|
Otomatik vites aydınlatma ampulü nasıl değişiyor? |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
fho
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mart 2010 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 23 Mart 2011 Saat 21:46 |
|
Arkadaşlar Merhaba
Bir konuda takıldım ve araştırmadığım yer kalmadı bulamıyorum, basit bir ampul değişikliği içinde servise, elektrikçiye para vermek istemiyorum, bilen varsa lütfen yardımcı olsun. 2000 Model Otomatik 206 XR sahibiyim... Otomatik vitesim konumunu gösteren (Vites kolunun yanındaki) karakterlerin (P R N D 3 2) alttan aydınlatması çalışmıyor. Servis o ışıkların yanması için komple o takımın değişmesi lazım 300-500TL tutar dedi ama bana saçma geldi zaten o paraya da değecek bir olay değil, başka çaresi yok mu bunun? kendim söküp arızalı ampulü değiştiremez miyim? İçerisinde ampul yok da başka bir lehimli aydınlatma sistemi olsa da sorun değil elimden gelir yine yapabilirim, orası açılıyor mu? Yardımcı olabilecek olan var mı? Şimdiden teşekkürler |
||
fho
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mart 2010 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Bir sorum daha var...
2000 model 206 larda ODBII konnektörü var mı? Varsa nerede? |
||
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
sizin aracınız hakkın da pek bilgim yok ama otomatik 406 nın aynı ampulleri patlamıştı vitesi boşa alıp çerçevenin etrafındaki plastiği küllüğü de çıkartıp çekince geliyordu
sonra harflerin olduğu yeri tornavida yardımı ile dişlerine dikkat ederek kaldırdığınızda ampuller karşınıza çıkıyor,küçük dipsiz ampulle kullanılmıştı 406 da ilk önce ledli koydum pek verim alamadım sonra şerit led döşedim oda çok canlı olmuştu sonra onu söküp tekrar normal ampullerinden kullanmıştım,sistemin benzer olduğunu var sayarak işlemi bu şekilde gerçekleştirebilirsiniz ampulün taneside sanayide 25 krş falan
|
||
fho
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Dediğiniz gibi denedim ama çerçeve çıktıktan sonra çıkması gereken yazıların oldugu ince plastik levha, sağdaki ( S * 1 ) yazan 3 küçük düğmenin olduğu yerde takılıyor.
Acaba önce bu düğmelerimi sökmek lazım? O düğmeleri ancak tornavidayla zorlayarak çıkartabilirim ama tornavidayı sokacağım dış yüzeyi kesin zedelenir, başka bir yolu olabilir mi?
|
||
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
o bölümü yukarı doğru alttan itekleyip, dik konuma getirirseniz kolayca çıkacaktır demek ki mantık 406 ile aynı, daha sonrada ampul lere kolayca ulaşabilirsiniz.
|
||
fho
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hangi Bölümü Anlayamadım kusura bakmayın düğmelerden mi bahsediyorsunuz yoksa plastik levhadan mı? Düğmelerin olduğu yere alttan ulaşamıyorum, plastik levhanın ise tırnakları var galiba hareket etmiyor ancak kenarlarından tornavida ile zorlayınca kalkıyor ama düğmelerin olduğu yere gelince takılıyor :( NOT: Bu arada konuyu yanlış yerde açmışım sanırım, moderatörümüz arızalar ve çözümleri bölümüne taşıyabilrse sevinirim. |
||
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ODBII konnektörü sol tarafta far ayar düğmesinin altında. bnmkide otomatik o gösterge ışıkları yanmıyor yananıda görmedim daha
|
||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
||
fho
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Arabayı satan arkadaş çok yakın arkadaşımdı ve yandığını iddia ediyor Emin misiniz? Bana da yanıyor olması mantıklı geliyor çünkü orada 3 tane de düğme var bunların gece görünüyor olması lazım, peugeot bunu eksik bırakmamıştır. Bu arada ODBII konnektorü var demişsiniz ama 2000 modellerde de varmı bunu tekrar sorup emin olmak istiyorum çünkü ona göre harici takılan yol bilgisayarı siparişi vereceğim boşa satın almış olmayayım Cevap için teşekkürler |
||
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ODBII den kastım aracı bilgisayara bağlanan konnektör yanlış anlamış olabilirm. şanzımanın orda ampüller olabilir net bi bilgim yok ama benimkide yanmıyor varsa öyle bişey bende öğrenmiş olurum
|
||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
||
fho
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Tamam doğrudur aracın bilgisayara baglandığı konnektörü kastediyorum, eğer 2000 lerde varsa harika ozaman dıştan harici takılan yol bnilgisayarları var yakıt tüketiminden motor sıcaklığına ve arızalara kadar herşeyi gösteriyor ondan alabiliriz :)
Şanzıman aydınlatması ise muallakta kaldı :( |
||
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
206 larda bahsettiğiniz şekilde bir ışıklandırma sistemi malesef yok arkadaşlar. Sadece vites üzerinde Kar ve Spor mod düğmelerinin ledleri yanıyor.Mantık gösterge tablosunda zaten ışıklı bir şekil var ayrıca vites üzerine koymamışlar. P,R,N,D yazan tablayı sökerken dikkat edin ki hatta sökmemenizi tavsiye ederim çok zayıf bir malzeme. Ama illede sökeceğim derseniz arkadan öne doğru gelen el freninin de içinde bulunduğu uzun plastik muhafazayı sökmeden çıkmaz.Tırnakları onun altında kalıyor.Bende zamanında çok aramıştım orta konsolu komple dağıttırıp altına baktık ışıklandırmaya dair hiç bir iz yok.
|
||
dinoco
1. Vites 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
ayıp olcaktı adamlara bide idda ediyorum yanıyordu yok yanıyormuş diye.. başka bir şansı yokmu yani oraya led koysak p r n d 3 2 karakterlerinin altına?? yani karakterler saydammı?? bilgin varmı dostum==???
|
||
mimitt
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aracınız tirptonik mi otomatik mi,benim bildiğim triptoniklerde ışık yok ama otomatiklerde var diye biliyorum.bende yanlış biliyor olabilirim.aracın vites kutusunu ve göstergelerin bir fotoğrafını çekip koyabilirseniz sevinirim.
|
||
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Geciken cevap için özür dilerim.Malesef o plakanın altı siyah sert bir plastik üzerine metal kısım yapışıyor.Bu durumda hiç bir şekilde o bölümü aydıntlatma şansımız olmuyor. Metal plakanın da harflerin olduğu bölüm saydam olsaymış belki uğraşılabilir di.Hatta mümkün bile diyebilirdik.Bu durumda hiç sökmeye uğraşmayın zaten malzeme kalitesi çok dandik bir okadar da sert tırnakları kırma şansınız var.
|
||
dinoco
1. Vites 26 - Haziran - 1979 Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: izmir urla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 829 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
tşkler iyi oldu bunu ögrendigimiz
|
||
monur
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Rica ederim, AL4 tipi tam otomatik şanzıman için yazdıklarım geçerlidir.
|
||
dinoco
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
evt aynı şanzıman tipi sanırım 2004 yılına kadar üretildi.
o kısmı serviste cıkarttırıp, plastigi metal dış yüzeyden ayırdıktan sonra,
harflerin geldiği konumları ufak bir şekilde ısıtarak delip tesfiyesini deyaptıktan sonra ışıklandırmayı uygulucam daha sonrada metal dış yüzeyi plastige birebir otutturup montelicem.
sanırım ozaman olacak ama acıp görmek lazım önce
|
||
monur
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
O metal kısımı nasıl saydamlaştıracaksınız anlamadım.Plastikle metal ayrıldıktan sonra yazılar zaten plakada kalıyor.Onun aldı şeffaf değil ki.
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |