Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >106
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 106 Quicksilver ve LPG
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

106 Quicksilver ve LPG

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 106 Quicksilver ve LPG
    Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 11:28
Arkadaşlar merhaba;

Öncelikle aracımın yakıtının çok olduğunu düşünmediğim halde LPG kullanan PUG'cu arkadaşlarımın yorumları kafamı çok karıştı. 106 Quicksilver'ında LPG olan varsa bana bilgi verebilir mi? Mesela bu kiti kaç TL taktırdılar çekişleri düştü mü yakıtta düşüş fazla mı yoksa önemsenmeyecek kadar az mı vs. Gerçekten performansımı düşürmeden bir tasarruf sağlayabileceksem ben de LPG işini düşünmeye başlayacağım.

Şimdiden teşekkürler.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 11:50
en son senın aracının aynısından semıh ısımlı kardesımızın aracına atıker taktırdım. gayet memnun...

her zaman soyledıgımız gıbı... dogru ustaaa. atıker senın aracınla da gayet guzel calısıyor. ıpsatları cok yanı. bızım fth nıklı uyemızdede atıker takılı. ankarada yıne motora sahıp zavolı lovato atıker sahıbı arkadaslar var...

ama ıyı ustasını bulman lazım

cekıs falanda duzgun yapılırsa duzmez. ama dusenler olmuyormu ? oluyor... sebebı ne. ustaaaaa kalıtesı

gecen edırne yolunda lpg nın duzgun yapıldıgında benzın performansını verdıgını ıspat ettım. vıdeoyu ızlersen anlarsın...

Düzenleyen CeCoLi - 10 Mayıs 2011 Saat 11:52
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 12:09
dostum şimdi doğru usta eskişehir'de kesinlikle yok gitmediğim usta kalmadı 2,0 sierra motorlu 88 ford taunusumda 93 doğan slx imde 93 toyota coronamda lpg kullandım sorunlar yaşadım ve hiç bir şekilde memnun kalmadım ( ustalardan ) onun için böyle bir şeye karar verdiğimde gerekirse basıp istanbula gelip taktırcam LPG yi fakat emin olabilmem için görmem de gerek.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 12:23
benden destek ıstersen gerekenı yapacagımı bılıyorsun zaten. fakat soyle bır bılgım var. lpg sıstemı nerede takıldıysa orada muayene olmalı dıye bılıyorum. babamın aracınada taktık burada muayene yaptırıp gıttı
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 13:06
hımm öyle bir durum varsa yaptırmam çünkü şubatta yeni muayeneye girmiştim. ayrıca benim araca uygun kitler ne fiyatlarda biliyormusun_?
Yukarı Dön
coolpixsem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
25 - Kasım - 1988

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı coolpixsem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 13:40
Merhaba Dostum ben Semih.Cecoliabimizin yardımı ile ben atiker sıralı sistem taktıdım.990 TL  10 Taksit 150 lira muayene + 25 lira sızdırmazlık + 29 lira eksoz muayenesine maal oluyor.Benim Taktırdıktan sonra açtıgım konu aşagıda soracagın bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım.Tabi Cecoli üstadımızdan izinle Göz Kırpma

106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi
Yukarı Dön
pachito Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Ekim - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pachito Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 14:12
Bende 106 quick kullanıyorum ve 14 aydır sorunsuz şekilde kullanıyoru. Lpg kitiniin markası kadar , takan ustanın işi bilip bilmemesi çok önemli. 14aydır rutin kontroller dışında lpg servisine bir gün bile gitmedim.Çekiş
Yakıt konusuna gelince , kmde 165-175 arası yakıyorum:)

m-yersel@hotmail.com

Arh+ / 206 XS
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 16:56
hımm anladım arkadaşlar teşekkür ederim fakat 165-175 kr yakarken nasıl kullanıyorunuz aracı ben şu an minimum 3500 devir 6000 devir arası kullandığım zaman 265 kr benzinde yakıyor akıllı uslu 3000 devir maksumum olarak kullanırsam 190-200 kr yakıyor. şehir içi maks 110 km/h kullanma şeklinde. eğer siz devamlı yüksek devirde bu rakamları yakalıyorsanız LPG takmayı düşünebilirim fakat normal kullanımda bu rakamı yakıyorsanız benim aracın daha LPG ye ihtiyacı yok gibi gözüküyor. bilgileriniz için teşekkür ederim.
Yukarı Dön
pachito Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
11 - Ekim - 1978

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı pachito Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 17:35
şayet uslu şekilde 200 lira yakıyorsan şehir içinde , lpg  takmak hiç mantıklı değil , hiç uğraşma bile değmez o zaman
m-yersel@hotmail.com

Arh+ / 206 XS
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 17:40
Orjinalini yazan: ümitarmatli ümitarmatli Yazdı:

hımm anladım arkadaşlar teşekkür ederim fakat 165-175 kr yakarken nasıl kullanıyorunuz aracı ben şu an minimum 3500 devir 6000 devir arası kullandığım zaman 265 kr benzinde yakıyor akıllı uslu 3000 devir maksumum olarak kullanırsam 190-200 kr yakıyor. şehir içi maks 110 km/h kullanma şeklinde. eğer siz devamlı yüksek devirde bu rakamları yakalıyorsanız LPG takmayı düşünebilirim fakat normal kullanımda bu rakamı yakıyorsanız benim aracın daha LPG ye ihtiyacı yok gibi gözüküyor. bilgileriniz için teşekkür ederim.

senın aracın o kadar az yakıyorsa bence hıc ugrasma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 09:54
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

iyi hoş az yakıyor da her zamanda akıllı uslu düşük devir kullanılmaz ki :)))
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 10:18

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

iyi hoş az yakıyor da her zamanda akıllı uslu düşük devir kullanılmaz ki :)))

ben sana bırsey dıyeyım mı esasında senın hesabında yanlıs var. soyledıgın rakamlar benım hıc aklıma yatmadı.

dıyorsunkı sakın kullanımda 19-20 kr. buda 4.20 benzınden hesap edersek 100 km de 4.76 lt benzıne denk gelır. ama bu mumkun degıl. senın aracının sehırlerarası sabıt hızdakı fabrıka verısı bıle bundan yuksek yanı :)) ve sakınde olsa sen sehır ıcınde kullandıgını soyluyorsun.

ayrıca 3500-6000 devır arası kullansan en az 8-10 LT benzını ıcmesı gerekırkı bu da 34-42 kr arası yapar.

soyledıgım gıbı senın hesabında bır yanlısım olsa gerek. soyledıklerın aklıma yatmadı...Göz Kırpma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 11:39
evet ilk başta bende orjinal verilere bakıp mümkün olmadığını düşünüyordum ama doğru ölçüm yapıyorum. depoyu tek istasyondan fulleyip km sıfırlayıp yarım depoya kadar kullanıp tekrar fullediğim de gerçek ölçümü alıyorum. bu rakamlarda ortaya çıkıyor. ayrıca bu ölçüm yaptığımda arabada katalizör yoktu egzos desen performans egzosu ve arabanın bagajda yaklaşık 100kg lik ses sitemi var. bu şartlarda fabrika verilerinden yüksek yakması gerekirken daha düşük yakıyor. benim düşüncem motorda oynama yapılmış olabilir çünkü araç hiç 1,4 müş gibi gitmiyor. bu hafta sonu tekrar ölçüm alacağım yeni zamlarla son rakamı çıkarıcam burada da paylaşırım.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 11:51
acaba senın km olcme aksamında bır arıza olmasın??? cunku fazla yazıyor ıse gercekte gostergede yazandan daha az km yapıyor olabılırsın. anlayacagın uzere bu da senı yanlıs sonuca ıtecektır...

ayrıca soyledıgın uzere motora bırseyler yapıp gucu artırdılarsa beraberınde yakıtında artması gerekmez mı? zaten aracında cok basıt bır motor var. yapılabılecek cok farklı seylerde yok yanı... yapılabılecek en fazla supap genısletme, port polısh, pıston degısımı vs

ama stock ta 75 bg olan bır makınedende cok bırsey elde edılemez kı. yanlıs anlama aracını motorunu falan kucumseme dıye bır olay yok yanı :))

mantıgımca motora yapılabılecek bır uygulama ıle hem guc artıp hemde yakıt azalmıs olsa bunu uretıcıler yapamazmıydı derım :)) tabıkı uretıcı bu noktada omur hesabıda yaparak bazı degıskenlerı hesap edıyor. ama atmosferık bır makınede yapılabılecek cok fazla bırseyde yok. sızlerde bılırsınız...

kı oyle uygulamaları yapınca aracın yakıtı ıctıgını herkes bılır Gülme

Düzenleyen CeCoLi - 11 Mayıs 2011 Saat 11:51
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 11:58
ben aracın performansını etkileyecek tek yaptığım şey açık hava filtresini söküp orjinal hava filtresi takmak onun harici tüm yapılanlar aracın ilk sahibinden olabilir. ama 75 bg ve orjinal bir araç olmadığı. bir de şu var bu aracın orjinal jant ve lastikleri de yok. orjinalde 13 jant yerine 14 var tam emin değilim 70 yanak lastik olması gerekirken 55 yanak lastik var. bu km göstergesini etkiliyor olabilir. ama cebimden çıkan rakamda belli ayrıca bu araçların km göstergeleri de dijital yani hadi gösterge dönmedi fazla döndü dicem ama dijitalde de nasıl bir yanlış olabilecek ki?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 12:07

ben aracın performansını etkileyecek tek yaptığım şey açık hava filtresini söküp orjinal hava filtresi takmak onun harici tüm yapılanlar aracın ilk sahibinden olabilir. ama 75 bg ve orjinal bir araç olmadığı. bir de şu var bu aracın orjinal jant ve lastikleri de yok. orjinalde 13 jant yerine 14 var tam emin değilim 70 yanak lastik olması gerekirken 55 yanak lastik var. bu km göstergesini etkiliyor olabilir. ama cebimden çıkan rakamda belli ayrıca bu araçların km göstergeleri de dijital yani hadi gösterge dönmedi fazla döndü dicem ama dijitalde de nasıl bir yanlış olabilecek ki?

aaaaaa bak sen gostergenın nasıl calıstıgını bılmıyorsun demekkı Gülme

dıjıtal olması yanlıs yapmaması anlamına gelmez... sımdı senın aracında sanzumanın ustunde km sensoru bulunur. orada ayna dıslının donus hızına bakarak elektronık olarak calısan km saatıne bıldırır.

sonucta hız olcumu kaynagında yıne mekanık bır olgudur.

lastıgın capını kucultursen aynı mesafede eskı lastıge gore daha cok tur attıgından hem hız gostergesı hemde km sayacı fazla gosterecektır. yanı 100 hızla goderken gercekte daha az hız yapacaksın ve sayacta 100 km saydıgında yıne gercekte daha az yol yapmıs olursun.

egerkı lastıgın capı buyurse de anlattıgımın tam tersı olur...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 13:01
165*70*13 ten 195*55*14 e geçiş yaptım fazla detay bilmiyorum araba ne gösteriyorsa odur :))) hiç göstermediğinde bozuk derim :)))))))))))
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 13:06

165*70*13 ten 195*55*14 e geçiş yaptım fazla detay bilmiyorum araba ne gösteriyorsa odur :))) hiç göstermediğinde bozuk derim :)))))))))))

185 55 14 olmasın? cunku gtı larda bıle 185 tır

Düzenleyen CeCoLi - 11 Mayıs 2011 Saat 13:17
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 13:08
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mayıs 2011 Saat 13:19
ayrıca ıddıa etmeyeyım ama bu arabanın orjınal lastıgıde 13 olmaması lazım dıye hatırlıyordumm. kapıyı actıgında stıcker duruyorsa orjınal lastıgının ne oldugu yazar orada :))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 266 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 33582 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103008 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 490 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29834 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 52241 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1018 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15445 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 532 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 421 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 376 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16909 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 730 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 462 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3871 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 930 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3175 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34618 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 1301 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 2723 3 Serdar102
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Mehmetx 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English