![]() |
|
ABS Problemi Yardım... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 23:28 |
slm arkadaşlar yine bi problem ama bayadır devam ediyordu götürdüm normal dediler bide burdan sorayım diyorum bildiginiz gibi bende 2001 model 1.6 Xr Platınıum var bendeki sorun söle aracımda ABS fren sistemi var yanlız lastikler kaymadan pedal vuruyor bilgisayara felan bagladık sorun yok dediler iyi dediler hatta güzel dediler peki güzel ise bu pedal arac kaymadan neden vurur onu anlamıyorum aracında böle bi problem olan varmı yolda giderken bas frene tık tık vuruyor ses geliyor komple degiştir dim orjinal parçaları ile fren diskleri fren balataları ama sorun yine var yani lastik kaymadan vurma yapıyor.....ABS beyninde problem yok dediler......
Düzenleyen ibrahim Aslan - 15 Ağustos 2011 Saat 23:35 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Allah Allah bu cok normal bır durum yanı. Problem bunun neresınde???
Frene az bastıgında herhangı bır tıtreme hıssetmemen gerekır. Fazla frenledıgınde herhangı bır lastık kılıtlenmeye baslayacagı anda abs devreye gırer. Abs her an calısmaz. Sadece lastık kayacagı zaman devreye gırer. Sen abs nın nasıl bır oldugu hakkında detaylı bılgın mı yok acaba ???
|
|
![]() |
|
Absnin amacı lastiği kaydırmamak değilmiki zaten Cem abinin dediği gibi
|
|
![]() |
|
Evet soyledıgım gıbı abs nın amacı o zaten...
Bırde dısklerde egrılık oldugunda frene azda olsa basıldıgında sılkeleme tıtreme yapabılır. Bu olayın abs ıle alakası yoktur. Ama arkadas dısklerıde degıstırdıgını soyleyınce bu ıhtımalı gozden cıkardım...
|
|
![]() |
|
ibrahim abi bence bir problem yok..bildiğin abs işte ..
|
|
![]() |
|
falla öle diyorsunuzda gelin bide siz binin yaa bence bunda var bi problem o kadar abs li arac kullandık...
|
|
![]() |
|
artı komple orjinal parçaları ile degiştirdim hepsi VALEO...
|
|
![]() |
|
Frene cok basılırsa abs devreye gırer bunda mutabıgız. Pekı frene az bastıgında da tır tır yapıyormu ???
Veya gosterdıgın ustalar bu kadar mı tecrubesız bır problem oldugunu anlayamıyorlar??? Yoksa senmı yanlıs algılıyorsun veya yorumluyorsun???
Ya oyle yada boyle yanı ![]() Düzenleyen CeCoLi - 16 Ağustos 2011 Saat 00:11 |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Arkadaslar ben de sansimi denemek istiyorum musadenizle. Ibrahim bey Valeo marka da olsa o tekerlekler abs oldugu muddetce kaymayacaktir ![]() |
|
![]() |
|
bende onu diyorum kaymada problem yok pedal kaymadan vuruyor.....
|
|
![]() |
|
ewet işte tır tır yapıyor ben de onu kasdediyorum cecoli abicim...
|
|
![]() |
|
usta anlamıyor olabilir ama pc ye baglayınca da birsey cıkmıyor bi bulamadım sorunu frenlemede problem yok gayet güzel duruyor bazen basıyorum yapıyor cekiyorum tekrar basıyorum yapmıyor ve tümsege girdigim zaman ABS lambası yanıyor o yandıgındada yapmıyor....
|
|
![]() |
|
Ben hıcbırsey anlamadım bu ısten |
|
![]() |
|
ben mi anlatamadım yoksa....
|
|
![]() |
|
Ayrıca abs lambası yanıyor demıssın. Abs lambası arıza oldugunda yanar calıstıgında degıl...
|
|
![]() |
|
ABS lambası çukur a düştügümde tekerleklerdeki sensörlerden dolayı yanıyor kullanma kılavuzuna baktım sensör anı fren için ABS yi nasıl desem hemen devreye girmesi için yakıyormuş yani onda sorun yok benim sorunum pedal ın lastikler kaymadan normal ısıga gelirken tık tık tık diye vurmasıdır...
|
|
![]() |
|
valla yazılan tüm yorumları okudum bende şaşdım ve hiç birşey anlamadım...
göründügü üzere aracında problem yok. belki lastik ebatın çok geniştir o yüzden kayma filan yapmıyodur ama ama ama zaten abs kaymaz ki
![]() |
|
![]() |
|
yani lastik orjinal abetlarında 14 ''
|
|
![]() |
|
Şimdi Actım Baktım Kılavuza ABS lambası Yandıgında ABS:Tekerlek kilitlenmesini Önleme Sistemi Devreye Giriyomuş...
|
|
![]() |
|
Platinium ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ekim - 1986 Kayıt Tarihi: 06 Mayıs 2011 Konum: İST. / Bağcılar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 487 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Platinium
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Herşey normal olabilir fakat kimse bu 306 ların diğer ABS li araçlarla aynı olduğunu idda etmesin diğerlerinden çok farklı bir abs ye sahip devreye biraz erken giriyo ben bile hala alışamadım frenlere gitti :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |