![]() |
|
Motor soğutma suyu havası (Çözüldü:) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
semsword ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2009 Konum: Bakırköy/İST. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2011 Saat 09:55 |
Motor soğutma suyunda hava olduğunu ve bu sıcaklarda fazla havayı atmazsam başıma fena iş açacağını tahmin ediyorum. Resimde, yeşil soketin yanındaki vidalar bu iş için mi? Hava alma işini nasıl yapmalı tavsiyesi olan var mı?
![]() Düzenleyen semsword - 26 Temmuz 2011 Saat 17:11 |
|
"2000 model Peugeot 206 1,6XT 110bg"
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla kardeş net çıkmamış görsem tamam dicem ama 206 motorunu bilmediğim için o mu değilmi eminde değilim. 307 olsa yerini söylerdim.
normalde tadyatöre giren yada radyatörden çıkan su borusu üzerinde oluyor. üzerindeki vidayı gevşeterek su gelene kadar bekliyorsun o şekilde alınıyor. yeri basit kolay biyerde olması lazım.
sanırım o yeşil soketler elektrik kablosu. bu yüzden oralarda olacağını sanmıyorum.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
berk2309 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
bıldıgım kadarıyla ordakı vıdalar olması lazım ama tam emın degılım
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Resimden ben de tam cikaramadim ama tarif edilerek bulunabilir. Radyatore giren hortumun uzerinde olur ve genellikle siyah olur. Vidayi gevsetmeden once araci calistirin ve kaloriferin tam olarak acik oldugundan emin olun. Sonra vidayi gevsetin ve hava kabarciklari bitene kadar suyu akitin. Ayni anda sogutma suyu haznesinden suyun cok asagiya dusmemesine ozen gosterin. Eger duserse, sogutma suyu ekleyin.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Resmide sudur:
![]() |
|
![]() |
|
semsword ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Nisan 2009 Konum: Bakırköy/İST. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Teşekkürler... Akşama doğru bi deneyim bakam....
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
koliva resminimi çektin naptın bende nerden bulurum o parçayı nasıl anlatırım diyordum (:
ellerine sağlık.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
Hazir cekilmisi var ![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
motorun sag tarafındakı kısım termostat kutugudur. ustune 2-3 tane musur bulunur ve on tarafından hortum cıkar radyatore gelır vs... onun ustunde hava alma yerı olur bırde kalorıfer hortumu ustunde olsa gerek kolıvanın gosterdıgı uzere...
|
|
![]() |
|
Bu da bir opsiyon. Resmi de surada: ![]() |
|
![]() |
|
göktuğ ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 661 |
bunun 307 deki resmi mi yukarıdaki?
|
|
2004 PEUGEOT 307 xr 1.4 hdı
|
|
![]() |
|
1.4 hdi motorlardada varmı böyle bir şey şişme yapıyo demişti ustada bana havadan olabilirmi acaba?
|
|
![]() |
|
Yağ çubuğu ilk ressimdekine benziyor. eğer o 206' ysa bura 206 dır.
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
1.4 hdi motorlardada varmı böyle bir şey şişme yapıyo demişti ustada bana havadan olabilirmi acaba?
|
|
![]() |
|
|
![]() |
|
Benım arabada da yanda duruyor. kucuk allen kafalı sarı metalden ımal edılmıs bır cıvata bendekı... Dıgerıde kalorıfer hortumu ustundekı lastık sibop kapagı. Aklınızda bulunsun her zaman kalıtelısınden sıbop kapagı yanınızda bulunsun. olurda bırgun bu sıbop kapagı patlarsa yenısıne ıhtıyacınız olur. egerkı lastıklerınızın ustunde de sıbop kapagı yoksa sıkıntı.Kısın babamın arabayla gıderken patladı. Bır anda buharların cıkmasıyla beraber antıfırız koktu. Hemen durduk. Bır boru vs patladı gıbı dusunurken bır baktık kı o sıbop kapagının kafası kopmus su fıskırıyor. hemen lastıgın ustunden soktum aldım taktım ısı cozdum :)) Düzenleyen CeCoLi - 20 Temmuz 2011 Saat 15:37 |
|
![]() |
|
evet plastik olduğunda atabiliyor sıcakda yumuşayıp. cem abi sen şanslıymışsın. sibop kapağı uymayanlar napacak (: |
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Hararet gostergesi kactaydi baktiniz mi?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |