![]() |
|
2005 206 xt Otomatik Şanzuman Problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 23456> |
Yazar | |
eserxxx ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Nisan 2011 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 94 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benimde 2001 model 206 da aynı buna benzer bir sorun vardı. Hava filtresini kompresörle temizledim, sorun ortadan kalktı :) yakıtta kendini belli eder şekilde düşmüştü.
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Şöyle özetlemek gerekirse tork konvertörlü araçlarda LPG,Motor ve otomatik şanzıman doğrudan orantılı.Tork konvertörü gücünü doğrudan motordan alıyor ki zaten otomatik vitesli araçların düz vitesli araçlara nazaran bir miktar daha fazla yakmasının da sebebi budur.
Ayrıca dikkat ederseniz LPG ve benzinin yanma sıcaklıkları farklıdır. Bu ısı farkından dolayı zamanla bazı ayarlar değişebilir ve buda motorun, hissedilmese de düzensiz çalışmasına sebep olur.Dolayısıyla tork konvertörüne giden yağın basıncını da bu selonoid ler düzenlediğine göre,motorda yakıt ile oluşabilecek düzensizliklerden doğrudan olarak şanzıman da etkilenecek diye diye düşünüyorum.
|
|
![]() |
|
golyat23 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Merhabalar..
Malatya yetkili servisinde hidrolik blok değişti ve arabadaki şanzıman sorunu halloldu. Artık arızaya geçmiyor ve vites geçiş devirleri de bir hayli değişti. Eskiden 2000-2500 devir arası vites değişirken şimdi duruma göre (2 den 3'e geçişte)3000-3500 arasında değiştiği oluyor. Kick down özelliği daha bir hassas oldu. Yani eskiye göre daha fazla gücü sürekli olarak alabiliyorum. Muhtemelen yakıt tüketimini artırır fakat sorunsuz çalışsında ben yakıta razıyım.
Hidrolik blok
2+2 toplam 4 lt yağ
conta
işçilik
1250 lira fatura çıktı tabi bu indirimli hali (%25)
Yalnız aracı aldıktan sonra tek marşta çalışmamaya başladı. Daha önceden hiç yapmamıştı. Hatta bazı anlarda 4-5 kere marşa basmam gerekiyor. Marşa bastığımda marş motoru dönmüyor. Sadece röle sesleri geliyor. Işıklarda bir sönme falan da olmuyor. Yani aküden olmadığı kesin. Ayrıca marş motoru döner dönmez de çalışıyor. Servise geri döndüğümde tüm araçlarımız, hatta sıfır 207 bile aynı şeyi yapar. Çalıştırmadan önce kontak açık iken 1-2 kere firene basın ve şanzıman kendini ayarlasın dendi. Bu işlemi yaptığımda çalışmama sıklığı azaldı fakat yine de 10 çalışmadan 1'inde yine çalışmıyor aracım. Bu konu da da yardımcı olabilecek üyelerimiz varsa teşekkürlerimi iletiyorum.
Saygılar....
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
bizim araçlar vitesteyken yani D yada R konumundayken çalışmaz kontak basmaz. acaba vites kolunun ucundaki halatın şanzımana bağlandığı yerdemi sıkıntı var aracı vitese alıyorda marş basmıyor? |
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
emntstn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1982 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
bende bugün 2004 triptonik 206 aracımın elektrovanalarını değiştirdim, lüleburgaz arıner serviste
2 elektrovana+4 lt yağ+işçilik+güncellemeler 425 tl ödedim.
60 km yol yaptım henüz, ilk izlenimlerim vites geçişlerinde biraz yumuşama olmuş.ilerleyen zamanlardaki izlenimlerimi yazacağım...
|
|
2003 307 1.6 16v triptonik-tartarini
Çorlu-TEKİRDAĞ Emin TAŞTAN |
|
![]() |
|
ZD3514 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
ARKADAŞALR MERHABA,
YENİ ÜYEYİM ÇAYLAĞIM DAHA :) ÖNCELİKLE GÜZEL AKICI BİLGİLER YER ALMAKTA, BU KONUDA HERKEZE TEŞEKKÜRLER. BENİM ŞÖYL BİR SORUNUM VAR. OKUDUM ASLINDA AZ ÇOK YAZILANLARDAN NE YAPMAM GEREKTİĞİNİ ANLADIM. YİNEDE PAYLAŞMAK İSTEDİM. YAKLAŞIK 1 AY ÖNCE 2003 1.4XT OTOMATİK ŞANZIMAN SANROOFLU 206 ALDIM. 82000DE, SATAN ARKADAŞ 85000DE TRİGERİN DEĞİŞECEĞİNİ SÖYLESEDE İSTANBUL KARTAL SANAYİDE ARKADAŞIMA GÖTÜRDÜM. VELASIL KELAM ÇOK ZAMAN GEÇMESİNE RAĞMEN TRİGERETİ YAĞI VE TÜM FİLTRELER BUJİLER DEĞİŞTİ. FAKAT ALDIĞIMDAN BERİ FARKETTİĞİM BU ŞANZIMANLA İLGİLİ BİR VURMA, BİR GERİ KAÇMA, DÜZ YOLDA DURURKEN FRENDEN AYAMI ÇEKİNCE GAZA BASMADAN GİTMEME Bİ ŞIMARIKLIK FARKETTİM. YENİDE LPG TAKTIRDIM FAKAT KULLANAN ÇOK ARKADAŞIM VAR VE BU SORUN YOKTU. GAZDAN ŞÜPHELENMEDİM. DÜN GECE ÖZELLİKLE NEREDEYSE ARABAYI SİNİRDEN TEKMELİCEKTİM. DÖRDTTEN 5'E GEÇMİYOR VE BEŞ 4500 DEVİRE KADAR YÜKSELDİKTEN SONRA ARABA SİRKELENMEYE BAŞLIYOR. YOKUŞLARDA GAZ YEMİYOR. FRENE BASINCA VİTES KÜÇÜLTMÜYOR. EN GARİBİ D'DE GİDERKEN 3 YADA 2'YE ALIP SERİ KALKMAK İSTEDİĞİMDE VİTES DEĞİŞTİRMİYOR. SİZCE BU SORUNDA SELENOİDLERDEN OLABİLİR Mİ? ŞİMDİDEN TÜM ARKADAŞLAR SEVGİLER SAYGILAR |
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
1- forumu takip ediyorum demişsin ama yinede üye olduğunda kendini tanıtmamışsın,
2- konularda büyük harfler ile yazı yazmanın yasak olduğunuda okumamışsın,
3- senin aracın otomatikse 5. vites zaten yok, sen hangi 5. vitese geçmiyor dediğini anlamış değilim,
otomatikde 4 vitestir.
4- düz yolda geri nasıl kaçıyor anlamadım, adı üzerinde düz.
5- Selenoidlerin %99 arızalı değiştireceksin.
sevgiler (: Düzenleyen metin - 10 Mayıs 2011 Saat 14:38 |
|
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bendende
![]() |
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
ZD3514 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10 Mayıs 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
arkadaşlar kimse yok mu?
|
|
![]() |
|
1- forumu takip ediyorum demişsin ama yinede üye olduğunda kendini tanıtmamışsın,
2- konularda büyük harfler ile yazı yazmanın yasak olduğunuda okumamışsın,
3- senin aracın otomatikse 5. vites zaten yok, sen hangi 5. vitese geçmiyor dediğini anlamış değilim,
otomatikde 4 vitestir.
4- düz yolda geri nasıl kaçıyor anlamadım, adı üzerinde düz.
5- Selenoidlerin %99 arızalı değiştireceksin.
sevgiler (:
1- konuları takip ediyorum. ibrahim ben. umarım tanımışsındır. 2- evet büyük harf konusunu okumadım. bu hatırlatıcı değil biraz kızar gibi olmuş. (anlamadım) 3-otomaitik konusundadapek fazla bilgim yok, yoktu, bilsem zaten yazmam. (buda ezer gibi olmuş) 4-az çok otomatik kullandım. düz yolda ayamı gazdan çekince giden araç gitmemeye başladı. kaymasının nedenide yokuşları kastetmiştim gerçi kaçmaya başladı diye! 5- selenoidleri zaten değiştiricem. ben ekstre bir bilgi paylaşımı olur sanmıştım. bende sevgiler demek isterdim |
|
![]() |
|
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
alınma dostum Metin ezer gibi konusmamış sanal alem burası yazıyla bukadar anlaşılıyor.
artı burda kimse kimseye kızmaz. sadece kısa net ve hızlı bir cvp vermiş..
olması gerekende bu değilmi..ama yinede sen haklısın.. iyi forumlar..
mutlu kal
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Evet Metin burada kızar gibi konuşmamış,malum yazının ruhu yoktur ve o an okuyan hangi psikoloji ve ruh halindeyse o şekilde anlar yazılanları. Neyse sonuç olarak bir bilgi paylaşım ortamı,sorununuzun cevabına gelirsek aslında bu birkaç basamağın araştırılması gereken bir konu. 1-düz yolda ayağınızı fren pedalından kaldırdığınızda araç olması gerektiği şekilde harakete başlamıyorsa a-) Şanzıman hidroliğinin seviyesi (kaçırma,sızdırma yapmışmı?) b-) Ekran da SPORT ve KAR ikaz lambaları yanıyormu? c-) Aracınız kaç KM de? d-) Geri vitese takınca sesli bir vuruntu oluyormu? Bunları cevaplaya bilirseniz size daha yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Yaşadığınız sıkıntı hidrolik yağından revizyona kadar çeşitli çözümleri mevcut.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
memnun oldum ibrahim,
sen beni yanlış anlamışsın o an çıkmak üzere olduğum için senin mesajına cevap verip çıktım, malum dost acı söyler, dikkat ettiysen söylediklerim senin iyiliğin içindir (: kurallar vs.
bide yazdıkların çok karmaşık olduğu için anlamkda zorluk çektim...
"monur" ve "dinoco" arkadaşlarım da zaten benimle aynı fikirdelermiş herhalde gergin olduğun için yazılanları ezmek gibi algılamış olabilirsin.
burası aile ortamı olduğu için kavgadan çok yardımlaşma vardır hepimizin amacıda odur
bu arada monur nickli abimizin yazdığını uygulamanı tavsiye ederim
sen demesende ben sevgiler demeye devam ediyorum (:
iyi forumlar.
|
|
|
![]() |
|
budur
![]() ![]() |
|
![]() |
|
emntstn ![]() 1. Vites ![]() ![]() 05 - Temmuz - 1982 Kayıt Tarihi: 22 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
29 nisanda yapılan elektrovana ve yağ değişiminden beri aracımda maşallah tık yok, sorunum çözüldü....
|
|
2003 307 1.6 16v triptonik-tartarini
Çorlu-TEKİRDAĞ Emin TAŞTAN |
|
![]() |
|
golyat23 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Nisan 2011 Konum: elazığ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Sorun marş motorunu süren elektronik bir parçadaymış (elektrik ustasının söylediğine göre) o parça değişti ve 50 parça+50 işçilik 100 liraya mal oldu. Artık sorun yaşamıyorum.
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
bende geçen sene yağ değişimi ile problemi çözmüştüm şu sıralar yine kar spor modu yanmaya başladı. Servisden fiyat aldım özel servisim 500-600 ytl arası tutar derken ( selonoid valfler + yağ ) yetkili servis kampanya dahilinde ( işçilik ve parçada %20 iskonto ) 450 ytl. fiyat verdi. Bugün yarın aracı bırakacağım.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
kampanya nisan sonunda bitti ama nasıl o fiyata yaptıracaksın?
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1 23456> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |