|
Otomatik vites 307 Revizyon nerere yaptırabilirim |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | ||
naksi
2. Vites 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 28 Temmuz 2011 Saat 11:28 |
|
Merhaba arkadaşlar daha öncede bahsetmiştim ama
aracım 2004 307 xr otomatik vites
bundan yaklasık 4 ay once bi arkadasıma verdiğim aracımı aldıgımda arac 2. viteste onden foşş die bir ses veriyordu çözüm için bi özel servise gittim şanzuman yağı ve selenoid valf ler degişti ama sorun tam çözülmedi o ses yine vardı. o şekilde kullanırken
temmuz sıcagında bi 100 km yol gittim ve araç bu sureçte 5 defa otomatik gear fould arızası verdi şimdi aracım sabahları sogukken sorun yok ama hararet 90 a yaklasınca ki bu surec 4 veya5 km yol gidince oluyor araba otomatik gear fould hatası veriyor işten eve bile hatasız gidemiyorum.
yetkili servise goturdum gazlı bakamyız vs dedi bi yetkili servis baktı bunun elektirik tesisatında sorun var dedi ve selenoid valf leri takan yere gittim oda revizyon lazım bunun balataları bitmiş dedi.
bende komple revizyona girmeyince sorun duzelmeyecegi kanısı ile sağlam bir peugeot al4 sanzumandan anlayan otomatik vitesci arıyorum.
önerilerinizi bu kardeşinize çok görmeyin.. keza çok yoruldum arabamdan
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
balata denilen şey rahat 180.000 km gidiyor özel servis senin sırtından para kazanmaya başlamış hemen revizyon diyor kanı bozuklar. İyi dinle bak en iyi ustaya dedikleri türkiyenin her yerinden gelen forumlarda öve öve bitiremedikleri usta bile bana revizyon dedi ben selenoid değişimi ve fren müşürü değişimi ile kurtardım.
öncelikle istanbulun neresindesin profilnde belirt. Şanzıman gibi hassas ve maliyetli konularda mutlaka yetkili servise gitmelisin. yanlış yapmış olasar bile GARANTİ li yaptıkları için birdaha masraf etmezsin.
Yanılmıyorsam sana peugeot berkeyi tavsiye etmiştim.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
naksi
2. Vites 01 - Ocak - 1978 Kayıt Tarihi: 22 Ağustos 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
berkeye gittim kardeş sabah elektirik tesisatında sorun var diyen onlar. ben bağcılardayım ama istanbul avrupa yakasında hemen heryere giderim anadolu yakasıda sorun olmaz.
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
valla dediğim gibi kimsenin çözemediği sıkıntımı onlar çözdüler, hizmetleri ve bilgileri konusunda güveniyorum onlara. Karar yinede senin. Özel servise gitmeni tavsiye etmem eğer yanlış teşhis olursa verdiğin para ile kalırsın ama yetkili servis garanti veriyor bu gibi yüksek meblalı durumlarda garanti önemli.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
naksi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
anlıyorum ama revizyon işi çok pahalı bilmiyorum berkeyi begendim karsılamaları ilgili çok iyi
|
||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
iş revizyona girdimmi işlem görmeyen yeri kalmıyor ki. 2000 tlden aşağı hiç sanmıyorum.
adamalrdaki mantık yağlı müşteri bulmuşken sömüreyim mantığı. hiç usta yok çakal var piyasada.
ben arabayı satıcaktım ne huzur kaldı ne bişey elde de para yok, şimdi düşünüyorum boşuna üzülmüşüm ve iyiki o çakalları dinlememişim.
özel serviste selenoid deiştim diyorsun da selenoid değişimi yapılınca yeni yağ konur ve şanzımana yeniden yazılım yüklenir, buradaki en önemli konu aracı çalıştırmadan önce yeni selenoidleri yeni yazılım atılan şanzımana tanıtmakdır yoksa yine düzensiz çalışır. servis yazılım işini yapıyor ama özel servis yapamıyor.
|
||
||
tolga35
1. Vites 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Selamlar... Metin kardeşim fren müşürü arızası nasıl bi belirti veriyor?normalde fren lambaları ya hep yanar yada yanmaz ama otomatikte durum farklı sanırım.geçenlerde benim c control yolda devreye epey bi girmedi gidiği zamanda bir iki kez atma yaptı kendinden devre dışı kaldı yani fakat ben fren pedalına hızla bi basıp bırakınca düzeldi.bu bi tesadüfmü yoksa benim de fren müşürüm gidici mi??? |
||
2004 peugeot 307 XT BVA Tiptronic devilred zavoli lpg
|
||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
tesadüf değil müşür gitti gidecek.
bende crusie control ile uğraşırken farkettim okadar ustaya gösterdik devreye girmiyordu. meğersem müşür beyine frene bastığım sinyalini yolladığı için cc devreye girmesiyle çıkıyormuş bizde hissedemediğimiz için çalışmadığını düşünüyorduk.
müşür hem fren lambası için hemde beyinle haberleşmesi için 4 kablolu oluyor. Arızalandığında mesela aracı çalıştırıyorsun park modundan çıkarmak için frene bastığında kilit açılmıyor bazen, an basiti bu şekilde anlayabilirsin.
CC için fren müşürünü değiştirince farkettim ki bu müşürün şanzımanlada bağlantısı varmış tesadüf eseri şanzımanımdaki anormallikde düzeldii. ne alaka dedim ama "koliva" sağolsun bununla ilgili teknik bilgileri paylaştı gerçektende doğruymuş.
müşür arızalı olduğunda otomatik şanzımanda anormal çalışmalar oluyor. vites geçişlerinin uzaması, ara viteslerin kaybolması gibi. Şükürler olsun ki otomatik peugeotu kötüleyenlere inat 2 aydır yaz sıcağına rağmen en ufak bir sıkıntısı bile olmadan biniyorum.
|
||
||
tolga35
1. Vites 20 - Ağustos - 1971 Kayıt Tarihi: 27 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ya çok soruyosun diyeceksin ama şu ara vites olayını net bi anlatırmısın? bişeyler okudum formda ama tam algılayamadım arabada yeniyim çünkü bende 4 vites atıyo ama araları nasıl?sadece bi yarım debriyaj gibi bi olay hissediyorum özellikle yokuşlarda o kadar...bide müşürün güncek fiyatını biliyomusun alırken neye dikkat edeyim???
|
||
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Sana tamamen katılıyorum böyle ustalar yüzünden millet peugeottan korkuyo reno gibi arabalara yöneliyor.Meganın piyasası 307den yüksek hatta şuan ama şöyle bir durumda var brodwaylarda kullanılan debriyaj sistemiyle meganedeki aynı o yüzden ustalığı daha basit peugeot ustanın hataasını affetmez demişti bir zamanlar reno yetkili servisinde çalışan bi abimiz
|
||
tolga35
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
güzel demiş
|
||
|
||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ne çok sorması olur mu öyle şey. amacımız yardımlaşmak burada. istediğin kadar çekinmeden sorabilirsin. gördüğüm anda cevaplarım, görmezsem de mesaj atarsın tekrar tekrar anlatırım hiç sorun değil.
ara vitesler şu şekilde oluyor. 1. den 2 ye geçiyor daha sonra 2. vitesten 3 e geçmeden hafif bir vites geçiş sarsıntısı hissediyorsun ama araba halen ikinci viteste oluyor daha sonra 3. vitese geçiyor. aynı şekilde de 3. vitesten 4 de geçiyor.
özetlemek gerekirse 1 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 4 olarak gidiyor.
fren müşürü orjinali şahin peugeot murat abide 20 tl olması lazım değiştirmesini kendin yapabilisin çok basit. gerekirse yardımcı olurum
|
||
||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aynen +1
|
||
||
naksi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ya kardeşler sorun bir anlamdada su herkez önce aracı bilgisayara baglıyor sorunu su olabilir bu olabilir gibi bilgiler veriyorlar elleyen yok arabaya ya nebileyim yagı tamammı yoksa eksilmişmi bozulmusmu yada yazılımı dogrumu ? yeni yazılım atılmısmı ? yeni selonoid ler tanıtılmısmı ? bakıyorlarmı acaba
yada bu işlemler yapılmadı ise araç programda gostermiyormu bunlar yapılmamıs die anlamadım gitti bana fiyat olarak 2700 lira civarı rakamlar verdiler en iyi veren dost işi 2500 olur dedi servis 3000 lerin ustunden acıyor kapıyı ben işini bilen ve uygun bir yer arıyorum ne yapalım basa geldi çare arıyoz :) |
||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bilader ilk olarak aracın 10-15 derecelik eğim olan bir yokuşda test etmelisin. eğer yokuşda durduğunda ve vitesi D konumuna aldığında freni bırakınca geri kaçırmıyorsa "kesinlikle revizyonluk bişey yokdur" diyorum. |
||
||
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
kardeşim ben revizyon yaptırdım bende 2. viteste fışşş diye ses veriyo araba bayılıyodu son zamanlardada yokuşta araba son gaz yapmama rağmen kalkmıyodu orjınal pejo servısındekı tanıdıga gittim konvertörü çıkardı ters çevirdi içindeki bütün parçalar düştü konvertör dağıldığı için doldurma yapmıyomus şanzıman açılmışken balata takımınıda değiştirdim bi kaç işlem daha yaptılar konvertörü usta çıkma alalım sağlam bulurum ben dedi pert bi araçtan aldık 300 tl ye sıfırı 1000 ila 1500 tl arasında şanzıman cillop gibi oldu şimdi bende toplam indirimlerle beraber 1900 gibi bi rakam ödedim ama indirimli yoksa 2500 3000 buluyodu
|
||
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
||
naksi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ya benim de boyle bir ustaya ihtiyacım var benimde tork konvertoru dagılmıs sanırım çıkma nerden bulurum hazırda olsunda lazım olursa alırız
|
||
naksi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
berk kardeş birde bu işlemlerde komple revizyonmu oldu seninki yoksa kısmı revizyonmu
|
||
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
emin değilim ama tork konvertor değişecekse revizyona girer, bana bir ustanın dediğine göre hiç bişey yapmasanda sırf şanzıman açıldığıu için bazı parçaların değişmesi gerekiyormuş, hazır açılmışken vites bantlarını balatalarını falan de değiştirirsin ki birdaha ufacık bişey için şanzıman inmesin öyle değilmi.
çıkma olarak sponsor peugeot efe ile görüş. sıfır orjinali için de şahin peugeot murat ile görüş.
|
||
||
tolga35
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
çok naziksin metin kardeşim teşekkür ederim,çok kalite bir forumdayız harika paylaşımlar var...
|
||
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |