Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

El Freni İle Viraj Dönmek

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Kullanım Klavuzları
Forum Tanımlaması: Güncel Modellerin Kullanım Klavuzları
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=14034
Tarih: 22 Kasım 2024 Saat 10:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: El Freni İle Viraj Dönmek
Mesajı Yazan: Guests
Konu: El Freni İle Viraj Dönmek
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 14:49

El freninin arka tekerlekleri tuttuğu araçlarda 90 derece ve üzerindeki sert virajların dönülmesinde ya da aracın gidiş yönünün ani olarak değiştirilmesi gereken durumlarda el freninin çekilmesi ile arka tekerleklerin kilitlenmesini sağlamak ve bunun sonucunda aracın arkasının kaymasıyla dönüş yarı çapını küçültmek mümkündür.

Lastiklerin yeri çok sağlam tuttuğu asfalt zeminde dahi sürücünün arka tekerlekleri kolayca kilitleyebilmesi için hidrolik el freni pompaları kullanılmaktadır. Standart arabaların çoğunda bulunan mekanik el freni donanımları toprak ve mıcır zeminde yeterli işlev görmesine rağmen asfalt zeminde Büyük kuvvetlere gereksinim duymaktadır.

Bu sürüş tekniği aracın dengesini bozmak ve arkasını savurmak esasına dayandığından, usta bir sürücü olmadan bu tekniğin kullanılmaması tercihendir. 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: voodoo
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 15:50
:))) ii paylasim

-------------
2001 206
2.0 GTI
Antwerpen

Mesajı Yazan: cakici9843
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 19:59
biz 307 ile yapabilir miyiz albay kardeşim bunu?

-------------
peugeot 307 xr 1.4 hdı

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 20:09
aman abı sız denemeyın boyle seylerı Allah muhafaza 3 kurusluk ıs yapayım derken 5 kurus zarar acmayın :))

genelde boyle seylerın altında sızler denemeyın yazar. bakın burdada yazmıs ustalar dısında denenmemesı gerekır... :DD

Mesajı Yazan: insomnia
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 20:18
bende bir ara kartal vardı sokak arasında döneceğim zaman sağa yada sola direksiyona hiç gerek yok arkası boşsa hafif gaz ver araba kendi dönüyordu şimdi ise 306 nın arkasını kıç attırmakta zorluk çekiyorum el frensiz eski arabalarıma nazaran daha sağlam tutunuyor kıç atmada direniyor başarılı bir yol tutuşu var genelde istanbulforumda kolon aralarında slalomla geçiyorum :)))

-------------
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 20:23
306 ların yol tutusu en ıyı yanlarından bırıdır :)) bende cok memnunum.

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 20:31
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Üstat haklısın ama kabul etmek gerekir ufakta olsa frenleme özürlü olduğunu düşünüyorum

-------------
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass &
O RH+ bayariin haa

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 20:56
bende ford taunus vardı ne yan verirdi gaz verince 307 birde otomatik mümkün değil olmuyor n ye atıp el freni çeksem de şanzumana zararlı düz vitesli araçlarda yapıcaklara tavsiyemse trakfikde yapmamaya çalışın ilk defa deniyorsanız çok yavaş yapın arkayı belli bidereceden fazla savurursanız toplayamazsınız başıma gelmedi değil:) taunusla sipin atmıştım:)

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:01
Orjinalini yazan: insomnia insomnia Yazdı:

Üstat haklısın ama kabul etmek gerekir ufakta olsa frenleme özürlü olduğunu düşünüyorum

bence o senın aracın ıcın gecerlıGöz Kırpma cunku ben kendı aracımın frenınden cok memnunum. hem tutusu cok ıyı hemde vırajda falan hıc arkasını kaydırmıyor. hemde 4 tane b330 5 senelık eskı lastıkle...

4 dısk fren, abs 5.0 ve elektronık fren lımıtoru olması ısı cok degıstırıyor. ayrıca senın dıskler 247mm benımkı 266mm. cap farkıda var. mesela gtı ın dıskı 283mm Gülme

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 21:36

Orjinalini yazan: insomnia insomnia Yazdı:

bence o senın aracın ıcın gecerlıGöz Kırpma cunku ben kendı aracımın frenınden cok memnunum. hem tutusu cok ıyı hemde vırajda falan hıc arkasını kaydırmıyor. hemde 4 tane b330 5 senelık eskı lastıkle...

4 dısk fren, abs 5.0 ve elektronık fren lımıtoru olması ısı cok degıstırıyor. ayrıca senın dıskler 247mm benımkı 266mm. cap farkıda var. mesela gtı ın dıskı 283mm Gülme

üstat göt baş atma yok arabada dinamiği oldukça iyi ıslak zeminde kızaklama yapıyor eskisine nazaran oldukça iyi birazda abs ye bağlıyorum

-------------
O RH+ bayariin haa

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 22:19
Orjinalini yazan: cakici9843 cakici9843 Yazdı:

Denemesi Bedava ...
Ama Tavsiye Etmiyorum Doğrusu.

Mesajı Yazan: boranaydogmus
Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 22:21
206 kullanıcılarına birşey sormak istiyorum. Benim araçta el frenini çektiğim zaman sanki bir tarafı tutuyor diğer taraf tutmuyor gibi tekrar el freni çekili kalkmayı denediğimde tek tarafı indiriyor araba .  Bütün 206'lar mı böyle acaba?

-------------
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg

Mesaj Tarihi: 09 Nisan 2011 Saat 23:00
Orjinalini yazan: boranaydogmus boranaydogmus Yazdı:

206 kullanıcılarına birşey sormak istiyorum. Benim araçta el frenini çektiğim zaman sanki bir tarafı tutuyor diğer taraf tutmuyor gibi tekrar el freni çekili kalkmayı denediğimde tek tarafı indiriyor araba .  Bütün 206'lar mı böyle acaba?

o zaman 2 teker esıt tutmuyor. senın dedıgını cok ıyı bılıyorum. aracın bır tarafı kasıyor bır tarafı kasmıyor. bununde sebebı 2 tarafında esıt tutmamasıdır. el frenıne baktırmalısın. yakında muayeneye gırecek olursan bu farkı tuvdekı fren testınde cok net gorebılırsın...

Mesajı Yazan: boranaydogmus
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2011 Saat 01:01

Orjinalini yazan: boranaydogmus boranaydogmus Yazdı:

o zaman 2 teker esıt tutmuyor. senın dedıgını cok ıyı bılıyorum. aracın bır tarafı kasıyor bır tarafı kasmıyor. bununde sebebı 2 tarafında esıt tutmamasıdır. el frenıne baktırmalısın. yakında muayeneye gırecek olursan bu farkı tuvdekı fren testınde cok net gorebılırsın...

yok muayeneye var daha daha önce pug kullanmadığım için belki orjinali böyledir diye bilenlere sorayım dedim. muayene zamanı yaptırırız o zaman napalım. teşekkürler.

-------------
206 X-Design 1.4 Benzin/Lpg

Mesajı Yazan: forewer_fb
Mesaj Tarihi: 10 Nisan 2011 Saat 09:19
eski arabam da 1997 306 diamond du el freni çeke çeke el freni tutmuyordu eğlenceli ancak araca çok zararı var, ancak boş ve müsait bir yerde (ben genelde üniversite zamanında uludağ üniversitesinin boş meydanlarında çok yapardım:) heryer kar kaplıyken, birde çimende çok eğlenceli:))

-------------
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08

Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2011 Saat 14:55
Babamın 1986 model ladasında çok yapıyordum. Arabamın parasını ben verdim kıyamıyorum.WallYağmurlu ve karlı havalarda daha güzel oluyor. Ama yaparken çok dikkat etmek lazım. Trafiğin olduğu yollarda başkasını tehlikeye atmamak lazım.

Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2011 Saat 09:02
yazık değilmi ne gereği varSırıtma 

Mesajı Yazan: aşil16
Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 21:48
denesemmıkı :D

-------------
5546158013
model 2000
206 xs

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 21:56
hiç denemedim :)) denemicemde :)) aracımı seviyorum Sırıtma 

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 21:56
El freni atılır dert değil de, arkadan itişli bir aracın verdiği hazzı veremez. 
İlk denemenizse trafiğe kapalı bir alanda biraz alıştırma yapmak lazım. Direk bir kavşağı el freniyle dönmeyi aklınızdan geçirmeyin. Sırıtma

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 21:58
Orjinalini yazan: Berkay Berkay Yazdı:

İlk denemenizse trafiğe kapalı bir alanda biraz alıştırma yapmak lazım. Direk bir kavşağı el freniyle dönmeyi aklınızdan geçirmeyin. Sırıtma

+ 999 Thumbs Up

Mesaj Tarihi: 01 Temmuz 2011 Saat 23:22
dünki buluşmamızda buluşma yerinden bowling e giderken ercan arkadaşımızın 306 sıyla el freni viraj dönüşünü görmeliydiniz baya güzeldi ve aracı hiç durdurmadan toplamasıda profesyonelce bir harekettiThumbs Up

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 00:45
Orjinalini yazan: Berkay Berkay Yazdı:

Sırıtma aynen katılıyorum valla sırf onun ıcın ciğerli bi şahin almayı bıle dusundum :) 3-1 yapmanın tadına hıc bıseyı degısmem valla :d ama genede bızım araclardada el frenıyle yapılan dönüşler bi nebze olsun içimi rahatlatıyor :)) gercekten daha once yapmayan brının yapmasını tavsıye etmem helekı trafık akışı olan yerlerde aracı toparlamak oldukca zor ama cok zevklı oluyo :)

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesajı Yazan: Baybars
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 01:00

Arabasını seven yapmasın ama şu var mesala kale centerın ıcınde olur yerler yag gıbı Star

-------------
PEUGEOT Partner 1.6 HDI Tepee Comfort Origin
0532 430 79 22

Mesajı Yazan: Engin Tepe
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 03:25

Yada sol ayak freni onden cekisliler icin :D partnerde Yemiyorda yada alisamadm jetta da guzel u dnusu yapiliyr fren gaz el freni cek brak sag sol tam gaZ :D

-------------
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 11:30
valla abı yazıok gunah derım kumda tozda mıcırda cımende fazla bı zarar gormuyo arac ama asfaltta gercekten zarar goruyo o yuzden denememek lazım

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 11:38
Orjinalini yazan: ahmetsemiz ahmetsemiz Yazdı:

valla abı yazıok gunah derım kumda tozda mıcırda cımende fazla bı zarar gormuyo arac ama asfaltta gercekten zarar goruyo o yuzden denememek lazım

denememek lazımışmış gördük izmitte. fitili alır almaz gazladın (:

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 11:41
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Sırıtma  Sırıtma + 999Thumbs Up

Mesajı Yazan: DRIVER34
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 12:15

ahh granadam 2.8cc ile ne yan verirdi o bee..  :D

-------------
307 14XR16V(Sİyah)2005
5427327273
http://goo.gl/mc9cY" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 12:16
kanayan yaramı deştiniz ya :))

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 02 Temmuz 2011 Saat 13:26
Orjinalini yazan: by_ersin by_ersin Yazdı:

Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Sırıtma  Sırıtma + 999Thumbs Up

abı bakın yazımda saten belırttım bos alan eyvallah yapın sabaha kadar bende dahıl ama ben trafıkta asla yada mahallede felan asla elıne bıle almam elfrenını sadece parketmek ııcın kullanırım ızmıt olayında saten bılıosun makarası kıkırısı ortam onu gerektırıyodu duzenlı duzgun adaplı bı sekılde mıcırın ustınde bos alanda kafamıza gore oynadık

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 11:58

Orjinalini yazan: Baybars Baybars Yazdı:

Arabasını seven yapmasın ama şu var mesala kale centerın ıcınde olur yerler yag gıbı Star

Thumbs UpAynen amcamın 85 model 200d mercedesi bile drift yapabiliyo orda 

Mesajı Yazan: mon
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 12:33
bende reno 9 vadı zemin biraz islak olunca çekiyordum el firenini hooop 180 derece dönüyordu. çok tavatır oluyordu. şimdi nerde 206 da yapamıyoruz.

-------------
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.

Mesajı Yazan: MaximuS
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 16:30
ben 407 de deniyorum müsait yol müsait olunca... bana mısın demiyo, asvaltta baya bi zorlamadan kesinlikle kıçı yerinden oynamıyo :D
o değil el freni teli kopacak bigün, ondan korkuyorum...

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 16:42

aks falan kırabiliyo tavsiye etmem :)))

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 17:05
Orjinalini yazan: ümitarmatli ümitarmatli Yazdı:

aks falan kırabiliyo tavsiye etmem :)))

bencede etme saten umıt

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 17:39
karda , kumda , çimde , asfaltta hiç birinde yapmam kıyamam arabama.

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 17:58
Orjinalini yazan: OKANKYM OKANKYM Yazdı:

karda , kumda , çimde , asfaltta hiç birinde yapmam kıyamam arabama.

Çok Haklısın...Thumbs Up

Mesajı Yazan: mehmet1965
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2011 Saat 22:12
yapması zevklı oluyor da sonrası kotu benım de gecenlerde arka amortısor yerınden cıktı sırf bu yuzden yapmayın derım

-------------
     2000      
206 xr prenses
aşk-ı şehir
   ESKİŞEHİR

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2011 Saat 04:10
Orjinalini yazan: cakici9843 cakici9843 Yazdı:

öyle güzel yaparız kiiii, park bile ederiz bu yöntemle

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2011 Saat 11:22
Bunu uygulamada en iyi yapan araç bence 106 guik,Geçen gün Palladiumun altını üstüne getirdik,sola keskin dönüşle mağazanın otoparkına daldım arkamdan güvenlikçiler kovaladı,denetlemeyi unutunca adamlar saldırı filan sandılar heralde :)
Ama sık sık yapmam bende kıyamıyorum...

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net