![]() |
|
406 turbo temizliği? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
statistican ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Şubat - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2011 Konum: /38/34 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2011 Saat 01:58 |
Arkadaşlar benim aracın turbosunu temizletmek istiyorum zamanla pislenmiştir sonuçta hareketli parça temizliğin önemli olduğunu düşünüuorum,turbo hassas bi parça nerde temizletebilrim
temizletmemin sizce performans açısında faydası ne olur?
yada daha buyuk sıfır bi turbo alsam ne tutar... Düzenleyen statistican - 08 Ağustos 2011 Saat 05:34 |
|
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|
![]() |
|
statistican ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Şubat - 1989 Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2011 Konum: /38/34 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
![]() ![]() ![]() ![]() |
konuyu sabaha karşı açtım kimse yok ya forever_fb tatildemi :)
Turbocu arkadaşlar ,bu işi daha önce yaptırmış olanlar yorumlarınız benim için çok önemli
|
|
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|
![]() |
|
gozem ![]() 2. Vites ![]() ![]() 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bilen varsa bende faydalanayım, benim araçta, gaza bastığında turboyo geçip hızlanmaya başladığı an çok siyah duman atıyor,Ama sadece o ilk turboya geçiş anında... (devamında duman gelmiyor) ustalar turbodan, söküp temizlemek lazım dedi.. Kararsızım :S
|
|
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel.. Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun |
|
![]() |
|
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
turbo tamiri yapan yerlerde en sağlıklı şekilde,temizliği yapılabilir,sağlıklı bir temizlik için açılması lazım açıldığı zamanda illaki masraf çıkartacaktır bel bir bir yaş üstü araçlar,turbonun durumuna göre küçükyada büyük bir revizyon gerekebilir,revizyondan sonra kaybolan turbo performansı da geri gelecektir.bunun dışın da intercooler ıda gözden geçirmekte fayda var.zamanla tozdan ve pislikten gözenekler tıkanmış olabilir,soğutmayı gerektiği gibi yapmıyor olabilir.
|
|
![]() |
|
Baybars ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2011 Konum: İST/Esenler Durum: Aktif Değil Mesajlar: 314 |
Özelden sana nerde yaptıracagını söyleyim ben
|
|
PEUGEOT Partner 1.6 HDI Tepee Comfort Origin
0532 430 79 22 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Turbonun yanında komple Carbon Clean de yapılabilir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
Turbo,intercooler ve karbon temizliği listeme ekledim...
|
|
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
Carbon clean şart mükemmel verim artışı tek kelime ile tavsiyem çok memnun kaldım ...
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
|
|
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
inanmayacaksın ama yetkili serviste 35 tl yaptırdım geçen ay. kampanya varmış. normali 65 sanırım. ama mutlaka yetkili serviste yaptır. Detaylar ise şöyle. ayrı bir cihaz bu sanırım yarım litre benzin ve aynı oranda sıvıyı enjektör kafalarından basıyo alet. bir nevi yakıt deposundan alıyormuş gibi. sonra çaydanlığa kireç çözücü dökercesine ne var ne yok eksozdan atıyo...
ama çok önemli dezavantajları var. mesela yorgun motorlarda faydalı olan kurumları da atıca yağ yakma vb sorunlar oluyo ki masrafı bilirsin Allah korusun ikincisi de katalitik Konvertör denen zıkkımı dolduruyo o kadar pislik. o meret benimkinde orjinal 650 tl ki çok ucuz sayılır. yaşı çok geç değişse kesinlikle tavsiye. ama serviste iki türlü yapıyorlar bir depo katkısı pug özel özellikle onu yaptırma cihaza mutlaka bağlat. ben nasıl desem en az verim % 20 arttı araçta % 15 yakıt azaldı. net ölçümler :) karar senin ... |
|
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
|
|
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|
![]() |
|
Katalitik olmadan egsoz muayeneden geçemessin muayenede de takıyorlar ona ağır kusur sanırım ... yağ yakıyosa sakın yaptırma beter olur ...
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
para bitti ya:)) valla bu aşk banka soydurur arkadaş :)
|
|
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|
![]() |
|
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
aracın km sini bilmiyorum ama 150,000 in üzerinde ise carbon claen daha fazla sıkıntıya neden olur,bununda bir çok farklı sebebi oluyor,ama motor güzel bir elden geçtikten sonra,mümkünse her 30,000 den bir yaptırmakta fayda var.
katalitikte muayenede sıkıntı yaratır,ama yok diyede eskisi kadar panik yapmamak lazım,artık bir çok eksozcuda ve yedek parçacıda değişik markaların ürünleri var tüvtürk onaylı olan her parça muayeneden geçiyor,250 tl den de fiyatları başlıyor,bundan bir kaç yıl önce araçlardan sökülen eski katalitikleri bu fiyatın üstüne satarlardı.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı statistican
|
|
406 st 2.0hdi 2000 110hp
|
|
![]() |
|
katalizör bir tek lpg li araçlarda mecbur değil,aracın üstünde duruyorsa bile motor rektefiyesinden hemen sonra onuda değiştir,çünkü o zamana kadar iyice tıkanmış olacaktır ve tıkanmış bir katalizör aracın çekişini olumsuz yönde etkiler,bir süre sonrada oksijen sensörüne zarar verir.onun dışında bu işinde bir çok hilesi hurdası mevcut, eksoz sisteminin doğru çalıştığından emin olun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |