Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >306
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - RADYATÖR FANLARI SÜREKLİ ÇALIŞIYOR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

RADYATÖR FANLARI SÜREKLİ ÇALIŞIYOR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sniperElite Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sniperElite Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: RADYATÖR FANLARI SÜREKLİ ÇALIŞIYOR
    Gönderim Zamanı: 14 Mart 2011 Saat 20:24

aracım 1998 model 1.8 16 v 306 motor harareti düşük olmasına rağmen radyatör fanları sürekli çalışyor hareret müşüründen olabilirmi ??? yada nedir yarcımcı olabilecek arkadaş varmı???

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2011 Saat 22:53
selam merhaba senın adını baska bır forumdan hatırlıyorum. yanlıs hatırlamıyorsam senın aracında sedandı :)) yazılarını okumustum senın aracındada lpg vardı sanıyorum...

yasadıgın sıkıntı rolelerı takılı kalmasından olabılır. oncelıkle kutup basını cekmeyı denedın mı?

denemedıysen sokerken kulagın onde fanların arasındakı role kutusunda olsun. sokerken tık dıye bır ses duyarsan ıcerıdekı role takılı kalmıstır o yuzden fanlar devamlı calısıyordur.

duzelırse bır sure daha devam edebılırsın. ama o rolelerın degısmesı gerekır

egerkı olay role degılse bıtron fan beynınden olabılır...

cunku bıtron rolelere tetık verır...

ayrıca ıstanbuldaysan bulusmaya gel goruselımm tanısalım dıyecegım. profılınede ıl-ılce yazarsan nerede oldugunu kolayca goruruz. sen onceden uye olmussun ama hıc aktıf degılsın. aktıf olmanı dılerım. ıhtıyacın oldugu zamanın dısında da buraya ugrarsan guzel dostlar kazanırsın...

selametle...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sniperElite Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2011 Saat 23:14
teşekkür ederim ilginiçin bu röleler sigortakutusdakilerden birimi acaba ankara eryaman ço yoğun bir iş hayatım var çok fazla vakit ayıramıyorum bundan sonra özen gösteririm ayrıca lpg ile ilgili sıkıntılarınızda yardımcı olabilirim çok araştırdım çünkü
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2011 Saat 23:18
Orjinalini yazan: sniperElite sniperElite Yazdı:

teşekkür ederim ilginiçin bu röleler sigortakutusdakilerden birimi acaba ankara eryaman ço yoğun bir iş hayatım var çok fazla vakit ayıramıyorum bundan sonra özen gösteririm ayrıca lpg ile ilgili sıkıntılarınızda yardımcı olabilirim çok araştırdım çünkü

yazdıgımı ıyı okumadın galıba :))))

fanların ortasındakı role kutusu dedım... sıgorta kutusunun ordakıler degıl.

onun harıcınde lpg konusunda destegın ıcın sagolasın. ımzamıda gormedın sanıyorum :)))))
herhalde yogunsun ılerde benı tanırsın zaten.

araclarımızda aynı takıldıgın yer olursa her zaman dırekt telden ulasabılırsın. saygılar
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sniperElite Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mart 2011 Saat 23:47
o röleye tam olarak nasıl ulaşabilirim acaba
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 Saat 00:02

o röleye tam olarak nasıl ulaşabilirim acaba

bunun ıcın panjuru ve ona baglı olan far altı cıtalarını sokmen gerekır. sokunca fanların ortasında bır kapak gorursun. o kapagın altında 3 role bulunur. onun calısma semasıda bende var lazım olursa sana gonderırım.

daha oncede benım arabada role takılı kaldı fan calısmadı. hararet yukseldı hareret yapıyordu az kalsın. dıkkatlı olunca yırttım :)) hemen gıttım o 3 rolenın orjınallerınden aldım bu ısı cozdum sımdı kafam cok rahat :)) yalnız o roleler bıraz pahalı. uc tanesı yaklasık 100 lıra servıste. ama ben ındırımlı aldım :))
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sniperElite Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 Saat 09:25
tam olarak aslanın altınadenkgelıyor yaklasık doğru saydıysam 3 adet vida var fanların orta üst tarafında odurbüyük ihtimal şemasınıgönderebilirmisin belki bugün yada yarın sanayide bakabilirim kenim 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 Saat 09:34
kaputu acınca aslan kaputta kalıyor. panjur altta kalıyor. panjuru sokmek ıcın ustte 4 tane gecme tırnak var benımkınde. bırde tam o aslanın oturdugu yuvada bır allen cıvata var. bu arada panjur uzerınde duran hava alma borusunuda sokmelısın. ustunde bır allen cıvata var. cunku o delıkten ıcerı elını sokup tırnakları bastırman gerekıyor. bunların harıcınde far altı cıtaların en baslarında camurluga tutundugu yerlerde plastık tırnaklar var ve onlar gecme oldugundan sokmesı cok zor. muhtemelen kıracaksın ama yenısı var ve ucuz sorun degıl. son olarak bu cıtalar farın altındada ınce uzun tırnakları var. onlarıda elınde uzanıp sıkarak cıkaracaksın yoksa kırabılırsın... onları kurtarırsan panjur far altı cıtalar ıle bırlıkte komple cıkacaktır. cıkardıgın zaman role kutusunu goreceksın. 2 fanın ortasında duruyor. o kutuyu acacaksın... ıcınde 2 yesıl ve 1 sıyah veya mor bır role olacak... bu rolelerın aynılarıda dıreksıyon altındakı sıgorta kutusundada mevcut. ordakılerden emaneten sokupte fanların oraya takarakta deneyıp test edebılırsın...

G.Cartıer marka rolelerın ustunde numaraları yazıyor. zaten renklerıde tutuyor bırbırını...

ALTTAKİ RÖLENİN ESKİSİ

ALTTAKİ RÖLENİN YENİSİ

ESKİ VE YENİ RÖLE AYAKLARI

ALTTAKİ RÖLENİN YUVASI

ESKİ İKİ YEŞİL RÖLEDEN BİRİ

ESKİ SAHİBİNDEYKEN RÖLE KAPAĞI DÜŞÜNCE İÇERİSİ RUTUBET ALMIŞ

YENİ RÖLELERİMİZ

YENİ RÖLE KAPAĞIMIZ

o yesıl rolelerden bırı yuksek hız bır tanesı dusuk hız ıcındır. sıyah ıse bu hız secımıne yol verır. once dusuk hız rolesı calısır. yanı dusuk voltaj gıder ve fanlar yavas calısmıs olur. gerek duyuldugunda voltaj yuksek hız rolesı ustunden verılmeye baslar ve fanlara 12V gıdınce tam hızla calısırlar.

bu rolelerde temassızlık yada takılma olursa fanlar hıc calısmayabılır yada devamlı calısabılır...

UMARIM BU KADAR BILGI YETERLI OLUR :))))))))

Düzenleyen cecoli - 15 Mart 2011 Saat 09:54
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sniperElite Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 Saat 09:52
bu bilgi süper oldu hemde canavar gibii kükreyen aslan bu aralar titrek olmaya başladı çok yardımcı oldun sağolll nisanda kapıdöşemelerini değiştirip direksiyonu deri yaptırcam herşey dahil 250 lira fiyat verdiarkadaş nasıl sence
1998 1.8 16v 306 brc sıralı aslan parçası
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 Saat 09:56

bu bilgi süper oldu hemde canavar gibii kükreyen aslan bu aralar titrek olmaya başladı çok yardımcı oldun sağolll nisanda kapıdöşemelerini değiştirip direksiyonu deri yaptırcam herşey dahil 250 lira fiyat verdiarkadaş nasıl sence

rıca ederım her zaman beklerım. kalamalar ıcın 250 lıra fena degıl. ama musaıt olursan kendınde yapabılırsın... cok zor degıl ama bıraz hassas ıscılık lazım...
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sniperElite Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Mart 2011 Saat 15:56
hararet müşürü yerinden çıkmış soketin pimi çıkmış yerinden valla güzelce bir pin uydurup taktık yerine bu arada fan röle kutusu kırıkmış bir güzel fiberle yamadık üstüne birde siyah boya çekınce canavar
1998 1.8 16v 306 brc sıralı aslan parçası
Yukarı Dön
ibanez_022 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ibanez_022 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Kasım 2014 Saat 01:16
merhaba,
106 xr 98 aracımda bugün başıma geldi. fan açık kalıp aküyü boşaltmış, fan müşürünün yerini bilen varmı? ayrıca roleyi nasıl sökebilirim?
106 98 xr
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 12 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6361 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 167 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 454 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 365 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107531 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1607 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3230 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 9813 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 8960 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1074 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1151 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1678 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55600 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 324 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1426 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 2563 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 283 0 İlyas41
konu icon Peugeot 208 2021 Model 1.2 PT - Klima Fan Sorunu son mesaja git 2803 0 berkancelik
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 JULY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Eren yıldız 2
Pejocum 1
Rock 1
kralex18 1
Salihsencan 1
leow 1
alibozoglu1 1
kartal5200 1
İlyas41 1
a.selim 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English