![]() |
|
Gazı kesince kasma var ama neden??? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 Saat 07:24 |
2003 model araba normaldir diyodum ama arkadaşın meganını kullandım onda hiç böyle bir şey yok.
Normal yolda giderken ayağımı gazdan çektiğim anda arabada bir yığılma oluyo kendini kasıyo bi anlıkta olsa rahatsız ediyo insanı bunun sebebi nedir nasıl giderebilirim?
Düzenleyen HuseyinTurk - 08 Ağustos 2011 Saat 07:33 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yokmu hiç bilgisi olan şaftla alakalı olabilirmi bu durum
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
ayağını gazdan çekince motor freni yaptığı için normal bence,
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
mottor freniyle alakası yok ama bu durumun çektiğim anda kasıyo kendini araba sonra normale dönüyo dikkat ediyorum babamn arabada yok arkadaln meganede yok otobüstede yok sadece bende var bu durum.Ayağını gazdan çektiğin zaman içerdekiler hiç birşey hissetmiyo yani normalde
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
acaba yakıt yavaş yavaş değilde birden mi kesiliyor araçda bayılıyor gibi oluyor, |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
yakıttan olduğunu sanmıyorum mesela hafif hareket halindeki arabayı 1e atarsında debriyajı bırakınca kasar ya ilk sonra devan eder aynı o şekil
|
|
![]() |
|
qqyyxx ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mart 2011 Konum: trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 910 |
klima açık olduğunda yapar genelde. gazdan ayağınızı aniden aldığınızda hissedilir derecede yumulma yapar özellikle bizim 1.4 hdi motorlar. Bunun dışında bir yumulma var ise en sağlıklısı serviste test ettirmen.
|
|
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg |
|
![]() |
|
Klima açıkken daha fazla yapıyo dediğin gibi
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
hocam çözersen ya da neden kaynaklandığını tesbit edersen burada paylaş ... bizde öğrenelim ....
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
Paylaşırım ama bi kaç haftayı bulur götürüp baktırmam hortlatırım konu güncelliğini kaybederse
|
|
![]() |
|
yokmu başka fikri olan?
|
|
![]() |
|
1,4HDi 307'ler yapıyor onu. Hepsi yapıyor yani sadece seninkine özgü bir durum değil. Ben de uzun süre 1,4 HDi 307 kullandım aynı şekilde gazdan ayağını çektiğimde kasılma yapıyordu.
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Enteresan bir durum niye yapsın ki standart Pugları anlamak zor bazen :)
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
Acaba bu durum bu aracın normalımıdır yoksa zamanla olan bır arızamıdır. Belkı motor kulakları bozuldukca oluyordur vs ıncelemek ustaya gostermek gerekır...
|
|
![]() |
|
gazın altına bir yay yerleştirelim, yere monteli olsun gazdan çekinde yavaş yavaş bıraksın pedalı çözeriz bence bunu böylece
![]() |
|
![]() |
|
Normal abi. Babam kullanıyor şuan 307 1,4 HDi. Sıfır aldık aracı zamanında. Aynı durum vardı ilk alındığında. Hatta baya bir yadırgamıştık. Şuan araç 105binde, hala var, alıştık artık.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bi ustaya sordum motor yeniyse yapar sıkı olduğundan dedi şaftta boşluk olabilir piston ayarı istiyo olabilir kısacası her sorduğum başka birşey söylüyo
|
|
![]() |
|
..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |