![]() |
|
siyah çıtaları boyamak |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 2345> |
Yazar | ||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aslında bende yapmayı düşünüyorum ama kafama takılan şey çıtalar yeni boyalı olduğu için canlı duracak fakat aracın modeli eski olduğu için doğal olarak da boyası zamanla matlaştığı için ton farkından çekiyorum. Bunun çözümü olarak da aracı pasta cilaya sokacağım zaman bu boyama işlemini yapacam ozaman çıtalar dahil bütün araç canlı olacakdır. |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
Tavsiye Ederim Bende Boyattım Araç Çok Değişti...
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
albayım kaça ve nerde boyattığınıda yazarsan boyatmayı düşünen arkadaşlara yardım etmiş oluruz.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
murat deniz ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 311 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murat deniz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
çok kolay. bağaj kapısını aç tavanın bittiği yerde 2 cm lik küçük plastik bir parça var onu geriye doğru çekerek çıkar sonra tavandaki çıtayı yukarı doğru hafifçe eğimini bozmayacak şekilde çek çıkar. bende yapıcam bu işlemi ilk fırsat bulduğumda ama cila atmamayı düşünüyorum çünkü zaten o parça orjinalinde mat ve yanılmıyosam tavan çıtaları platik değil aliminyum.
|
||
2004 PEUGEOT 206 x-linE 1.4 75 bg benzin / Ariane 15" jant + 185 55 15 goodyear efficientgrip 0 RH +
kara böcükk :) |
||
![]() |
||
|
iyimiş ya bende deniyeyim bunu. hem içi pislenmiştir temizlemiş de olurum.
|
||
||
![]() |
||
|
Yaptırmanı Tavsiye Ederim Çok Değişiyor Araç Kardeşim.. |
||
![]() |
||
|
aynen metın abı benım aracın kaportayla tek renk hos duruyo emın ol senınde cok tatlı durur
![]() |
||
![]() |
||
werty ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1987 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: İstanbul/Atalar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
|
tamam en kısa zamanda operasyona baslıyorum.fotografları paylaşırım
|
||
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15
|
||
![]() |
||
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|
arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorum eliniz birazcık yakınsa mutlaka yapın çok güzel oluyor siyah plastikler yakışmıyor aslana :) ben aynalardan tutun kapı kollarına bagaj açma koluna tampon bıyıklarına ve kağı çıtalarına kadar kendim yaptım gayet güzel oldu sabır ve emekle müthiş oluyor
|
||
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
||
![]() |
||
|
olacak inşallah. mdincer34 gibi bende kendim yapacağım (:
|
||
||
![]() |
||
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
|
metin olmadı gel beraber yapalım arkadaşım :) bilgi lazımsa bana özelde mesaj at elimden geleni yaparım :) cesaretin için tebrik ederim kendin yap bence de :)
|
||
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
||
![]() |
||
|
evet arkadaşlar hafta sonu boyama işlemini gerçekleştirdim, yanlız çıtaları boyadıkdan sonra boyam bitti ve pazar günü boyacı kapalı olduğu için tampondaki bıyıkların boyası biraz gecikmeli oldu ama hepsi geçde olsa bitti,
Aracımın ilk hali, hatta ilk fotoğrafıdır kaporasını verdiğim gün çekmiştim (:
Bıyıkları ve çıtaları söktükden sonraki hali, çok üzücü heryeri delik delik (:
çıtalar boyandı verniklenmeyi bekliyor, boya bittiği için bıyıklar pazartesini bekliyor
pazar günüde komşumuzun nikahı çıkınca mecbur sadece kapı çıtalarını takarak gittim
pazartesi boyayı aldıkdan sonra, malum işten geç geldik bide boya alıp boyadık derken hava karardı
veee mutlu son, pazartesi akşamı boyadığım bıyıkları salı sabahı işe giderken vernikledim ve akşam işten geldiğimde tampona taktım.
boyama işlemi çok eğlenceliydi birde kendi aracına kendi yapma zevki pahabiçilemez (:
maliyet olarak;
iki kere tüpe boya bastırdım sanayide 12 x 2 = 24 tl
plastik için astarı tüpe bastırdım 15 tl
son olarak da verniği tüpe bastırdım 15 tl.
zımparalar 5 tl
toplam 59 TL ye bitirdim.
İsteyen düşünen arkadaşlara itina ile cesaret verebilirim..
![]() saygılarımla...
Not: Bu konuda bana cesarreti veren ve yol gösteren "mdincer34" arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum.
Düzenleyen metin - 07 Temmuz 2011 Saat 10:05 |
||
||
![]() |
||
taytay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
|
sahsi fikrim cıkatlı hali daha güzel :) güzel bi jant artı biraz bastınmı azcıkta detailing :)
|
||
kiraz kırmızı 98 106 gti
EA 1434 |
||
![]() |
||
|
ilgine teşekkür ederim tabi zevkler ve renkler göreceli bir kavram herkezin farklı oluyor. Ben yaklaşık 1 sene siyah haline doydum birazda renkli haline doyayım dedim (: birde bazıları solmaya bakım istemeye başlamıştı.
bu arada yorumun da "cıkatlı" derken ne demek istediğini anlayamadım (:
|
||
||
![]() |
||
taytay ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 47 |
|
![]() Düzenleyen taytay - 07 Temmuz 2011 Saat 10:42 |
||
kiraz kırmızı 98 106 gti
EA 1434 |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
![]() |
||
|
taytay aklımda aracı siyah ve kırmızı ile kombine etmek var,
aracı komple kırmızı yapıp, siyaj jant, siyah far, siyah stop ve siyah film yapmayı düşünüyorum bu daha ilk adım.
jant olarak da siyah renkli ve dış kenarları kırmızı jant düşünüyorum
örnek olarak bunun gibi,
tabi şekli böyle olmayacak sadece renk uyumunu göstermeye çalıştım.
|
||
||
![]() |
||
|
hakangümüş, çok teşekkür ederim.
farklı olarak farların içinide gövde rengi yapacaktım ama ısıya dayanma konusunda çekindiğim için vaz geçtim. belki siyah yapablirim farları ama zaman lazım.
Düzenleyen metin - 07 Temmuz 2011 Saat 11:11 |
||
||
![]() |
||
|
|
||
kiraz kırmızı 98 106 gti
EA 1434 |
||
![]() |
||
|
öncelikle para lazım, bunları yapmak nerden baksan bi 5 ayı alır çünkü ödemelerim var onlardan kurtulmam gerekli şimdilik böyle devam (:
|
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 2345> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |