![]() |
|
307...katalitik konvertör... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
bugra_bk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 Saat 14:19 |
|
307...katalitik konvertör... nerden temin edebilirim ve ne kadardır sizce aracımdaki arıza ondanmıs tıkanıyor ve arıza veriyor..
|
||
307 ovpack
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
aracın km sı nedır ??? orjınallerı bıraz pahalıdır. yansanayılerıde cesıtlı fıyatlarda bulmak mumkun. ornek olarak gecen babamın benımkı ıle aynı motora sahıp xsara sına tabırı yerındeyse yan sanayı katalıtık konvertor aldık ve taktırdık. gayet guzel ve kalıtelı gorunuyor. fıyatı 250 tl. bızımkı yere paralel sekılde yatık duruyor. ama 307 lerde motor ıle radyator arasında dıkıne duruyor...
|
||
![]() |
||
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
|
çıkmasını bulabilirsiniz hurdacılarda, en uygun çözüm bu olacaktır. Servis sıfırına 2000 lira civarında para istiyor
|
||
![]() |
||
|
ben pahalı oldugunu bılıyordum ama o kadar tutacagınıda dusunmemıstım. masallah :))
ama cıkmasınada cok para ısterler. en guzelı bızımde taktıgımız gıbı pıyasada almak. zaten bunların ıc porselenı yurtdısından gelıyor. sadece dısındakı sacı burada kaplanıyormus...
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Cikar iptal et. |
||
![]() |
||
d3n1s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 07 Kasım 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 359 |
|
doğrusunu istersen üstad, Peugeot'nun ne kadar isteyeceğini bilmiyorum ama arkadaşım BMW 316 ti'ı için BMW'ye sorduğunda 2800 lira demişlerdi, birebir aynı olmasa bile aşağı yukarı aynı parça olduğundan Peugeot da yaklaşık olarak aynı fiyatı ister. Benim kafamda kendi 206'ma hurdacıdan komple orjinal headers almak olduğu için bu öneriyi verdim, biriyle kafasına göre oynar, diğeri orjinal durur, muayeneye giderken takılır hesabı şahsen ben böyle yapacağım ![]() |
||
![]() |
||
|
evet o da ayrı tabı. degısıklık yapacaklar adına mantıklı.
esasında aynı fıkır benımde aklımda var :))
|
||
![]() |
||
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
|
katalüzör değilmi bu parça |
||
peugeot 307 1.4 hdi
|
||
![]() |
||
|
dogru adı katalıtık konvertordur. yanı arkadas dogru yazmıs. yanı kımyasal donusturucudur... katalızor ıse bu konvertorun ıcınde bulunan kucucuk delıklerı olan porselenden ımal edılmıs parca nın ustunde bulunan kımyasal maddelere denır. motordan cıkan egzoz gazları bu kımyasal maddeler sayesınde daha zararsız hale donusturulur ve dogaya bırakılır. bu kımyasal donusumun olması ıcın konvertorun ısınması gerekır. ıcınde yaklasık olarak 450-650C cıvarlarında ısı olusur. bır nevı fıltrasyon ıslemı olmasından dolayı zamanla bu kanallar tıkanmaya basladıkca aracın performansınıda ıyıce kesmekle beraber yakıtıda artırmaya baslar.
|
||
![]() |
||
|
katalizatör de denilir katalitik konvertöre, katalizör forumdaşımın dediği gibi içindeki parçanın adıdır, ufak bir düzeltme, katalizörde elmas parçacıkları da bulunur, fiyatının pahalı olmasının bir sebebi de budur. |
||
![]() |
||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
diğer konuda çekişi düşüyor katakıtık konvektör dedik arızaya ama bir gösterin ufak bi oran olsada başka bişey de yapabilir eğer sorun katalıtık konvektörse söktürün bence yakıtı ufak bi miktar artar performans ufak bi miktar artar devamlı arıza ışığı yanar ama olsun bana göre problem değil sizi bilmem tabi kolay gelsin
|
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
![]() |
||
ask307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
|
benim katalüzör boşaltıldı ağrıza ışığıda yanmıyor bu söküldü anlamına gelmez değilmi
|
||
peugeot 307 1.4 hdi
|
||
![]() |
||
|
içini boşaltmakla sökmek arasında hiç bir fark yok
![]() |
||
![]() |
||
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
|
benim 307 de bir ara arıza verdi. sonra kendi kendine geçti. anlamadım. sonra bir internetten fiyatlarına bakayım dedim. 500 tl civarıydı. sonra Bartın sanayiye gittim ve sordum. 200 tl gibi bir rakam dediler yan sanayisine...
|
||
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
||
![]() |
||
tilbe307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Şubat - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Şubat 2011 Konum: Bartın Durum: Aktif Değil Mesajlar: 344 |
|
biraz önce sordum fiyat o civarda. dostum senin araban tüplü mü
Düzenleyen tilbe307 - 29 Mart 2011 Saat 19:08 |
||
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG
|
||
![]() |
||
bugra_bk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
|
arkdaslar sordum bende 540 dediler sensörlü olanı yanı bire bir orjinala yakını ama bu aksam biri arabaya bakıcak 21000 den insallah olursa bunlara gerek kalmaz
|
||
307 ovpack
|
||
![]() |
||
nightfly ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2011 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
|
selam arkadaşlar benim aracım 307xt triptornik vites önce şarj dinamosu arızası yaşadım değişti sorun düzledi fakat bu sefer de antipollition arızası vermeye devam ediyor bir gün sönük on gün lamba yanıyor (tüplü aracım) . sabahları aracım tüpte iken birden gaza basınca stop ediyor . neyse otomatik vites arısaı da veriyor. fakat araç çekişten falan hiç düşmüyor. burdan araştırdım selenoid valfi olabilirmiş ama ustam şanzımana dokunma diyor. en son olarak dünde katalitik konventör arızası verdi . benzine geçince bi sıkıntı yok ,ustama gittim tüpü ayarlat dedi ayarlandı bi sıkıntı yok gibi şimdilik fakat aracın beyninde ateşleme arısaı görünüyordu sildi . katalitik konventör temizletecek ustam bakalım benim sorunlarım çözülecek mi
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |