![]() |
|
yakıt sorunu..fenalardayım :) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 23456 8> |
Yazar | ||
cesva25 ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 138 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Platinium dostum acaba senin aracın motorla benimkisi aynımı ???..daha öncede sölemiştim benimkisi 100 beygirlik olan 90 beygirliğin hava filtre tertibatını takmışlar.. bende onu söktürüp 100 beygirlik olan hava filtre tertibatını taktırcam... fransadan gelmesini bekliorum bir takım parçaların... pejo berke kesinlikle yakıt değişecek die idda ediyor... bakıcaz.. hatta adam daha ileri gitti senin aracın hava tertibatını neden değiştirdikleri ortada dedi bende şaşırdım.. neden dediğimde bana arac daha seri olsun diye yapmışlar dedi..şaşırdım kaldım ne alaka anlamadım.. neyse işin özü orjinal hava filtre tertibatının takılmasına az kaldı bakalım... yani eğer senin motorda aynen benimkisi gibi ise yakıt konusunu bekle ben bi yaptırayım eğer bir değişiklik olmaz ise motoru indirtcem :) kafaya koydum
![]() |
||
![]() |
||
cesva25 ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 138 |
|
bide şu nickimi acil değiştirmem lazım
![]() |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
sehır ıcı kullanımım 10-11lt arası gıbı :)) uzun yolda 7.5 a kadar dustugumde oldu. devamlı 90 la da ben gıdemıyorum zaten. basarsam gıdıyor tabı :))
|
||
![]() |
||
|
guzel kardesım senın katalıtık konvertorun tıkalı olmasın yaaa :))))))) aracın km sı neydı soyledıysende hatırlayamadım ????? Düzenleyen CeCoLi - 11 Mayıs 2011 Saat 17:09 |
||
![]() |
||
|
132 bin km ??? eğer öle bişi varsa ne beni uğraştırıyon abi sırf bu yüzden etmeğim masraf kalmadı :))
|
||
![]() |
||
|
evet cecoli bi açıklama bekliorum..ne demek şimdi bu bahsetsene öğrenelim...o dediğin katalitik sobası gibi ismi olan şey araca çokmu yakıt yaktırır..anlatsana hacı
![]() |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
Dünyada ve ülkemizdeki milyonlarca Günümüz araçlarda yanma odasına giren hava-gaz karışım oranları mümkün olduğnca optimum seviyede tutularak, emisyonlar azaltılır. Bu
Bir
Yukarıdakiler temel gazlar olup doğrudan dışarı atılırlar. Katalitik konverterin devreye girdiği ve engellediği gazla ise şunlardır:
Katalitik konverter içerisinde iki tür katalik görev yapar; bunlar redüksiyon kataliti ve oksidasyon katalitidir. Konverter içerisinde alüminyumoksit, platinyum ve rodyum bulunur.
Bu kimyasallar reaksiyona girerek artık gaz içerisindeki karbonmonoksit, hidrokarbon ve NOx’leri
Redüksiyon Kataliti: Platinyum ve rodyumu tutar ve oksiyen
Oksidasyon Kataliti: Katalitik konverterdeki ikinci basamaktır. Yanmamış karbon ve karbonmonoksiti platinyum ve alüminyuoksitlerle reaksiyona girerek birleştirirler.
Düzenleyen metin - 11 Mayıs 2011 Saat 17:57 |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
anlamayan varsa sormasın bende anlamadım
![]() |
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
bu katalitik sobasının allah cezasını versin
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
katalık konvertor = katalıtık donusturucu demektır.
yanı motordan cıkan egzoz gazı ıcındekı maddeler bu parca ıcınden gecerken kımyasal reaksıyona sokularak daha zararsız hale getırılıp dogaya bırakılmasını saglar. bır nevı fıltrasyon ıslemı gıbıdır. zamanla bu fıltre tıkanmaya baslar ve otomatıkman egzoz gazı cıkısına engel olmaya baslar. bu durumda arac cekısten dusmekle beraber yakıtı artar....
bu katalıtık konvertor sokulurse arac dogayı daha fazla kırletmıs olur... onun yanısıra katalıtık konvertor sokuldugunde muayeneden gecememe gıbı bır durumda var. yalnız bu durum heryerde aynı olmayıp sacma bır sekılde degıskenlık var.
bazısı gecıyor bazısı gecmıyor dıyor. arkadasım ıstanbulda buyukcekmece tarafında tuvturk te calısıyor. ona telefon actım gecemez dedı. bende bır anlam veremedım yanı :((((((((
sozun ozu bu ıste
|
||
![]() |
||
|
o zaman benim katalitikte sıkıntı yok.. niye dersen çekişte düşme yokki araba 4 bin devirde 170 diyor ???? ha dersenki çekişten düşmese bile yaktırır diosan baktırayımmı cecoli ??
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Yine ayni muhabbet baslamasin lutfen. 4000 devirde 170 demesinle cekisin ne alakasi var. Cekisin iyi olsa 170'i 3000 devirde mi gorecektin? Düzenleyen koliva - 12 Mayıs 2011 Saat 10:06 |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
bır baktır bakalım. fabrıkanın onerısıne gore 80.000 km de degısmesı gereken bır katalıtık konvertoru bız tıkanıncaya kullanıyoruz tabı :))
ama 4 te 170 yapıyor olmasıda tıkanık olmadıgını ıfade etmeyebılır yanı...
|
||
![]() |
||
|
bencede alakası yok, misal hep dikkat ediyorum benim araç 4. vites 3000 devirde hep 110 da gidiyor ama araçda yük varken de 4. vites 3000 devirde 100 le gidiyor :D
devir aynı, vites te aynı, hız niye farklı.
bu yüzden 4000 de 170, 5000 de 210 gibi ifadelerle anlaşabileceğini sanmıyorum.
|
||
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Yapma Metin vurdun beni ![]() Cecoli, sana havale. Düzenleyen koliva - 12 Mayıs 2011 Saat 10:32 |
||
![]() |
||
|
Bİ DAKKA ŞİMDİ ....BEN BİLMEDİĞİM BİR KONU HAKKINDA FİKİRLERİNİZİ SORDUM BU 1.... 2 NCİSİ 4000 DEVİRDE 170 YAPIYORUM DERKEN ŞUNU KASTEDDİM.. YANİ ARABANIN GAZ YİYİŞİ GÜZEL ÇEKİŞİNDE SORUN YOK BUNU SÖYLEMEK İSTEDİM .. YANİ 3000 DEVİRDE ŞÖLE 5000 DEVİRDE ŞÖLE YAPARIM EDERİM VBASARIM MAKASLARIM EZERİM GEÇERİM DİYE BİR İDDAM YOK BÖYLE KENDİMİ ÜSTLERDE GÖRÜP HAVALANAN TİPLERDEN DEĞİLİM.... ŞUNU SÖYLEMEM GEREKİRSE ...KIRILDIM HAKETTEN ÜZÜLDÜM ARKADAŞLAR.....
|
||
![]() |
||
|
yanlış bişeymi yaptım
tamam sustum.
![]() |
||
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 23456 8> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |