Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >406
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - LPG Tüketimi Konusunda Danışma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

LPG Tüketimi Konusunda Danışma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Akif Burak Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Akif Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: LPG Tüketimi Konusunda Danışma
    Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 Saat 16:06
1998 Model 406 SV sahibiyim. Yaklaşık bir sene önce aracıma Atiker marka tüp bağlattım. Tüketim konusunda herhangi bir problem yokken, ilerleyen zamanlarda km'de 51 kuruş yakmaya başladı.Yetkili servise gidip durumu anlattıktan sonra (onlarda inanamadı) enjektörleri değiştirerek Zavolli enjektör ile değiştirdim. Şu anda yakıt tüketimim (LPG'de) 32 kuruşa kadar düştü. Bu emsalde aracı olan arkadaşlarım varsa, yakıt tüketimi konusunda bana bilgi verirlerse (karşılaştırmak amacı ile) sevinirim...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 Saat 20:15
Orjinalini yazan: Akif Burak Akif Burak Yazdı:

1998 Model 406 SV sahibiyim. Yaklaşık bir sene önce aracıma Atiker marka tüp bağlattım. Tüketim konusunda herhangi bir problem yokken, ilerleyen zamanlarda km'de 51 kuruş yakmaya başladı.Yetkili servise gidip durumu anlattıktan sonra (onlarda inanamadı) enjektörleri değiştirerek Zavolli enjektör ile değiştirdim. Şu anda yakıt tüketimim (LPG'de) 32 kuruşa kadar düştü. Bu emsalde aracı olan arkadaşlarım varsa, yakıt tüketimi konusunda bana bilgi verirlerse (karşılaştırmak amacı ile) sevinirim...

aracınız otomatık mı????

aracınızda bulunan xu10j4 kodlu 2.0 16V motorların yakıtları pek ekonomık degıldır. gecenlerde bır arkadasımız daha aynı aracın otomatıgıne sahıp o da yakıtı dusuremedıgını soyluyordu. uzerınde atıker takılı. benzınde zaten bınemıyor. aracın ayarları duzgun arıza ısıgıda yanmıyor. cekısıde gayet guzel. yapacak cok bırsey yok...

fakat yazılım guncellemesını bır kontrol edın dıyebılırım. aracın ecu yazılımı guncellenmemıs olabılır. yazılım guncellemesınden anlayan bır servıs bulup baktırmanızı tavsıye ederım. bır mıktarda olsa fayda saglayabılır. tabı bu guncellemeden sonra belkı ufak bır gaz ayarı gerekebılır...

bırde sanzuman kontrolu yaptırmak gerekebılır. cunku sanzumanda bıraz guc kaybı varsa bu durum sıze extra yakıt olarak yansıyacaktır...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Akif Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 Saat 22:18
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

aracınız otomatık mı????

aracınızda bulunan xu10j4 kodlu 2.0 16V motorların yakıtları pek ekonomık degıldır. gecenlerde bır arkadasımız daha aynı aracın otomatıgıne sahıp o da yakıtı dusuremedıgını soyluyordu. uzerınde atıker takılı. benzınde zaten bınemıyor. aracın ayarları duzgun arıza ısıgıda yanmıyor. cekısıde gayet guzel. yapacak cok bırsey yok...

fakat yazılım guncellemesını bır kontrol edın dıyebılırım. aracın ecu yazılımı guncellenmemıs olabılır. yazılım guncellemesınden anlayan bır servıs bulup baktırmanızı tavsıye ederım. bır mıktarda olsa fayda saglayabılır. tabı bu guncellemeden sonra belkı ufak bır gaz ayarı gerekebılır...

bırde sanzuman kontrolu yaptırmak gerekebılır. cunku sanzumanda bıraz guc kaybı varsa bu durum sıze extra yakıt olarak yansıyacaktır...

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Aracım manuel, otomatik değil. Çekişinde bir problem yok, arıza ışığımda yanmıyor. Yaklaşık bir hafta önce 1500 liralık masrafta yaptım. İzmir'de 1. sanayide yazılım güncellemeside yapıldı, bir sorun görünmedi, hatta motorun çok temiz olduğu söylendi, bunun dışında debriyaj yapılalı 15 gün oldu, takım değişti. Sanırım motorun büyük olmasından ve D segmenti araç olmasından kaynaklanıyor.Bunun emsallerinden 27 kuruş yakanlarda var ama sanırım birazda devirli kullanmak ile ilgili olsa gerek diye düşünüyorum...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 Saat 22:57
genel olarak aracın bakımı ıyıyse, yazılımıda guncelse, bırazda soyledıgın sekılde devırlı kullanıyorsan az cok bu araba ıcın normal... tabı yakıtı etkıleyen en onemlı faktorde aracın kullanım kosulları. kısa mesafe gıdıp gelmek, trafık yogunlugu, anı kalkıslar, serı hızlanmalar vs olayı cok degıstırır... bırde yakıt kalıtesıde bu noktada etkendır. degısık yerden yakıt almayı denedın mı?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Akif Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Mart 2011 Saat 23:58
Bir çok yerden çeşitli zamanlarda depoyu doldurarakta yakıt ölçümü yaptım ama sonuç aynı. Aslında sorunun temel kaynağı benzin fiyatları :).. İlginiz için tekrar teşekkür ederim...
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yukarı Dön
Bedo4life Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Bedo4life Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mart 2011 Saat 01:47
kardeşim bende lpg taktırmayı düşünüyorum ama araştırma aşamasındayım haftaya taktırcam inşallah ama kesin bir marka yok kafamda benimde yani şimdi sen atikerden memnun değilmisin?
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Akif Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 Saat 02:32
Orjinalini yazan: Bedo4life Bedo4life Yazdı:

kardeşim bende lpg taktırmayı düşünüyorum ama araştırma aşamasındayım haftaya taktırcam inşallah ama kesin bir marka yok kafamda benimde yani şimdi sen atikerden memnun değilmisin?
Ben memnun olmadım Atiker marka tüpten, enjektörlerim şu anda Zavolli, ancak sistem halen Atiker, Fırsat bulduğumda Atiker tesisatıda söktürüp Zavolli yapacağım.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 Saat 08:55
sıstemı komple zavolı yapınca bızımlede paylas bakalım cozulecek mı? bende merak ettım yanı. daha once en az 5-6 tane d80 406 bakımı yapmıstım hepsıde duzgun calısıyordu. bır tanesınde cok yakıt tuketım sıkayetı vardı. lambdası arızalı cıktı vs. bırde lpg ecusunun yazılımda onemlı. ayrıca aracın ustundekı atıker modelıde bu konuda onem arzedıyor. belkı sıstemde bır parca map yada regulatorde hatalı olabılır...
Yukarı Dön
hunterakon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hunterakon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 Saat 09:00
benim tek bildiğim benim aracım lpg de 16krş yaktığıdır:D benzindede 25-30krş arası yakmaktadır lpg taktırdığım için okadar rahatladımki araçta ne çekiş düşüklüğü nede fazla yakma var bence herşey sistemden ve işçilikten kaynaklanıyor.
2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Akif Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 Saat 13:47
Sn. Hunterakon,
Aracınız benim aracım gibi 406 ise eğer ve 16 krş. yakıyorsa buna doğaüstü özellik derim ben. Bir çok 406 kullanıcısı ile muhabbetlerimiz oldu 30 kuruştan aşağıya yakanına rastlamadım daha :)
Sn. Cecoli,
Tüpü taktırdığım bayi dışında farklı servislerede gösterdim aracı ancak yazılımda ya da tüp ile ilgili durumlarda bir sorun olmadığını belirttiler, İstanbul'a sıklıkla geliyorum, inşallah bir çayınızı içmeye gelirim yanınıza bir de sizin görüşlerinizi almak isterim.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 Saat 14:00

Sn. Hunterakon,
Aracınız benim aracım gibi 406 ise eğer ve 16 krş. yakıyorsa buna doğaüstü özellik derim ben. Bir çok 406 kullanıcısı ile muhabbetlerimiz oldu 30 kuruştan aşağıya yakanına rastlamadım daha :)
Sn. Cecoli,
Tüpü taktırdığım bayi dışında farklı servislerede gösterdim aracı ancak yazılımda ya da tüp ile ilgili durumlarda bir sorun olmadığını belirttiler, İstanbul'a sıklıkla geliyorum, inşallah bir çayınızı içmeye gelirim yanınıza bir de sizin görüşlerinizi almak isterim.

o arkadasın arabası sıfır km 206+ onlar senın aracının yakıtı kıyas olmaz :))

hem kucuk makıne, hem yenı, hem hafıf, daglar var arada yanı :))

onun harıcınde yolun bu taraflara dustugunde bana ulasabılırsın. gorusuruz ınsallah..
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Akif Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 Saat 14:06
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

Sn. Hunterakon,
Sn. Cecoli,

o arkadasın arabası sıfır km 206+ onlar senın aracının yakıtı kıyas olmaz :))

hem kucuk makıne, hem yenı, hem hafıf, daglar var arada yanı :))

onun harıcınde yolun bu taraflara dustugunde bana ulasabılırsın. gorusuruz ınsallah..

İnşallah rahatsız edeceğim, İzmir'e de beklerim yolunuz düşerse...

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mart 2011 Saat 14:07
benım yolum yaza ızmıre dusecek ınsallah. :))
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 713 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6164 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1096 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 270 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3578 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49285 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 510 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 327 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 549 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 86 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4374 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1794 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1020 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 764 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1749 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28795 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3715 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26140 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2503 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 237 0 omersardogan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English