![]() |
|
Veee LPG Dönüşümü... |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Yazar | |||
coolpixsem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolpixsem
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Merhabalar arkadalar;
Lpg takıracak arkadaslar için ufak bir bilgi daha bugun 20 TL karşılıgı 8.92 Lt LPG aldım(Birim fiyatı 2.24).şu anda 100 km yaptım.Ve işin en güzel tarafı gaza doya doya bastım yeri geldi 180 km/h bile gördüm.Vites degişim artık 2500 rpm yerine 3500-4000 rpm
![]() |
|||
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi |
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
arkadaslar hepınıze cok tesekkur edıyorum. sızlere bır faydam oluyorsa ben daha mutlu olurum...
nacızane bılgılerımızı gelıstırmeye calısıyoruz ıste beraberce :))
bılgı ve sevgı paylastıkca cogalır...
|
|||
![]() |
|||
dinoco ![]() 1. Vites ![]() ![]() 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
||
evt konu lpg olunca cecoliyi tek gecerim.. bende lpg ile hiç ilgilenmediğim halde yakından takip ediyorum cevaplarını ..
saygınlıgı uslubu ve kendine has tasfirleri site için emsalsiz değer taşıyor bence.. ![]() Düzenleyen dinoco - 02 Nisan 2011 Saat 19:03 |
|||
![]() |
|||
||
Verdiğin bilgiler için sağol bilgi dağarcımızın LPG köşesinde sen varsın. Senin burada yazdıklarını LPG dönüşümü yapanlara söylediğimizde anlamaya çalışıyorlar. Keşke LPG taktırmadan önce foruma üye olsaydım. Keşke yazdıklarını okuduktan sonra karar verseydim. Lakin son pişmanlık fayda etmiyor. Kendimize artık faydamız olmasa da çevremizde LPG taktırmaya niyetli olanlara senin yazdıklarından hareketle bilgi veriyoruz. Onları iyi usta seçmeleri konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz.
Bak yeni nesil direkt enjeksiyon sistemine sahip araçlara da LPG takılabileceğini öğrenmiş olduk.
Tekrar tekrar teşekkürler.
|
|||
![]() |
|||
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
||
Bilgiler için teşekkürler Cem, kolay gelsin.
|
|||
![]() |
|||
||
arkadaslar bende burdan hepınıze selamlar gonderıyorum...
ben burada yazdıklarımla lpg bılıncının uyanması adına hareket edıyorum. fıyatına gore markalar var. elbette aralarında farklılıklarda var. bazen parcalar arıza yapabılıyor veya arızalı cıkabılıyorlar. bu tarz durumlarda hemen markayı kotulemekte dogru degıldır. ama bu tarz durumlarda ustanın becerısı etkıleyıcı rol oynuyor. benım gıbı artık sızlerde usta faktorunu dıle getırıyorsunuz. cunku goruyor ogrenıyor ve anlıyorsunuz. soyledıklerımın dogruluguna bızzat sahıt oluyorsunuz..
demekkı bosa konusmuyormusuzz...
sunuda soylemek gerekırse bır lpg sıstemı herhangı motorda benzınlı ıle bırebır denk davranıslar gostermeyebılır...
106 arts arkadasımız gecıslerde tıtreme normal degıl yazmıs ama bazen bunun onune gecemeyebılıyorsunuz. motor duzgun calıssında gecıste hafıfce tıtremıs olsun cok dert degıl. bazı araclar gecıslerde stop edıyor. o aracların sahıplerı tıtremeye 10 kere razı :)) tabıkı tıtremese cok daha guzel olur.
sonucta her motorun calısma egrılerı farklı. her fabrıka yazılım safhasında uzun arastırmalar yapıyor ve verılerı degerlendırıyorlar. sız bu sekılde standart olmayan bır motor sıstemıne unıversal bır puskurtme sıstemını uydurmaya calısıyorsunuz. elbette arada bazı ufak tefek problemler olabılıyor. ama bazı araclarda cok daha orjınale denk calısabılıyor. burada yıne montajın onemı cok cok cok buyuk etkısı var... mınıcık enjektor delıklerının delındıgı yerın ve acısının bıle etkısı var. buna ınanın. bınlerce usta var. hepsının montajı degısık. 10 tane aynı araca 10 farklı ustada farklı ustada montaj yaptırın. aralarında fark olur...
gecenlerde lpg fuarındaydım. butun markaları teker teker ınceledım bılgı topladım. teknolojıyı takıp etmeye calısıyorum. en ılgımı ceken kıt hollanda malı gfı nın dırekt enjeksıyonlu makıneler ıcın olan kıtıydı. yanı tsı fsı, pug 1.6 thp vs hepsıne lpg olabılecek :)) suanda bazı fsı lara prıns oluyor dıyorlar ama ben gormedım sahsen...
neyse sımdılık bu kadar bılgı yeterlı :))) hayırlı gunler Düzenleyen cecoli - 02 Nisan 2011 Saat 12:24 |
|||
![]() |
|||
Serhun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mart 2011 Konum: ÇORLU 59,5 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 478 |
||
Paylaşımlar için teşekkürler, hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle. |
|||
![]() |
|||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
||
arkadaşlar cecoli abimizin sözünün arkasındayım sistemlerde arabaya uymama gibi bişe yok iş ustada bitiyor istanbul ve çevresindeki lpg taktıracak arkadaşlar cecoli abimize danışarak taktırın iş ustada bitiyor
|
|||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|||
![]() |
|||
||
aslında benimde aklımda hiç atiker yoktu uyumsuz diyorlardı kafamda tek bir marka vardı en uyumlu olarak taktırabileceğim teleflex ti fakat baya bi tuzlu bi sistem (2100 tl) ama ben cecoli ustam ve peugeot servisindeki arkadaşımın bana tavsiyesi ile atikere kanaat getirdim.çünkü arkadaşım bu konuda usta çok ama çok önemli dedi.usta vardır teleflex gibi bir sistemi mahfeder usta vardır atikeri kral yapar dedi. 1 ay içerisinde atikeri taktırıyorum bakalım ne olacak. |
|||
![]() |
|||
||
![]() ![]() BRC den memnun olanlar aslında brcden değil ustadan memnunlar, atikerden memnun olanlar aslında ustadan memnunlar.
BRC, ATİKER ya da diğer sistemlerden memnun olmayanlar ise aslında ustadan memnun değiller. Bizzat yaşadım biliyorum. Bu arada yukarıda BRC=PRC dememin esas sebebi ustama olan sinirimdendir. Garibim sistem adamın elinden az çekmedi. ![]() Bu konuda CECOLİ üstadı tekrarlamaktan başka yapılabilecek ya da söylenebilecek söz yoktur. Usta, Usta, Usta... |
|||
![]() |
|||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
||
geçişlerde aracının teklemesi normal degıl dostum
|
|||
![]() |
|||
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
||
iki hafta önce brc takıldı benim 306 ya
bayağı sancılı bir 1 hafta geçirdim ama kesinlikle kitle alakalı bir durum değil işi bildiğini sanıp bilmeyen beceriksiz ustalar yüzünden kesinlikle bu devirde lpg şart 2 hafta içerisinde 1100 km yol yaptım toplam lpg ye verdiğim para 210 tl dir bu km yi benzinde yapsam en az 300 tl yakıt masrafım olurdu |
|||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|||
![]() |
|||
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
||
cecoli abimize bu sağladığı faydalardan dolayı çok çok teşekkür ediyorum
|
|||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|||
![]() |
|||
3rkans ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2010 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 356 |
||
Hayırlı olsun güle güle kullanman dileği ile ''Tüplü ve Öfkeli''
|
|||
206 X-line the Orginal
Mersin |
|||
![]() |
|||
motoberk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
||
Bunları bilmiyordum aydınlattığınız için teşekkür ederim.
![]() |
|||
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi |
|||
![]() |
|||
mon ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
||
bendede atiker var maşallah çok güzel. şak diye geçiyor gaza km de karma 15-16 krş yakıyor. lpg fiyatı 2.04 civarı
|
|||
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|||
![]() |
|||
||
rıca ederım ne demek :)
|
|||
![]() |
|||
coolpixsem ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Kasım - 1988 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı coolpixsem
||
Eyw Cem abi valla sen olmasan ben cesaret edipte taktıramazdım.Tekrar cok teşekkur ederim abi yardımların için.Allah seni başımızdan eksik etmesin
![]() |
|||
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi |
|||
![]() |
|||
||
semıhım sen rahat ol yanındayızz :))
|
|||
![]() |
|||
||
senın aracında safe fast kıt takılı. fakat semıhın aracına ben fast kıt taktırdım. ıkısının yazılımları farklı oldugundan dolayı bıraz degısık ozellıklere sahıp ve bırbırınden farklı davranıs gosterebılırler. o acıdan bırebır kıyas etmemek lazım...
safe fast kıtte gaza gecıs mantıgı farklıdır. ya devır duserken gaza gecer yada devır yukselırken. yazılımda bunun secenegı vardır. sende gaza basıp gıderken gaza gecmemesı bundan olabılır. bırde yapılan ayarlarda cok onemlıdır... bılgın olsun...
fakat fast kıtte gereklı degerler elde edıldıgınde hıcbır verıyle baglantısız bır sekılde gaza gecıs yapılır. ıster devır duserken ıster yukselırken...
bırde pek onemsenmeyen lpg bakımlarını onemle hatırlatmak ısterım. her 10.000 km de bır fıltre degıstırılerek genel kontrol yapılmalıdır. bu durum hem garantının saglanması hemde sıstemın uzun omru acısından onemlıdır...
ayrıca motora lpg yenı takıldıgı anda sıstem tam stabılıte ıle calısacak dıye bır durum soz konusu degıl. kımse bunun garantısını veremez. her sıstemde duruma gore sonradan mudahaleler gerekebılıyor.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <1234> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |