|
406 SV motor stop ediyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
burak-extrem
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burak-extrem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 Saat 00:06 |
Arkadaşlar merhaba 10 gün kadar önce 2001 model 2.0 LT 406 SV aldım ancak son günlerde araç durma ve yavaşlama sırasında rölanti oynuyor ve motor stop ediyor LPG den Benzinede aldım aynı beyin tamircisi arkadaşımla hata kodlarına baktım birşey çıkmadı daha önce PEUGEOT hiç kullanmamıştım ancak asfaltta mükemmel bir konfor ve güç var birde şu sorunumu çözebilirsem çok mutlu olacağım bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. şimdiden teşekkür ederim.
Düzenleyen burak-extrem - 12 Haziran 2011 Saat 00:09 |
|
alisuat
2. Vites 28 - Ağustos - 1989 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: Ankara-Çankaya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
öncelikle hoşgeldiniz bu forumumda aracınızla ilgili her sorunuza cevap bulabilirsiniz,aracınızda hayırlı olsun kazasız belasız binmeniz dileğiyle,ancak forum kurallarımız gereği yeni üyemizin adını mesleğini nerde bulunduğunu arabasını vs. gibi bilgileri yazması gerekmektedir kendinizi tanıtırsanız uzman üyelerimiz sorunuzun cevabını verir.
|
|
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhabalar öncelikle hoş geldiniz,aracınızda hayırlı olsun,bende 3 adet 406 eskittim,inanın çok ama çok güzel bir tercih yapmışsınız.
araç stop etmeden önce tam olarak ne oluyor rölantide dalganma yada herhangi bir ses var mı?bunlara göre yardımcı olmaya çalışalım,öncelikle rölanti motorunuz arızalanmış olabilir, uzun süredir lpg kullanılıyorsa araçta bu arıza kaçılınmaz oluyor,gaz kelebeği ile ilgilide sıkıntı olabilir ama siz bize araç stop etmeden önceki davranışları hakkında biraz daha bilgi verebilirseniz,daha iyi yardımcı olmaya çalışırız.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
oncelıkle aracınız hayırlı ugurlu olsun aynı sıkıntı bendede vardı bende 206 quıksılver var 1000 devırın altında calısıyor otamatık rolantı oldugu ıcın ayarlama sansımız yok tıtremeye gelınce bobın yuvanızın toplu kablo gırısının oldugu yerı temızletın ve bobın kablolarını kontrol edın ıns duzelecektır benım sıkıntım bobın kafasıydı temızlettım garantı olması ıcın kablolar degıstı sıkıntım cozuldu suan tıtreme yapmıyor bu tıtreme bobın kabloları temassızlık yapıncada oluyor |
|
burak-extrem
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burak-extrem
|
Merhaba hoşbulduk temennileriniz için teşekkür ediyorum
istanbul avcılarda oturuyorum 42 yaşındayım ismim Bekir Özülkü philips yetkili servisi yim aracıma LPG 6 ay önce takılmış bir arkadaşım kullanıyordu acil satması gerekiyordu ve ısrarla benim almamı istedi toyota aracımı satıp bu aracı 15.000 tl ye aldım motorun sıcak veya soğuk olması farketmiyor normal seyir halinde iken sorun yok ancak ayak gazdan çekildiği anda stop ettiğini farkettim bekleme esnasında motor zaman zaman rölantide titreyerek çalışıyor ve stop ediyor bunu devir göstergesi ve aracın sarsıntısından anlıyorum
bugün ilk defa çalıştırmak istediğimde üst üste 4 defa çalıştığı anda tekrar stop etti evet araç güzel konforlu performans iyi ancak bu durum sıkıntı verici umarım bunu çözer ve keyifle kullanabilirim. ilginiz için teşekkür ediyorum.
|
|
ose
2. Vites 05 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 859 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynı sorun ben de vardı akünün kutup başını söküp 1 hafta benzinde gezdim ve bikere olsun istop etmedi tekrar lpg yi kaliprasyona soktum sondasında gaz kelebeğini temizledim 1 aydır sorun yok.
|
|
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Öncelikle aracınızın lpg ayarını kontrol ettirin,akabinde rölanti motorunu büyük ihtimal değiştirmeniz gerekecek,çok pahalı bir parça değil.normal gaz yada benzinde yürürken patlamalar,sarsıntılar olmuyorsa bobinlerden olduğunu pek sanmıyorum şahsen.rolanti motoru değiştikten sonra gaz kelebeğini de temizletmenizi tavsiye ederim aracın km si söylerseniz sizegenel olarak dikkat etmeniz gerek noktalarıda söyleyelim.kazasız belasız güzel günlerde kullanın aracınızı.
|
|
burak-extrem
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burak-extrem
|
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim bunları en kısa sürede gözden geçirtip son durumu sizlerle paylaşacağım. saygılar
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |