|
Ön Sinyalleri Parka Bağlama 106 |
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Yazar | |
emsalsizcix
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emsalsizcix
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 31 Mart 2011 Saat 12:33 |
Arkadaşlar Far içi Sinyalleri Parka Bağlamak İstiyorum da Direk park lambalarından kablo çeksem sıkıntı yaşar mıyım?
|
|
rifatseker
3. Vites 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
Muhammet ÇAKIR
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
eğer takıldıgın bı konu olursa bana pm at yardımcı olurum
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
emsalsizcix
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emsalsizcix
|
Bu konuyu biliyorum. Fakat kastettiğim ön farlardaki sinyaller aracım 106. Bu çift duylu ampül falan tarzında bişeylerden bahsediyolardı |
|
106_arts
1. Vites Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
5 lira ver elektrikçiye kafanı yorma kanımca
yanlış bi iş yaparsın degmez Düzenleyen 106_arts - 31 Mart 2011 Saat 18:58 |
|
Muhammet ÇAKIR
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
nereyı kastettıgını anlamadım kardesım eger daha detaylı anlatırsan yardımcı olurum
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
klemann
1. Vites Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynen |
|
emsalsizcix
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emsalsizcix
|
Çift duylu ampül ile ön farların içindeki sinyalleri parka ve sinyallere baglamaktan baahsediyorum
|
|
Serhun
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Normal sinyalinizin hem sinyal hem park lambası olarak kullanmak istiyorsunuz
Size bu ampülden iki adet ve bunun duyundan 2 adet gerekiyor Duylar her parçacıda bulunur her araca uyar, tanesi 1 TL yi geçmez diye hatırlıyorum.
Ayrıca (Far içindeki dipsiz 5 W T 10 modeli ampülleri iptal edeceksiniz sanırım, onları iptal ederseniz o T 10 ların + ucunun bu çift devrelinin (20W ve 5 W lık iki devreden oluşur) 5 W lık olan yani kısık yanan kısmına gelecek şekilde duya bağlamalısınız. Orjinal parkları iptal etmezseniz yine yukarıdaki gibi + ucuna ek yaparak parkları çalıştırısınız. Sinyal için zaten sinyal lambasının kendi enerji beslemesini kullanacaksınız. Ek kablosu ve bant da gerekecek size, kolay gelsin
|
|
emsalsizcix
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emsalsizcix
|
Merak ettiğim buydu sagolun cok tesekkürler |
|
Serhun
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Birşey değil, farların içindeki T 10 dipsiz parkları iptal ederseniz (genelde öyle yapılır)ampüllerini ve duylarını üzerinde sökmemenizi tavsiye edeceğim su toz vb şeyler açısından.
Ayrıca farın içindekileri sarı yapanlar da oluyor, tercih meselesi sizin uygulama için düşünülebilir.
Farların içindekileri iptal etmezseniz TÜV muayene veya polis uygulaması sırasında sorun olduğunda yeni yaptığınız çift devreli lambaların sadece parklarını iptal edersiniz.
Bu kadar yazınca aklıma geldi, trafik uygulamasında sık kontrol yapılan bir yerse bu devreyi anahtarlı yaparsınız içeriden açıp kapatma imkanınız olur.
|
|
emsalsizcix
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emsalsizcix
|
O konuda sıkıntı yaşıycağımı zannetmiyorum. aracı yeni geçirdim zaten muayeneden. farları karartacagım icin sıkıntı yok cok sagoluın :)
|
|
emsalsizcix
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emsalsizcix
|
Çift duylu ampül bulamadım. O Linkteki gibi baglayınca da sinyal sürekli yanık kalıyor ve sinyal devresi çalışmıyor başka türlü nasıl yapılabilir ki? Sanırım mantık olarak yan sinyallerle ön sinyallerin bağlantısı farklı
|
|
Serhun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ampülü temin ettiyseniz ampül üzerinden tarif edeyim. Ampülün yan tarafına eksi - şase gelecek. Duy aldıysanız duyun dış tenekesine, tabi bunu lehimle kablo yaparak bağlayabilirsiniz. Sonra duydaki iki kablomum ikisi de + olacak ama birisi kısık yanacak o park oluyor, diğeri parlak yanacak o da sinyal.
Sinyal ve parkın artı uçları doğru yerlere bağlayıp duyun gövdesine de - yi verdiğinzide sorun gideilecektir, kolay gelsin.
|
|
Serhun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Çift duylu ampül piyasada var hatta sarı renkli diğerlerinde biraz pahalıdır. Galiba başka parçacılara da bakmanız gerekecek.
|
|
emsalsizcix
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emsalsizcix
|
Bulundugum yerde bulamadım bulsam bağlamada sıkıntı yokta. Bakıcaz artık bi çaresine bulup.
|
|
Serhun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aslında aklıma başka birşey geldi ama biraz karışık ve elektronik malzeme gerekecek.
Park lambalarına gelen + ya direnç koymak
Park ve sinyal lambalarından gelen + lara da diyot.
Sonra iki devreyi de birleştirip lambanın dibine beslemek.
Böyle olunca şu an üzerinde bulunan lamba parklarda kısık yanacak, sinyalde parlak. Ama düşük gerilimde çalışan ampül ömrü ne olur bilemem, normalde akkor flaman yapılar bu işe uygundur.
|
|
emsalsizcix
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı emsalsizcix
|
Fikriniz İçin Öncelikle Çok Teşekkür Ederim. Bende düşünmüştüm Bu Olayı ama Direnç Flaan Olmadan Normal Denediğimde Sinyal Devresi Devre Dışı kalıyor.
|
|
Serhun
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Zaten bu elektronik aksamlarla olunca bir başkası sisteme müdahale edince yapılan işlemler klasik olmadığında süpriz olacağından müdahale edecek kişi zorlanacaktır.
|
|
307P
1. Vites 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bir de ben yapabilsem bunu
|
|
Yanıt Yaz | Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |