Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 306 LPG - Rolanti - İstop vb. Sorunlar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

306 LPG - Rolanti - İstop vb. Sorunlar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 306 LPG - Rolanti - İstop vb. Sorunlar
    Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 11:36
Selam Arkadaşlar. 99 model 1.8 motor 306 kullanıyorum. Atiker merka LPG takılı. Bazı sorularım olacak umarım yardımcı olurusunuz.. Öncelikle marşa basar basmaz araç çalışıyor ama bırakınca istop ediyor. Bu olay bir kaç kere oluyor sonra düzeliyor. Bazen devir göstergesi düşüp kalkıyor çok aşağı düşünce de yine istop ediyor. Yolda giderken vitesi boşa aldığımda ya da debriyaja bastığımda da istop sorunu yaşadığım oluyor. Ama nedense bu olaylar bazen oluyor. LPG den kaynaklı olduğu söyleniyor. Bir kaç ustaya göstermiştim Gaz ayarı çekildi, kelebek temizledi bişeyler yaptılar ama hiç bir zaman kalıcı bir çözüm olmadı... Bu konularda bana yardımcı olursanız çok makbule geçer. Aksi takdirde 306 beni canım bezdirme safhasına doğru geliyor. Satacam valla :))) Sağlam bir ustaya da ihtiyaç var... Cevaplarınız belkiyorum lütfen...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 11:49
murat merhaba dostum... bu konuyla ilgili cecoli abimiz sana yardımcı olacaktır. ...ve sorunun çözülecektir..  açtığın konuyu takip et sürekli zaten 1 saat içinde cecoli bu konuyu ele alır.. saygıdeğer dostum bi tanedir o ...
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 11:57

Konuyu sürekli takip halindeyim. Şimdi öğle yemeğine çıkacam ve geldiğimde ilk iş foruma girmek olacak. Cecoliden haber bekliyoruz :) Şimdiden çok teşekkürler...

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 12:08
Motor 1.8 16V degıl mı ???
Ayrıca bu yasadıgınız durumları benzınde denedınız mı benzınde de bırebır aynı problemler oluyormu???
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 14:27
Motor 1.8 ama 5K diye geçiyor zannedersem 8Valf oluyor.
LPG sıralı sistem olduğu için zaten ilk benzinde çalışmıyo mu ? yani ilk marş alırken istop etme olayı gaz - benzin pek fark etmiyo gibi. Gaz verince sorun yok ama bırakınca yine istop...
Soğuk havalarda daha fazla oluyor. Bir tavsiyeniz varsa sevinirim...
Yukarı Dön
vbmaster Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı vbmaster Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 14:34
Rolanti kontrol valfi yapar onu değiştirmen lasım ama ii para bana geçti oradan biliyorum :)
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...

Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model
1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II)
Otoban faresi :) ARh(+)
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 14:41
Ayıptır söylemesi kaç para geçti hocam.. :)
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 14:54
Orjinalini yazan: Murat_06 Murat_06 Yazdı:

Motor 1.8 ama 5K diye geçiyor zannedersem 8Valf oluyor.
LPG sıralı sistem olduğu için zaten ilk benzinde çalışmıyo mu ? yani ilk marş alırken istop etme olayı gaz - benzin pek fark etmiyo gibi. Gaz verince sorun yok ama bırakınca yine istop...
Soğuk havalarda daha fazla oluyor. Bir tavsiyeniz varsa sevinirim...

5K demek 5 kapı yanı hatchback demektır. onun onemı yok. motor 16v olması lazım. arac duz vıtes degıl mı ???

Ilk mars her zaman benzınle baslar sonra ısınınca lpg ye gecer... dogal olarak sogukta bu durum daha etkılı olur
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 15:00
Senın motorda bundan olması lazım... ???

Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 15:09
şaheesere bak be aşağısı bile gözükmüyor Embarrassed
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 15:15

Evet araç düz vites... Cecoli hocam "Senın motorda bundan olması lazım... ??? " derken resim filan eklediyseniz işyeri sağoldun resim açmıyo bazen... göremiyorum yani... Ne yapabiliriz benim bu aracı adam etme konusunda ? Tavsiye edebileceğiniz bir usta olur mu ?

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 15:17

Evet araç düz vites... Cecoli hocam "Senın motorda bundan olması lazım... ??? " derken resim filan eklediyseniz işyeri sağoldun resim açmıyo bazen... göremiyorum yani... Ne yapabiliriz benim bu aracı adam etme konusunda ? Tavsiye edebileceğiniz bir usta olur mu ?

Evet ben oraya fotograf koydum. Aksam bakarsın... Fakat 97 98 99 model 1.8 lerde soyle bır uygulama var. Otomatık ıse 8V 103 motor takılmıs, duz vıtes ıse 16V 115 bg motor takılmıs. Senınkıde duz vıtes olduguna gore benımkı ıle aynı motora sahıp olman lazım

Ankara da tanıdıgım bıldıgım kımse yok...
Ancak Goral ın ıyı oldugunu soyluyorlar. Ankara lı arkadasların bu noktada bılgılerı varsa yardımcı olacaklardır

Düzenleyen CeCoLi - 22 Temmuz 2011 Saat 15:19
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 15:24
Bu konuyla sizden başka pek ilgilenen yok gibi... Ben satacam galiba bu arabayı...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 15:25

Bu konuyla sizden başka pek ilgilenen yok gibi... Ben satacam galiba bu arabayı...

Bu motoru bılen azdırda o acıdan... Satmakta tabıkı sızın kendı tasarrufunuzda olan bır durum. Hayırlısı olsun...

Ben cok memnunum meselaGöz Kırpma Herkesde bılır aracımı...

Düzenleyen CeCoLi - 22 Temmuz 2011 Saat 15:26
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 15:33
Ben de arabamı seviyorum ama şu olaylar olmasa keyifle binecem...Wall
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 15:41

Ben de arabamı seviyorum ama şu olaylar olmasa keyifle binecem...Wall

Araba bu yanı zamanla elbet bır yerlerı bozulacak. Dusunecek olursak 12 yasında bır arac. Kullansanızda kullanmasanızda zamanla bıryerlerı eskıyor...

Gereklı bakımları yaparsanız sızı memnun edecegını dusunuyorum. 306 ve 406 markamızın en saglam ve sorunsuz modellerıdır. Bunu herkes bılır. Ama bunların ıcınde sorundan kurtulamayanlarıda var tabıkıGöz Kırpma

Bunlar bıraz kullanım seklı ve ustalardan dolayı cok degısken.

Aracın km sı neydı ???

Düzenleyen CeCoLi - 22 Temmuz 2011 Saat 15:41
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 15:43
Araç 212 bini devirdi :) Bir de fren disklerinin ortalama ömrü ne kadardır bilir misiniz ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 15:51

Araç 212 bini devirdi :) Bir de fren disklerinin ortalama ömrü ne kadardır bilir misiniz ?

212.000 ıyı bır km... Gecmıste ıyı bakıldıysa hıcbırsey olmaz. Ama bakılmamıssa problem cıkması cok normal.

Pekı komple gaz kelebegı bakımı yaptırdınız mı?

Fren dıskınınde omru cok degıskendır. Kalıtesıne gore ve kullanıma gore cok degısır. Genelde 2-3 balata degısımı olarak soyleyebılırım. Ona bakarsan benım 125.000 de dısklerı orjınal oldugunu sanıyorum. Ben 96.000 de almıstım...

Düzenleyen CeCoLi - 22 Temmuz 2011 Saat 15:51
Yukarı Dön
Murat_06 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Murat_06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 16:00
Gaz kelebeği bakımı yapıldı. Elim kadar bi şey söktüler yanlış hatırlamıyorsam bi şeyler püskürtüp temizlediler. geçici bir çözüm oldu... Cecoli hocam sana da çok teşekkürler. derdimizi dinledin, başını ağrıttık kusura bakma... Lakin bir çözüm de bulamadık Gülme

Düzenleyen CeCoLi - 22 Temmuz 2011 Saat 16:04
99 Peugeot 306 XR 1.8 16V
0532 779 31 69
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Temmuz 2011 Saat 16:04

Gaz kelebeği bakımı yapıldı. Elim kadar bi şey söktüler yanlış hatırlamıyorsam bi şeyler püskürtüp temizlediler. geçici bir çözüm oldu... Cecoli hocam sana da çok teşekkürler. derdimizi dinledin, başını ağrıttık kusura bakma... Lakin bir çözüm de bulamadık Gülme

Rıca ederım buradan ancak bu kadar olur. Arabayı gormeden daha ne yapmamızı beklıyorsun afedersın ??? Bılgısayara baglattın mı hıc?
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 SW benzin rolesi arızası son mesaja git 136 0 yavuztugay
konu icon Stop etme sorunu otomatik 206 son mesaja git 360 0 Ali060606
konu icon Titreme ve tekleme son mesaja git 143 0 egenc46
konu icon 206 enjektor sorunu son mesaja git 109 0 MkzLL
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 27205 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 588 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37255 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 297539 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 106 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94882 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 1241 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1054 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6630 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1129 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 680 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3650 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49756 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 542 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 353 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 1018 0 SerkanPinar
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English