Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Veee LPG Dönüşümü...

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13832
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 15:56
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Veee LPG Dönüşümü...
Mesajı Yazan: coolpixsem
Konu: Veee LPG Dönüşümü...
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 16:18
Star
Merhaba arkadaslar;

Sonunda Cecoli nin yardımları sayesinde aracıma(2000 Qs) LPG dönüşümü yaptırdım.Bikaç bilgi paylaşmak istedim.Atiker marka LPG kiti taktırdım.990 TL kredi kartına 10 taksitle ödemesini yaptım.Kiti taktırmak yaklaşık olarak 3-3.5 saat sürdü.Cecolinin tavsiyesi üzerine maslak oto sanayide ki dönüşüm istasyonunda yaptırdım.3 kişi aracım üzerinde çalıştılar ve oldukça dikkatli bi çalışma oldu.hatta aracımın içine düşün küçük kablo parçalarının bile temiziligine dikkat ettiler.Kiti taktıktan sonra aracı perfonmasmı yoksa ekonomi şeklinde kullacagımı sordular ve ona göre basınç ayarlarında ufak oynamalar yaptılar(Takip ettigim kadarıyla).ilk bakımın 1000 km sonra ücretsiz olarak yapılacagını ve 10000 km sonra 50 TL ücret karşılıgı resimlerde göreceginiz 1 ve 2 numaralı parçaların temiziliginin yapılacagı(Filtrelerin degiştirilecegini) ve kalibrasyon yapılacagı söylendi.Aracımın sesinde hiç bir degişim olmadı tek gözüme çarpan LPG de benzine veya Benzinden LPG ye geçişte  bir titreme oluyor.Bu durumunda normal oldugunu sölediler.Arkadaslar gercekten benzinden bi farkını göremedim.20 TL lik LPG aldım.Şimdi bitene kadar test etmeyi düşünüyorum.Umarım bilgiler işinize yarar.Saygılarımla Dostlarım.

Resimleri koyamadım o yüzden resimler burada
http://rapidshare.com/files/455415832/lpg.rar" rel="nofollow - http://rapidshare.com/files/455415832/lpg.rar

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 16:46

buradanda hayırlısı olsun dıyelım :))

Mesajı Yazan: F-Eren
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 16:49
walla hayırlı olsun hadi bakalım

-------------
Fatih Eren (1983)
Mühendis, İstanbul, Aslan Galatasaray
2003 206 XT 1,6 16V BVA Şeytan Kırmızı + Sunroof
A Rh -

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 17:27
bende bu ay içinde atiker taktırmayı düşünüyorum

Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 17:30
ben atikerden sogudum valla 106ma taktırmıstım arabanın anasını aglattı ankaranın en buyuk atiker bayısınde taktırdım

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 17:38
hayırlı olsun kardesım güle güle kullan bu isden anlayan bırılerınden yardım almıssın canını sıkma cok güzel oluyor Embarrassed
yakıt degerlerini paylasmayı unutma :)))

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 17:39
Orjinalini yazan: 106_arts 106_arts Yazdı:

ben atikerden sogudum valla 106ma taktırmıstım arabanın anasını aglattı ankaranın en buyuk atiker bayısınde taktırdım

atikerden soğuma dostum takan ustadan soğu

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 17:52
Orjinalini yazan: ose307 ose307 Yazdı:

kim ne derse desın atiker kalite bi ürün değil. brc taktırdım 2 senedir ayar yaptırmaya bile gitmedım tam 2 sene

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 17:53

kim ne derse desın atiker kalite bi ürün değil. brc taktırdım 2 senedir ayar yaptırmaya bile gitmedım tam 2 sene

doğrudur sende kendine göre haklısın galiba

Mesajı Yazan: motoberk
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 20:08
GülmeHayırlı olsun kardeşim, titreme olayı bendede oluyor alıştım artık. Bide araç gaza geçmeden hareket ettiğimde tık sesi geldikten sonra araç gaza rölantidekinden çok daha uzun sürede geçiyor. Sendede öylemi dikkat ettin mi?

-------------
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 20:22

arkadasımız yukarıda soylemıs ama bende yınelemek zorundayım... atıkerle alakalı degıl. usta becerıksızlıgı....

brcde de ne pısman olan ıınsanlar var. gırde forumlara oku :))

ben bunu atıkerı savunmak ıcın soylemıyorum. bılınmesı gereken sudurkı en kral sıstemde olsa brc yı bır kenara bırak mesela prıns te bıle sorunlar cıkabılıyor. o acıdan usta herseyı bıtırıyor...

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 20:24
Orjinalini yazan: motoberk motoberk Yazdı:

GülmeHayırlı olsun kardeşim, titreme olayı bendede oluyor alıştım artık. Bide araç gaza geçmeden hareket ettiğimde tık sesi geldikten sonra araç gaza rölantidekinden çok daha uzun sürede geçiyor. Sendede öylemi dikkat ettin mi?

Valla dikkat etmedim hocam ama bi kontrol eder yazarım.İnsallah yakıtımız düşerde biz arabadan hiç düşmeyiz Sırıtma

Mesajı Yazan: oguzhan29
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 20:26
akrdeşim hayırlı olsun bütün arkadaşların yazdığı gibi sende imza yerine araç modelini ve atiker lpg taktığını falan yazarsan buda peugeotlara olmuyor şu sistem bu sistem uymuyor diyenlere bi güzel kapak olur

-------------
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 20:26

Hocam ne gibi problemleriniz oldu paylaşırsanız sevinirim.Belki bizim başımızada gelir müdahale etmemiz hızlı olur

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 20:35
Orjinalini yazan: motoberk motoberk Yazdı:

senın aracında safe fast kıt takılı. fakat semıhın aracına ben fast kıt taktırdım. ıkısının yazılımları farklı oldugundan dolayı bıraz degısık ozellıklere sahıp ve bırbırınden farklı davranıs gosterebılırler. o acıdan bırebır kıyas etmemek lazım...

safe fast kıtte gaza gecıs mantıgı farklıdır. ya devır duserken gaza gecer yada devır yukselırken. yazılımda bunun secenegı vardır. sende gaza basıp gıderken gaza gecmemesı bundan olabılır. bırde yapılan ayarlarda cok onemlıdır... bılgın olsun...

fakat fast kıtte gereklı degerler elde edıldıgınde hıcbır verıyle baglantısız bır sekılde gaza gecıs yapılır. ıster devır duserken ıster yukselırken...

bırde pek onemsenmeyen lpg bakımlarını onemle hatırlatmak ısterım. her 10.000 km de bır fıltre degıstırılerek genel kontrol yapılmalıdır. bu durum hem garantının saglanması hemde sıstemın uzun omru acısından onemlıdır...

ayrıca motora lpg yenı takıldıgı anda sıstem tam stabılıte ıle calısacak dıye bır durum soz konusu degıl. kımse bunun garantısını veremez. her sıstemde duruma gore sonradan mudahaleler gerekebılıyor.

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 20:36
Orjinalini yazan: coolpixsem coolpixsem Yazdı:

Hocam ne gibi problemleriniz oldu paylaşırsanız sevinirim.Belki bizim başımızada gelir müdahale etmemiz hızlı olur

semıhım sen rahat ol yanındayızz :))

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 21:03
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

semıhım sen rahat ol yanındayızz :))

Eyw Cem abi valla sen olmasan ben cesaret edipte taktıramazdım.Tekrar cok teşekkur ederim abi yardımların için.Allah seni başımızdan eksik etmesin Alkış

-------------
106 Quiksilver
Atiker LPG Fast Sıralı Otogaz Sistemi

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 21:19
rıca ederım ne demek :)

Mesajı Yazan: mon
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 21:25
bendede atiker var maşallah çok güzel. şak diye geçiyor gaza km de karma 15-16 krş yakıyor. lpg fiyatı 2.04 civarı

-------------
206 2001 1.4 Colorline, Atiker

İlim dahi sanma senindir,
Bilim dediğin yalnız Rab içindir.

Mesajı Yazan: motoberk
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 21:55

senın aracında safe fast kıt takılı. fakat semıhın aracına ben fast kıt taktırdım. ıkısının yazılımları farklı oldugundan dolayı bıraz degısık ozellıklere sahıp ve bırbırınden farklı davranıs gosterebılırler. o acıdan bırebır kıyas etmemek lazım...

safe fast kıtte gaza gecıs mantıgı farklıdır. ya devır duserken gaza gecer yada devır yukselırken. yazılımda bunun secenegı vardır. sende gaza basıp gıderken gaza gecmemesı bundan olabılır. bırde yapılan ayarlarda cok onemlıdır... bılgın olsun...

fakat fast kıtte gereklı degerler elde edıldıgınde hıcbır verıyle baglantısız bır sekılde gaza gecıs yapılır. ıster devır duserken ıster yukselırken...

Bunları bilmiyordum aydınlattığınız için teşekkür ederim.Gülme 

-------------
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi

Mesajı Yazan: 3rkans
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 22:29
Hayırlı olsun güle güle kullanman dileği ile ''Tüplü ve Öfkeli''

-------------
206 X-line the Orginal
Mersin

Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 23:20
cecoli abimize bu sağladığı faydalardan dolayı çok çok teşekkür ediyorum

-------------

Mesajı Yazan: tugrahan
Mesaj Tarihi: 01 Nisan 2011 Saat 23:45
iki hafta önce brc takıldı benim  306  ya
bayağı sancılı bir 1 hafta geçirdim  ama kesinlikle kitle alakalı bir durum değil
işi bildiğini sanıp bilmeyen beceriksiz ustalar yüzünden

kesinlikle  bu devirde lpg şart  2 hafta içerisinde  1100 km yol yaptım
toplam  lpg ye verdiğim para  210 tl dir   bu km yi benzinde yapsam  en az 300 tl
yakıt masrafım olurdu

-------------
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 00:45
geçişlerde aracının teklemesi normal degıl dostum

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 01:24

Öyle ya brc kalite. Diğer LPG dönüşüm sistemlerine vereceğimiz paranın iki katını veriyoruz. Kaliteli ürün diye. Sonra sinir oluyoruz. Daha 10 ay bile olmadı taktıralı BRC pardon PRC olmalı bence Embarrassed rezalet diz boyu. Hala ufak tefek problemlerim var.  Müsait bir zamanda bütün LPG sistemini  söktürüp yeniden montaj yapıtıracağım. Haa bunu garantisi karşılar mı bilmiyorum. PRC = Kalite ya karşılar Gülme
BRC den memnun olanlar aslında brcden değil ustadan memnunlar, atikerden memnun olanlar aslında ustadan memnunlar.
BRC, ATİKER ya da diğer sistemlerden memnun olmayanlar ise aslında ustadan memnun değiller. Bizzat yaşadım biliyorum.
Bu arada yukarıda BRC=PRC  dememin esas sebebi ustama olan sinirimdendir. Garibim sistem adamın elinden az çekmedi. AğlamaTabii biz de biraz sinirlenmek hakkımız olsa gerek. Kimseyi kötülemek gibi bir niyetim yoktur.
Bu konuda CECOLİ üstadı tekrarlamaktan başka yapılabilecek ya da söylenebilecek söz yoktur.
Usta,
Usta,
Usta...

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 09:41

aslında benimde aklımda hiç atiker yoktu uyumsuz diyorlardı kafamda tek bir marka vardı en uyumlu olarak taktırabileceğim teleflex ti fakat baya bi tuzlu bi sistem (2100 tl) ama ben cecoli ustam ve peugeot servisindeki arkadaşımın bana tavsiyesi ile atikere kanaat getirdim.çünkü arkadaşım bu konuda usta çok ama çok önemli dedi.usta vardır teleflex gibi bir sistemi mahfeder usta vardır atikeri kral yapar dedi. 1 ay içerisinde atikeri taktırıyorum bakalım ne olacak.

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 11:12
arkadaşlar cecoli abimizin sözünün arkasındayım sistemlerde arabaya uymama gibi bişe yok iş ustada bitiyor istanbul ve çevresindeki lpg taktıracak arkadaşlar cecoli abimize danışarak taktırın iş ustada bitiyor

-------------

Mesajı Yazan: Serhun
Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 11:19

Paylaşımlar için teşekkürler, hayırlı olsun güle güle kullanmanız dileğiyle.

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 12:23
arkadaslar bende burdan hepınıze selamlar gonderıyorum...

ben burada yazdıklarımla lpg bılıncının uyanması adına hareket edıyorum. fıyatına gore markalar var. elbette aralarında farklılıklarda var. bazen parcalar arıza yapabılıyor veya arızalı cıkabılıyorlar. bu tarz durumlarda hemen markayı kotulemekte dogru degıldır. ama bu tarz durumlarda ustanın becerısı etkıleyıcı rol oynuyor. benım gıbı artık sızlerde usta faktorunu dıle getırıyorsunuz. cunku goruyor ogrenıyor ve anlıyorsunuz. soyledıklerımın dogruluguna bızzat sahıt oluyorsunuz..

demekkı bosa konusmuyormusuzz...

sunuda soylemek gerekırse bır lpg sıstemı herhangı motorda benzınlı ıle bırebır denk davranıslar gostermeyebılır...

106 arts arkadasımız gecıslerde tıtreme normal degıl yazmıs ama bazen bunun onune gecemeyebılıyorsunuz. motor duzgun calıssında gecıste hafıfce tıtremıs olsun cok dert degıl. bazı araclar gecıslerde stop edıyor. o aracların sahıplerı tıtremeye 10 kere razı :)) tabıkı tıtremese cok daha guzel olur.

sonucta her motorun calısma egrılerı farklı. her fabrıka yazılım safhasında uzun arastırmalar yapıyor ve verılerı degerlendırıyorlar. sız bu sekılde standart olmayan bır motor sıstemıne unıversal bır puskurtme sıstemını uydurmaya calısıyorsunuz. elbette arada bazı ufak tefek problemler olabılıyor. ama bazı araclarda cok daha orjınale denk calısabılıyor. burada yıne montajın onemı cok cok cok buyuk etkısı var... mınıcık enjektor delıklerının delındıgı yerın ve acısının bıle etkısı var. buna ınanın. bınlerce usta var. hepsının montajı degısık. 10 tane aynı araca 10 farklı ustada farklı ustada montaj yaptırın. aralarında fark olur...

gecenlerde lpg fuarındaydım. butun markaları teker teker ınceledım bılgı topladım. teknolojıyı takıp etmeye calısıyorum. en ılgımı ceken kıt hollanda malı gfı nın dırekt enjeksıyonlu makıneler ıcın olan kıtıydı. yanı tsı fsı, pug 1.6 thp vs hepsıne lpg olabılecek :)) suanda bazı fsı lara prıns oluyor dıyorlar ama ben gormedım sahsen...

neyse sımdılık bu kadar bılgı yeterlı :))) hayırlı gunler

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 12:51
Bilgiler için teşekkürler Cem, kolay gelsin.

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 18:33

arkadaslar bende burdan hepınıze selamlar gonderıyorum...

ben burada yazdıklarımla lpg bılıncının uyanması adına hareket edıyorum. fıyatına gore markalar var. elbette aralarında farklılıklarda var. bazen parcalar arıza yapabılıyor veya arızalı cıkabılıyorlar. bu tarz durumlarda hemen markayı kotulemekte dogru degıldır. ama bu tarz durumlarda ustanın becerısı etkıleyıcı rol oynuyor. benım gıbı artık sızlerde usta faktorunu dıle getırıyorsunuz. cunku goruyor ogrenıyor ve anlıyorsunuz. soyledıklerımın dogruluguna bızzat sahıt oluyorsunuz..

demekkı bosa konusmuyormusuzz...

sunuda soylemek gerekırse bır lpg sıstemı herhangı motorda benzınlı ıle bırebır denk davranıslar gostermeyebılır...

106 arts arkadasımız gecıslerde tıtreme normal degıl yazmıs ama bazen bunun onune gecemeyebılıyorsunuz. motor duzgun calıssında gecıste hafıfce tıtremıs olsun cok dert degıl. bazı araclar gecıslerde stop edıyor. o aracların sahıplerı tıtremeye 10 kere razı :)) tabıkı tıtremese cok daha guzel olur.

sonucta her motorun calısma egrılerı farklı. her fabrıka yazılım safhasında uzun arastırmalar yapıyor ve verılerı degerlendırıyorlar. sız bu sekılde standart olmayan bır motor sıstemıne unıversal bır puskurtme sıstemını uydurmaya calısıyorsunuz. elbette arada bazı ufak tefek problemler olabılıyor. ama bazı araclarda cok daha orjınale denk calısabılıyor. burada yıne montajın onemı cok cok cok buyuk etkısı var... mınıcık enjektor delıklerının delındıgı yerın ve acısının bıle etkısı var. buna ınanın. bınlerce usta var. hepsının montajı degısık. 10 tane aynı araca 10 farklı ustada farklı ustada montaj yaptırın. aralarında fark olur...

gecenlerde lpg fuarındaydım. butun markaları teker teker ınceledım bılgı topladım. teknolojıyı takıp etmeye calısıyorum. en ılgımı ceken kıt hollanda malı gfı nın dırekt enjeksıyonlu makıneler ıcın olan kıtıydı. yanı tsı fsı, pug 1.6 thp vs hepsıne lpg olabılecek :)) suanda bazı fsı lara prıns oluyor dıyorlar ama ben gormedım sahsen...

neyse sımdılık bu kadar bılgı yeterlı :))) hayırlı gunler
Ne demek boşa konuşmak !
Verdiğin bilgiler için sağol bilgi dağarcımızın LPG köşesinde sen varsın. Senin burada yazdıklarını LPG dönüşümü yapanlara söylediğimizde anlamaya çalışıyorlar. Keşke LPG taktırmadan önce foruma üye olsaydım. Keşke yazdıklarını okuduktan sonra karar verseydim. Lakin son pişmanlık fayda etmiyor. Kendimize artık faydamız olmasa da çevremizde LPG taktırmaya niyetli olanlara senin yazdıklarından hareketle bilgi veriyoruz. Onları iyi usta seçmeleri konusunda bilgilendirmeye çalışıyoruz.
Bak yeni nesil  direkt enjeksiyon sistemine sahip araçlara da LPG takılabileceğini öğrenmiş olduk.
Tekrar tekrar teşekkürler.

Mesajı Yazan: dinoco
Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 19:02
evt konu lpg olunca cecoliyi tek gecerim.. bende lpg ile hiç ilgilenmediğim halde yakından takip ediyorum cevaplarını ..
saygınlıgı uslubu ve kendine has tasfirleri site için emsalsiz değer taşıyor bence..Alkış

-------------
2002 xt bva otomatic 206
1.4 8v yalnızca benzinli :)

Mesaj Tarihi: 02 Nisan 2011 Saat 19:15
arkadaslar hepınıze cok tesekkur edıyorum. sızlere bır faydam oluyorsa ben daha mutlu olurum...

nacızane bılgılerımızı gelıstırmeye calısıyoruz ıste beraberce :))

bılgı ve sevgı paylastıkca cogalır...

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 20:05
Merhabalar arkadalar;

Lpg takıracak arkadaslar için ufak bir bilgi daha bugun 20 TL karşılıgı 8.92 Lt  LPG aldım(Birim fiyatı 2.24).şu anda 100 km yaptım.Ve işin en güzel tarafı gaza doya doya bastım yeri geldi 180 km/h bile gördüm.Vites degişim artık 2500 rpm yerine 3500-4000 rpm  Star.Araba kullanmak ne zevkliymiş. 

-------------
106 Quiksilver

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 20:08
semıh ım o kadar az yaktıgını soyleme de fazla reklam olmasın :)

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 20:17

Merhabalar arkadalar;

Lpg takıracak arkadaslar için ufak bir bilgi daha bugun 20 TL karşılıgı 8.92 Lt  LPG aldım(Birim fiyatı 2.24).şu anda 100 km yaptım.Ve işin en güzel tarafı gaza doya doya bastım yeri geldi 180 km/h bile gördüm.Vites degişim artık 2500 rpm yerine 3500-4000 rpm  Star.Araba kullanmak ne zevkliymiş. 
Kargadan başka kuş tanımayan benim gibi PRC (BRC) ciler görsün. Ben de 40lt lik depo ile uzun yolda hız sabitleyici de kullanarak 90-110km arası hız yaparak en fazla 340 km gidebiliyorum.

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 20:21
Orjinalini yazan: kapagan kapagan Yazdı:

Merhabalar arkadalar;

Kargadan başka kuş tanımayan benim gibi PRC (BRC) ciler görsün. Ben de 40lt lik depo ile uzun yolda hız sabitleyici de kullanarak 90-110km arası hız yaparak en fazla 340 km gidebiliyorum.

bu sekılde karsılastırma yapmanın dogru olmayacagı dusuncesındeyım.

cunku semıhın aracı suanda 900kg ve 1.4 8V 75bg
ama senın aracın 1300kg ve 1.6 16V 110bg
senın aracın semıhınkı kadar az yakması pek mumkun degıl :)))))

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 21:50
Valla benim gaza da bir bakım lazım. 18000 km oldu hala bakım yapılmadı. cecoli ellerinden öper, anlamam, abisi varken elaleme mi götürelim

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 21:53

tamamdır abı :))

trakyadan once bır el atalım :))

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 22:08
Orjinalini yazan: 3rkans 3rkans Yazdı:

Hayırlı olsun güle güle kullanman dileği ile ''Tüplü ve Öfkeli''

"TÜPLÜ VE ÖFKELİ" Thumbs Up

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 23:12

abi benim araca da bı tüp baglasak :)) valla lpg konusunda ustune yok abı gel sen kutahyada bı lpg dukkanı acalım :d valla duzgun bı ustaya hasret koca kutahya ve cevresı :d adamlar ılcelerden gelıyo kutahyada dandırık bı lpgcıye en ıyısı o cunku ama gene ıs yok o adamda senı getırelım buraya :D mesut abı albay bende yanına mod dukkanı acarız kutahyada ıkısıde yok :D para keseriz para :d

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 23:16
@ muhammet cakır

sagolasın cok tesekkur ederım.. :))  senın yanında ben ancak cırak olurum :))

Mesajı Yazan: Muhammet ÇAKIR
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 23:20
yok abı ya :)) o kadar da degıl Sırıtma saolasın ama lpg konusunda senın ustune yok su foruma gırdım gırelı el attıgın her konuda tesekkur msjları okuyorum herkez memnun :) buda senın cok ıyı bır lpg ustası oldugunu gosterıyor

-------------
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!!

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 23:29
esasında bır aracın heryonuyle ılgılenırım ama lpg sıstemlerı cok kısının takıp ettıgı konu oldugundan dıkkat cektı tabı :)

yoksa kendı aracımda da bakım yapmadıgım yerı kalmadı :))  tamponlar, sogutma sıstemı, frenler, musurler, roleler, fanlar, kapı ayarları, soketler, gaz kelebegı, rolantı motoru, torpıto, kapı dosemesı, koltuk, kılıt vs vs... daha aklıma gelmeyenlerde var yanı ve bunların coguda resımlıdır...

paylasmaya gerek duymadım cunku cok 306 olmadıgı ıcın kalabalık yapmasın dedım :)

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 02:14

Merhabalar arkadalar;

2000 model Peugeot 206 XT 1.6 aracım var ve Atiker LPG mevcut şekliyle 3 ay önce aldım. Ben de 20TL LPG ile 100km yola albiliyorum ama 90km/saat geçmemek şartıyla. Sırıtma

Orjinalini yazan: Muhammet ÇAKIR Muhammet ÇAKIR Yazdı:

abi benim araca da bı tüp baglasak :)) valla lpg konusunda ustune yok abı gel sen kutahyada bı lpg dukkanı acalım :d valla duzgun bı ustaya hasret koca kutahya ve cevresı :d adamlar ılcelerden gelıyo kutahyada dandırık bı lpgcıye en ıyısı o cunku ama gene ıs yok o adamda senı getırelım buraya :D mesut abı albay bende yanına mod dukkanı acarız kutahyada ıkısıde yok :D para keseriz para :d

Muhammet kardeşim haklı. Kütahya'da ve çevresinde LPGden anlayan kaliteli usta bulmak çok zor ama ben arabamı Bursa'dan galeriden almıştım ve şanslıymışım ki arbamın eski sahibi çok titiz bir insanmış. Arabamdan çok memnunum. Nazar değmez inşallah.
I Heart 206

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 02:51
Hayırlı Olsun Doğru Aracına LPG Takmakla Çok Doğru Bi Seçim Yaptığına İnanıyorum.
Söz Konusu Olayda Baş Rol  ''Cecoli'' Varsa Sıkıntı Olacağını Sanmıyorum...
Allah Güle Güle Binmeyi Nasip Etsin...
Tekrar Hayırlı Olsun

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 09:47
Hayırlı olsun gle güle kullanmanız dileğiyle.

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 11:20

Cem, ne olurdu sen Kayseride ikamet etseydin ya da ben İstanbulda ikamet etseydim. Benim takayı da adam etseydik.

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 11:30
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Cem, ne olurdu sen Kayseride ikamet etseydin ya da ben İstanbulda ikamet etseydim. Benim takayı da adam etseydik.

sagolasın abıcım tesekkur edıyorum saygılarımı sunuyorum. esasında kayserınınde sanayısı gelıskındır benım bıldıgım kadarıyla ama oralarda kalıte usta olmamasına sasırdım. acaba senmı bulamadın nedır?

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 12:17
Ben bulamadım. Plio da hiç arıza lambası sıkıntısı yaşamadım(çünkü böyle bir lamba yok) Pejoda da yeniyim. Bulacam bakalım. Biraz zaman ve para kaybı olacak sadece.

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 12:32
Orjinalini yazan: badires badires Yazdı:

Ben bulamadım. Plio da hiç arıza lambası sıkıntısı yaşamadım(çünkü böyle bir lamba yok) Pejoda da yeniyim. Bulacam bakalım. Biraz zaman ve para kaybı olacak sadece.

Allah Alah enjeksıyonlu araclarda arıza ısıgı olur genelde ama neyse gecmıste kalmıs artık :)

Mesajı Yazan: murat20021978
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 13:30
Arkadaşlar bu LPG işine bende heveslendim bu aralar ancak Ankara'da nereye taktırsam diye düşünüyorum. Göral takıyo bildiğim kadarıyla ancak nasıl bir hizmetleri var, usta iyimi bilemiyorum. Bide Şaşmaz da Damla Oto Gaz var daha önce Kayınpederin arabaya orda taktırmıştım. Gayet güzel işçilikleri var. Sizin Ankara'da önerebileceğiniz iyi bir LPG ustası varmı? Muayene 23 Nisanda doluyor. Muayene yaptırmadan taktırayım da ruhsata işleteyim diyorum.

Araç 2006 Model 206 X-DESIGN

-------------
2006-206 X-Design 1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 13:36
ankara da montaj yaptırıp memnun kalan arkadaslarımız var. onlar sıze daha ıyı yardımcı olabılırler.

Mesajı Yazan: ismail özdemir
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 14:32
BEN ANKARADA TAKTIRDIM ATIKER BASLARDA ARAC UYUM SAĞLAYAMADI GIBI OLDU SESI BILE DEGISTI GIBI GELDI BANA AMA SONRADAN SONRAYA DUZELDI NERDEYSE 1 SENE OLACAK BENZINDEN LPG YE GECERKEN UFAK BIR TITREME DISINDA BIR SIKINTISI YOK PEK GUC KAYBIDA OLMADI KISIN LPG 2,16 İKEN ŞEHİR İÇİNDE 0,20 KRŞ YAKTI

Mesajı Yazan: boraa
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 14:51
Sakın ha taktırmayın arkadaşlar.peugeot araçlarının %90 ına gitmiyor.belli bir süre sonra sürekli arıza veriyor.istanbul ankara zonguldak bursada bir o kadar arkadaşlarm taktırdı hepside belli bir süre sonra binpişman oldu.en kral ustalar monte etsiN.Bu araçların motor sistemine LPG uymuyor.ben son anda vazgeçtim taktırmaktan.ve belli bir miktar kar edeceğim diye arabanın ne orijinalliğinden ne de motorundan olmadım çok şükür.bu sadece bir fikir ve tecrübe yorumu. Göz Kırpma

-------------
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 14:55
Orjinalini yazan: beyazzzzz beyazzzzz Yazdı:

BEN ANKARADA TAKTIRDIM ATIKER BASLARDA ARAC UYUM SAĞLAYAMADI GIBI OLDU SESI BILE DEGISTI GIBI GELDI BANA AMA SONRADAN SONRAYA DUZELDI NERDEYSE 1 SENE OLACAK BENZINDEN LPG YE GECERKEN UFAK BIR TITREME DISINDA BIR SIKINTISI YOK PEK GUC KAYBIDA OLMADI KISIN LPG 2,16 İKEN ŞEHİR İÇİNDE 0,20 KRŞ YAKTI

kısın 20 KR yaktıysa bundan ıyısı samda kayısı Gülme  gecıslerde az bır tıtremede olabılır cok problem degıl. onemlı olan arıza ısıgı yanmasın gecıslerde stop etmesın, cekıs, yakıt duzgun olsun tamamdır...

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 14:57
Orjinalini yazan: boraa boraa Yazdı:

Sakın ha taktırmayın arkadaşlar.peugeot araçlarının %90 ına gitmiyor.belli bir süre sonra sürekli arıza veriyor.istanbul ankara zonguldak bursada bir o kadar arkadaşlarm taktırdı hepside belli bir süre sonra binpişman oldu.en kral ustalar monte etsiN.Bu araçların motor sistemine LPG uymuyor.ben son anda vazgeçtim taktırmaktan.ve belli bir miktar kar edeceğim diye arabanın ne orijinalliğinden ne de motorundan olmadım çok şükür.bu sadece bir fikir ve tecrübe yorumu. Göz Kırpma

Anlasılan senın cevrendekı herkes usta magduru :)) tabıkı her lpg takan memnun kalmıyor. boyle bırseyı ıddıa etmem zaten... neyse sız benzıne bızde tasarrufumuza devam edelım :))))))

Mesajı Yazan: murat20021978
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 15:21

Yorumun için teşekkür ederim ancak sana katılmıyorum malesef. Şu araç uygun bu araç uygun değil diye birşey olamaz bence. Önemli olan ustanın iyi olmasıdır. Usta düzgün iş yaparsa motorda düzgün performans verir.

Aslına bakarsan bu bir mekanik oyunudur. Eğer doğru şeyi doğru yere yerleştirmeyi becerebilirsen çalışmasına engel olabilecek bir durum olmaz kanaatindeyim.

O yüzden en kısa sürede Ankara'da düzgün, güvenilir ve uygun fiyatlı bir yer bulup bende LPG taktırcam:D Bıktım benzine dünyanın parasını vermekten yavSırıtma

-------------
2006-206 X-Design 1.4 Benzinli

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 15:45
ankarada montaj yaptırıp memnun olan arkadaslar var... onlar yardımcı olacaklardır

Mesajı Yazan: boraa
Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 15:52
dedim ya sadece dostlardan aldığım yorumlardan ortalama bir fikir sundum.ama ben imkanım ve çook güvendiğim usta olduğu halde taktırmaktan vazgeçtim.takan arkadaşlara hayırlı olsun Göz Kırpma

-------------
Feline 2006
1.4 otomatik orijinal :)

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 16:16

dedim ya sadece dostlardan aldığım yorumlardan ortalama bir fikir sundum.ama ben imkanım ve çook güvendiğim usta olduğu halde taktırmaktan vazgeçtim.takan arkadaşlara hayırlı olsun Göz Kırpma

senın tam dıbınde C!N ısımlı uyemız var. sanıyorum onun aracıda 1.4 otomatıktı ve ustunde atıker kıt vardı. o da memnun kısılerden. olmazsa tanısında lpgden memnun bır cevren olmus olsun :))

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 16:51
cuma gününe randevu aldım atikeri taktırıyorum cecoli usta

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 17:21

Simdiden hayırlı olsun ose307 Tasarruf etmene cok sevinicem.İnsallah güzel bi montaj olur.Güle Güle kullanırsın

-------------
106 Quiksilver

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 17:26

Simdiden hayırlı olsun ose307 Tasarruf etmene cok sevinicem.İnsallah güzel bi montaj olur.Güle Güle kullanırsın

teşekkür ederim lpg montajını yapacak olan kişi çok samimi bir arkadaşım benim montajı özenerek yapacağından eminim.

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 17:29
Hayırlı olsun.

Mesaj Tarihi: 04 Nisan 2011 Saat 17:33
Orjinalini yazan: Serhun Serhun Yazdı:

Hayırlı olsun.

saolasın pug cu kardeşim

Mesajı Yazan: emsalsizcix
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 16:32
Arkadaşlar bende 2000 model QS aracıma lpg taktırmak istiyorum ankaradayım. Tavsiye edebileceğiniz yer var mı? ustalığına emin oldugunuz?

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 16:33
duydugum uzere goralın montajları fena degılmıs. yınede ankaradan bılgılı arkadaslar cevap vereceklerdır

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 16:38
Orjinalini yazan: emsalsizcix emsalsizcix Yazdı:

Arkadaşlar bende 2000 model QS aracıma lpg taktırmak istiyorum ankaradayım. Tavsiye edebileceğiniz yer var mı? ustalığına emin oldugunuz?

göral da çoşkun usta var benim lpg yide o montaj yaptı .selamımı söyle sana yardımcı olur.(her marka lpg montajı var.(konya yolu shell benzinlik içi göral rapide)

Mesajı Yazan: emreyilik
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 17:08
Merhabalar arkadaşlar ben de en sonunda Atiker marka LPG taktırdım. Araaç benzinden tüpe geçişte en ufak titreme dahi yapmıyor. Arıza lambası da yanmadı. Tek sorun regulatör denen parçanın uğultu yapması. onu da değiştireceklerdi ellerinde kalmamış. Gelince arayacaklar ve değişecekler. Şimdilik hiçbir sorun yok ve umarım olmaz..Yakıt değerlerini tam hesaplayamadım.Hesaplayınca yazarım..

-------------
2005 model Peugeot 206 X-line Triptonik//Atiker Sıralı Sistem//

Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 17:16
Orjinalini yazan: emreyilik emreyilik Yazdı:

Merhabalar arkadaşlar ben de en sonunda Atiker marka LPG taktırdım. Araaç benzinden tüpe geçişte en ufak titreme dahi yapmıyor. Arıza lambası da yanmadı. Tek sorun regulatör denen parçanın uğultu yapması. onu da değiştireceklerdi ellerinde kalmamış. Gelince arayacaklar ve değişecekler. Şimdilik hiçbir sorun yok ve umarım olmaz..Yakıt değerlerini tam hesaplayamadım.Hesaplayınca yazarım..
Gözün Aydın Doğru Bir Seçim Yaptın

Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2011 Saat 17:25
Orjinalini yazan: emreyilik emreyilik Yazdı:

hayırlı olsun kardesım bu ugultu nasıl bır sey her zamanmı yapıyor

-------------
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79

Mesaj Tarihi: 24 Haziran 2011 Saat 22:19
Dostum gaza bastığımda gaz pedalında bi titreme ve uğultu oluyor. Taktırdığım yerdede aynısını yaptı orda regülatör denen bi parça varmış.Su girişinin yapıldığı bir parça. Bu hafta gelen bütün regülatörlerde aynı sorun varmış. Yenilerini istemişler daha gelmedi. Gelince arayacaklar değişim yapacaklar..Önemli bir sorun değil dediler..

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Haziran 2011 Saat 22:22
Ve bugun ilk ölçümü yaptım. Depoyu doldurdum ve 103 km gittikten sonra tekrar doldurdum. 29tl lik gaz aldı.. Bu da 0.27 kuruş bi tüketim demek..Kaldı ki bu uzun yoldu. Niye böyle oldu anlamadım..Aynı yolu benzinle gitseydim de aynısını yakacaktı..Hiçbirşey anlamadım. Benim gibi otomati,k arabası olan arkadaşlar siz ne kadar yakıyorsunuz?

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net