![]() |
|
benzin pompası |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
biraz karışık duruyo ama yararlı bşy bi zararı olmaz
![]() |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
Neymiş kırmızıyı ya dikkat!.........
|
|
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
evet bu role takma ısını bende daha evvel dusundum. fakat hıc uygulamadım. yalnız kullanılacak role kalıtelı bır malzeme olması lazım...
|
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
pombanın ömrü uzmamış oluyo kısacası hatta koltuğun altındaki benzin pompasının kapanı açıp farkı hissedebilirsinz fısır fısır sürekli çalışıyo lpg olan araçlarda cecelo abiminde dediği gibi soğuk benzinle kendini ısıtması gerekirken demekki bazen ısıtmıyo tada içinde hiç benzin kalmıyo olsa gerekki pompa yanıo
bunun için benzin pompasına role atıyoruz araç lpg de iken pompalama duruyor buda benzin pombasının yanmasını en aza düşrüyo kesinlikle ömrünü uzattığı kanaatindeyim ben yaptım çok memnunum Düzenleyen kaan__ - 09 Nisan 2011 Saat 22:26 |
|
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
ben boyle bırseyı denemedıgım ıcın merak ettıgım bır nokta var. gazdan benzın gecıslerde herhangı bır kesıklık oluyormu? esasında benzın kutugu ıcınde basınc kalıyorsa kesıklık olmayadabılır...
pekı roleyı kapatmak ıcın gereklı tetıgı nereden aldın??? ben lpg valfınden almayı dusunmustum. valf actıgında role kapatacak, valf kapandıgında ıse role acacak seklınde. Düzenleyen cecoli - 09 Nisan 2011 Saat 22:35 |
|
![]() |
|
aynen öle abi herhangi bi aksaklık yada eksiklik kesinlikle olmuyo zaten lpg ye geçiş anında önce bi tık dye ses geliyo araç lpgye tam geçtiği anda bi ses daha geliyo ama bunu pompaya dokunarak daha net hissedebiliyosun zaten ön tarafa kablo çektik biraz uğraştırdı ama değdi diyebilirm
Düzenleyen kaan__ - 09 Nisan 2011 Saat 22:41 |
|
|
![]() |
|
onumuzdekı zamanda bende denerım bu ısı...
|
|
![]() |
|
abi çok özür dilerim yanlış yönlendirmek istemem şimdi elektriçi ustamı aradım yani bu valf olayından emin olmak için ama onun söylediği lpg beyninden aldık tam olarak valf olup olmadığını bilmiyorum lpg siteminin parçalarını tam bilmirum dedi bende yanlış yönlendirmek istemem
ama istersen fotoğraflarını hatta videosunu atabiilirm |
|
|
![]() |
|
@kaan = zaten beyınden de alsa valfe gıden kablolardan almıstır. sormanada gerek yoktu zaten. yınede sagolasın :))
bu bahsettıgım lpg valflerı selenoıd valftır. selenoıd valfler 2 tıptır. normalde acık ve normalde kapalı valfler. selenoıd valfın ustunde bobın bulunur. bu bobın enerjılendıgınde dıger yone hareket eder. enerjı kesıldıgınde ıse eskı yerıne gelır. normalde acıksa kapanır, normalde kapalı ıse acılır. gelelım lpg sıstemınde kullanılan selenoıd valflere...
lpg sıstemınde "normalde kapalı" valfler kullanılır. valfın acılması ıcın enerjılenmesı gerekır. yanı arac benzınde calısırken valf kapalıdır. lpg sıstemı devreye gırecegı an valfe enerjı gelır ve tık dıye bır ses duyarsınız. ıste bu esnada valf acılır ve gaz akısını saglar. motoru stop ettıgınızde de enerjı kesılır ve hem motor tarafındakı hemde deponun ustundekı valf kapanır.
sımdı bu durumda valfe gelen enerjıden ters prensıpte rolemızı baglarsak valf acıldıgında role voltajı keserek benzın pompasını durdurur. valf kapandıgında ıse role acılarak pompayı calıstırır... Düzenleyen cecoli - 09 Nisan 2011 Saat 23:17 |
|
![]() |
|
hay maşşalhah
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bu arada senden iyi olmasın bi elektrikçi ustasını forma üye yapcam oda eminim senin gibi herkeze yardımcı olcaktır... |
|
|
![]() |
|
rıca ederım sagolasın. benımde az mıktarda elektrık bılgım var. bırde gerektıgınde bıraderden destek alıyorum :)) ama ıyı bır elektrık ustamızın bıze cok faydası olacagına ınanıyorum...
|
|
![]() |
|
VEDATDINC ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2011 Konum: düzce Durum: Aktif Değil Mesajlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı VEDATDINC
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
arkadaşlar lpg kullanıyorsanız benzin pompasını röle yardımı ile devre dışı bırakmanızı tavsiye ederim yapılışı çok basit lpg tankı üzerindeki kesici bobin ucundan şamandraya kablo çekerek benzin pompasının bi ucunu röle üzerinden bağlıyorsunuz.
|
|
2004 307XR 1.6 atiker
|
|
![]() |
|
evet depo ustundekı valften samandıraya kablo tasımak daha kolay ve daha kısa...
|
|
![]() |
|
asi_black ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Nisan - 1990 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 29 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı asi_black
arkadaşlar sırf benzin kullanılan araçlarda pompaya kolay kolay bişey olmaz yanlız araçlarımızın çoğunda lpg var buda sıralı sıstem oluyor once benzinle çalışıyor sonra lpg ye geçiyor yolda lpg bittiğinde otomatık olarak benzine geçiyor benzin az oldugu zaman pompa benzini birden çekemiyor ve lpg ye geçtiğinde silecekler çalışırken kontağı kapattığımızda şak diye ortada felan kalıyo yani işlemini bitirmeden kalıyo benzin pompasınıda böyle düşünelim normal benzinli araçda kontağı kapattığınız an pompa kendini of konumuna getiriyo
|
|
![]() |
|
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
arkadaslar benim depo doluyken ponpa bozuldu.zamanla ponpaya giren fis bozuluyor.
|
|
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
|
![]() |
|
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
geçmiş olsun. 1 ay önce bendede aynı sorun olmuştu, çeyrek depo benzin varken yandı pompa. söktüm pompanın motorunun aynısını aldım taktım şimdi sıkıntı yok.
|
|
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|
![]() |
|
cinecommentator ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 32 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cinecommentator
Bu Yaşıma geldim (30) Bu lpg işini tıbben ilmen anlatan CECOLİ ABİ sizi gördüm tebrikler
|
|
peugeot 307 sw xr 2004
|
|
![]() |
|
zerzevat ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
arkadaşlar konu hortlamış olacak ama... benzin enjektörlerinin araç lpg'de iken soğuması için benzinin devir daim yapması faydalı diye duymuştum.
yani siz röle ile benzin pompasını kurtarayım derken çok daha pahalı olan enjektörleri bozabilirsiniz. ayrıca lpg bitince otomatik olarak benzine geçişte tekleme, stop etme gibi sorunlar motora zarar verebilir. ve ayrıca benim gözlemlediğim yeni sistem (örn. lovato ebd) kitler lpg'ye hemen geçmiyor. valfleri açıp bir süre bekledikten sonra geçiyor. dolayısı ile lpg 'ye ilk geçişte de sorun yaşanabilir. tavsiye etmiyorum. yarım depo doldurun öyle gezin-
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |