![]() |
|
Araç alırken sorgulama yapılan linkler. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 Saat 09:10 |
|||
Eskiden maliye ve trafik şubesine sormak yeterliydi.
şimdi: OGS-KGS-EDS sorgulaması için tıklayın: http://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx İSPARK park borcu için:
|
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Çok Yararlı Bir Paylaşım Eline Sağlık Usta
|
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Bilmedigimden soruyorum, bu cezalar plakaya yazilmiyor mu? Dolayisiyla satis yaparken zaten bir sekilde saticinin karsisina otomatik cikmiyor mu?
|
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
ben aracı aldıkdan sonra öylesine araştırma yaparken ogs borcunu buldum. Merkezlerini aradım 2004 yılında geçmiş ama ben aracı 2010 da aldım diye. adam dedi sen merak etme bir sorun olmaz satışta sorun çıkartmaz gönül rahatlığı ile bin demişti borç halen duruyor (:
|
||||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|||
şimdi baktım silinmiş demekki ödemiş adam (:
|
||||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||||
![]() |
||||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|||
Burada uygulama soyle. Arabanin plakasi senin kimligin gibi. Ne kadar araba alirsan al satarsan sat o plaka seninle. Dolayisiyla sen arabani satinca kasasini satmis oldugundan alicinin onceki kullanici(lar) ile hicbir baglantisi olmuyor.
|
||||
![]() |
||||
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
bendede 3 tl borc cıktı :))
|
||||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
||||
![]() |
||||
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
|||
Ben ogs'den ihlal yapmıştım çünkü ogs'm yoktu. Ertesi gün İşbank'ın kurumsal müşterisi olduğum için ücretsiz ogs temin ettim ve ihlalim olan 88 TL'lik ceza 2.5 TL karşılığında düşürüldü.
|
||||
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
||||
![]() |
||||
Sönmez ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Haziran - 1989 Kayıt Tarihi: 22 Ocak 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 220 |
|||
3 tl park borcum cıktı:).. tesekkurler
|
||||
'2o6 Xs 1.6 2oo3
Seytan ^ Kirmizisi |
||||
![]() |
||||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|||
Benim Araçta Ceza Çıkıyor ...
Daha Önceki Sahibinden Kalmış Olsa Gerek Ben Aracı 2010 Ekim Ayında Aldım. Cezalar 2009 Eylül Görünüyor. İnşallah Bize Patlamaz. Düzenleyen albaydemircan - 22 Nisan 2011 Saat 12:40 |
||||
![]() |
||||
|||
burada da bunun gibi olyor yada bana öyle oldu. plaka araç ile beraber gidiyor borç isimde kalıyor.
misal ben ilk sahibinden aldım 2010 kasımda. ama araç 2003 aralıkda köprüden kaçak geçmiş borcu var. aradım araştırdım borç adamın ismi üzerine gözüküyor. zaten böyle bir sıkıntısı olsa ne muayeneden geçerdim nede alış işlemini yapabilrdim. bu yüzden sorun olmaz. ha sorun çıkarsada zaten ruhsatta aldığım tarih belli cezanın yazıldığı tarih belli. bu yüzden bir sıkıncı çıkmaz. Ogs deki adam da rahat ol dedi zaten.
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
Peki sen aramayi nasil yapiyorsun. Herhalde plakaya gore degil mi? |
||||
![]() |
||||
|||
aramayı plakadan yaptım borç çıktı aradım adam akif diye biri söyledi eski sahibi borç onda gözüküyor sen merak etme bişey olmaz dedi.
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
Iste araba plakasiz gitse hic bu sorunlar olmayacak. Herkesin kendine ozgu plakasi olsa ve satarken el degistirmese hic problem kalmaz.
Konu konuyu aciyor ama bir sorum daha var. Neden arabayi alirken kendiniz yeni plaka cikartmak yerine arac ile birlikte gelen plaka devir alinir? Burada bir maddiyattan kacma gibi bir husus mu soz konusu? |
||||
![]() |
||||
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
|||
Arkadaşlar sizin olmayan borç sizi etkilemez ama biryerde karşınıza çıkar o gün uğraşırken işinizi engeller. (örneğin aracı satmak için noter gittiniz bu durumu düzeltmek için uğraşırsınız falan)
İletişim bilgilerinden telefonla görüşür, aracın noter satış kağıdı veya motorlu taşıtlar vergi dairesinden aldığınız belgeyi fax veya e mail yoluyla iletir, sorunun sizde olmadığını belgelendirmiş olursunuz. (benim böyle bir işim oldu bu şekilde düzellttim)
İkametgah adresiniz (noter TC numaranızı girdiğinde görüyor) hangi ile bağlıysa oranınplaka nosunu kullanmak zorundasınız. Başka bir ilden alırsanız plaka değişir, ama aynı il plakası değiştirilmiyor. (özel durumlar dışında)
|
||||
![]() |
||||
|||
buradaki kanunlara göre şehir içi araç alırsan alım satım 70 tl şehir dışından alırsan ve plaka değişirse 140 tl. aynı zamanda şehir içi aldığında plaka değiştirmen yasak. anca hayati tehlikem var vs gibi şikayet ile valiliğe gidersen yazılı kağıt alırasn plakanı değiştirebiliyorsun.
bunun haricinde aracı satarken plakayı satmayanlar varmış o nasıl oluyor bilmiyorum.
|
||||
||||
![]() |
||||
|||
Aracını satıp plakayı satmak istemiyorsanız, aracınızı il dışında ikmati olan birine satıyorsunuz, sonra o arkadaş sizin satacağınız adama satıyor. Böylece il değişikliği yapılıp sizin eski plakanız boşa çıkıyor. Sonra trafik subasinden istiyorsunuz plakanızı, onlardan alıp yeni aracınıza takıyorsunuz. (yabi bu isteme ve plakayı alma olayınızdaki başarı duygusal nedenlerle orantılı)
|
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |