![]() |
|
Su eksiltme ve hararet |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
motoberk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2011 Saat 00:30 |
Merhabalar
Aracım 2000 model 206 ve bir süredir su eksiltme sorunu yaşıyorum. Araç 2 ay kadar önce hararet yaptı ve devirdaim pompası görevini yapmadığından değiştirildi. 1 ay kadar falan sorunsuz bindim. Devirdaim değişmeden önce hararet 90da çakılıydı. Sonrasında 70-80 seviyelerine düştü.
Bir iki haftadırda su eksiltme problemi var. İki ustaya gittim biri bişey bulamadı diğeride conta yakmış diyor. Fakat nette bulduğum bilgilere göre araç conta yakmış gibi belirtiler vermiyor. Egsoz dumanı rengi normal, çekiş normal, yağ seviyesi normal, suda renk değişimi- yağlanma yok.
Araç 90 civarında fan açıyot 110 a doğru 2. kademeye geçiyor. Buda normal.
Kaloriferi kullandığım zamanlarda suda daha çabuk eksilme oluyor gibi geldi bana, forumdada baya okudum ama paspaslarda falan su birikimi olmadı.
Yarın radyatörü temizleyim diyorum acaba o tıkalı olabilirmi bu yüzden hararet yükseliyo olabilirmi sizce?
Ayrıca su eksiltmesinin nedeni sizce neler olabilir?
Not: Su eksiltme dediğim ciddi bir miktar günlük yarım litre falan ilave eder oldum:(
Yardımlarınızı bekliyorum..
|
|
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi |
|
![]() |
|
Kemanyak ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Aralık - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dostum öncelikle araç çalışırken ve hararet yükselmişken kontrol et. Aracın su depo kapağı zarar görmüş olabilir. Oradan da sızdırır. Ayrıca termostatın orada bulunan hava alma vidasının da etrafını kontrol et. Radyatör delik tıkayıcı kullan. Zira bazı çatlaklar sıcak motor üzerine motor sıcakken su veriyor olabili. Bu da sadece ufak bir buhara yol açar farkedemeyebilirsin.
|
|
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008 |
|
![]() |
|
motoberk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
Arkadaşlar sağolun cevaplar için ama contadanmış sıkıntı bugün verdim arabayı açtılar çonta yanmaya başlamış yaptırıyorum şimdi;
Sibop takımı, triger kayışı, contalar, termostat, kapak taşlama, buji, yağ, filtre vs hepsini motor açılmışken hallettiriyorum. Artık sıkıntısız binerim inşallah. Düzenleyen motoberk - 22 Haziran 2011 Saat 22:30 |
|
|
![]() |
|
sertacizm34 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: pendik/istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 66 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sertacizm34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
kardeş bu işlemlerin maliyeti ne kadar tutucak?
|
|
2000 206 XR 1.4 otomatik/benzinli
|
|
![]() |
|
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
geçmiş olsun.devir daimide değişitirmenizi tavsiye ederim.saygılarımla.
|
|
![]() |
|
sace ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
Bende de aynı sorun oldu, benim de contadan. Ben de yaptıracağım. biraz tuzlu ama napalım mecbur. Conta+ işçilik 450 dediler bana. Kapak açılınca taşlamya gideceği belli oluyormuş, taşlama da 200. Triger şart değil yakın zaman değişmişse kalabiliyor. Geçmiş olsun
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
600tl işçilik dahil
|
|
|
![]() |
|
devirdaim yakın zamanda değişmişti zaten.
|
|
|
![]() |
|
sace ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
Sibop takımı, triger kayışı, contalar, termostat, kapak taşlama, buji, yağ, filtre vs hepsini motor açılmışken hallettiriyorum.
bunların hepsi mi 600 dostum?
|
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
Evet hepsi dahil.
|
|
|
![]() |
|
Bana conta+işçilik 450, + taşlama 200 toplamda 650 dediler. Pahalı geldi. Çorlu. Bi araştırayım yeniden. Sağol.. |
|
2002 307 XR 1.6 ege mavi
|
|
![]() |
|
benim değişecek parçalar 450 lira tutuyo 150 lirada işçilik vercem işte tavsiye üzerine gittiğim tanıdık biri fiyat uygun sanırım.
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |