Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - yakıt sorunu..fenalardayım :)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

yakıt sorunu..fenalardayım :)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 34567 8>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 Saat 10:13
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: cesva25 cesva25 Yazdı:

o zaman benim katalitikte sıkıntı yok.. niye dersen çekişte düşme yokki araba 4 bin devirde 170 diyor ???? ha dersenki çekişten düşmese bile yaktırır diosan baktırayımmı cecoli ??

Yine ayni muhabbet baslamasin lutfen. 4000 devirde 170 demesinle cekisin ne alakasi var. Cekisin iyi olsa 170'i 3000 devirde mi gorecektin?
  SırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtma evet aynı muhabbet baslamasın :)
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 Saat 10:05

o zaman benim katalitikte sıkıntı yok.. niye dersen çekişte düşme yokki araba 4 bin devirde 170 diyor ???? ha dersenki çekişten düşmese bile yaktırır diosan baktırayımmı cecoli ??

Yine ayni muhabbet baslamasin lutfen. 4000 devirde 170 demesinle cekisin ne alakasi var. Cekisin iyi olsa 170'i 3000 devirde mi gorecektin?

Düzenleyen koliva - 12 Mayıs 2011 Saat 10:06
Yukarı Dön
cesva25 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cesva25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2011 Saat 09:47
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 20:38
katalık konvertor = katalıtık donusturucu demektır.

yanı motordan cıkan egzoz gazı ıcındekı maddeler bu parca ıcınden gecerken kımyasal reaksıyona sokularak daha zararsız hale getırılıp dogaya bırakılmasını saglar. bır nevı fıltrasyon ıslemı gıbıdır. zamanla bu fıltre tıkanmaya baslar ve otomatıkman egzoz gazı cıkısına engel olmaya baslar. bu durumda arac cekısten dusmekle beraber yakıtı artar....

bu katalıtık konvertor sokulurse arac dogayı daha fazla kırletmıs olur... onun yanısıra katalıtık konvertor sokuldugunde muayeneden gecememe gıbı bır durumda var. yalnız bu durum heryerde aynı olmayıp sacma bır sekılde degıskenlık var.

bazısı gecıyor bazısı gecmıyor dıyor. arkadasım ıstanbulda buyukcekmece tarafında tuvturk te calısıyor. ona telefon actım gecemez dedı. bende bır anlam veremedım yanı :((((((((

sozun ozu bu ıste
Yukarı Dön
cesva25 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cesva25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 18:39
bu katalitik sobasının  allah cezasını versin Sırıtma nası bir yaratıktır böle yahu Sırıtma eğer haketten benim araç bu yüzden yakıyorsa bildiğim bütün güzel sözleri ben sayarım bu katalitiğe Sırıtma
Yukarı Dön
cesva25 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cesva25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 18:37
abi formule bak ya resmen matematik Sırıtma r1.JPG
Yukarı Dön
cesva25 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cesva25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 18:37
ShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShockedShocked
eeeeeeee metincim kısaca ne demek istedin Sırıtma 
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 18:01
anlamayan varsa sormasın bende anlamadım Embarrassed
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 17:54

Dünyada ve ülkemizdeki milyonlarca araç hava kirliliğinin kaynaklarından birini oluşturuyor. Özellikle kalabalık şehirlerde, egsoz gazlarının yaşam kalitesini düşürdüğü aşikar. Bu problemi azaltmak için araçlarda 1975 yılından

itibaren katalitik konverterler kullanılmaya başlanmıştır. Katalitik konverter otomobilin egsoz

çıkış borusuna bağlanan ve zararlı gaz emisyonunu azaltan bir çelik kutu şeklindeki elemandır.

Son derece basit bir yapısı olan cihaz, çok önemli bir görev üstlenmekte ve havaya salınan

zararlı gazları büyük ölçüde engellemektedir.

Günümüz araçlarda yanma odasına giren hava-gaz karışım oranları mümkün olduğnca

optimum seviyede tutularak, emisyonlar azaltılır. Bu aracın motor devri göz önüne alınarak yanma odasına alınan hava ve yanabilecek
yakıt miktarı hesaplanarak, bilgisayar kontrollü olarak işletilir. Bu sayede zararlı olan
yanmamış gaz miktarı azaltılmış olur.Daha sonra katalitik konterverde bu gazlar çeşitli
reksiyonlara girerek neredeyse tamamen zararsız hale getirilerek atmosfere salınırlar.

Bir otomobilden çıkan gaz emisyonları şunlardır:

• Nitrojen Gazı(N2) – Atmosferdeki havanın %78′ini oluşturan bu gaz, direkt olarak dışarı atılır. Zararsızdır.
  • Karbondioksit Gazı(CO2) – Yanma sonrası oluşan ürünlerden birisidir. Karbon atomları havadaki oksijenle
  • birleşerek oluşur. Havada %21 oranında bulunur. Fazlası zararlıdır. Oksijeni tutucu özelliği olduğundan fazlası oksijenin yayılmasını ve
  • havada hissedilmesini engeller.
  • Su Buharı(H2O) – Yine yanma sonrası oluşan ürünlerden birisidir.Hidrojenin oksijenle kimyasal bağ yaparak su buharı oluşturması şeklinde gerçekleşir. Zararsızdır.

Yukarıdakiler temel gazlar olup doğrudan dışarı atılırlar. Katalitik konverterin devreye girdiği ve engellediği gazla ise şunlardır:

• Karbonmonoksit(CO) – Renksiz ve kokusuz çok zararlı zehirli bir gazdır.
  • Hidrokarbonlar ve Uçucu Organik Bileşikler(VOCs) – Yanmamış yakıt ve dumanı oluşturan buharlaşmış gaz parçacıklarından oluşurlar. Zehirleyici etkileri vardır.
  • Nitrojenoksit(ler)(NO ve NO2 şeklinde iki tip olup NOx olarak gösterilirler) – Havadaki kirli sis bulutu ve asit yağmurlarının kaynağıdır. İnsanların sinir sistemi ve
  • mukus zarları üzerinde etkili ve zararlıdır.

katalitik_konverter2.jpg

katalitik_konverter3.jpg

Katalitik konverter içerisinde iki tür katalik görev yapar; bunlar redüksiyon kataliti ve oksidasyon katalitidir. Konverter içerisinde alüminyumoksit, platinyum ve

rodyum bulunur.
Bu kimyasallar reaksiyona girerek artık gaz içerisindeki karbonmonoksit, hidrokarbon ve NOx’leri su buharı ve karbondioksite çevirirler.

Redüksiyon Kataliti: Platinyum ve rodyumu kullanarak NOx emisyonunu düşürmeye yardımcı olurlar. NO ve NO2 molekülleri katalite girdiğinde, katalit nitrojeni

tutar ve oksiyen serbest kalır. Serbest kalan oksijen O2, nitrojen ise başka bir nitrojen atomuyla birleşip N2 oluştururlar.

Reaksiyon şöyledir: r1.JPG

Oksidasyon Kataliti: Katalitik konverterdeki ikinci basamaktır. Yanmamış karbon ve karbonmonoksiti platinyum ve alüminyuoksitlerle reaksiyona girerek birleştirirler.

Reaksiyon şöyledir: r2.JPG

katalitik_konverter4.jpg
Katalitik konverterin kesit görünüşü

Düzenleyen metin - 11 Mayıs 2011 Saat 17:57
Yukarı Dön
cesva25 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cesva25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 17:44
evet cecoli bi açıklama bekliorum..ne demek şimdi bu bahsetsene öğrenelim...o dediğin katalitik sobası gibi ismi olan şey araca çokmu yakıt yaktırır..anlatsana hacı Sırıtma
Yukarı Dön
cesva25 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cesva25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 17:27
132 bin km  ??? eğer öle bişi varsa ne beni uğraştırıyon abi  sırf bu yüzden etmeğim masraf kalmadı :))
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 17:09

Platinium dostum acaba senin aracın motorla benimkisi aynımı ???..daha öncede sölemiştim benimkisi 100 beygirlik olan  90 beygirliğin hava filtre tertibatını takmışlar.. bende onu söktürüp 100 beygirlik olan hava filtre tertibatını taktırcam... fransadan gelmesini bekliorum bir takım parçaların... pejo berke kesinlikle yakıt değişecek die idda ediyor... bakıcaz.. hatta adam daha ileri gitti senin aracın hava tertibatını neden değiştirdikleri ortada dedi bende şaşırdım.. neden dediğimde bana  arac daha seri olsun diye yapmışlar dedi..şaşırdım kaldım  ne alaka anlamadım.. neyse işin özü orjinal hava filtre tertibatının takılmasına az kaldı bakalım... yani eğer senin motorda aynen benimkisi gibi ise yakıt konusunu bekle ben bi yaptırayım eğer bir değişiklik olmaz ise  motoru indirtcem :) kafaya koydum Sırıtma 

guzel kardesım senın katalıtık konvertorun tıkalı olmasın yaaa :))))))) aracın km sı neydı soyledıysende hatırlayamadım ?????

Düzenleyen CeCoLi - 11 Mayıs 2011 Saat 17:09
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 17:08

cecoli senin araba 1,8 lpg de ne yakıyor..ve lpg olarak bana neyi tavsiye edersin... şu fransadan parçalar gelsin yakıt değişmesse  son çarem lpg taktırcam...Sırıtma

sehır ıcı kullanımım 10-11lt arası gıbı :)) uzun yolda 7.5 a kadar dustugumde oldu. devamlı 90 la da ben gıdemıyorum zaten.  basarsam gıdıyor tabı :))
Yukarı Dön
cesva25 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cesva25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 17:07
bide şu nickimi acil değiştirmem lazım Sırıtma yardım plase
Yukarı Dön
cesva25 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cesva25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 17:06
Platinium dostum acaba senin aracın motorla benimkisi aynımı ???..daha öncede sölemiştim benimkisi 100 beygirlik olan  90 beygirliğin hava filtre tertibatını takmışlar.. bende onu söktürüp 100 beygirlik olan hava filtre tertibatını taktırcam... fransadan gelmesini bekliorum bir takım parçaların... pejo berke kesinlikle yakıt değişecek die idda ediyor... bakıcaz.. hatta adam daha ileri gitti senin aracın hava tertibatını neden değiştirdikleri ortada dedi bende şaşırdım.. neden dediğimde bana  arac daha seri olsun diye yapmışlar dedi..şaşırdım kaldım  ne alaka anlamadım.. neyse işin özü orjinal hava filtre tertibatının takılmasına az kaldı bakalım... yani eğer senin motorda aynen benimkisi gibi ise yakıt konusunu bekle ben bi yaptırayım eğer bir değişiklik olmaz ise  motoru indirtcem :) kafaya koydum Sırıtma 
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 16:41
sonucu bende merak ediyorum,
Yukarı Dön
cesva25 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cesva25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 16:29
cecoli senin araba 1,8 lpg de ne yakıyor..ve lpg olarak bana neyi tavsiye edersin... şu fransadan parçalar gelsin yakıt değişmesse  son çarem lpg taktırcam...Sırıtma
Yukarı Dön
cesva25 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı cesva25 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 16:20
bence tanıt kendini yoksa benim gibi son uyarıyı görünce napcanı şaşırırsın :) Sırıtma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 Saat 19:26
Orjinalini yazan: Platinium Platinium Yazdı:

Selamlar bende aranıza yeni katıldım cesva25 yalnız değilsin net bir ölçüm yapmadım ama benmkide dediğin kadar yakıyo net bir ölçüm yapıp ondan sonra artık bir çaresine bakıcam olmadı taktırıcam lpg'yi :))

forum kurallarımız geregı konulara mudahıl olmadan evvel senı bır tanımamız lazım. yenı konu acarak kendını tanıtırsan sevınırızz :)) 
Yukarı Dön
Platinium Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ekim - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Platinium Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mayıs 2011 Saat 18:59
Selamlar bende aranıza yeni katıldım cesva25 yalnız değilsin net bir ölçüm yapmadım ama benmkide dediğin kadar yakıyo net bir ölçüm yapıp ondan sonra artık bir çaresine bakıcam olmadı taktırıcam lpg'yi :))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 34567 8>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 4254 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 40012 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 370 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 18869 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 5895 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 235 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 576 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 13105 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 2 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 5 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 1171 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 764 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1561 0 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 3004 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 1048 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 1163 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 1163 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 7 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 1010 0 berter
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Warcry 2
barisF 1
Ebulfeth 1
sedatdizin 1
tunakrf 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English