Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 306 ile ilgili bikaç sor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

306 ile ilgili bikaç sor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ahmet_koyuncu Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Aralık - 1980

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_koyuncu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 306 ile ilgili bikaç sor
    Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 11:08

Slm.,Arkadaşar,

Yeni bir 306 kullanıcısı olduğumdan aklıma takılan bazı şeyleri parça parça sorma ihtiyacı duyuyorum:
1-Bu aracın dikiz aynaları çok küçük geliyor bana ya ben alışamadın ya da hatalı üretim ne düşünüyorsunuz?
2-Marşa basmadan kontağı iki kademe çevirince bir uğultu geliyor kulağıma, sanki bir elektronik alet devreye giriyormuş gibi ne olduğuna dair bilgisi olan var mı?
3-Direksiyonun sol altında far ve gösterge ayar butonlarının yanında üzerinde çarpı (X) işareti olan bir düğme var ne işe yarar o acaba? 
4-Ayriyrten devir saati içinde allta bir ufak gösterge var "off" dan başlayıp min-maz olarak devam eden. Bu ilk çalıştırmada "max" a dayanıyor sonra ise "off" a gelip yerinden bile kımıldamıyor. Bunun fonksiyonu nedir?
Lüzumsuz vakit aldıysam kusura bakmayın ama aracın acemisiyim işte. Cevaplar için teşekkürler.
306 1.8 xt - 2000 model
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 11:13
 1-Bu aracın dikiz aynaları çok küçük geliyor bana ya ben alışamadın ya da hatalı üretim ne düşünüyorsunuz?

bence gayet güzel  aynalar alışırsın zamanla.. öyle aman aman bir kör noktası yok ...

2-Marşa basmadan kontağı iki kademe çevirince bir uğultu geliyor kulağıma, sanki bir elektronik alet devreye giriyormuş gibi ne olduğuna dair bilgisi olan var mı?

benzin pompasının sesi gayet normal ..

3-Direksiyonun sol altında far ve gösterge ayar butonlarının yanında üzerinde çarpı (X) işareti olan bir düğme var ne işe yarar o acaba?

bunu bende bilmiyorum ...

4-Ayriyrten devir saati içinde allta bir ufak gösterge var "off" dan başlayıp min-maz olarak devam eden. Bu ilk çalıştırmada "max" a dayanıyor sonra ise "off" a gelip yerinden bile kımıldamıyor. Bunun fonksiyonu nedir?

hiç dikkat etmedim
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Aralık - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_koyuncu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 11:21
Tşk.Ersin. Haklısın zaman alışacağız elbet ama şimdilik  hem aynalar (buna iç dikiz de dahil) küçük gelip hem de camlar filmli olunca özellikle gece resmen kör gibi hissediyorum kendimi.Sırıtma. Ama araç içime çok sindi en önemlisi de bu.
306 1.8 xt - 2000 model
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 11:23
tabi canım ... ben çok memnunum abi ... diğer iki maddeye dikkat etmedim cecoli  cevap lar sanırım .. bende merak ettim şimdi ...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 11:23

1) Aynalarına bakmak lazım orjınal olmayabılırler. Tamam genel olarak kucuk aynalara sahıp ama orjınal aynalar kullanımda pek bır sorun yaratmıyor. Daha buyuk olsaymıs guzel olurmus yanı Göz Kırpma Aynaların altına bak. Brıtax yazıyorsa orjınaldır. Ve sol aynada kor nokta acısıda bulunur. Ufak yuvarlaklardan olusan bır cızgı bulunur aynanın ustunde

2) Aklıma ılk olarak benzın pompası aklıma geldı. Vınnnnn dıye oter ve basınc tamamlanınca durur. Her kontagı kapatıp actıgında o sesı duyarsın normaldır. Bırde kontagı actıgında bızım 306 larda arac ıcındekı fan devreye gırer. Cok azda olsa donmeye baslar acaba bundan mı bahsedıyorsun...

3) O tus arka camları kılıtler. Bastıgında kuvvetlı yanar ve camların kılıtlı oldugunu bıldırır. Cocuk ıcın bır emnıyettır. Dıkkat edersen neredeyse butun 4 cam otomatık olan araclarda bu tus bulunur...

4) Bu genelde XT lerde bulunan yag sevıye gostergesıdır. Dıkkat edersen uzerınde kırmızı ve beyaz kısmı bulunur ve mın max yazar. Yaklasık olarak yag sevıyesını gosterır.
Kontagı actıgında motoru calıstırsanda calıstırmasanda 15sn sureyle calısır ve sonra kapanır. Yolda gıderken yag sevıyesı olculemez zaten...
Gostergede yag sevıyesı mınımum un altına duserse yanıp sonerek senı ıkaz eder. Mınımum un ustundeyse yanık durur ve sonra kapanır.

GTI modelınde ıse aynı gosterge uzerınde bırde dereceler bulunur ve gosterge devamlı calısır. Ilk acıldıgında sevıye gosterdıkten sonra devamında yag ısısını gosterır... Ama bızım motorda yag ısısı kontrolu yoktur. Sadece sevıye kontrolu vardır...

Son olarak bu gosterge yag cubuguyla tam cakısmayabılır. Yınede fıkır vermek ıcındır...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 11:24

Yeterlı mı kardesım ??? Sırıtma

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Aralık - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_koyuncu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 11:27

Senin araçtan (platinium) da baktığım oldu benimkini almadan önce ama temizini bulamamıştım. Sadece bir tane ellenmemiş bulmuştum o da bütçemi aşmıştı. Nasip xt yeymiş.

306 1.8 xt - 2000 model
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Aralık - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_koyuncu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 11:33
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Abi Allah razı olsun ne diyim.Gülme Kabin içi ses biraz fana benziyor sanki. Orijinal olduğunu zannediyorum ama aynalara bakacağım,aracım yanımda değil. Ev ümraniye de iş levent te olunca çılgınlık olur araba ile gidip gelmek. Cam kilidi aklıma gelmişti ama benzetememiştim. Daha önce 90 model mazda 626 vardı onda da bulunuyordu ama benzer gelmedi ne biliim!!
306 1.8 xt - 2000 model
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 12:00
Orjinalini yazan: ahmet_koyuncu ahmet_koyuncu Yazdı:

Abi Allah razı olsun ne diyim.Gülme Kabin içi ses biraz fana benziyor sanki. Orijinal olduğunu zannediyorum ama aynalara bakacağım,aracım yanımda değil. Ev ümraniye de iş levent te olunca çılgınlık olur araba ile gidip gelmek. Cam kilidi aklıma gelmişti ama benzetememiştim. Daha önce 90 model mazda 626 vardı onda da bulunuyordu ama benzer gelmedi ne biliim!!

Rıca ederım ne demek.

Sende ıftarımıza gel buyurda bır tanısalım degıl mı ??? Gelmezsen cok sey kacırırsın soyleyeyım. Bır gelen bır daha bırakamıyor Göz Kırpma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 12:02
ahmet abi sen istanbuldamışın ya.. ayıp oluyo ama Sırıtma gelsene abi iftarımıza bi tanışalım hem yeni aracına bakarız.. inceleriz.. cem abi gibi bir bilgi deposu var sorularını birebir sorar daha güzel olur yani ..
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Aralık - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_koyuncu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 12:26
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

ahmet abi sen istanbuldamışın ya.. ayıp oluyo ama Sırıtma gelsene abi iftarımıza bi tanışalım hem yeni aracına bakarız.. inceleriz.. cem abi gibi bir bilgi deposu var sorularını birebir sorar daha güzel olur yani ..

Tşk. Ersin. Merak etme takip ediyorum organizasyonu çok da katılmak, arkadaşlarla tanışmak isterim ama gün, saat uymuyor.Bi de eşim hamile 2,5 ayı falan var fazla yalnız bırakmak istemiyorum. Ayrıca böyle programlar olmasa da yine tanışacak bi vesile buluruz Allah ın iziniyle.
306 1.8 xt - 2000 model
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 12:28

Tşk. Ersin. Merak etme takip ediyorum organizasyonu çok da katılmak, arkadaşlarla tanışmak isterim ama gün, saat uymuyor.Bi de eşim hamile 2,5 ayı falan var fazla yalnız bırakmak istemiyorum. Ayrıca böyle programlar olmasa da yine tanışacak bi vesile buluruz Allah ın iziniyle.

Eşinide alıp gelebilirsin hiçbir sorun olmaz. Geçen iftarda kac kişi eşiyle kız arkadaşıyla geldi yanı...
Bız boyle bır grubuz Göz Kırpma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 12:29
hımmm.. anladım abi   ..yeğenim inşallah sağlıkla doğar büyür..

Düzenleyen by_ersin - 17 Ağustos 2011 Saat 12:30
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Aralık - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_koyuncu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 12:53

Eşinide alıp gelebilirsin hiçbir sorun olmaz. Geçen iftarda kac kişi eşiyle kız arkadaşıyla geldi yanı...
Bız boyle bır grubuz Göz Kırpma
Süpersiniz,Alkış o da olur inşAllah ileride..
306 1.8 xt - 2000 model
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge
04 - Aralık - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_koyuncu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 12:57

hımmm.. anladım abi   ..yeğenim inşallah sağlıkla doğar büyür..
Amin, çok teşekkürler. Darısı sizlerin de başına..Gülme
306 1.8 xt - 2000 model
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 SW benzin rolesi arızası son mesaja git 139 0 yavuztugay
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 360 0 Ali060606
konu icon Titreme ve tekleme son mesaja git 143 0 egenc46
konu icon 206 enjektor sorunu son mesaja git 109 0 MkzLL
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 27206 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 589 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37255 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 297539 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 106 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94883 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 1241 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1054 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6630 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1129 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 681 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3650 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49756 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 542 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 353 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 1018 0 SerkanPinar
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English