![]() |
|
5. viteste gelen ses |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
helot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 Saat 14:55 |
arkadaşlar aracım 5. viteste ıslık sesi gibi bir ses cıkarıyor, ses gaza bastığımda geliyor yani araba çekiş anında fakat ayağımı gazdan cektiğimde kesiliyor. daha önce başına gelen varmı? yine burada ustalara gösterdim 600 TL gibi bir rakamdan bahsediyolar. dişliler değişecekmiş vs.. diğer viteslerde sorun yok ve vites geçişlerinde zorlanma olmuyo gayet rahat yani. şanzıman yağına kendim bakabilirmiyim nerededir? ve yağ eksildiği için yaparmı?
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tek viteste olurmu sadece bilmiyorum ama bizim otobüste oluyodu aynı şey kolonlar ıslık çalıyodu gazla beraber aynı şey olabilirmi bi dikkatli dinle istersen
|
|
![]() |
|
helot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
sesin tam olarak nereden geldiğini anlayamadım ama götürdüğüm ustalar şanzımandan geldiğini söyledi. evet sadece 5. viteste oluyor belki diyorum şanzıman yağı eksildi ve 5. vites dişlisi yukarıda ve yağ seviyesinin altında mı kaldı ki. şanzıman yağına baktırmak için o kadar uğraştım dün hiçbi usta bakmadı bunlar yap eksiltmez dedi kestirip attı kendim de bilmiyorum nereden bakıldığını.
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
yağ eksilmiş olabilri masraf yapmadan önce yağına baktır. zaten şanzıman açılınca zaten yağ değişecek, şimdiden baktırmanda fayda var. aracın km kaç? manuellerde kolay kolay sıkıntı olmuyor yani kullanıma bağlı. |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Arabanın baskı balatası değişmişti benimde nerden gittiysem arabayı resmen mafettiler ön takımdan ses felan geliyodu yaptırdım geçen de bakıma gittim başka bir yere usta şanzımandan yağ kaçırıyo keçeden olabilir felan dedi sol ön tekere doğru bi yeri gösterdi ama bi sorun yok şimdilik çok şükür dediğin gibi yağ eksiltmişde olabilir ustalar hemen hemen hepsi en kötüsünü düşünüyo direk güvendiğin bi kaç yere göster bence yada yetkili servise git tespit etsinler yaptırma :)
|
|
![]() |
|
Metin 128500 kmde araç direksiyon hidrolik pompasından sonra şimdi de bu çıktı başıma. bu arada ses aracı aldığımdan beri var
|
|
![]() |
|
Bu senın dedıgın aracın teybıyle alakalı. teybın arkasına parazıt kesıcı takılmazsa bu ses duyulur. bu durum aracın ılerlemesıyle alakalı olmayıp durdugu yerdede gaza basarsan aynı sesı duyarsın. cunku motor devrıyle orantılı olarak degısen bır ses duyulur...
|
|
![]() |
|
kımse bilmiyormu sanzıman yag sevıyesine nereden bakacagımı
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
şanzıman yağ seviyesi ustalk ister. öyle motor yağı direksiyon yağı yada fren yağı seviyesini kontrol etmek gibi değil. çok karmaşık anca usta anlar. birde içindeki yağa bak orjinal yağı ise çok kötü durumdadır diye düşünüyorum. Bu şanzıman yağlarına gereken ilgiyi göstermiyorlar genelde.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
yarın izmire Murat a goturecegim sonucunu yazarım umarım tuzsuz olur :)
|
|
![]() |
|
umarım :)
|
|
|
![]() |
|
sanzıman yagı eksilmis tamamlandı fakat ses devam ediyor 5. vites dislisinde sorun olabilir 300 tl civarı masraf var. simdilik sorun olmazmıs zengin olunca yaptıracam :) bu arada arkadasla gittik onun tanıdıgı varmıs hic ugrasma ver sanzımanı ustune 1000 tl al saglam cıkma. tmm dedim buyuksun hic aklıma gelmedi. kibrit suyu lazım bu tiplere
|
|
![]() |
|
o arkadaşından biraz uzak durmalısın. yağ konusuna gelince, azalması normal değil sağını solunu keçeleri kontrol ettir
|
|
|
![]() |
|
VEDATDINC ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2011 Konum: düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VEDATDINC
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benim aracım 70 de ses yapıyor sonra kesiliyor kimi rulmanlar diyor kimi sekromeç diyor siz ne dersiniz. çıkma şanzımana güvenmeyin derim
Düzenleyen VEDATDINC - 23 Temmuz 2011 Saat 00:13 |
|
2004 307XR 1.6 atiker
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Bu diyecegim dah cok 206'larda goruluyor ama siz de bir bakin derim. Hava filitresinin oldugu kutu zamanla gevsiyor ve ses yapmaya basliyor. Arac calisir halde bu kismin yerinden oynayip oynamadigina bakin. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |