![]() |
|
sunrof içeriye su aldı |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | ||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Nisan 2011 Saat 20:11 |
|
Merhaba arkadaşlar ,
2006 model eski kasa 307 imde sunrofdan içeriye su sızmaya başladı. Tavan döşemesi oldukça nemlenmiş , daha önce tamir vs. görmemişdi. Bugün yetkili servise danışıp , fiyatda almak amacıyla gittim . Adamlar contalar , tıkanmış hortumların temizliği vs. 500 ytl.yi bulacağını ve %100 de çözüm olamıyacağını %80 hallolacağını söylediler ( ne demekse o kadar para vereceksin ve yine su sızdırma ihtimali olacak ) ama eğer komple sistemde kızaklar vs. değişiklik yapılırsaki 2000 ytl. diyorlar sorunun %100 çözüleceğini söylediler. Tabiki yetkili servise gidip aracımı yaptırmayacağım , zaten anlayışları yüzünden yetkili servise araç götürülmesine karşıyım. Bu verdikleri cevaplar ve fiyatlar sonrası hiç işim olmaz. Böyle bir sorun yaşayan arkadaşlar var ise yorumlarını bekliyorum. Bursada ikamet ediyorum . |
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Hakkı abi geçmiş olsun şançelik ve nilkarın ikisine de uğradın mı mübarekler bazen farklı fiyatlar çekiyorda.
|
||
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
||
![]() |
||
mimitt ![]() 2. Vites ![]() ![]() 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
|
yuh 500 tl mi ne yapmışlar ya.
sanayide sunroof bakımı tamiri bir yer bulsanız maksimum maliyeti 100 tl olur.yapacakları işlemlerde tahliye kanalları 2 adet önde 2 adet arkada bunları söküp,basınçlı hava tutarak pislikleri çıkartacaklar,isterseniz tavanı söktürüp içini de güzelce temizlete bilirsiniz,her kıs öncesi de bu kanalların temizliğini kontrol ederseniz sıkıntı olmaz.çözümün % de 100 bulamama sebebi şudur,sunroof un etrafındaki lastik tabaka zamanla yıpranıyor doğal olarak içeri daha fazla su alabiliyor ama tahliye kanalları açık olunca sorun olmayacaktır.eğer aracınızda şimdiyekadar bu işlemler yapılmadıysa tavanı söktürmenizi tavsiye derim içi de temizlenirse çok dah asağlıklı olacaktır,içeride kalmış çamurlaşmış tabakadan da kurtulunca kanallar uzun süre rahat tahliye yapacaklarıdır.bu şekilde olsun olsun 200 tl olsun.
|
||
![]() |
||
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
soner tşk. ederim.
|
||
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
evet mehmet senin dediğin gibi yaptıracağım. sanrufu açtığımda çamur parçacıkları ıslak bir şekilde gözüküyor. Bu zamana kadarda herhangi bir temizlik işlemi yapılmamıştı.
|
||
1973 - Bursa |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
abıcım sunrooflu araclarda her sene duzenlı bakım yapılması gerekır. malum kanallar doldugu zaman ıcerı akıtıyor bu sefer :)
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
bende sunroof var. bakımını nasıl yapabilirim.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
![]() Metin, sekildeki 10 ve 12 numarali hortumlar su tahliye borularidir. Bu borular dosemenin altindadir. Bahsedildigi gibi bu borular zamanla kirden camurdan tikanabiliyor veya ek yerinden cikabiliyorlar ve dolayisiyla aracin icerisine su sizdirabiliyorlar. Ezberden soyluyorum yanilabilirim; sunroof cami birkac yildiz kafali torx vida ile tutuyordur once onlari sok. Sonra ayni sekilde cercevesini birkac yildiz kafali torx vidayi sokerek cikar. Sonra on koselerde birer tane delik goreceksin. Bu delikler suyun tahliyesi icin olan delikler. Ic kisimdanda dosemeyi soktugunde, bu deliklerin yukarda bahsettigim borulara baglandigini goreceksin. Buralari iyice temizleyebilirsin ve sonra soktugun gibi geri yerine takabilirsin. Takarken ozellikle koselere su yalitim malzemesi surersen daha saglam olur. |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
ancak bukadar güzel özetlenirdi (: ben bu sunroofların bukadar iyi olacağını su tahliyeli olacağını sanmıyordum. contalar henüz özelliğini kaybetmediğini ve kaybettiği zaman su gireceğini düşünüyordum. bunu öğrendiğim iyi oldu. hafta sonu hava güzel olursa bunu yapmalıyım yoksa tavandaki döşeme lekelenebilir.
|
||
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
|
Bilgiler için teşekkürler resimde çok işe yarar. Kullandığım bazı araçlarda vardı, genelde temiz, kızaklarını yağlı ve bakımılı tutuyorduk.
Tahliye hortumlarının temiz olması çok önemli sökmeden temizlemek için delici bozucu malzemeyle müdahale etmemeli (tel vs gibi)
|
||
![]() |
||
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
|
gecmis olsun.arkadasin dedigi gibi su gider kannallari tikanmis olabilir temizlenir veya degisirse insallah sorun giderilmis olacaktir
|
||
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
||
![]() |
||
|
abi benimkide gacır gucur ediyor ne yapmalıyım nasıl yağlarım.
hangi yağı kullanmalıyım.
|
||
||
![]() |
||
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
|
Bazıları gres yağı kullanıyor özellikle servisler, bakım yapıldığı belli olsun gibilerinden sıvıyorlar, ama sonra çamur gibi oluyor tozdan. Ben genelde yağlı sprey ile temizliğini yapıyordum, sonra kızak ray gibi kısımlara ince yağ sürüyordum abartmadan. Ama ses sorunu olmasın ve ince yağ yetersiz olur diye, mekanizmadaki (kızak içindeki pabuçlar, vb) daha çok zorlamaya maruz kalan kilit aksamlara gres kullanıyordum. Ses sorunu da az oluyordu, modeline göre fitili dışarıda sabunlu suyla temizleyip gerekirse silikon spreyle vazelin torpida parlatıcı badem yağı, bebe yağı vb fitili yağlamakta fayda var.
|
||
![]() |
||
|
peki abi bunları yaparken camı söküyormuydun. camın elimde kalmasından korkuyorum da (:
|
||
||
![]() |
||
|
Yok camı sökmüyorum görünen ulaşabildiğim yerlere,tornavida bez fırça yardımıyla yapıyorum. Zaten plastik olan birçok parça hava şartlarına maruz kalıp ömrünü tamamlamış oluyor, sökme takma çok riskli kırılmamasına imkan yok. Birde pet sişeye su doldurup su giderlerine bakıyorum, az gidiyorsa hava tabancasıyla biraz uğraşıyorum, ya da ince (akvaryum, silecek suyu hortumu gibi) hortumla tahliye hortumunu karıştırıyorum sonra tekrar suluyorum.
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Yaglama icin ben tozlanma riski olan yerlerde teflon sprey kullaniyorum. Ozellikle suspansiyonlu sistemlerde cok ise yariyor.
|
||
![]() |
||
serkan106XR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan106XR
|
benim sunroof da açılmıyodu ama yagmur yagdıgında da içeri su kaçırıyodu. sanayiye tanımadıgım bi ustaya gittim söker bakarız oluru varsa yaparız olmazsa yapamayız 500 tl tutar dedi. kendi tanıdıgım kaportacıya götürdüm adam güzelce tamamen söktü baktı yapılcak gibi değil dedi. güzelce kapattı, etrafına altına falan çekomastik doldurduk. sunroof iptal oldu,sadece gökyüzünü gördüğüm bi cam olarak işlev görüyo artık. yanlıs hatırlamıyosam 20-30 bile tutmamıstı masrafım.tanıdıgın olacak kardes yoksa para yetişmez valla
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
sunroof guzelde ılerıkı zamanda sıkıntı oluyor ıste :(((( yapacak tek sey her yaz saglam bır bakım lazım. yoksa tıkanıp ıcerı akıyor...
|
||
![]() |
||
|
Gerçekten çok beğendiğim bir olay ama sorunsuzuna rastlamadım diyebilirim. Bir tek focus ghia vardı 2000 modeldi galiba, onun manuel sunroof u bozulmamıştı :-))
|
||
![]() |
||
|
Panoramik tavani tek gecerim
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |