Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Aniden yükselen hararet
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Aniden yükselen hararet

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Aniden yükselen hararet
    Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 13:16
3 ay önce hararet müşürü yetkili serviste değiştirilen aracım dün akşam zorlanma,uzun yol vs olmadığı hale birden hararet göstergesi ibresi sona vurdu STOP lambası yanıp sönsü.sizce üstadlar,bu durum hararet müşüründenmi yoksa başka bir bölümdenmi kaynaklanıyor.tecrübelerinizi bekliyorum.teşekkür ederim   Ouch
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)
Yukarı Dön
Sponsor Bağlantı

Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 13:18
Kaputu acip baktiginizda sogutma suyu gercekten cok sicakmiydi. Hos bunu nasil olcebilirdiniz bilemiyorum ama en azindan duman, buhar gibi bisey var miydi?
Yukarı Dön
aclern Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı aclern Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 13:30
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14525&title=%DDlk-altrmada-hararet-gstergesi-yanyor

Şu konuya bir bak belki aynı sorundur. Benim sorunum kendi kendine çözüldü dün. Seninkide aynı sorun olabilir.

Düzenleyen aclern - 05 Mayıs 2011 Saat 13:31
Yukarı Dön
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 14:13
Üstad,benim hararet müşürü 3 ay oldu değişeli.yani ondan olduğunu sanmıyorum.servise bu gün götüreceğim ama ne ile alakalı olacaktır o sürpriz Confused
Feline 2006
Yukarı Dön
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 14:15
koliva rumuzlu kardeş.her şey normaldi. yani sıcaklık namına bir şey yok tu Confused
Feline 2006
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 14:20
Orjinalini yazan: boraa boraa Yazdı:

koliva rumuzlu kardeş.her şey normaldi. yani sıcaklık namına bir şey yok tu Confused

termostata bi baktır kardeş
Yukarı Dön
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 14:32
ose307 ,Artık öyle yapacağım.servise gidiyorum şimdi.bakalım artık sonucu buraya yazacağım Göz Kırpma
Feline 2006
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 15:10
termostat acmamıs olsa arac gercekten hararet yapar ve su kaynatırdı dıye dusunuyorum. su kaynattıgındada buharlar cıkardı. cunku genlesme deposunun kapagı 1.4 barda acmaya baslayarak tesısatı korur. zaten bu esnada motor cayır cayır sıcak olurdu.

anladıgım kadarıyla arac gercekten hararet yapmıs degıl...

Düzenleyen CeCoLi - 05 Mayıs 2011 Saat 15:11
Yukarı Dön
mehmetugur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mehmetugur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 19:14
hocam aynı olay benim başımada gelmişti otomatik vites 307 vitesi p ye alınca hararet sona vuruyor ve stop yazısı çıkıyor n ye alınca veya vitese takınca eski haline geliyordu servise götürdüm müşür şasi hatası veriyordu hatayı sildiler birdaha bişi olmadı. su falan kaçmış olabilir soketlere..
HER GÜZELİN BİR KUSURU VARDIR....
Yukarı Dön
axi206 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı axi206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mayıs 2011 Saat 19:27

Üstad,benim hararet müşürü 3 ay oldu değişeli.yani ondan olduğunu sanmıyorum.servise bu gün götüreceğim ama ne ile alakalı olacaktır o sürpriz Confused

3 ayda bozulma dıye bır sey yok. orjınal urun bıle fabrıkadan hatalı cıkabılır
Yukarı Dön
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 08:46
Dün akşam aracı servise bıraktım.müşürden olamayacağını yazılımdan yada termostatdan olabiliceğini ama kesin durumun bu gün belli olacağını söylediler.umarım ciddi bir şey çıkmaz.ama bu araçlarda kronik bir rahatsızlıkmış bu....   Ouch
Feline 2006
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 08:48
ner zamanki palavra, sıkıştıkları zaman kronik bu sen merak etme diyip yolluyorlar (:

Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 09:26
yok üstad,ben o konularda sertimdir.gerekeni söyledim.dedim : sıkışınca bu tür yorummu yapıyorsunuz yoksa aracın arızasınımu bulup tamir ediyorsunuz dedim.bana dediler o zaman abi araç bu akşamda burada kalsın sabahtan erkenden başlarız kontrollerine dediler :)   ya zaten servislerin amacı ne sıfır hatasız araç bile gelse mutlaka para kazanmadan yollamamak.bakalım hayırlısı....
Feline 2006
Yukarı Dön
mon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
12 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 11:28
ama cidden pejolarda bu sorun hep oluyor bende de 206 var yoğun trafikte hararet göstergesi 95 100 dereceye kadar çıkıyor.
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 11:35
Orjinalini yazan: mon mon Yazdı:

ama cidden pejolarda bu sorun hep oluyor bende de 206 var yoğun trafikte hararet göstergesi 95 100 dereceye kadar çıkıyor.

Bu sicaklik gayet normal. Butun arabalarda oyledir. Burada yasanan sikinti aniden bir anda hararetin ziplamasidir. Iki olay birbirinden cok farkli.
Yukarı Dön
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 12:28
Servisten gelen telefon ; ''araç tüm yeni parçalar ile tekrar denendi ama aynı hararet yükselmesini yine yapıyor.araçta bir şey yok ustalar genel merkeze fax çekti.gelecek cevabı bekliyoruz. ''  sizce ne olur bu işin sonu Confused
Feline 2006
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 13:02

Servisten gelen telefon ; ''araç tüm yeni parçalar ile tekrar denendi ama aynı hararet yükselmesini yine yapıyor.araçta bir şey yok ustalar genel merkeze fax çekti.gelecek cevabı bekliyoruz. ''  sizce ne olur bu işin sonu Confused

Ben soyleyeyim, aracindan anlamamislar.

Oncelikle sunu sorayim, sicakliktaki ani yukselis olduktan bir muddet sonra gostergedeki sicaklik seviyesi yine eski haline donuyor mu? Ya da sifira dusuyor yine 90 a cikiyor mu yoksa bir kez kirmizi seviyeye ciktiginda orada surekli kaliyor mu?

Butun parcalarin saglamligindan emin olarak su cozumleri sunabilirim.

1. Eger bu olay, aracindaki farkli aletleri calistirdiginda da oluyorsa, ornegin farlari yakinca, uzunlari yakinca, arka cam rezistansini calistirinca vs. vs.. O halde aracinda sasi sorunu var. Cozumu cok basit ama duzeltmeleri icin bilmeleri gerekir.

2. Kaputu kaldirdiginda vites kutusu civarina bak. Orada kalin-siyah bir kablo goreceksin. Bu kablonun bir ucu civata ile baglanmistir ve diger ucu icerilere bir yerlere gidiyor. Bu kablo kirildiginda da bu tarz sorun olusuyor. Bir kontrol ettirin.

Yukarı Dön
boraa Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı boraa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 14:00
Üstad;gösterge bir müddet sonra eski haline dönüyor..
1.Herhangi bir aksama bağlı olmuyor.hiç olmadık zamanda yükseliyor.sona geliyor.fan çalışıyor.bir süre sonra normale dönüyor.
2.Kabloyu söyleceğim ama;serviste bu kadar basit bir sorunu çözemiyor ise yazık çok yazık.....
bakalım araç gelsin.arabayı satabilirim belkide.millet anlatırdı peugeot servisleri hiç sağlam iş yapmaz anlamazldar diye ama artık galiba haklı çıkacaklar.servis memnun etmez ise ne yapayım omodeli.iki sonra daha ciddi sorun çıkar sonra kalırız ortada.galiba alman arabalarına döneceğim Confused
Feline 2006
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 14:16
cem abi termostattandır diyim mi Embarrassed
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mayıs 2011 Saat 14:38

Üstad;gösterge bir müddet sonra eski haline dönüyor..
1.Herhangi bir aksama bağlı olmuyor.hiç olmadık zamanda yükseliyor.sona geliyor.fan çalışıyor.bir süre sonra normale dönüyor.
2.Kabloyu söyleceğim ama;serviste bu kadar basit bir sorunu çözemiyor ise yazık çok yazık.....
bakalım araç gelsin.arabayı satabilirim belkide.millet anlatırdı peugeot servisleri hiç sağlam iş yapmaz anlamazldar diye ama artık galiba haklı çıkacaklar.servis memnun etmez ise ne yapayım omodeli.iki sonra daha ciddi sorun çıkar sonra kalırız ortada.galiba alman arabalarına döneceğim Confused

Sen bosver servisleri, kendi arabanin kendi ustasi olmaya calis. Servis dedigin yerdeki ustalar sanki fabrikada egitim alipta mi geliyor calisiyorlar. Hayir. Deneme yanilma, biraz tecrube yolunu buluyorlar. Az bisey siradisi bir sorunla karsilastiklarinda ise apisip kaliyorlar.

Sorununun sasi sorunu oldugunu dusunuyorum. Onceki mesajimda yazdiklarimi bir kontrol et ve sonuclari bizimle paylas. Simdiden kolay gelsin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Fan beyni nerede son mesaja git 5613 5 FERZETE34
konu icon Hızlanma Problemi son mesaja git 6605 1 Evo301
konu icon Peugeot 206 1.4 xr 2000 model arabam var son mesaja git 1673 0 Muhammet Safa07
konu icon BENZİN VE ATEŞLEME ROLESİ son mesaja git 1828 2 Emirhno6
konu icon 1.4 dizel rolanti de klima devrete girip cikma son mesaja git 277 0 heavyburak26
konu icon Bagaj açılmıyor son mesaja git 2520 0 206cc57
konu icon Rifter Gt 2025 tavan lambası son mesaja git 2136 0 Fero13
konu icon 208/207/301 arasinda kaldim son mesaja git 13612 1 aliysnm
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 3504 2 Oğuzhan207
konu icon ENG man system faulty - Hatası (Resimli) son mesaja git 22150 17 Oğuzhan207
konu icon 206 GTI ATEŞLEME PROBLEMİ son mesaja git 3053 0 Emirhno6
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 5532 3 Yunus58
konu icon Pegouet 306 1.8 XR 16 v 1998 son mesaja git 2928 0 Yunus58
konu icon 1.8 XR Usta son mesaja git 9639 1 Yunus58
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 17723 2 SerkanPinar
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 13705 5 407aziz
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 4829 2 Ayhan1126
konu icon 306 rolanti problemi son mesaja git 2987 10 yasarseri
konu icon 206 ya kaput amortisörü nasıl yapılır son mesaja git 25324 6 anaykh
konu icon 301 ekranını 2008e takmak son mesaja git 3100 0 tarhansmt
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 KASıM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Sarı37 1
Emirhno6 1
Muhammet Safa07 1
Evo301 1
FERZETE34 1
Fero13 1
206cc57 1
heavyburak26 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English