![]() |
|
206 Tekleme ve Rölanti Bozukluğu (Yardım!) |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 21:05 |
Araç çalışırken devir saati çok minimal aşağı yukarı oynaşıyor ve de araç ara ara tekliyor. Ayrıca özellike 2. viteste ayağımı gazdan çektiğimde ani bir tepki veriyor. Gaz kelebeği temizlendikten sonra kalibrasyon için bir süre hava filtresi takılmadan aracı çalıştırdılar. İlginçtir ki hava filtresi takılı değilken devir 900'de çakılıydı ve hiç tekleme yoktu. (Tam istediğim gibi yani) Bunun nedeni ne olabilir? Not: Hava filtresi gaz kelebeğinin hemen dibindeki bağlantıdan sökülmüştü. Düzenleyen Berkay - 15 Nisan 2011 Saat 21:13 |
|
![]() |
|
tigerland ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2010 Konum: Tekirdağ/Çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3440 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tigerland
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
aynen dediğin gibi müdür. gaz kelebiğini temizleterek başla sorun devam ederse bujileri kontrol ettir bilgisayarda arıza çıkmaz büyük ihtimal yinede kontrol ettir.
Siz aracı yeni almıştınız rutin bakımları yaptırmışmıydınız peki yağ filtreler buji benzin filtresi vs.vs.
Düzenleyen tigerland - 06 Nisan 2011 Saat 21:15 |
|
![]() |
|
10ur1 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 28 - Nisan - 1987 Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 334 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
kardesım gaz kelebegınde pıslık varsa o yapar yoksa rolanti motoru gitmiş demektir ama buyuk ıhtımal gaz kelebegı
|
|
![]() |
|
Aracın bütün bakımları yetkili serviste yapılmış. Tüm faturaları da elimde şuan. Henüz filtreler, yağ ve bujileri değiştirme zamanı gelmemiş. Hepsinin ne zaman hangi km'de değiştiğini görebiliyorum..
|
|
![]() |
|
Aynı sorun bende de varrrrr...
araba rolantide çalışırken devir saati ne bakıyorum 1'in altına düşüyor geri çıkıyor.Ama istop etmiyor.
|
|
![]() |
|
Zaten normal rölanti devri tam 900. Eğer 1000 devire kadar çıkıyorsa sizin probleminiz daha büyük. Benimki çok ufak oynamalar yapıyor. Ondan ziyade daha çok tekleme canımı sıkıyor.
|
|
![]() |
|
bende tekleme yok sadece ufak bi dalgalanma var,araç çalışır vaziyette durdugu yerde direksiyonu saga sola çeviriyorum düzeliyor ??? :)
|
|
![]() |
|
Video da ekledim..
|
|
![]() |
|
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
bu kadar az oynamayı bence kafana fazla takma kelebegı temızle sorun gıder dıye dusunuyorum lpg yok dımı aracında |
|
![]() |
|
Yok
|
|
![]() |
|
Bugün gaz kelebeğini temizlettim arkadaşlar. Büyük ölçüde dalgalanma azaldı, ayağımı gazdan kestiğimde meydana gelen tekleme kesildi, fakat araç rölantide çalışırken tekleme devam ediyor. Ve devir saati çok çok azalmasına rağmen halen hafif oyanama yapıyor...
|
|
![]() |
|
by-cx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
aracınızda lpg varmı?
|
|
x-design 1.4 otm Brh+ atiker fast. 18.08.1982.
|
|
![]() |
|
Yok
|
|
![]() |
|
by-cx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Ağustos - 1982 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
aynı sıkıntıyı bende yaşadım rölanti valfi, oksijen sensörü,bujiler, kabloları, motor iç temizliği+carbon clean, gaz kelebeği filitreler vs. sonuç çözemedim. araç normal çalışıp 100 mt sonra benzini bitmek üzre araç gibi oluyodu ve motor ısındıgında ise rölantide dalgalanma oluyodu.
|
|
|
|
![]() |
|
Aynen motor ısındığında oluyor.. Nedeni ne olabilir ki acaba? Siz halen o şekilde mi kullanıyorsunuz?
Düzenleyen berkaygr - 07 Nisan 2011 Saat 15:08 |
|
![]() |
|
aractaki sorunun son olarak subap odalarından birinde sorun oldugunu sölediler fakat çok stres yaptım aracı sattım. bence baktır yada fikir al subap dendi son olarak moralini bozmak için yazmadım ama yaşadım.
|
|
|
|
![]() |
|
O kadar ciddi birşey olduğunu sanmıyorum. Çünkü bütün bakımları yetkili serviste yapılmış aracın, mutlaka çıkması gerekirdi..
|
|
![]() |
|
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
bende de dalgalanma sorunu var ama stop etmedi hiç takmıyorum kafaya hoşuma bile gidiyor bazen :)))))))))
|
|
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
|
![]() |
|
Arkadaşlar bugün hiç tekleme yapmadı. Çok ilginç. Kelebeği temizlettikten sonraki gün düzelmesi gibi bir durum olabilir mi ki? :):)
|
|
![]() |
|
takıp et bakalım. devamında ne olacak...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |