Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

406 turbo temizliği?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 406
Forum Tanımlaması: Peugeot 406, 1995'ten 2004'e kadar üretilen geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=16975
Tarih: 26 Şubat 2025 Saat 09:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 406 turbo temizliği?
Mesajı Yazan: statistican
Konu: 406 turbo temizliği?
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 01:58
Arkadaşlar benim aracın turbosunu temizletmek istiyorum zamanla pislenmiştir sonuçta hareketli parça temizliğin önemli olduğunu düşünüuorum,turbo hassas bi parça nerde temizletebilrim
temizletmemin sizce performans açısında faydası ne olur?
yada daha buyuk sıfır bi turbo alsam ne tutar...

-------------
406 st 2.0hdi 2000 110hp

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 07:23
konuyu sabaha karşı açtım kimse yok ya forever_fb tatildemi :)
Turbocu arkadaşlar ,bu işi daha önce yaptırmış olanlar yorumlarınız benim için çok önemli

-------------
406 st 2.0hdi 2000 110hp

Mesajı Yazan: gozem
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 09:57
bilen varsa bende faydalanayım, benim araçta, gaza bastığında turboyo geçip hızlanmaya başladığı an çok siyah duman atıyor,Ama sadece o ilk turboya geçiş anında... (devamında duman gelmiyor) ustalar turbodan, söküp temizlemek lazım dedi.. Kararsızım :S

-------------
Mehmet Ali ÇECELİ
2004 307 XT 110hp manuel,dizel..
Dünya Kadar Malın olucağına Fındık Kadar Turbon olsun

Mesajı Yazan: mimitt
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 11:21
turbo tamiri yapan yerlerde en sağlıklı şekilde,temizliği yapılabilir,sağlıklı bir temizlik için açılması lazım açıldığı zamanda illaki masraf çıkartacaktır bel bir bir yaş üstü araçlar,turbonun durumuna göre küçükyada büyük bir revizyon gerekebilir,revizyondan sonra kaybolan turbo performansı da geri gelecektir.bunun dışın da intercooler ıda gözden geçirmekte fayda var.zamanla tozdan ve pislikten gözenekler tıkanmış olabilir,soğutmayı gerektiği gibi yapmıyor olabilir.

Mesajı Yazan: Baybars
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 12:09
Özelden sana nerde yaptıracagını söyleyim ben

-------------
PEUGEOT Partner 1.6 HDI Tepee Comfort Origin
0532 430 79 22

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 12:27
Turbonun yanında komple Carbon Clean de yapılabilir.

Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2011 Saat 23:34
Turbo,intercooler ve karbon temizliği listeme ekledim...

-------------
406 st 2.0hdi 2000 110hp

Mesajı Yazan: vbmaster
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 00:05
Carbon clean şart mükemmel verim artışı tek kelime ile tavsiyem çok memnun kaldım ...

-------------
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 00:09
Orjinalini yazan: vbmaster vbmaster Yazdı:

Carbon clean şart mükemmel verim artışı tek kelime ile tavsiyem çok memnun kaldım ...
carbon clean in detayı neler abi kurumları mı temizliyolar ne yapılıyo bilgi verirsen çok makbule geçer bide maliyeti ne civarda...

-------------
406 st 2.0hdi 2000 110hp

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 00:13
inanmayacaksın ama yetkili serviste 35 tl yaptırdım geçen ay. kampanya varmış. normali 65 sanırım. ama mutlaka yetkili serviste yaptır. Detaylar ise şöyle. ayrı bir cihaz bu sanırım yarım litre benzin ve aynı oranda sıvıyı enjektör kafalarından basıyo alet. bir nevi yakıt deposundan alıyormuş gibi. sonra çaydanlığa kireç çözücü dökercesine ne var ne yok eksozdan atıyo...

ama çok önemli dezavantajları var. mesela yorgun motorlarda faydalı olan kurumları da atıca yağ yakma vb sorunlar oluyo ki masrafı bilirsin Allah korusun ikincisi de katalitik Konvertör denen zıkkımı dolduruyo o kadar pislik. o meret benimkinde orjinal 650 tl ki çok ucuz sayılır. yaşı çok geç değişse kesinlikle tavsiye. ama serviste iki türlü yapıyorlar bir depo katkısı pug özel özellikle onu yaptırma cihaza mutlaka bağlat. ben nasıl desem en az verim % 20 arttı araçta % 15 yakıt azaldı. net ölçümler :)

karar senin ...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 00:19

inanmayacaksın ama yetkili serviste 35 tl yaptırdım geçen ay. kampanya varmış. normali 65 sanırım. ama mutlaka yetkili serviste yaptır. Detaylar ise şöyle. ayrı bir cihaz bu sanırım yarım litre benzin ve aynı oranda sıvıyı enjektör kafalarından basıyo alet. bir nevi yakıt deposundan alıyormuş gibi. sonra çaydanlığa kireç çözücü dökercesine ne var ne yok eksozdan atıyo...

ama çok önemli dezavantajları var. mesela yorgun motorlarda faydalı olan kurumları da atıca yağ yakma vb sorunlar oluyo ki masrafı bilirsin Allah korusun ikincisi de katalitik Konvertör denen zıkkımı dolduruyo o kadar pislik. o meret benimkinde orjinal 650 tl ki çok ucuz sayılır. yaşı çok geç değişse kesinlikle tavsiye. ama serviste iki türlü yapıyorlar bir depo katkısı pug özel özellikle onu yaptırma cihaza mutlaka bağlat. ben nasıl desem en az verim % 20 arttı araçta % 15 yakıt azaldı. net ölçümler :)

karar senin ...
araç zaten yağ yakıyo :) katalitik sanırım bende yok  ya ....

-------------
406 st 2.0hdi 2000 110hp

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 01:14
Katalitik olmadan egsoz muayeneden geçemessin muayenede de takıyorlar ona ağır kusur sanırım ... yağ yakıyosa sakın yaptırma beter olur ...

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 01:34

Katalitik olmadan egsoz muayeneden geçemessin muayenede de takıyorlar ona ağır kusur sanırım ... yağ yakıyosa sakın yaptırma beter olur ...
çok iş var çok.... şu yağ yakma olayını çözmek lazım,gaza basınca atıyo turbo hortumundan mı kaçırıyo nedir...gömlekten-bilezilten kaçırdığını sanmıyorum..
para bitti ya:)) valla bu aşk banka soydurur arkadaş :)

-------------
406 st 2.0hdi 2000 110hp

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 02:23
aracın km sini bilmiyorum ama 150,000 in üzerinde ise carbon claen  daha fazla sıkıntıya neden olur,bununda bir çok farklı sebebi oluyor,ama motor güzel bir elden geçtikten sonra,mümkünse her 30,000 den bir yaptırmakta fayda var.

katalitikte muayenede sıkıntı yaratır,ama yok diyede eskisi kadar panik yapmamak lazım,artık bir çok eksozcuda ve yedek parçacıda değişik markaların ürünleri var tüvtürk onaylı olan her parça muayeneden geçiyor,250 tl den de fiyatları başlıyor,bundan bir kaç yıl önce araçlardan sökülen eski katalitikleri bu fiyatın üstüne satarlardı.

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 02:37
Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

aracın km sini bilmiyorum ama 150,000 in üzerinde ise carbon claen  daha fazla sıkıntıya neden olur,bununda bir çok farklı sebebi oluyor,ama motor güzel bir elden geçtikten sonra,mümkünse her 30,000 den bir yaptırmakta fayda var.

katalitikte muayenede sıkıntı yaratır,ama yok diyede eskisi kadar panik yapmamak lazım,artık bir çok eksozcuda ve yedek parçacıda değişik markaların ürünleri var tüvtürk onaylı olan her parça muayeneden geçiyor,250 tl den de fiyatları başlıyor,bundan bir kaç yıl önce araçlardan sökülen eski katalitikleri bu fiyatın üstüne satarlardı.
araç 195 binde karbon temizliği yaptırmayacam ,rektefeden sonra yaptırrım rektefeyede var daha 220 bini bulurum ben ozamana,muaneyi daha yaptıralı 3-4 gün oluyo var demekki muaneden geçtik hafif kusurlu olarak..

-------------
406 st 2.0hdi 2000 110hp

Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2011 Saat 02:42
katalizör bir tek lpg li araçlarda mecbur değil,aracın üstünde duruyorsa bile motor rektefiyesinden hemen sonra onuda değiştir,çünkü o zamana kadar iyice tıkanmış olacaktır ve tıkanmış bir katalizör aracın çekişini olumsuz yönde etkiler,bir süre sonrada oksijen sensörüne  zarar verir.onun dışında bu işinde bir çok hilesi hurdası mevcut, eksoz sisteminin doğru çalıştığından emin olun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net