|
El Freni İle Viraj Dönmek |
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Yazar | |||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2011 Saat 14:49 |
||
El freninin arka tekerlekleri tuttuğu araçlarda 90 derece ve üzerindeki sert virajların dönülmesinde ya da aracın gidiş yönünün ani olarak değiştirilmesi gereken durumlarda el freninin çekilmesi ile arka tekerleklerin kilitlenmesini sağlamak ve bunun sonucunda aracın arkasının kaymasıyla dönüş yarı çapını küçültmek mümkündür. Lastiklerin
yeri çok sağlam tuttuğu asfalt zeminde dahi sürücünün arka tekerlekleri
kolayca kilitleyebilmesi için hidrolik el freni pompaları
kullanılmaktadır. Standart arabaların çoğunda bulunan mekanik el freni
donanımları toprak ve mıcır zeminde yeterli işlev görmesine rağmen
asfalt zeminde Büyük kuvvetlere gereksinim duymaktadır. Bu sürüş tekniği aracın dengesini bozmak ve arkasını savurmak esasına dayandığından, usta bir sürücü olmadan bu tekniğin kullanılmaması tercihendir. |
|||
voodoo
2. Vites 04 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2010 Konum: Antwerpen Durum: Aktif Değil Mesajlar: 598 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
:))) ii paylasim
|
|||
2001 206
2.0 GTI Antwerpen |
|||
cakici9843
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı cakici9843
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
||
biz 307 ile yapabilir miyiz albay kardeşim bunu?
|
|||
peugeot 307 xr 1.4 hdı
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
aman abı sız denemeyın boyle seylerı Allah muhafaza 3 kurusluk ıs yapayım derken 5 kurus zarar acmayın :))
genelde boyle seylerın altında sızler denemeyın yazar. bakın burdada yazmıs ustalar dısında denenmemesı gerekır... :DD
|
|||
insomnia
2. Vites 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bende bir ara kartal vardı sokak arasında döneceğim zaman sağa yada sola direksiyona hiç gerek yok arkası boşsa hafif gaz ver araba kendi dönüyordu şimdi ise 306 nın arkasını kıç attırmakta zorluk çekiyorum el frensiz eski arabalarıma nazaran daha sağlam tutunuyor kıç atmada direniyor başarılı bir yol tutuşu var genelde istanbulforumda kolon aralarında slalomla geçiyorum :)))
|
|||
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
306 ların yol tutusu en ıyı yanlarından bırıdır :)) bende cok memnunum.
|
|||
insomnia
2. Vites 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Üstat haklısın ama kabul etmek gerekir ufakta olsa frenleme özürlü olduğunu düşünüyorum |
|||
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
|||
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bende ford taunus vardı ne yan verirdi gaz verince 307 birde otomatik mümkün değil olmuyor n ye atıp el freni çeksem de şanzumana zararlı düz vitesli araçlarda yapıcaklara tavsiyemse trakfikde yapmamaya çalışın ilk defa deniyorsanız çok yavaş yapın arkayı belli bidereceden fazla savurursanız toplayamazsınız başıma gelmedi değil:) taunusla sipin atmıştım:)
|
|||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
bence o senın aracın ıcın gecerlı cunku ben kendı aracımın frenınden cok memnunum. hem tutusu cok ıyı hemde vırajda falan hıc arkasını kaydırmıyor. hemde 4 tane b330 5 senelık eskı lastıkle...
4 dısk fren, abs 5.0 ve elektronık fren lımıtoru olması ısı cok degıstırıyor. ayrıca senın dıskler 247mm benımkı 266mm. cap farkıda var. mesela gtı ın dıskı 283mm
|
|||
insomnia
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
üstat göt baş atma yok arabada dinamiği oldukça iyi ıslak zeminde kızaklama yapıyor eskisine nazaran oldukça iyi birazda abs ye bağlıyorum |
|||
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Denemesi Bedava ... Ama Tavsiye Etmiyorum Doğrusu. |
|||
boranaydogmus
2. Vites Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Kırşehir/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
|
||
206 kullanıcılarına birşey sormak istiyorum. Benim araçta el frenini çektiğim zaman sanki bir tarafı tutuyor diğer taraf tutmuyor gibi tekrar el freni çekili kalkmayı denediğimde tek tarafı indiriyor araba . Bütün 206'lar mı böyle acaba?
|
|||
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
o zaman 2 teker esıt tutmuyor. senın dedıgını cok ıyı bılıyorum. aracın bır tarafı kasıyor bır tarafı kasmıyor. bununde sebebı 2 tarafında esıt tutmamasıdır. el frenıne baktırmalısın. yakında muayeneye gırecek olursan bu farkı tuvdekı fren testınde cok net gorebılırsın...
|
|||
boranaydogmus
2. Vites Kayıt Tarihi: 25 Aralık 2010 Konum: Kırşehir/Merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 181 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı boranaydogmus
|
||
yok muayeneye var daha daha önce pug kullanmadığım için belki orjinali böyledir diye bilenlere sorayım dedim. muayene zamanı yaptırırız o zaman napalım. teşekkürler. |
|||
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg
|
|||
forewer_fb
1. Vites 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
|
||
eski arabam da 1997 306 diamond du el freni çeke çeke el freni tutmuyordu eğlenceli ancak araca çok zararı var, ancak boş ve müsait bir yerde (ben genelde üniversite zamanında uludağ üniversitesinin boş meydanlarında çok yapardım:) heryer kar kaplıyken, birde çimende çok eğlenceli:))
|
|||
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Babamın 1986 model ladasında çok yapıyordum. Arabamın parasını ben verdim kıyamıyorum.Yağmurlu ve karlı havalarda daha güzel oluyor. Ama yaparken çok dikkat etmek lazım. Trafiğin olduğu yollarda başkasını tehlikeye atmamak lazım.
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
yazık değilmi ne gereği var
|
|||
aşil16
2. Vites 18 - Mart - 1987 Kayıt Tarihi: 13 Mayıs 2011 Konum: BURSA YILDIRIM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 110 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
denesemmıkı :D
|
|||
5546158013
model 2000 206 xs |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
hiç denemedim :)) denemicemde :)) aracımı seviyorum
|
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
El freni atılır dert değil de, arkadan itişli bir aracın verdiği hazzı veremez.
İlk denemenizse trafiğe kapalı bir alanda biraz alıştırma yapmak lazım. Direk bir kavşağı el freniyle dönmeyi aklınızdan geçirmeyin.
|
|||
Yanıt Yaz | Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |