|
Peugeot Elektrik Ustası Tavsiyesi (ÇÖZÜLDÜ) |
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Yazar | |
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yetkili servisler fransadan yasak geldiği için olmaz diyorlar, eğer servis fişi açarsam bu bilgi fransadan farkedilirse ceza yerim diyor (:
sebebide özetle, eğer aracı sıfır alırken hız sabitleyici alırsan 600 tl sonradan takarsan 150 tl kol + 50 tl işçilik.
buda işlerine gelmiyor
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
konyadan ramazan ustayı diyorsun, ona mesaj atmıştım cevap vermedi, zaten mesajımı almış olsada konyaya gel takayım yoksa olmaz diyeceğini düşünüyorum.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
kaan__
2. Vites 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ustanın işeri yogun metin abi zaten bilgisayarla pek haşır neşir değil...ben uğradığım zaten muhabbeti oluyo açıyoruz sayfayı...yardımcı olur elbette..sen bi dene bakalım olmassa tekrar haber verirsin...ustanın yanında başka bi ustayla konuşmak hoş olmayabilir...
ama şekilde gel burda takalım falan filan kesinlikle demez olcak bişeyse mutlaka yardımcı olacaktır... |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
inşallah olur valla.
numaranı bana pm atsana cumartesi öğlenden sonra halledemezsem rahatsız ederim seni.
|
|
|
kaan__
2. Vites 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi sen bana yollamıştın zaten halledemezsen haber ver ama cumartesi baya yoğunum baya umarım çakışmaz işlerimiz
Düzenleyen kaan__ - 02 Haziran 2011 Saat 23:33 |
|
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
cumartesi 1 de işten çıkacam lpg nin bakımı ve bu işle ilgileneceim.
kısmet bakalım.
|
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Metin,
Ikinci bir fren sensorune ihtiyac oldugunu yabanci bir forumdan ogrendim. Ne derece dogrudur bilemiyorum ancak yapan kisi nasil yaptigini gayet acik bir sekilde anlatmis. PP2000 de ne yaptigini asagiya yaziyorum. Bu uygulama otomatik vitesli aracta yapilmis. Hatirliyorsan bir kontrol et bakalim belki seninkinde bazi adimlar atlaniyordur. 1. ECU ECU configuration and services > Test by ECU > Engines / automatic gearbox > Petrol > NFU BOSCH ME7.4.4. > Configuration > Configuration procedure > Electrical structure (Sayfanin asagilarina dogru) > Cruise control (Bunu present(mevcut) yap. Ben ayni zamanda clutch sensorunu(debriyaj sensoru) de present (mevcut) yaptim. Saniyorum ki CC icin bu da gerekli. Sonra Configuration'a bas. 2. BSI ECU configuration and services > Test by ECU > Built in systems interface (BSI) > Configuration > Customer options > Miscellaneous > Speed regulation (Bunu present yap). Sonra Configuration'a bas. Yazida birde ikinci bir fren sensorune ihtiyac oldugu soyleniyor. Var olan fren sensorunun hemen yanina monte ediliyor. Gerekli olan switch kirmizi renkte ve parca numarasi 4534.37 Düzenleyen koliva - 06 Haziran 2011 Saat 14:23 |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gereken fren sensoru su:
Yaziya gore montesi gayet kolaymis. Var olan fren sensorunu tutan 3 tane plastik percinlerden kurtaracaksin. Var olan fren sensorun beyaz renkte ve zaten yan tarafinda bu sensor icin yer ayrilmis. Yapman gereken sadece bu aldigin sensoru beyaz sensorun yanindaki bos yuvaya yerlestirmen ve kablosunu baglaman. Kolay gelsin. Düzenleyen koliva - 06 Haziran 2011 Saat 14:27 |
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi bendeki 4 soketli ve yanında bir yer yok aynı böyle;
senin dediğin de bu şekilde,
bende 4 lü olan beyaz mevcut ama yanında bu delik varmıydı hiç dikkat etmedim, yok diye hatırlıyorum anca akşam eve gidince kontrol etmem gerek.
benimki böyle bişeydi, ikinci bir müşürü daha yeni öğrendiğim için yerini kontrol etmedim ama 1 tane olduğuna eminim.
|
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben bu yazilari direk yabanci bir forumdan cevirerek aldim o yuzden sahsen bir fikrim yok.
ServiceBox'tan bu beyaz sensorun numarasini gorebiliyor musun? Beyaz olanin numarasi 4534.52, kirmizi olanin 4534.37 olmali. |
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
abi beyaz müşürün numarası 4534.40, kırmızı olanında 4534.37
|
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu ustte verdigin ikinci resim senin aracindan mi cekilmis? Yani o halde sende bu sensor zaten mevcut, dogru mudur?
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bendeki müşür bu şekilde,
zaten arızası vardı,
normalde araç çalışırken P konumunda iken frene masmadığım sürece vites kolunu P de kitlemesi gerekiyor ama aracı çalıştırır çalıştırmaz frene basmışım gibi açıyor kilidi. ayrıca aracı çalıştırdığımda ısınmasını beklerken bir süre sonra kolu kitliyor sonra araca binip hareket edicem okadar frene basıyorum yinede kolu bırakmıyor bende stop edip tekrar çalıştırdığımda düzeliyor yada aracı çalıştırır çalıştırmaz N konumuna alıp ısıtıyorum, bu sebeple müşürün arızalı olduğu kesinleşti değiştirip şansımı tekrar deneyeceğim.
ayrıca ikinci kırmızı müşür için yer ve gerekli balantı kabloları varmı onlarıda kontrol edeceğim.
|
|
|
koliva
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tamam. Haber bekliyorum.
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hiç biri benim aracıma ait değil netten buldum ayrıntılı anlatabilmek için, benimki 1 numaralı ressimdeki ile aynı olduğunu biliyorum, akşam eve gittiğimde tek soketmi çift soketmi netleşicek ama halen tek olduğu kanaatindeyim,
|
|
|
kaan__
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ne oldu hız sabitleme işi...umarım ramazan usata işini görmüştür...
|
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ramazan usta ile erdoğan ustayı görüştürdüm dediği gibi yaptık olmadı ama ufak bir ayrıntı farkettik.
hazır gelmişken sana sorayım.
aracı çalıştırdığında P konumundan çıkarmak için frene basıyorsun değilmi onun dışında çıkmıyor.
bende frene basmasam bile çıktığı için müşürün arızalı olduğunu ve bunun da cc ile bağlantısı olduğunu frene basıldığını sanarak devreye girmediğini düşünüyorum.
|
|
|
kaan__
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet bi ihtimal bu yüzden devreye girmiyo olabilir....
bahsettiğin olay bendede olmuştu dreksiyonun orda beyez bi soket biliyosundur zaten.. onu değiştir pahalı bişey değil 25 tl gibi bişeyde sanırım...bende aracı durudurp tekrar çalıştırırdım ancak vitese geçerdi...cc ile alakalı olsun olmasın onu değiştir mutlaka...sonuçta frenle alakalı ve malum arabanın her tarafı beyim elektronik vs.vs. .. |
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şahin peugeot murat abiden aldım bugün kargoya verdi yarın elimde olur. fiyatıda uygun. Sende 1 adet fren müşürü var değilmi, beyaz fren müşürünün yanında ikinci bir kırmızı renkli müşür varmıydı.?
koliva : soketlere baktım tek soket var ikinci için yer bile yok. 1 adet 4 kablo giren fren müşürü var başka yok. İkinci kırmızı müşür esp için olabilir mi acaba bilemedim.
|
|
|
metin
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
evet arkadaşlar okadar uğraşmamın sonucu olarak hız sabitleyiciyi çalıştırmayı başardım.
Çalışmama sebebi ise fren müşürünün bozuk olduğundanmış, Hız sabitleyici devreye girdiğinde müşür arızalı olduğu için çıkıyormuş Murat abi kargo ile yolladı bu akşam taktım testini yaptım gayet güzel çalışıyor.
Şahin peugeot Murat abiye ve bana yardım etmek için emek harcayan herkeze sonsuz teşekkürler.
|
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |