![]() |
|
debriyaj sona mı geldi |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2011 Saat 18:40 |
selam dostlar;
arkadaşlar araba kalkışta acayip şekilde titriyor debriyaj çok sert araba 97000 km oldu yakıtta arttı değişim zamanı geldimi sizce
|
|
peugeot 307 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
06KFA52 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Debraja bastığınızda kavrama noktasına gelene kadar olan boşluk sizce fazlamı?
|
|
Üzülme der Mevlana, ve devam eder; Kaybettiğin her şey, başka bir surette geri döner...
|
|
![]() |
|
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
benimde aracım 307 2004 97.000 de debriyaj değişeli 15.000 km oluyor en fazla ancak dediğiniz gibi kalkışta inanılmaz titriyor benden önceki sahibi değiştirmiş sanıırm.değişteren usta çok önemli iyi yapamamış sanırım bende sinir oluyroum araç acayip titriyor
|
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Debriyaj balatasının bittiğini anlamak için aracı 5 vitese alıp el frenini çekip kalkış yapmak istediğinizde motor stop ederse debriyaj kaçırmıyor, stop etmezse kaçırıyor demektir.
Genelde biten debriyaj balatasının belirtisi sertleşme ve yukarıda kavramadır.
Titreyen debriyaj pedalı da bitme işaretidir, ama yeni değiştiyse, yan sanayiyse, baskıda problem varsa ve sadece balata değiştiyse, balata çakıldıysa (eskiden çakılırdı) balatada balans problemi veya baskıda balans eğilme çatlama kırılma kaçırma vb etkilerde dolayı da titreme yapabilir. Telli sistemlerde hareket mekanizması üzerinde boşluk yapmış parçalar da titremeye sebebiyet verir. Ayrıca aracınızda öntakımdan birşeyelrin bozulduğunda olduğu gibi böyle bir sesi andıran ses varsa şanzuman veya motor kulağınız bozuk ve bunun etkisi olarak da kalkışta titreme olabilmektedir.
|
|
![]() |
|
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
hmm detaylı cevap teşekkürler.benim araçta ilk şüphemiz motor kulakları olmuştu ustaya baktırdım ön takımları yeni yaptırdım o ara baktırdım kulaktan değil debriyajdan denildi .ilginç olan dediğinizi yaptık araç stop ediyor .anlamadık debriyaj bitene kadar idare edeceğim sonra iyi bir ustaya yaptırırsam sorun kalmaz ve tabi orjinal parçasını alayım üzerindeki parça ne bilmiyorum benden önceki sahibi değiştirmiş.
|
|
![]() |
|
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
benim araçta stop ediyor ama debriyaj çok sert, çok titrior ve araba çekişten düştü. debriyaj değişince fark oluyor değilmi arabada
|
|
peugeot 307 1.4 hdi
|
|
![]() |
|
desert197 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı desert197
arkadaşlar benimde debriyaj zamanı geldi çünkü özellikle yokuşlarda vites değiştirdiğimde gaza bastığımda devir ibresi motor sesiyle beraber yukarı fırlıyor ama hızlanma olmuyor.Birde çekişten düştü...
|
|
2004 206 HDI X-LINE
Şile/İSTANBUL |
|
![]() |
|
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Debriyaj kaçırmıyorsa şanzuman takozunda sorun olması veya motor takozlarında sorun olması muhtemeldir.
Geçenlerde bende şanzuman takozunu değiştim araç kalkarken çok sallanıyor, alttan birşeylerin oynadığını hissediyordum, ayrıca direksiyonu bir tarafa tam çevirip kalkış yaparken araç daha çok sallanıyordu. Vites değiştiriken de kolay geçmiyor gibi oluyordu. Titreme de oluyor. Ama parçayı söküp dışarı almadan bozulduğu çok belli olmuyor. Aracınız 4-5 yaşlarında olduysa bu tip lastik parçalarda sorunlar yaşanıyor kolay gelsin
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
siz yaptırdınıysanız size maliyeti ne oldu inanılmaz titriyor araç birde dikkatimi çeken mesala düz yolda kalkış yaparken normli gazı biraz ver debriyajı ayarla kalk ancak geçen denedim araç düz yolda gaz vermeden debriyajı yavaşça bırakınca titreyerek kalkıp gidio normal kalkayım diyorum gaz veriyorum ancak kalkarken acemi sürücü gibi araç tir tir titriyor.
|
|
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
|
![]() |
|
Benim aracım Clio 3 dü 25 TL ye almıştım şanzuman takozunu. Bu tip sorunlarda iki kişi olmalı ve aracı öyle test etmeli. Aracı kalkış yapacak gibi hareket ettirmeye çalışıyorsunuz, bir kişi de alltan üstten görebileceği heryerden motorun hareketlerini izliyor, sonra boşluk yapan kısımlar kontrol ediliyor. Kolay gelsin
|
|
![]() |
|
307P ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Bir debriyajın ömrü ne kadardır acaba?
|
|
![]() |
|
Kulanım şartıyla ve sürücüyle çok orantılı Servisler galiba ortalama 80 000 km de değiştiriyorlar.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Merhaba.
Araç modeline ve kullanıcısına göre bu çok görecelidir. peugeout modellerinde 80-90 bin km arası baskı balata istemekte. tabi bu ilk sefer için! daha sonra takıcağınız set orjinal ise 60 bin üstü çok rahat yaparsınız. tabi bu yine kullanımınıza bağlı.
saygılar
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
Aracın Debriyaj Baskı Balatasının Bittiğinin Habercisidir.
Kısa Zaman içinde Halletmeye Bak |
|
![]() |
|
307P ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Teşekkürler cevaplar için arkadaşlar benim daha var o zaman baya
![]() |
|
![]() |
|
teknikerrr ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı teknikerrr
benim aracımdada benzer bir sorun oldu.titreme yapıyordu.neyseki uzun yola çıkmadan birkaç gün önce şehir içinde sürtme sesi başladı veeee baskı balata setini değiştirdim.
ama değiştiriken bu titreme mevzusunun volant dan da yapabileceği söylendi.neyseki ben baskı balata ile kurtardım.şu an herhangibir sorun yok.
|
|
__307 1.4 HDI XR__
_______2005_______ |
|
![]() |
|
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
Bu baskı balata işi 307 için ne kadar acaba yaptıran varmı?
|
|
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
ben sordum 307 1.4 hdi için özel servis 600 650arası fiyat veriyor işte şanzuman yağı eklenmesi ve volant torna dahil herşey için ama bilmiyorumkararsızım nerede yaptıracağıma dışardan tüm parçaları alıp taktırmayı düşündüm ama usta tavsiyesi bekliyorum halen :)
|
|
|
|
![]() |
|
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
oooo kardeş ne yapmışlar öyle ya yandık desene halledersen bir şekilde nasıl yaptığın konusunda bizide bilgilendirirsen muhteşem olur :)))
|
|
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
bri servisten fiyat aldım biraz tanıdık vasıtasıyla 550 dedi bakalım mecbur kalırsam yaptıracağım çünkü parçalrı toplama alsam bile 300 350 arası yapıyor her arabayı yapan bir ustada ne kadar güvenilir olurki 50 100 daha fazla verip sadce pejodan anladığını düşündüğümüz bir servis daha faydalı galiba sonuçta garantili yapacaklar yaptırıp emmnun kalırsam forma yazacağım zaten arkadaşlar yararlansın yeterki |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |