Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Otomatik vites aydınlatma ampulü nasıl değişiyor?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Otomatik vites aydınlatma ampulü nasıl değişiyor?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fho Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fho Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Otomatik vites aydınlatma ampulü nasıl değişiyor?
    Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 21:46
Arkadaşlar Merhaba
Bir konuda takıldım ve araştırmadığım yer kalmadı bulamıyorum, basit bir ampul değişikliği içinde servise, elektrikçiye para vermek istemiyorum, bilen varsa lütfen yardımcı olsun.

2000 Model Otomatik 206 XR sahibiyim...
Otomatik vitesim konumunu gösteren (Vites kolunun yanındaki) karakterlerin (P R N D 3 2) alttan aydınlatması çalışmıyor.
Servis o ışıkların yanması için komple o takımın değişmesi lazım 300-500TL tutar dedi ama bana saçma geldi zaten o paraya da değecek bir olay değil, başka çaresi yok mu bunun? kendim söküp arızalı ampulü değiştiremez miyim?
İçerisinde ampul yok da başka bir lehimli aydınlatma sistemi olsa da sorun değil elimden gelir yine yapabilirim, orası açılıyor mu?
Yardımcı olabilecek olan var mı?
Şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
fho Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fho Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 21:49
Bir sorum daha var...

2000 model 206 larda ODBII konnektörü var mı? Varsa nerede?
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 22:59
sizin aracınız hakkın da pek bilgim yok ama otomatik 406 nın aynı ampulleri patlamıştı vitesi boşa alıp çerçevenin etrafındaki plastiği küllüğü de çıkartıp çekince geliyordu
sonra harflerin olduğu yeri tornavida yardımı ile dişlerine dikkat ederek kaldırdığınızda ampuller karşınıza çıkıyor,küçük dipsiz ampulle kullanılmıştı 406 da ilk önce ledli koydum pek verim alamadım sonra şerit led döşedim oda çok canlı olmuştu sonra onu söküp tekrar normal ampullerinden kullanmıştım,sistemin benzer olduğunu var sayarak işlemi bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz ampulün taneside sanayide 25 krş falan
Yukarı Dön
fho Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fho Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 Saat 10:15
Dediğiniz gibi denedim ama çerçeve çıktıktan sonra çıkması gereken yazıların oldugu ince plastik levha, sağdaki ( S * 1 ) yazan 3 küçük düğmenin olduğu yerde takılıyor.
Acaba önce bu düğmelerimi sökmek lazım?
O düğmeleri ancak tornavidayla zorlayarak çıkartabilirim ama tornavidayı sokacağım dış yüzeyi kesin zedelenir, başka bir yolu olabilir mi?
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mart 2011 Saat 19:34
o bölümü yukarı doğru alttan itekleyip, dik konuma getirirseniz kolayca çıkacaktır demek ki mantık 406 ile aynı, daha sonrada ampul lere kolayca ulaşabilirsiniz.
Yukarı Dön
fho Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fho Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2011 Saat 11:20
Orjinalini yazan: mimitt mimitt Yazdı:

o bölümü yukarı doğru alttan itekleyip, dik konuma getirirseniz kolayca çıkacaktır demek ki mantık 406 ile aynı, daha sonrada ampul lere kolayca ulaşabilirsiniz.

Hangi Bölümü Wall

Anlayamadım kusura bakmayın düğmelerden mi bahsediyorsunuz yoksa plastik levhadan mı?
Düğmelerin olduğu yere alttan ulaşamıyorum, plastik levhanın ise tırnakları var galiba hareket etmiyor ancak kenarlarından tornavida ile zorlayınca kalkıyor ama düğmelerin olduğu yere gelince takılıyor :(

NOT: Bu arada konuyu yanlış yerde açmışım sanırım, moderatörümüz arızalar ve çözümleri bölümüne taşıyabilrse sevinirim.

Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2011 Saat 11:24
ODBII konnektörü sol tarafta far ayar düğmesinin altında. bnmkide otomatik o gösterge ışıkları yanmıyor yananıda görmedim daha Gülme
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
fho Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fho Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2011 Saat 11:32
Orjinalini yazan: Onur Onur Yazdı:

ODBII konnektörü sol tarafta far ayar düğmesinin altında. bnmkide otomatik o gösterge ışıkları yanmıyor yananıda görmedim daha Gülme

Arabayı satan arkadaş çok yakın arkadaşımdı ve yandığını iddia ediyor Sırıtma Emin misiniz?
Bana da yanıyor olması mantıklı geliyor çünkü orada 3 tane de düğme var bunların gece görünüyor olması lazım, peugeot bunu eksik bırakmamıştır.
Bu arada ODBII konnektorü var demişsiniz ama 2000 modellerde de varmı bunu tekrar sorup emin olmak istiyorum çünkü ona göre harici takılan yol bilgisayarı siparişi vereceğim boşa satın almış olmayayım
Cevap için teşekkürler
Yukarı Dön
Onur Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Onur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2011 Saat 11:35
ODBII den kastım aracı bilgisayara bağlanan konnektör yanlış anlamış olabilirm. şanzımanın orda ampüller olabilir net bi bilgim yok ama benimkide yanmıyor varsa öyle bişey bende öğrenmiş olurumGülme
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
Yukarı Dön
fho Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı fho Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mart 2011 Saat 12:21
Tamam doğrudur aracın bilgisayara baglandığı konnektörü kastediyorum, eğer 2000 lerde varsa harika ozaman dıştan harici takılan yol bnilgisayarları var yakıt tüketiminden motor sıcaklığına ve arızalara kadar herşeyi gösteriyor ondan alabiliriz :)

Şanzıman aydınlatması ise muallakta kaldı :(
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2011 Saat 21:55
206 larda bahsettiğiniz şekilde bir ışıklandırma sistemi malesef yok arkadaşlar. Sadece vites üzerinde Kar ve Spor mod düğmelerinin ledleri yanıyor.Mantık gösterge tablosunda zaten ışıklı bir şekil var ayrıca vites üzerine koymamışlar. P,R,N,D yazan tablayı sökerken dikkat edin ki hatta sökmemenizi tavsiye ederim çok zayıf bir malzeme. Ama illede sökeceğim derseniz arkadan öne doğru gelen el freninin de içinde bulunduğu uzun plastik muhafazayı sökmeden çıkmaz.Tırnakları onun altında kalıyor.Bende zamanında çok aramıştım orta konsolu komple dağıttırıp altına baktık ışıklandırmaya dair hiç bir iz yok.
Yukarı Dön
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Nisan 2011 Saat 23:22
Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

206 larda bahsettiğiniz şekilde bir ışıklandırma sistemi malesef yok arkadaşlar. Sadece vites üzerinde Kar ve Spor mod düğmelerinin ledleri yanıyor.Mantık gösterge tablosunda zaten ışıklı bir şekil var ayrıca vites üzerine koymamışlar. P,R,N,D yazan tablayı sökerken dikkat edin ki hatta sökmemenizi tavsiye ederim çok zayıf bir malzeme. Ama illede sökeceğim derseniz arkadan öne doğru gelen el freninin de içinde bulunduğu uzun plastik muhafazayı sökmeden çıkmaz.Tırnakları onun altında kalıyor.Bende zamanında çok aramıştım orta konsolu komple dağıttırıp altına baktık ışıklandırmaya dair hiç bir iz yok.
monur cok tşkler bende yarın komple o kısmı dagatıp baktıracaktım serviste :)
ayıp olcaktı adamlara bide idda ediyorum yanıyordu yok yanıyormuş diye.. başka bir şansı yokmu yani oraya led koysak p r n d 3 2 karakterlerinin altına?? yani karakterler saydammı?? bilgin varmı dostum==???
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Nisan 2011 Saat 15:07
aracınız tirptonik mi otomatik mi,benim bildiğim triptoniklerde ışık yok ama otomatiklerde var diye biliyorum.bende yanlış biliyor olabilirim.aracın vites kutusunu ve göstergelerin bir fotoğrafını çekip koyabilirseniz sevinirim.
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 15:26
Orjinalini yazan: dinoco dinoco Yazdı:

Orjinalini yazan: monur monur Yazdı:

monur cok tşkler bende yarın komple o kısmı dagatıp baktıracaktım serviste :)
ayıp olcaktı adamlara bide idda ediyorum yanıyordu yok yanıyormuş diye.. başka bir şansı yokmu yani oraya led koysak p r n d 3 2 karakterlerinin altına?? yani karakterler saydammı?? bilgin varmı dostum==???

Geciken cevap için özür dilerim.Malesef o plakanın altı siyah sert bir plastik üzerine metal kısım yapışıyor.Bu durumda hiç bir şekilde o bölümü aydıntlatma şansımız olmuyor. Metal plakanın da harflerin olduğu bölüm saydam olsaymış belki uğraşılabilir di.Hatta mümkün bile diyebilirdik.Bu durumda hiç sökmeye uğraşmayın zaten malzeme kalitesi çok dandik bir okadar da sert tırnakları kırma şansınız var.
Yukarı Dön
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 15:29
tşkler iyi oldu bunu ögrendigimiz
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 15:40
Rica ederim, AL4 tipi tam otomatik şanzıman için yazdıklarım geçerlidir.
Yukarı Dön
dinoco Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
26 - Haziran - 1979

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı dinoco Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2011 Saat 16:44
evt aynı şanzıman tipi sanırım 2004 yılına kadar üretildi.
o kısmı serviste cıkarttırıp, plastigi metal dış yüzeyden ayırdıktan sonra,
harflerin geldiği konumları ufak bir şekilde ısıtarak delip tesfiyesini deyaptıktan sonra ışıklandırmayı uygulucam daha sonrada metal dış yüzeyi plastige birebir otutturup montelicem.
sanırım ozaman olacak ama acıp görmek lazım önce
Yukarı Dön
monur Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Nisan - 1974

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı monur Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2011 Saat 15:44
O metal kısımı nasıl saydamlaştıracaksınız anlamadım.Plastikle metal ayrıldıktan sonra yazılar zaten plakada kalıyor.Onun aldı şeffaf değil ki.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 85 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3524 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49163 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 454 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 267 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 491 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 82 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4332 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1701 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 958 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 762 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1744 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28730 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3649 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26000 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2483 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 233 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 870 0 2016active1.6Hdi
konu icon 508 Start-Stop Arızası P1A9C son mesaja git 1975 2 wolkan35
konu icon 508 kör nokta çalışmıyor son mesaja git 14314 1 mbk
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
Pejo58 3
wolkan35 2
muratzengin 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English