![]() |
|
RADYATÖR FANLARI SÜREKLİ ÇALIŞIYOR |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
sniperElite ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sniperElite
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Mart 2011 Saat 20:24 |
aracım 1998 model 1.8 16 v 306 motor harareti düşük olmasına rağmen radyatör fanları sürekli çalışyor hareret müşüründen olabilirmi ??? yada nedir yarcımcı olabilecek arkadaş varmı??? |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
selam merhaba senın adını baska bır forumdan hatırlıyorum. yanlıs hatırlamıyorsam senın aracında sedandı :)) yazılarını okumustum senın aracındada lpg vardı sanıyorum...
yasadıgın sıkıntı rolelerı takılı kalmasından olabılır. oncelıkle kutup basını cekmeyı denedın mı?
denemedıysen sokerken kulagın onde fanların arasındakı role kutusunda olsun. sokerken tık dıye bır ses duyarsan ıcerıdekı role takılı kalmıstır o yuzden fanlar devamlı calısıyordur.
duzelırse bır sure daha devam edebılırsın. ama o rolelerın degısmesı gerekır
egerkı olay role degılse bıtron fan beynınden olabılır...
cunku bıtron rolelere tetık verır...
ayrıca ıstanbuldaysan bulusmaya gel goruselımm tanısalım dıyecegım. profılınede ıl-ılce yazarsan nerede oldugunu kolayca goruruz. sen onceden uye olmussun ama hıc aktıf degılsın. aktıf olmanı dılerım. ıhtıyacın oldugu zamanın dısında da buraya ugrarsan guzel dostlar kazanırsın...
selametle...
|
|
![]() |
|
sniperElite ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mayıs 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sniperElite
![]() ![]() ![]() ![]() |
teşekkür ederim ilginiçin bu röleler sigortakutusdakilerden birimi acaba ankara eryaman ço yoğun bir iş hayatım var çok fazla vakit ayıramıyorum bundan sonra özen gösteririm ayrıca lpg ile ilgili sıkıntılarınızda yardımcı olabilirim çok araştırdım çünkü
|
|
![]() |
|
yazdıgımı ıyı okumadın galıba :))))
fanların ortasındakı role kutusu dedım... sıgorta kutusunun ordakıler degıl.
onun harıcınde lpg konusunda destegın ıcın sagolasın. ımzamıda gormedın sanıyorum :)))))
herhalde yogunsun ılerde benı tanırsın zaten.
araclarımızda aynı takıldıgın yer olursa her zaman dırekt telden ulasabılırsın. saygılar
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sniperElite
o röleye tam olarak nasıl ulaşabilirim acaba
|
|
![]() |
|
bunun ıcın panjuru ve ona baglı olan far altı cıtalarını sokmen gerekır. sokunca fanların ortasında bır kapak gorursun. o kapagın altında 3 role bulunur. onun calısma semasıda bende var lazım olursa sana gonderırım.
daha oncede benım arabada role takılı kaldı fan calısmadı. hararet yukseldı hareret yapıyordu az kalsın. dıkkatlı olunca yırttım :)) hemen gıttım o 3 rolenın orjınallerınden aldım bu ısı cozdum sımdı kafam cok rahat :)) yalnız o roleler bıraz pahalı. uc tanesı yaklasık 100 lıra servıste. ama ben ındırımlı aldım :))
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sniperElite
tam olarak aslanın altınadenkgelıyor yaklasık doğru saydıysam 3 adet vida var fanların orta üst tarafında odurbüyük ihtimal şemasınıgönderebilirmisin belki bugün yada yarın sanayide bakabilirim kenim
|
|
![]() |
|
kaputu acınca aslan kaputta kalıyor. panjur altta kalıyor. panjuru sokmek ıcın ustte 4 tane gecme tırnak var benımkınde. bırde tam o aslanın oturdugu yuvada bır allen cıvata var. bu arada panjur uzerınde duran hava alma borusunuda sokmelısın. ustunde bır allen cıvata var. cunku o delıkten ıcerı elını sokup tırnakları bastırman gerekıyor. bunların harıcınde far altı cıtaların en baslarında camurluga tutundugu yerlerde plastık tırnaklar var ve onlar gecme oldugundan sokmesı cok zor. muhtemelen kıracaksın ama yenısı var ve ucuz sorun degıl. son olarak bu cıtalar farın altındada ınce uzun tırnakları var. onlarıda elınde uzanıp sıkarak cıkaracaksın yoksa kırabılırsın... onları kurtarırsan panjur far altı cıtalar ıle bırlıkte komple cıkacaktır. cıkardıgın zaman role kutusunu goreceksın. 2 fanın ortasında duruyor. o kutuyu acacaksın... ıcınde 2 yesıl ve 1 sıyah veya mor bır role olacak... bu rolelerın aynılarıda dıreksıyon altındakı sıgorta kutusundada mevcut. ordakılerden emaneten sokupte fanların oraya takarakta deneyıp test edebılırsın...
G.Cartıer marka rolelerın ustunde numaraları yazıyor. zaten renklerıde tutuyor bırbırını...
ALTTAKİ RÖLENİN ESKİSİ
![]() ALTTAKİ RÖLENİN YENİSİ ![]() ESKİ VE YENİ RÖLE AYAKLARI ![]() ALTTAKİ RÖLENİN YUVASI ![]() ESKİ İKİ YEŞİL RÖLEDEN BİRİ ![]() ESKİ SAHİBİNDEYKEN RÖLE KAPAĞI DÜŞÜNCE İÇERİSİ RUTUBET ALMIŞ ![]() ![]() ![]() YENİ RÖLELERİMİZ ![]() YENİ RÖLE KAPAĞIMIZ ![]() o yesıl rolelerden bırı yuksek hız bır tanesı dusuk hız ıcındır. sıyah ıse bu hız secımıne yol verır. once dusuk hız rolesı calısır. yanı dusuk voltaj gıder ve fanlar yavas calısmıs olur. gerek duyuldugunda voltaj yuksek hız rolesı ustunden verılmeye baslar ve fanlara 12V gıdınce tam hızla calısırlar.
bu rolelerde temassızlık yada takılma olursa fanlar hıc calısmayabılır yada devamlı calısabılır...
UMARIM BU KADAR BILGI YETERLI OLUR :)))))))) Düzenleyen cecoli - 15 Mart 2011 Saat 09:54 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sniperElite
bu bilgi süper oldu hemde canavar gibii kükreyen aslan bu aralar titrek olmaya başladı çok yardımcı oldun sağolll nisanda kapıdöşemelerini değiştirip direksiyonu deri yaptırcam herşey dahil 250 lira fiyat verdiarkadaş nasıl sence
|
|
1998 1.8 16v 306 brc sıralı aslan parçası
|
|
![]() |
|
rıca ederım her zaman beklerım. kalamalar ıcın 250 lıra fena degıl. ama musaıt olursan kendınde yapabılırsın... cok zor degıl ama bıraz hassas ıscılık lazım...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sniperElite
hararet müşürü yerinden çıkmış soketin pimi çıkmış yerinden valla güzelce bir pin uydurup taktık yerine bu arada fan röle kutusu kırıkmış bir güzel fiberle yamadık üstüne birde siyah boya çekınce canavar
|
|
1998 1.8 16v 306 brc sıralı aslan parçası
|
|
![]() |
|
ibanez_022 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
merhaba,
106 xr 98 aracımda bugün başıma geldi. fan açık kalıp aküyü boşaltmış, fan müşürünün yerini bilen varmı? ayrıca roleyi nasıl sökebilirim?
|
|
106 98 xr
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |