![]() |
|
106 Quicksilver ve LPG |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2011 Saat 11:28 |
||
Arkadaşlar merhaba;
Öncelikle aracımın yakıtının çok olduğunu düşünmediğim halde LPG kullanan PUG'cu arkadaşlarımın yorumları kafamı çok karıştı. 106 Quicksilver'ında LPG olan varsa bana bilgi verebilir mi? Mesela bu kiti kaç TL taktırdılar çekişleri düştü mü yakıtta düşüş fazla mı yoksa önemsenmeyecek kadar az mı vs. Gerçekten performansımı düşürmeden bir tasarruf sağlayabileceksem ben de LPG işini düşünmeye başlayacağım.
Şimdiden teşekkürler.
|
|||
![]() |
|||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
en son senın aracının aynısından semıh ısımlı kardesımızın aracına atıker taktırdım. gayet memnun...
her zaman soyledıgımız gıbı... dogru ustaaa. atıker senın aracınla da gayet guzel calısıyor. ıpsatları cok yanı. bızım fth nıklı uyemızdede atıker takılı. ankarada yıne motora sahıp zavolı lovato atıker sahıbı arkadaslar var...
ama ıyı ustasını bulman lazım
cekıs falanda duzgun yapılırsa duzmez. ama dusenler olmuyormu ? oluyor... sebebı ne. ustaaaaa kalıtesı
gecen edırne yolunda lpg nın duzgun yapıldıgında benzın performansını verdıgını ıspat ettım. vıdeoyu ızlersen anlarsın... Düzenleyen CeCoLi - 10 Mayıs 2011 Saat 11:52 |
|||
![]() |
|||
||
dostum şimdi doğru usta eskişehir'de kesinlikle yok gitmediğim usta kalmadı 2,0 sierra motorlu 88 ford taunusumda 93 doğan slx imde 93 toyota coronamda lpg kullandım sorunlar yaşadım ve hiç bir şekilde memnun kalmadım ( ustalardan ) onun için böyle bir şeye karar verdiğimde gerekirse basıp istanbula gelip taktırcam LPG yi fakat emin olabilmem için görmem de gerek.
|
|||
![]() |
|||
||
benden destek ıstersen gerekenı yapacagımı bılıyorsun zaten. fakat soyle bır bılgım var. lpg sıstemı nerede takıldıysa orada muayene olmalı dıye bılıyorum. babamın aracınada taktık burada muayene yaptırıp gıttı
|
|||
![]() |
|||
||
hımm öyle bir durum varsa yaptırmam çünkü şubatta yeni muayeneye girmiştim. ayrıca benim araca uygun kitler ne fiyatlarda biliyormusun_?
|
|||
![]() |
|||
coolpixsem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolpixsem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Merhaba Dostum ben Semih.Cecoliabimizin yardımı ile ben atiker sıralı sistem taktıdım.990 TL 10 Taksit 150 lira muayene + 25 lira sızdırmazlık + 29 lira eksoz muayenesine maal oluyor.Benim Taktırdıktan sonra açtıgım konu aşagıda soracagın bişey olursa yardımcı olmaya çalışırım.Tabi Cecoli üstadımızdan izinle
![]() |
|||
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi |
|||
![]() |
|||
pachito ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2010 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 146 |
||
Bende 106 quick kullanıyorum ve 14 aydır sorunsuz şekilde kullanıyoru. Lpg kitiniin markası kadar , takan ustanın işi bilip bilmemesi çok önemli. 14aydır rutin kontroller dışında lpg servisine bir gün bile gitmedim.Çekiş
Yakıt konusuna gelince , kmde 165-175 arası yakıyorum:)
|
|||
m-yersel@hotmail.com
Arh+ / 206 XS |
|||
![]() |
|||
||
hımm anladım arkadaşlar teşekkür ederim fakat 165-175 kr yakarken nasıl kullanıyorunuz aracı ben şu an minimum 3500 devir 6000 devir arası kullandığım zaman 265 kr benzinde yakıyor akıllı uslu 3000 devir maksumum olarak kullanırsam 190-200 kr yakıyor. şehir içi maks 110 km/h kullanma şeklinde. eğer siz devamlı yüksek devirde bu rakamları yakalıyorsanız LPG takmayı düşünebilirim fakat normal kullanımda bu rakamı yakıyorsanız benim aracın daha LPG ye ihtiyacı yok gibi gözüküyor. bilgileriniz için teşekkür ederim.
|
|||
![]() |
|||
pachito ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Ekim - 1978 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2010 Konum: İZMİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 146 |
||
şayet uslu şekilde 200 lira yakıyorsan şehir içinde , lpg takmak hiç mantıklı değil , hiç uğraşma bile değmez o zaman
|
|||
m-yersel@hotmail.com
Arh+ / 206 XS |
|||
![]() |
|||
||
senın aracın o kadar az yakıyorsa bence hıc ugrasma
|
|||
![]() |
|||
||
iyi hoş az yakıyor da her zamanda akıllı uslu düşük devir kullanılmaz ki :)))
|
|||
![]() |
|||
||
ben sana bırsey dıyeyım mı esasında senın hesabında yanlıs var. soyledıgın rakamlar benım hıc aklıma yatmadı.
dıyorsunkı sakın kullanımda 19-20 kr. buda 4.20 benzınden hesap edersek 100 km de 4.76 lt benzıne denk gelır. ama bu mumkun degıl. senın aracının sehırlerarası sabıt hızdakı fabrıka verısı bıle bundan yuksek yanı :)) ve sakınde olsa sen sehır ıcınde kullandıgını soyluyorsun.
ayrıca 3500-6000 devır arası kullansan en az 8-10 LT benzını ıcmesı gerekırkı bu da 34-42 kr arası yapar.
soyledıgım gıbı senın hesabında bır yanlısım olsa gerek. soyledıklerın aklıma yatmadı...
![]() |
|||
![]() |
|||
||
evet ilk başta bende orjinal verilere bakıp mümkün olmadığını düşünüyordum ama doğru ölçüm yapıyorum. depoyu tek istasyondan fulleyip km sıfırlayıp yarım depoya kadar kullanıp tekrar fullediğim de gerçek ölçümü alıyorum. bu rakamlarda ortaya çıkıyor. ayrıca bu ölçüm yaptığımda arabada katalizör yoktu egzos desen performans egzosu ve arabanın bagajda yaklaşık 100kg lik ses sitemi var. bu şartlarda fabrika verilerinden yüksek yakması gerekirken daha düşük yakıyor. benim düşüncem motorda oynama yapılmış olabilir çünkü araç hiç 1,4 müş gibi gitmiyor. bu hafta sonu tekrar ölçüm alacağım yeni zamlarla son rakamı çıkarıcam burada da paylaşırım.
|
|||
![]() |
|||
||
acaba senın km olcme aksamında bır arıza olmasın??? cunku fazla yazıyor ıse gercekte gostergede yazandan daha az km yapıyor olabılırsın. anlayacagın uzere bu da senı yanlıs sonuca ıtecektır...
ayrıca soyledıgın uzere motora bırseyler yapıp gucu artırdılarsa beraberınde yakıtında artması gerekmez mı? zaten aracında cok basıt bır motor var. yapılabılecek cok farklı seylerde yok yanı... yapılabılecek en fazla supap genısletme, port polısh, pıston degısımı vs
ama stock ta 75 bg olan bır makınedende cok bırsey elde edılemez kı. yanlıs anlama aracını motorunu falan kucumseme dıye bır olay yok yanı :))
mantıgımca motora yapılabılecek bır uygulama ıle hem guc artıp hemde yakıt azalmıs olsa bunu uretıcıler yapamazmıydı derım :)) tabıkı uretıcı bu noktada omur hesabıda yaparak bazı degıskenlerı hesap edıyor. ama atmosferık bır makınede yapılabılecek cok fazla bırseyde yok. sızlerde bılırsınız...
kı oyle uygulamaları yapınca aracın yakıtı ıctıgını herkes bılır ![]() Düzenleyen CeCoLi - 11 Mayıs 2011 Saat 11:51 |
|||
![]() |
|||
||
ben aracın performansını etkileyecek tek yaptığım şey açık hava filtresini söküp orjinal hava filtresi takmak onun harici tüm yapılanlar aracın ilk sahibinden olabilir. ama 75 bg ve orjinal bir araç olmadığı. bir de şu var bu aracın orjinal jant ve lastikleri de yok. orjinalde 13 jant yerine 14 var tam emin değilim 70 yanak lastik olması gerekirken 55 yanak lastik var. bu km göstergesini etkiliyor olabilir. ama cebimden çıkan rakamda belli ayrıca bu araçların km göstergeleri de dijital yani hadi gösterge dönmedi fazla döndü dicem ama dijitalde de nasıl bir yanlış olabilecek ki?
|
|||
![]() |
|||
||
aaaaaa bak sen gostergenın nasıl calıstıgını bılmıyorsun demekkı
![]() dıjıtal olması yanlıs yapmaması anlamına gelmez... sımdı senın aracında sanzumanın ustunde km sensoru bulunur. orada ayna dıslının donus hızına bakarak elektronık olarak calısan km saatıne bıldırır.
sonucta hız olcumu kaynagında yıne mekanık bır olgudur.
lastıgın capını kucultursen aynı mesafede eskı lastıge gore daha cok tur attıgından hem hız gostergesı hemde km sayacı fazla gosterecektır. yanı 100 hızla goderken gercekte daha az hız yapacaksın ve sayacta 100 km saydıgında yıne gercekte daha az yol yapmıs olursun.
egerkı lastıgın capı buyurse de anlattıgımın tam tersı olur...
|
|||
![]() |
|||
||
165*70*13 ten 195*55*14 e geçiş yaptım fazla detay bilmiyorum araba ne gösteriyorsa odur :))) hiç göstermediğinde bozuk derim :)))))))))))
|
|||
![]() |
|||
||
185 55 14 olmasın? cunku gtı larda bıle 185 tır Düzenleyen CeCoLi - 11 Mayıs 2011 Saat 13:17 |
|||
![]() |
|||
||
![]() |
|||
||
ayrıca ıddıa etmeyeyım ama bu arabanın orjınal lastıgıde 13 olmaması lazım dıye hatırlıyordumm. kapıyı actıgında stıcker duruyorsa orjınal lastıgının ne oldugu yazar orada :))
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |