![]() |
|
Xenon Fikir ve Yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 12:41 |
Merhaba arkadaşlar,
önceki gün sağ xenon 6000K ampül kesti hepsiburada.com'dan sipariş verdim 2 adet renk farklılığı olmasın diye, bana gelen 8000K mavi yanıyor ama mavide çok güzelmiş.. şimdi sisler beyaz farlar mavi yanıyor.Fakat sisleri açmıyorum arada bazen açarsam açıyom genelde kapalı sisler.
Sizce amplleri geri yollayıp 6000K ile sis far aynı renk mi yapayım yoksa bu gelen ampülleri değiştirmeden kullanıyım mı? Bu şekilde sis beyaz far mavi mi kullanayım?
Bana fikir olarak yardım edermisiniz napsam ne etsem bilemedim Şeytan diyo kalsın kullan mavi çok güzel. Diğer yandan geri yolla 6000K ile takım olsun bozma.. Yorumlarınızı bekliyorum :) Düzenleyen tigerland - 06 Mayıs 2011 Saat 12:43 |
|
![]() |
|
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dostum sen istemeden aslında en ideal olanı yapmışsın. Genelde 8000 (açık mavi) far için, 6000' de (keskin beyaz) sis için yapıyoruz :) Daha efektif duruyor. Eşit oldukları zaman gelen arabanın ne olduğu belli olmuyor. Yapmacık duruyor yani. Böyle iyi kalsın bence.
|
|
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
|
![]() |
|
onur1980 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1980 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: -1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
8000 ler yagmurda falan tam gostermıyor. 6000 k daha ıyı.
|
|
![]() |
|
onur1980 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Haziran - 1980 Kayıt Tarihi: 30 Mart 2011 Konum: -1 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
bide farlar orjınalmı yoksa sonra falanmı
|
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
![]() ![]() ![]() ![]() |
farlar orjinal valeo :) resimde eklerim birazdan sizin fikirlerinize göre hareket edicem kararsız kaldım çünkü :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Uploaded with ImageShack.us bu şekilde şu an farlar önceden sisler ile aynıydı |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
halojen fara xenon takılmaz...! ille takacaksanız mercekli far ile kullanın ozaman karşınızdan gelen insana zarar vermemiş olursunuz.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
tabiki sizin dediiğiniz gibi yapacağım teşekkürler. peki sisleride iptal edeyim mi sizce?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
sislerede mercek alaym mı ?
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
aynen. mercekli sis ve mercekli far ile çok daha güzel olacakdır. hem görüntü güzel olacak hemde ne insanların ne araç kullanan insanların vs gözlerini almayacaksın.
|
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
ortak ben farlarımı ayarlattım 2-3 metre önüme vuruyor havaya dikmedim onları muayenede de far ayarı iyiydi sen şimdi bana xenonları mı sök diyosun yada mercekle tak olmazsa hiç takma ?
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
far ısıgının kesılmesı noktasında elbettekı mercek cok daha basarılı bır keskınlık saglıyor ama bıraz daha kalıtelı ampul ve yukarı bakmayan duzgun bır far ayarı ıle de kullanılabılır dıye dusunuyorum.
mesela toyota corolla, honda cıvıc, gıbı aracların orjınallerınde merceksız xenon var. gozude almıyor...
bu bıraz ampul ve far kalıtesıyle beraber far ayarının duzgun olmasıyla alakalı olduguna ınanıyorum
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
motor en alt seviyede araç içi kumanda da en alt seviyede göz almaması iççin en düşük ayarda şu an tüm ayarlar aşağı seviyede müdür :) nama problema :))
|
|
![]() |
|
+1
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
arkadaşlar ben diyorum ki kalsın mı geri yollıyım mı 6000k değiştirmek için göz alıp almadığını başka bi konu açıp hallederiz :) siz bana fikrinizi söyleyin ne yapayım ? 8000K farlar sisler 6000K geri gönderip far sis 6000K mı yapayım ? sorum bu yardımcı olan ve olacak arkadaşlara teşekkürler şimdiden
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Benim Aracımdada 6000 K Var Mercekli Olduğu İçin Memnunum Ama Bildiğim Kadarıyla Normal Farlarda Göz Alıyor Özellikle HYUNDAİ ACCENT ERA larda Tam Bir Rezalet ...
|
|
![]() |
|
xenonlarda en güzel aydınlatan 4350 K dır. ama sen biraz farklı istiyorsan 6000-8000 arası bişeyler yap yanlız mercekli far ve mercekli sis takacaksan yap yoksa yapma. merceklideki kesilme çizgisi sayesinde ışık dağılmaz, dağ taş yerine sadece yolunu aydınlatır. zevkler ve renkler tartışılmaz sen istediğin gibi yap ama ipin ucunu kaçırma yeterli. |
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Xenon aydınlatmanın rengi Mavi olarak bilinse de aslında renk skalasındaki yeri “Beyaz” dır. Sadece daha sıcak sarı renk ile karşılaştırıldığında ve Xenon lambanın ilk 30-60 saniyelik süre içerisinde aydınlatmaya başladığında, Xenon lambanın rengi Mavi olarak algılanmaktadır. Gün ışığı ile karşılaştırıldığında Xenon ışığının beyaz olduğu görülecektir. 3500K Gold Yellow 3,600 (lm)
6000K Pure White 3,200 (lm) 8000K Purple White 2,600 (lm) 10000K Pure Blue 2,400 (lm) 3500K - 6000K arasındaki bir xenon ampulün, daha çok ışık vermesi ve gün ışığına en yakın beyaz rengin 6000K olması, sürücüye çok daha güvenli araç kullanmasını temin etmesi ve her türlü hava şartlarında en ideal aydınlığı sağlamasından dolayı tavsiye edilmektedir. 8000K,10000K ve daha üstü Xenon aydınlatmada başlıca en büyük sorun, özellikle Karlı ve sisli havada 6000K Xenon aydınlatmaya göre yolun çok daha zor görülmesidir. Bu bilgilerden sonra geri yollayıp 6000K tercih etmeye karar verdim. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.
|
|
![]() |
|
rica ederiz. bizde bilmediğimiz konularla ilgili aydınlamış olduk (:
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
xenon ile aydınlandın hemde :)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |