorsa sıkıntı yoktur dedi. Ben de ona istinaden yola çıktım. Bu arada parkettiğim yerde, aracın altına baktım. Hafif bir yağ sızıntısı olmuş. Oysa böyle bir problemim yoktu. Acaba yağ değişimi sonrası alttaki kapağı mı iyi takamadılar da yağ eksildi iki günde?
Şu an arabam evin önünde, yarın sabah tekrar aynı hatayı verecek mi bakacağım..
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yag cubugundan baktiginizda eger yag eksiliyorsa bir yerden kacak vardir ki muhtemelen karter tapasini tam sıkamamislardir. Eksik yag ile aracinizi kullanmayin.
|
|
kuantum
1. Vites 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 16 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 332 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
muhtemelen tapayı tam sıkamadılar. deli edecek bu herifler. zaten o kadar ilgisizlerdi ki o akşam.
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sabah arabayi calistirdiktan sonra azcik yerinden oynat ve on kismin denk geldigi zeminde yag olup olmadigini kontrol et. Eger varsa tapadan ya da bir sekilde filtreden de kacirabilir. Sonucta kacak var. |
|
taksicicocuk
1. Vites 15 - Ocak - 1988 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: İST, pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 222 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı taksicicocuk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
abicim alttan tapayı açtılarmı bir daha o tapa tutmaz ki yeniden tapa için diş açmak gerekir muhtemelen bunu yapmamışlardır. eğer motor yağsız kalırsa pistonlar yatak sarar o zaman araba kitler kendini ve çok büyük masraf :(
bence heme baktır
|
|
2004 307 xt auto. 65000 km de orijinale
|
|
Mehach
2. Vites Kayıt Tarihi: 30 Haziran 2011 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 199 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yağ fazla eklendiği için de olabilir. Benim eksiltilince düzeldi.
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tapa degistirilmez, olsa olsa contasi degistirilir ki o da 3-4 yag degisiminde bir o da eger sizdirma yaparsa degistirilir. Siz farkli seyden mi bahsediyorsunuz acaba? |
|
kuantum
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Az önce yine baktım. Araç yağ akıtmamış ama yine aynı hatayı veriyor yol bilgisayarı. Yağ seviyesini kontrol ettim, yağ falan eksik değil. O halde neden yapabilir bunu? "yağ pompası ya da müşürü bozulmuş olabilir" gibi bir şey demişti biri. olabilir mi böyle bir şey?
|
|
hamham
1. Vites 20 - Mayıs - 1979 Kayıt Tarihi: 06 Ekim 2010 Konum: denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşım aynı şey benimde başıma geldi ve yetkili servisin farklı numarada yağ koymasından dolayı oluyomuş kaç numara yağ koyulduğunu kontrol ettinmi
|
|
2005 206 XT 1.4 SİYAH atiker lpg
|
|
kuantum
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
5 40 mı ne koydular galiba. bu durumda bu yağı boşaltıp, sıfır başka yap mı konulacak araca???
bu araç için uygun yağ hangisidir acaba? 2006 model yeni kasa 1.6 benzinli triptonik??
|
|
Erman41
1. Vites 07 - Haziran - 1990 Kayıt Tarihi: 20 Temmuz 2011 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sorununuz çözüldü mü bilmiyorum fakat ben 206 kullanıyorum başıma böle bi olay gelmişti yağ lambası yanıyodu kimi müşür dedi kimi pompa dedi sorun filtreden cıkmıstı değişince sorun kalmadı :)küçük bi bilgi olsn belki işe yarar
|
|
kuantum
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sorun sanırım filtre imiş. Bir de alttaki yağ akıttıkları yer yalama olmuş. 2-3 gün araç ciddi anlamda oradan yağ akıtmış. Yağ eksilmiş. Filtreyi yeniledik ve orayı tamir ettirdik düzeldi çok şükür... Bir daha da o ustaya gideceğimi sanmıyorum.
|
|
SZKR
1. Vites 27 - Mayıs - 1984 Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2011 Konum: İZMİT Durum: Aktif Değil Mesajlar: 250 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
ByHack
1. Vites 06 - Ocak - 1986 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2011 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 264 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar yağ değişimini yaptığınızda filtreyi de değiştirin, zaten çok maliyeti olan bi parça değil. Ayrıca karteldeki tıpanın contasınıda değiştirin hatta teflon bantla contayı sardırın ki işiniz garanti olsun. Bu arada normalde kullanılması gereken ideal yağ 10-40 değil mi?
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Burada idealin tanimini yapmaniz gerekiyor. Ideal nedir? Hangi arac tipi, hangi iklim, hangi motor, hangi yakit turu ...vs? |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hangi araç hangi motor için ideal yağ?
aracını imzanda belirtsene bizde ona göre ha bu aracı kullanıyor bu yağı koydurmuş demekki bu motor bu yakıt motora bu yağ koyuluyor vs diye yorum yapabilelim değilmi.
lütfen profilindeki bilgileri eksiksiz doldur, imza kısmına da aracının marka model, yakıt türü motor hacmi donanımı vs yaz.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bana serviste 0-40w koydular çok memnunum, eksilme vs yok. araç 2004 model eski kasa 307 1.6 110 hp otomatik.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
eXistenZ
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Ekim 2016 Konum: ikast Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba Arkadaslar sizlere bir sorum olucakti 1,6 dizel pejom var gecen sene izin öncesi arabam yolda kaldi yag basinci hatasi yapmisti sonra o müsür leri tamirci degistirdi hata gitti fakat bu sene izin yaptim geldim ayni hatayi tekrar yapti ayni tamirciye gittim baska müsür arizalanmistir dedi ucuk bir fiyat söyledi inandirici gelmedi...yag filitreyi tekrar degistiricem bu yakinlarda arastirdim yag seciminin önemli oldugunu söylediler bu motor icin en uygun yagin 5w/30 oldugunu söylediler. denicem ins. yardim eder. sizin bu konuda baska fikirleriniz varmi ? varsa paylasirsaniz cok sevinirim..
saygilarimla
|
|
Gk
|
|
gurkannn
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2018 Konum: Erzincan Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Son yağ değişiminde benim de başıma geldi. Aracım 2008 model 308 comfort 1.6 HDI 90 lık. Özellikle motor ısındığında rölantinin 750 devire düşmesiyle uyarı veriyordu. Sorun çözüldü. Bu konuda tavsiyelerim
1. Motor boşta çalışırken gaza yüklenmeyin. Ciddi sıkıntılara yol açabilir. 2.Yağı tekrar değiştirmeye gerek yok, sadece filtreyi değiştirin. 3.Sorun çözülmezse müşür, pompa diye gidersiniz. Filtre değişimi bizim araçlarımızda değişik, önce filtre yerine yerleştiriliyor, sonra kapak takılıyor. Şakın filtreyi kapağa takıp monte etmeyin. Bu çok önemli. Filtre değişiminden sonra hata hemen geçmeyebilir, biraz performanslı 40-50km yol yapın. Alışması, filtrenin dolması biraz gecikebiliyor. Bir de ben arabayı tehdit ettim, satarım seni diye. Öyle de geçmiş olabilir :D Benim filtrenin yanlış montajından kaynaklanmış. Yardımı olur inşallah. Ben 5w30 tam sentetik kullanıyorum, sorun yaşamadım. Özellikle turbo sağlığı İçin üst kalite yağ kullanın. Aracım 200.000km de.
|
|
Selçuk55
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2018 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 246 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Her zaman diyorum aracınızın başından ayrılmayın yağ filtresini kesinlikle orjinal takın yan sanayi filtre yüzünden motor yiyen araçlar var yav bir filtre yüzünden 2 kez motor yaptıran arkadaşım var pejo arabasına yan sanayi filtre kullanmayin
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |